Kak-konst och premiär dopp



Vad skriver man när det inte finns många bokstäver kvar? Jo, detta.

Idag har vi badat för första gången ute jag och Emil. Det blev ett dopp i det blå i Vänern.
Brrr...kallt, men svalkande.

Min syster Anna är hos oss från igår tills imorgon. Henrik är på långkörning i 4 dagar och det är så skönt att få lite hjälp med barnen. Jag klarar inte allt själv, jämt.
Igår var jag, Liam och Emil i Björneborg och hälsade på mina föräldrar och Anna. Det slutade med att hon åkte med oss hit.
Så idag har vi varit på stan tillsammans jag, Anna och Liam. Emil var hos dagmamman och härjade.
Jag bytte lite kläder på Lindex som inte passade, som han fick i doppresent. Han fick en hel drös med kläder för de pengarna. Jag köpte massor i turkost, för det är en av mina favoritfärger.

Jag måste bara rekomendera den fotograf jag gick hos igår när Liam skulle dopfotograferas. Hon var så duktig och professionell så in den hösta grad. http://www.marithaharaldsson.com/index.html

Jag avslutar med några bilder innan sänggång;



Liam, 29/6-09



Liam (med Emils keps) gungar i Björneborg, och gungar på gör självklart Emil.



Liam idag på stan. Han var så varm så han fick ligga naken.



Liam sitter upp, då åkte en tunn tröja på.



Emil på stranden. Han har hittat en pinne som vanligt....



Han berättar om pinnen som är MYCKET intressant.

Lill-fis 6 månader!

Idag blir vår underbara lilla Liam hela 6 månader! Tänk vad tiden går fort, fast vilket underbart halvår detta har varit.
Jag älskar mina söner Emil och Liam.

Jag ska sova nu uppdaterar med lite bilder från dagen imorgon, kameran ligger kvar i bilen.
Liam har dopfotograferats idag hos en toppen bra fotograf och eftermiddagen tillbringade vi i Björneborg.

På återseende!

3:e tanden

Liam har fått sin 3:e tand. Vi upptäckte den igår kväll. Det är en hörn tand i övre käken. Så gulligt :)



Emil är hos farmor och farfar idag så vi har börjat lite smått och packa i kartonger inför flytten som är snart! Så gött ska det bli att flytta!
Jag saknar Emil, fast snart kommer han :)

Min syster Emma ligger deckad i vår soffa i magsjuka och hemma i Björneborg ligger min andra syster, Anna, deckad i magsjuka. Emma skull igentligen åkt hem till Oslo i morse och jobbat i eftermiddag, men hon stannade här istället.

I morgon ska Liam dopfotograferas. Det ska bli kul.

Har inte så mycke att skriva utan drar mig vidare nu.


Liams dop

Äntligen är dopet över! Så mycket planering och stress för denna dag. Det känns som vi kan pusta ut lite nu :)
Hur som helst en mycket lyckad dag. Nu är vår minsta underbara son döpt till Liam Anders Karlsson Frid. Dopet gick kanon bra förutom en Emil som gillade att plaska i dopfunten ganska så mycket :)
Mina syster fick några väldigt lyckade bilder på honom när han doppar huvudet i dopfuntens vatten.



Här är han på G....



Här händer det...

Emil fick hälla vattnet i dopfunten och det gjorde han fint, och nöjd var han. Liam höll sig glad och lugn. Han är ju dock tung som en stor kloss så svetten dröp i pannan på mig. Henrik fick ta honom efter ett tag för mina armar sa emot till slut.
Festen efteråt blev också lyckad och Liam fick så mycket fina presenter! Tack så mycket alla!

Jag tog inte alls mycket bilder med vår egna kamera utan längtar tills man kan få bilder från andras kameror.

Min syster Emma är hos oss och Emil åkte med sin farmor och farfar till Filipstad och sover där tills imorgon. Så vi har haft en jätte skön eftermiddag. Lugn åtminstone.
Emma och Henrik kollar på en dålig film just nu, som vi hyrde förut. När den är slut ska vi kolla på The Strangers.

Over





Emil häller vatten i dopfunten



Liam får vatten på huvudet



Prästen håller upp Liam.



Här är vi allihopa: Jag, Henrik, Prästen och sönerna Liam och Emil.

Tölig dag...

Usch vilken dag! Jag känner mig grinig just nu. Både på all stress jag utsatt min kropp för idag, vätskebrist och ett jäkla dåligt frisör-besök!!!!
Jag har hunnit med mycket idag visserligen. Jag är så otroligt tacksam för att mina två systrar kom och hjälpte mig idag! Anna bakade närmare 100 bullar hela förmiddagen som blev smaskigt goda! Emma kom från Oslo på eftermiddagen och passade Emil så jag fick åka till frissan och klippa mig.

Jag bad tydligt flera gånger att frisören inte skulle klippa min lugg för kort (INTE INTE INTE!!!!!), men vad händer??!! Jo, hon klippte en bebislugg på mig som är kort trots att jag precis bad henne att inte göra det. Jag hade dessutom pekat VART luggen skulle sluta. Så nu ser håret förjäkligt ut ärligt talat. Jag är arg och kommer aldrig mer klippa mig där.

Nu är nästan allt klart för dopet i alla fall. Imorgon ska tårtor hämtas och jag ska åka och köpa mig ett puder så mitt ansikte inte behöver vara blankt hela dagen :) Det ska bli så fint väder imorgon så svetten kommer säkert drypa över mig. Jag är i alla fall tacksam att det blir fint väder.

Nu ska jag ta etu med mitt vätskeföråd i kroppen och fylla på det. Efter detta ska jag måla mina naglar. Sedan ska jag stimulera mina hormoner med lite choklad. MMMMMarabou

Tjo Flöjt från en irriterad Karin!



Liam

Välling, prästbesök och en tur till Karlstad

Idag började vi dagen med en tur till Karlstad. Denna resa skulle igentligen infunnit sig tidigare i veckan, men på grund av sjukdom fick vi lägga den idag. Givetvis löningsdag för många, så det var en del folk på Bergvik när vi kom dit vid 10:30. Hur som helst hittade jag kläder till Henrik som han ska ha på sig på dopet, till Emil och lite andra kläder till Liam och Emil. Till mig själv då? Inte ett dugg hittade jag! Till slut hittade jag en tunika som jag gillade ganska mycket som fick duga. När jag kom hem och provade den ser jag gravid ut. Jag får se gravid ut för en dag då. Det är ju trots allt fint att vara gravid.

På eftermiddagen fick vi prästbesök. Vår präst är hur skön som helst! Vilken härlig människa! Han är dessutom kanon bra med barnen. Emil gillade honom jätte mycket. Prästen busade en del med honom också.
Den prästen vi hade när Emil döptes i Filipstad var en grinkärring. Nu har vi gjort klart allt inför lördagen med dopet, vilka psalmer osv. Emil ska få hälla vatten i dopfunten om dagsformen är bra. Han kommer nog inte stå still på samma plats för 1 minut om jag känner honom... hujedamej.

På kvällen har vi bakat chokladdrömmar jag och Emil. De blev konstiga i formen, platta men goda. :)
Emil fick duscha själv efteråt. Han vill det nu för tiden. Fast man får ha lite uppsikt på honom, för ibland får han för sig att busa till det och spruta vatten utanför duschdraperiet.

Liam fick smaka välling tidigare under kvällen. Igentligen finns det ingen bra anledning till det mer än nyfikenhet från min sida. Jag ville mest se hur han reagerar och vad han tyckte om det. Reaktionen blev som jag väntat mig; en äcklad Liam. Han sög i sig en liten slurk och blev spyfärdig på en gång. Så vi väntar med välling ett tag till.
Jag skulle kunna tänka mig att amma länge, mot 8,9 eller 10 månader om det behövs. För det är den enda stunden som jag och Liam får mysa för oss själva, oftast ostört. Framförallt nattningen är mysig när jag ammar honom till sömns. Dessutom tar inte Liam nån napp så bröstet och amningen är en tröst för honom.

Jag började blanda i kött av olika slag i puréerna för ett tag sedan och då uppskattades puréerna ännu mer från hans sida. Jag gjorde en super lätt puré här hemma utav köttfärs, morot, potatis, ärtor och pytte lite vitpeppar. Jag kokade ihop ingredienserna och sedan mixade dem med en stavmixer, och frös in dem i istärningar. Liam gillar't!

Imorgon vankas en lång dag. Syster Anna kommer hit imorgon bitti, redan 08:30 och ska baka bullar åt mig. Jag ska fixa med lokalen till dopet, hämta Liams dopklänning, klippa mig (jag hann inte givetvis igår), handla det sista inför dopet och på detta har jag tvättid. Det ska bli så gött att tvätta bort alla nerspydda kläder, sängkläder och sofftyget.

Nu blir det TV med Henke.



Liam gillar gröt med mango puré. Här gör han bordsbön.... :P



TITTA VEM SOM TAR NAPP! Fast bara på skoj och lek. Han biter bara i den.

Sjuka hela familjen

Magsjukan har fått oss dåliga hela familjen. Liam och Emil i måndags, jag i igår och idag Henrik.
Henrik har åkt på det värst tror jag, han verkar väldigt dålig. Eller så är det bara det där "typiska karl-syndromet". I detta fall tror jag inte det dock :)
Hur som helst, Henrik ligger i sängen idag. Jag och barnen har vart ute hela förmiddagen i det härliga vädret, men är inne nu för lite matlagning bland annat.

Igår fick jag ett brev hemskickat från Transcom som handlade om löneförhöjning! Jippi! Jag fick mer än 2600 kr/månad i ökning. Jag är tacksam för det, men förstår de som varit på bygget längre. De borde få mycket mer i lön än vad de har idag. Just nu sitter jag i kö till Försäkringskassan, för de borde kunna öka min föräldrapennig något då min årslön ökar ganska mycket.

Om Henrik är på benen senare i eftermiddag ska jag lämna ungarna hemma med honom och åka till frisören och klippa mig, jag tar sån där Drop in. Jag vill bara klippa topparna och luggen. Luggen är så lång och bara i vägen just nu.

Denna vecka blev inte riktigt som planerat. Vi har en del att fixa inför dopet och istället blir vi sjuka. Nu har vi torsdag och fredag på oss att hinna fixa allt. Det löser sig.

Nu ska jag laga mat, avslutar med några bilder:



Liam imorse



Liam har stenkoll på Emil när vi är ute i lekparken, blandannat.


Magsjuka, javisst.

Jo då, jag kan med all säkerhet säga att det är en släng av magsjuka vi fått i familjen. Liam spydde imorse och i eftermiddag när vår tvättid var avklarad spyr Emil ner stor del av soffan.
Sofftyget går att ta av och tvätta så jag måste jaga fatt i en tvättmaskin så jag får tvätta det.

Efter att Emil spytt är han hur frisk och kry som helst. Han ville direkt efter en lång dusch åka och köpa glass, som vi pratat om under dagen. Så vi gjorde det på OKQ8, vi var ändå tvugna att köpa ny lampa till bilen som pajat.
Jag hoppas verkligen att det inte blir mer spya, för det är inte kul.
Hur som helst vill inte dagmamman ha dit Emil på 48 timmar på grund av smittrisk, så vi får vara hemma här och isolera oss.

Nu ska vi kolla på Beck- Hämdens pris på TV4.

Chip och hej!

Magsjuka?

Jag vaknade imorse 05:45 att Liam ligger och spyr bredvid mig. Han ligger på rygg och jag vänder snabbt om honom till sidoläge. Det kom en rejäl spya så vi blev båda kladdiga. Fast det räckte med en handduk för att få oss så pass rena att vi kunde somnade om och duscha senare.
Efter spyan ville han äta mjölk och sova mer så jag ammade honom och han höll på att insomna. Då spyr han igen och vi blev ännu mer kladdiga både han och jag.
Så denna gången gick det inte rädda med en handduk så vi duschade tillsammans istället Liam och jag, tidigt på morgonen. Efter duschen skulle vi fortsätta sova så jag bytte sängkläder och lade ut ett stort plastad frotté-lakan som jag har över vår stora säng. Jag rustade upp med handdukar och papper i fall han skulle spy igen.
Vi lade oss bredvid varandra, jag ammade honom och han somnade bums - jag somnade också snabbt. Efter detta så har det inte kommit mer spy. Tack och lov.

Min farbror och några av hans barn hade i helgen magsjuka, tror vi. Så det vore ju inte konstigt om nån av oss fick det eftersom vi umgicks med dem.
Det vore väll typsikt om vi blir magsjuka hela familjen nu när Liams dop är lördag...

Jag och Liam har precis kommit hem efter en lång promenad i värmen. Han sover i vagnen fortfarande så jag tänkte äta frukost, plocka upp våra resväskor och sedan väntar en tvättid som inte kunde komma mer lägligt som idag med nedspydda lakan och sängkläder.

Tjo Flöjt!



Liam imorse.


"Är vi framme snart?"

Nu har vi landat här hemma jag och små-pojkarna efter en lång helg. Jag har under helgen som förälder upplevt de mest retande orden man ibland kan uppleva "Är vi framme snart" under en bilresa. Emil sa så hela resan ned till Grebbestad, tills han somnade. Jag höll på att bli galen ett tag.
Hem gick det bättre, för då sov han mycket och han visste att vi inte var framme, utan att resan var lång.

Helgen har varit till största del bra. Vi har firat midsommar med färskpotatis, sill, nubbe och lite dans runt midsommarstång. De två sistnämda var inte nått jag tog del av dock.
På lördagen var vi till Grebbestad och gick på stan och tog sedan en sväng till ett outlet som sålde ut märkeskläder.

Emil, jag och Liam bodde en natt i stuga och en natt i husvagn. Det var jätte mysigt båda två, fast mest behändligt med stuga.
På lördagskvällen gjorde jag, syster Anna och Emil nått mysigt. Vi bodde nära havet och en brygga som låg fint till nedan för berg och öppna slätter. Vi gick ned till bryggan på kvällskvisten och lade oss på den, på våra magar och kollade ut över vattnet och även ned i havet.
Det var så fridfullt och vacker att ligga där och guppa på en brygga när solen gick ned och det var varmt och skönt. Havet luktar dessutom gott. Havet bjöd oss inte bara på doft, utab även en syn av krabbor, sjöstjärnor, fiskar och maneter.

En en gång har jag även fått uppleva att Borta är bra men hemma Bäst, för  ingen kan väll på stå att det inte stämmer. Jag tycker det är så skönt att komma hem, Emil med. Han sa iag när vi kom hem "Åh, jag älskar att vara hemma" när vi klev in i hallen.

Liam sover nu, förmodligen för natten och jag ska lägga Emil nu alldeles strax. Jag avslutar med några bilder från helgen;



Dans runt midsommarstången i Saltviks camping



Emil och min kusin Johanna fick glass, bulle och festis på campingen.



Liam, men mössan på halvfjång, var nöjd med tillvaron på campingen.




Midsommarfirande i en stuga som min farbror med familj hyrt.



Liam fick en kompis, Dennis som är 8 dagar äldre än Liam.
Liam har dessutom lärt sig sitta själv under helgen.



Nyvakna pojkar i vår stuga



Nyvakna pojkar i husvagnen



Liam fick en Adidas-dress i lördags som passade perfekt på en fin gosse!


Try it...


...you gonna like it!



Jag fick in lite reklam så där i början av blogginlägget.

Nu har jag fixat allt inför morgondagen. Det enda jag inte gjort är att packa ned allt i väskorna. Jag har bara lagt allt som ska med på Henriks och min säng i högar. Det är så tråkigt att packa ned grejer...
Henrik och jag åkte till MAXI och handlade förut det vi ska ha med oss över helgen och lite till. Fan vad folk det var överallt. Det är värre än den 23/12 en dag som denna. Vart kommer allt fölk ifrån?! MAXI hade i alla fall tänkt steget längre som de brukar göra den 23/12 varje år. De hade extrapersonal från nån träningsklubb som plockade ned varorna i kassarna. Stort tack för hjälpen, säger jag. Jag stod och kollade på där medans en tjej plockade ned våra varor i kassarna.

Henrik säger att jag ska ha med mig en jäkla GPS imorgon när jag ska åka. Men jag är inte född igår och mitt lokalsinne är bättre än vad han möjligtvis tror. Så NEJ TACK, ingen GPS!  Ska jag ha hjälp att hitta så kollar jag hellre på en karta, det traditionella, inget tekniskt-trams.

Min mamma sa att jag och Emil är med på första sidan av Kristinehamns Lokal tidning idag. Jag som hoppats att fotografen var en skojare och att det var Dolda kameran eller nått. Det känns inte kul, för jag kan bara gissa hur jag ser ut, vidrig. Så tycker jag om mig själv oftast.

Fast nått som glädjer mig liiiite i alla fall är att jag trots allt har gått ned i vikt. Jag kommer i alla mina gamla kläder, förutom de som jag hade våren 2007. Så smal som jag var då kommer jag aldrig bli igen. Ändå var det i den "viktklassen" som jag kände mig som finast och mest bekvämast. Vi får se, tiden får utvisa hur man kommer se ut i framtiden. Just nu känner jag att jag inte orkar engagera mig i promenader och sånt, jag ligger lite lågt just nu. Jag tänker börja satsa på det under sommaren igen.

Då ska jag strunta i datorn för en hel helg och bara vara social och ha det gott med barnen och lite släkt. Imorgon ska vi äta traditionell midsommar-mat i ett SÄKERT traditionell midsommar-väder; alltså regn i massor.

Sluttjatat! Nu ska jag packa ned det sista, laga middag och sedan längta till morgondagen för jag ska ha en trevlig helg.

Ha en trevlig midsommar!

Utflykt till Karlstad

Vi har haft en toppendag idag! Det finns inget att klaga på, verkligen! Vi hade till och med tur med vädret! Vilket får mig att tänka på att vi faktist köpte filmen Vi hade i alla fall tur med vädret - igen igår och kollade på jag och Henrik. En riktigt bra film, måste jag säga :)

Vi tog tåget imorse till Karlstad och vid järnvägstationen väntade vår egna privata bokade buss med Henrik som chaufför.
Han körde oss till Mariebergskogen, som är en park med badstrand, djur (getter, hästar, kossor, kaniner, grisar m.m), lekparker osv. Det är jätte fint där.
Min syster Emma var på besök i Karlstad också så hon tittade förbi oss en stund innan hon tog bussen tillbaka till Oslo igen.
Efter ett flertal timmar i parken med lek, bus och grillning så åkte vi hemåt med stadsbuss in till stan där vi köpte glass vid järnvägsationen och sist men inte minst åkte vi tåg hem igen.

Det var igentligen meningen att vi skulle åka stadsbuss på morgonen till Mariebergsskogen också, fast Henrik ringde och var i Karlstad där han hade haft en körning och erbjöd sig att köra oss istället. Så bussen var inte privat bokad åt oss :)

Imorgon är Henrik ledig och vi ska fixa allt inför helgens resa till västkusten. Jag ska skriva en lista på all packning som ska med när jag ska åka själv med två barn. Det kommer bli en del med packning. Bilen kommer gå stadigt på vägen. Jag ska åka och handla en del grejer också som behövs imorgon. Hoppas vi har lika tur med vädret i helgen som vi hade idag.

Liam har kommit in i nån period när han äter ofta på nätterna och vaknar lätt för minsta lilla. Dessutom gråter han ofta, jag tror han drömmer. Han kan inte sova själv en lång stund alls om inte jag ligger bredvid honom. Det är jätte mysigt. Jag älskar att ha vår lilla bebis i vår säng bredvid mig. Så det är precis det jag ska göra nu; lägga mig med Liam.

God natt!



En fin fontän i parken. Med dagmamman, Elin, Nisse och Emil.



Emma och Liam



Emil klättrar



Över söta griskultingar och deras mamma!



Emil och Nisse



Liam åker stadsbuss



Glass-tajm vid järnvägstationen

Lära gåstol

Den där Lära gå stolen är poppis den! :) Emil gillade den inte när han var bebis.



Emil och Liam



Liam


Liam nedan i vagnen när vi ska hämta storebror idag hos dagmamman;




Mariebergsskogen!

Imorgon ska vi på utflykt jag, Liam och Emil med några dagmammor och deras barn till Mariebergsskogen i Karlstad.
De andra dagmammorna ska åka bil dit, fast är det utflykt ska man åka tåg eller buss, så vi (jag och Emils dagmamma)valde att åka båda två!  Vi ska åka tåg från Kristinehamn till Karlstad sedan tar vi med barnen på stadsbuss till Mariebergsskogen. Hem blir det tåg också.
Vi ska kolla på djuren som finns där, leka i lekparkerna och grilla. Det ska bli kul!

På fredag åker jag och våra söner till västkusten till Grebbestad för lite camping och stugliv. Vi ska bo där över midsommar och helgen då Henrik åker till Riga. Jag vill inte vara ensam här hemma på självaste midsommar när alla åker bort.
Mina föräldrar är där och likaså min farbror, hans fru och deras ungar. Så vi blir en hel drös. Jag har bokat så första natten sover vi i en stuga och andra natten har jag bokat en husvagn så Emil får testa på båda två :) Han kommer bli så glad min lilla pojke.

Nu ska jag fixa lite fruktsallad som vi ska äta till "mellis" sen innan det är dags att hämta Emil hos dagmamman.

Chip och Hej!

Ont i huvudet!

Fan alltså, mitt huvud spränger! Jag brukar aldrig ha ont i huvudet, men de senaste 3-4 dagarna har jag haft en ont spängande känsla i huvudet till och från. Idag har det gjort ont hela dagen. Jag blir nästan orolig, eftersom jag inte har ont ofta alls. De gånger jag har haft ont har jag haft bihålsinflammation eller druckit lite vatten. Nu är det ingen av dem, mig veterligen.

Hur som helst idag har vi varit ensamma hela dagen jag, Liam och Emil. Vi sov till 9:30 idag igen. Inte Liam dock, han sov till 10. 
Vi fick besök av KBAB som gjorde en förbesiktning av lägenheten. Vi fick anmärkning på varenda rum typ, eftersom Emil dragit sänder tapterna lite varstans. Så det kommer kosta oss några 1000-lappar om vi ska låta KBAB fakturera oss. Det tänker vi dock inte, utan vi fixar det själva så gott vi kan.

Efter besiktningen gick vi hem till Pia. Emil härjade lite och jag pratade med Pia och hennes farmor som också var där. Liam somnade efter en kort stund där så istället snosade jag på Pias knappt 3 veckor gamle son. Så ytte pytte liiiiten, varför glömmer man så fort hur små de igentligen var?! Det är så synd.

Efter besöket hos Pia har vi ätit middag, fått besök av en människa som var intresserad av lägenheten och efter detta gick vi ut och lekte lite i några timmar. Vi var här utanför huset och klättare på stenar, klättare upp för kullen, plockade blommor m.m. Tiden gick fort!
Emil fick inviga sina nya "Foppa-tofflor! idag och han var verkligen överlycklig! Väl ute hittade han några vattenpölar att trampa i så hans fötter blev blötare än blötast :D

Nu har jag precis kommit hem från en cykel-tur runt Strand-Marieberg och sedan till MAXI och tillbaka... PUH! Det är jobbigt att cykla!

Avslutar här med några bilder från dagen;



Emil och Liam tittar på en blombukett som vi plockat.



Emil med sin blombukett, han gillade den.



Liam innan vi går ut

Helgen i korthet

En lång helg, som för en gång skull kännts evighetslång på ett positivt sätt :)
Henrik har varit ledig, hela helgen KORS I TAKETS VRÅ!

Vi har fått sovit länge varje morgon, i alla fall till 09:30. Det låter inte så lång för alla kanske, men jag är van att gå upp vid högst 8 varje morgon. Så vi är nöjda med våra sovmornar vi fått.

Igår var Emil borta på eftermiddagen en sväng med mamma och pappa. Så Henrik och jag åkte till garaget och städade och tvättade bilen och tvättade barnvagnen. Bilen fick sig en rejäl uppfräschning både invändigt och utvändigt. Barnvagnens chassi tvättade vi också noggrant så det ser i princip helt nytt ut just nu. Det håller sig tills nästa promenad på en blöt väg, eller varför inte en grusväg ;)
Vi har provat att sätta dit "sitt-delen" på barnvagnen, men Liam verkde lite för liten ännu så "liggdelen" fick åka tillbaka.

Igår åt vi även på Mc Donalds, jag hade hoppats på att de där glasen man får vid plus-meny skulle vara rosa. Fast veckans färg var till en besviklese lime. Jag ska ha ett ROSA glas denna gång! Det missade jag förra sommaren.

Idag har vi varit i Filipstad hos svärföräldrarna stor del utav dagen. Vi blev bjudna på mat, fika och fika igen. Det var gott!
Efter besöket där åkte vi hem en kortis till Henriks bror och hans familj. Vi hämtade vår lära-gå-stol som de lånat till en av deras döttrar. Den stolen hade Emil när han var liten.

Nu på kvällen har Henrik städat badrummet och rensat avloppet från allt hår. HUJEDAMEJ VAD ÄCKLIGT! Tack gode gud att jag slipper....
Henrik har för övrig börja förbereda för flytten här hemma med att spackla några hål och måla över dem så vi slipper ersätta dom eventuellt med en taptetsering.
Imorgon ska nämligen lägenheten förbesiktas. Jag känner på mig att alla hål vi gjort inte kommer uppskattas, men å andra sidan har inte allt KBAB gjort uppskattas till fullo av mig heller (Fukt-skadan...). Så förmodligen blir vi kvitt.

Idag tar jag sista tabletten i min penicillin-kur och jag känner mig bra. Liam har också blivit bättre med sina ögon. Fast enbart lite gegg kvar på morgonen när han vaknar. Så vi får se om det ger sig helt, för nu är ögon-dropparna slut.

Emil har fått en Laban-tröja och Liam en Laban-mössa. Jag älskade dom så jag kunde inte låta bli att köpa dom.




Nu blir det nattning utav vår lilla son, innan jag deckar själv.

God Night!



Lilla "mumin-pojk" äter potatis och palsternacka-puré och det gillar han!



Liam är med när vi äter...



Liam i "sittdelen" av barnvagnen.

En bra affär!

Vi ska nu sälja babyskyddet som Liam haft och köpa en ny stol. Fast affären blir inte förens i juli då min nya kusin ska födas. Så Liam hinner bli nästan 7 månader då.



Såld!

Vi ska köpa nån av dessa skönheter:


Stadsbondgården

Idag åkte jag och Henrik ut till stadsbondgården här i stan med våra söner. De har blandat med olika djur, kaniner, hästar, getter, höns och grisar. Det var mysigt där ute. Fint väder var det också.
När vi var där kom en fotograf fram till oss, jag vet vem han är sedan förut - en konstig typ, och han skulle fotografera för Kristinehamns Lokal tidning. Han ville ha kort på Emil när han gosade med en av kaninerna som de hade. Emi ställde upp först. Han har aldrig hållit i en kanin förut så han visste inet alls hur han skulle hålla. Därav höll han lite konstigt så kaninen hoppade iväg. Tur nog så var vi i kaninens "hage". Eftersom Emil blev lite skraj då så frågade de MIG om jag ville vara med på bild. Jag sa NEJ NEJ! Fast de övertygade mig ändå att hålla i en av kaninerna och gosa med dom och bli fotograferad. Emil lyckades komma med på nån av bilderna också. Jag var fet i håret, osminkad och gick runt i Henriks stora kläder och kände mig allmänt ful och äcklig. Därav skulle jag gärna slippa vara med på bild och framför allt på Kristinehamns Lokal tidnings första sida (som han sa att fotografiet var till). Vi får se om han var en skojare eller om det var på riktigt, jag hoppas på det förstnämda.

Vi funderar på att sälja Liams babyskydd och köpa en annan bilbarnstol. Min farbror och hans fru ska få en bebis i slutet av juli så i så fall får de köpa stolen, om de vill. Jag vet exakt vilken stol vi ska ha till Liam. Jag hade en exakt likadan till Emil och den var stadig och rejäl. Dessutom har den Bäst i test i alla tester. Den heter Be Safe Izi Kid.

Liam fick feber igår utav vaccinationen. Jag antar i alla fall att febern kom utav denna. När vi var hos Åsa tog hon tempen på honom och den var på 39,1 grader. Han sov mest när vi var där, förutom när han gnällde. Jag köpte mig ett paket med nån god sommar-blandning av ljus. Det fick räcka för denna gången.

Nu ska jag kolla på TV!

Avslutar med några bilder från dagen;



Liam sitter i vagnen.



Emil och en häst.



Emil och en kanin



Man fick hoppa från höskullen, fast Emil vågade inte.



Emil fick prova rida, på en träd-häst.



Getter



Grisar


Kurerar oss

Vi kurerar oss här hemma jag och Liam. Jag är bättre, mina äckliga tabletter hjälper. Liam är det värre med. Hans ögoninflammation vill inte ge med sig. Jag var på BVC idag då han skulle få sin anda vaccination. Vaccinationen gick bra, förutom lite gråt. Jag lider med honom när han ger ifrån sig sitt hjärtskärande gråt.
Hur som helst ska vi fortsätta med de där ögondropparna vi fick utskrivna tills på fredag. Har det inte blivit bättre måste vi kontakta sjukhuset så en läkare får titta på det.
Eftersom jag har halsfluss kan Liam också ha det, fast i sina ögon. Om jag förstod det rätt kan det vara så. Krångligt allt det där, men jag hoppas verkligen Liam är bra tills på fredag så slipper vi krångla med ännu mer sjukhus.

Igår var jag på MVC och gjorde mitt livs första livmoderhals-test för att kolla om man har eventuella cellförändringar. Alla blir väll kallade från 23-års ålder, antar jag. Det är hur bra som helst tycker jag!
Jag saknade tiden från MVC då man var gravid. Jag träffade min BM som jag hade då jag var gravid. Hon höll i Liam medan jag fick inta gyn-stolen och klä av mig (urk). Liam blev dock ledsen och fick istället nöjt sitta på min mage medan barnmorskorna höll på i mina nedre regioner. Måste säga att Liam fick mig på andra tankar, tur var väll det. Jag kan ju inte påstå att gyn-stolen och situationen i stolen är särkilt trevlig.

Idag kväll ska jag på ljusparty hos Åsa, om hon tar emot mig vill säga. Jag tror inte jag är smittosam längre, men jag lovar inget.

Nu ska jag städa lite här hemma medan lill-fisen sover.

Chip och Hej!




Liam, igår.

Penicillin

Det blev penicillin utav dagens besök hos doktorn. Jag har halsfluss och fick nån antibiotika på detta som jag ska äta i 1 vecka, 3 tabletter om dagen. Jag tog den första tabletten förut och var givetvis tvungen att dela på den, jag lyckades svälja den ena delen. Den andra åkte ,efter flera försök till att svälja den, ned i diskhon. Jag har verkligen svårt att svälja tabletter. Till slut tog jag en gurk-bit tillsammans med tabletten och det gick bättre. Doktorn sa att tabletterna ska tas på fastande mage, men en gurk-bit ska nog inte spela nån roll, hoppas jag.

Liam har fått sina ögondroppar idag också. Jag ska börja använda dem ikväll tänkte jag. Usch vad dyrt allt blev idag! Doktor-besök + massa penicillin, det trodde jag inte. Huvudsaken man blir frisk sen får det kosta vad det vill.

Nu ska jag lägga pärl-plattor med Emil.

So Long!

Sjukdom

Nu har jag fått ögoninflammation i mitt ena öga och min hals värker fortfarande. Liams ögon är likaså igengeggade av gult gegg. Så jag har ringt BVC och fått nån ögonsalva utskriven til honom.
Eftersom jag/vi här i vår familj har smittat ned både min mamma och min syster med halsinfektioner så de har fått ätit pencillin så har jag ringt till sjukvården idag för min skull så jag får testa min hals eftersom det inom loppet av 2 veckor har värk till och från.
Jag ska inte säga att jag har super ont, men ont gör det och känns svullet i halsen. Det vore synd om jag går runt och smittar folk.
Det är inte säkert att jag är smittokällan, men det kan lika så vara det så sjuksköterskan tyckte jag skulle testa mig. Möjligtvis kommer barnen behöva testa sig också.

Tvättstugan kallar...

Chip!


Nationaldagen

Denna dag är som vilken dag som helst, enligt mig. Förutom när man jobbar och dagen infaller mitt i veckan för då är det röd dag och man är ledig, har jag för mig.
Vi har inte gjort nått speciellt alls idag. Henrik var (KORS I TAKET) ledig. Vi har varit ute och Emil fick cykla, sen gick vi till lekparken och gungade, köpte pizza, besökte Charterbuss och kollade på deras nya inköpta buss, köpte chokladpudding och nu har vi precis avnjutit chokladpuddingen. Den smakade som väntat gott.

Liam är frisk nu, förutom lite ret-hosta och kletet i ögonen som kvarstår. Jag däremot har åkt på halsvärk IGEN och min kropp värker, i varenda muskel.

Liam har börjat få smaka mer och mer puréer nu, det mesta slinker ned i honom. Han kan vara lite skeptisk ibland innan han smakat lite på det. Det är kul att prova olika smaker med honom. Nu minns jag hur kul det var när Emil var i samma ålder, det hade jag nästan glömt. Emil gillar att vara med och ge honom vatten i nappflaskan och Emil äter gärna upp Liams rester, framför allt de goda frukt-puréerna :)

Jag har inte så mycket att skriva så jag rundar av med några bilder från dagen;



Emil knallar runt i mina skor...



Emil cyklar



Liam satt i vagnen och kollade på när storebror cyklade



Liam äter gröt

Katerinplommons-puré

Här äter mina barn katerinplommons-puré, Emil 5 månader och Liam 5 månader. Emil gillade det, men Liam var lite mer skeptisk;



Emil



Liam

BAKSMÄLLAN

Den filmen vill jag se! Den verkar ju gör rolig. Jag får vänta till den kommer ut på DVD, för att gå på Bio funkar inte riktigt än :)

Idag är det cykelns dag. Vi ska ut i skärgården ikväll med barnen och kolla lite. Henrik är ju faktist LEDIG idag! Det är inte varje dag, om man säger så.

Emil och jag åkte till mammas jobb förut för Emil skulle få kolla lite på de olika robotar de har där. Fast hon var ledig, det fick jag reda på via en av hennes arbetskompisar. Typiskt. Hur som helst fick jag träffa Marianne där, vilket var trevligt :)

Idag går Företagservice i graven, om det inte framflyttas, vilket jag inte tror. Så sorligt att det blir så, fast samtidigt kul för er jobbarkompisar och vänner att ni får nya arbetsysslor.

Nu ska jag laga lite mat, enkelt idag; spagetti med köttfärsås.

Ha de!



Liam idag



Liam

BVC

Idag har vi varit på BVC med Liam, eller snarare jag har varit på BVC med Liam. Han fick ingen vaccination idag på grund utav hans pågående förkylning. Utan på onsdag den 10:e blir vaccinationen framflyttad till.
Hans ordinarie vägning och mätning blev av i alla fall, idag såg resultatet ut så här;
8850 g tung
69 cm lång

Så han kilar stadigt uppåt 9 kilos gränsen, han är stor och stadig vår lilla prins!
Sköterskan på BVC sa att vi skulle kontakta dem på måndag om inte hans infektion i ögonen försvunnit. De tyckte det var på gränsen i dag att han skulle få gå hem utan medecin, eftersom han haft infektionen i 1 vecka nu idag.

Efter BVC åkte vi till Pastorsexpeditionen för att kolla på de dopklänningar de hade att låna ut. De var fina, faktist. Mycket finare än de som man kunde låna i Filipstad när Emil skulle döpas. Så jag bokade en utav dem. Det jag ska fixa till klänningen är ett ljus-blått band, för det band som satt på klänningen nu var mörk-blått. Det tycker inte jag är lika fint.

Jag kollade på en skräckis förut under dagen då Emil var hos dagmamman efter en långpromenad med Liam; When a stranger calls. Den var lite äcklig, fast värre hade det nog varit om det varit på kvällen. Alla förstår säkert att det handlar om en mördare som kontaktar sina offer via telefonen, typ. Komiskt var faktist att när jag kollade på filmen så ringde telefonen och det stod "OKÄND" i telefonens display. Hade det varit kväll hade jag nog inte svarat. Fast det var bara svärmor :)

Nu ska jag kolla på Byggare Bob med Emil. Liam sover i vår säng nu.



Liam idag vid köksbordet.



Emil idag, när han äter frukost.


IKEA m.m

Dagen blev lyckad med IKEA, jag fick det jag ville och lite till. Det bästa av allt är att Liam somnade förut och inte hade nån feber! Det kändes så bra att han äntligen fick somna in "normalt" och må bra.
Fast visst är han hänig och ögonen är dåliga och näsan snorig, men som sagt ingen feber och då är jag nöjd.

På IKEA köpte vi massa grejer; en ANTILOP-stol till Liam (Vilket hem har inte en sån nu för tiden?), ett bord till stolen, en mjuk kudd-aktig-sak så han fyller ut stolen lite och som stödjer honom, lite bestik, mugg och sånt till Liam, ljus, ljus-hållare m.m. Allt sånt där dravvel som ljus m.m. det slinker alltid ned i kundvagnen när man är på IKEA, varför igentigen? Antagligen för att det är billigt.
Jag och min mamma älskar att gå i den där "för-butiken" där de säljer mat och sånt där dravvel. Så där fyndade jag Lingon-dricka, choklad och chips. Chipsen var verkligen prisvärda och mummsiga!

Emil fick leka i den där lek-stugan de har på IKEA. Alla barn från 3-10 år får vara där i 1 timme. Emil ville vara där idag så vi släppte av han där med glädje! Det är faktist skönt att få vila öronen lite.
Han blev passad utav självaste Nina Inhammar som sjöng i Friends utan att vi visste det först. Hon jobbar där nu, i lekstugan på IKEA. Vilket karriärs-byte!



Kim och Nina

Jaja, kort och gott en trevlig eftermiddag.

Nu ska jag mysa med Henki Penki i soffan innan sängen kallar.



Liam i stolen. Han ser sjuk ut, vilket han är också :)


Liam är sjuk

Liam min lilla sötnos är sjuk. Han har haft feber nu 3 kvällar i rad och de senaste 2 nätterna har han haft feber hela natten, varje gång jag vaknat och kännt på honom i alla fall. Han sover dock djupt och verkar inte vakna utav febern.
Hans ögon är fortfarnade geggiga och inflammationen tycks hålla i sig, inte nog med det så verkar han ha ont i halsen och har fått hosta på det.
Det låter så kul när han "pratar" för han låter hes på rösten. Så han har säkert haft ont eller har ont i halsen.
Igår kväll fick han Alvedon mot febern, fast han spottade ut det mesta av det jag gav honom så det hjälpte inte så mycket. Till slut slog han sig till ro på mitt bröst och somnade.
Konstigt nog kommer bara febern på nätterna och kvällarna. Han har inen feber alls på dagarna utan är pigg som en nötkärna. Det börjar alltid vid 8-9 på kvällen.

Imorgon ska vi till BVC med honom för 5-månaders vägning och mätning. Han ska också få sin 5-månaders spruta, vaccination. Därför tänker jag inte åka till Karlskoga imorgon på babysimmet/badningen.

Jag har ringt och beställt tårtor idag till dopet. Det blir 3 stycken och jag bestämde hur tårtorna skulle se ut. Jag gav dem en bild på en tårta som jag hittat på internet när jag "Googlade", så som jag vill att tårtan/tårtona ska se ut. De skulle göra sitt bästa sa de. Det blir säkert bra :)

I eftermiddag ska jag, Liam, Emil och mamma åka till Karlstad en sväng till IKEA. Jag ska köpa mig en stol till Liam med ett bord till. Det blir säkert annat smått och gått också.

Jag är så J*vla godis sugen, framför allt choklad! Jag har ätit massa utav chokladen jag fick utav Henrik och barnen, fast det känns ändå som nått "saknas", kanske är jag sugen på nått annat?! Vad vet jag...



Den mörka och ljusa chokladen är godast!

Gårdagens eftermiddag i bilder;

Jag hämtade Emil hos dagmamman och vi gick ut direkt efter det i det härliga vädret:



Liam fick sitta i vagnen



Emil tog med sig en Merca-bil och en buss som ligger honom varmt om hjärtat just nu.



Barnen gungade, men Emil tröttnade fort.



Emil hittade en "cykel" som han lånade från en skola. Vi satt vid skolgården typ hela eftermiddagen.



Liam tittade på när Emil cyklade runt.



Kort därefter somnade Liam.



Det var så skönt väder igår! Eftermiddagen var underbar.

På kvällen blev Liam gnällig och fick feber, blev ännu snuvigare än han tidigare var och ögonen var jätte geggiga.

Under natten hade Liam feber, fast han sov hela tiden tätt om mig. Eftersom han inte vaknade och var gnällig så gav jag honom ingen Alvedon.
Imorse var febern borta, fast han var snuvig och ögonen är fortfarande geggiga.
Min hals känns inte helt OK heller, det svider i den. Fast min hesa röst är nu relativt återställd.

Vädret var ju sämre idag, fast det är mysigt med lite regn ibland. När vi lämnat Emil tog vi oss en långpromenad jag och Liam. Jag har inte varit ute på långpromenad på 2 veckor nu, om inte mer. Hur som helst var det gött att promenera i regnet.

Nu ska jag äta frukost; knäckebröd med makrill i tomatsås. MUMMA!

Hej!

En idiot!

Idag när vi gick till dagmamman jag, Liam och Emil hände en olycka.
När vi skulle gå igenom gångtunneln under E18 för att komma till dagmamman kommer en cyklist i fullfart. Jag hann inte reagera mer än i mina tankar "Nu smäller det". Det gjorde det också. Cyklisten dundrade rakt in i barnvagnen, fast ramlar inte TYVÄRR! Vagnen knuffas in i min mage.
Killen på cykeln höll på att köra in i betongväggen, men klarade sig TYVÄRR! Istället cyklar han vidare rakt emot Emil som är 5 meter bakom mig och Liam. Han lyckades cykla förbi Emil utan att köra på honom, men det var ruskigt nära. Jag skrek på honom "STANNA UNG JÄVEL!", men han cyklar vidare och vänder sig om och nonchalant säger "Jag har bråttom!" Jag skriker tillbaka: "Det skiter jag fullständigt i, du stannar din jävel!" Han stannar självklart inte utan trampar på som en idiot på cykeln och försvinner fort därifrån, han var väll rädd och säkert chockad. Jag skriker "Jag ska polisanmäla dig din jävel!", fast jag vet att det vore omöjligt eftersom jag inte har en aning om vem killen var.
Hans cykel gick sönder, men TYVÄRR inte tillräckligt mycket. Det ligger kvar delar av cykeln i gångtunneln. Barnvagnen och Liam klarade sig, förutom att vagnen gnisslar i chassit lite.
Min puls var dunderhög och jag var så förbannad så hade jag fått tag i UNG JÄVELN så hade jag gett han en käft smäll.

Skulle jag cyklat på en barnvagn med ett litet barn i skulle jag inte för mitt hjärta kunna cykla där ifrån utan att säga förlåt eller på nått vis be om ursäkt. Tyvärr vet jag inte vem ungen är. Det enda jag hann uppfatta var att han var i 13-15 år ålder och hade nån montainbike av nått slag, för allt gick så fort.

Emil är hos dagmamman nu, Liam sover i vår säng och jag har precis ätit frukost.
Jag har inga planer för idag. Jag ska strax börja med middagen; panerad fiskfilé med potatis och citronsås. Jag fick sås-reseptet av en dam jag pratade med i en lekpark för ett tag sedan. Jag tänkte jag skulle prova det idag.

Emil och jag var med i tidiningen i morse. Kristinehamns posten hade fotograferat oss när vi åkte en karusell på fredagen :) Det är en liten bild, men Emil blev glad att se sig själv :)

Jag fick mina nya Chanel-örhängen idag också som jag vunnit på Tradera. Jag hade ett par sånna förut, men det ena örhänget försvann så jag ville prompt ha ny.





Nu ska jag laga mat, ha de gott!




Liam imorse.



Emil 5 månader.


Morsdag Present!





Choklad i massor! Jätte gott!

RSS 2.0