Uniform

Varför är det så attraktivt med uniform för? Tänk en het man i nån uniform, polis, brandman eller liknande ? Mums! :)

Jaja, drömma bör man annars dör man.

Jag har ingen lust att skriva idag. Imorgon kväll blir de kanske mer, om jag hinner. Då ska jag baka och fixa!
Jag gör min sista dag på Brickegården på torsdag så jag vill ha med fika och bjuda på. Idag stannade jag på Ö&B och köpte lite bakinstrument som behövs :)

Jag återkommer imorgon igen.

Nu ska jag försöka komma i säng!

Gråtande dröm

En av mina största drömmar just nu är att får åka till London och träffa min älskade vän Jenny! Min största önskan när jag fyller 25 nästa år är att få pengar till en flygbiljett så jag får åka dit några dagar.
Jag saknar Jenny så mycket att jag gråter i min ensamhet ibland.

Min Jenny, min Jenny!


Trött idag

Känner mig sliten och trött idag. Ska nog lägga mig snart. Har dock en del tvätt och sånt tjafs att ta reda på först.

Barnen är precis lagda så nu är det lugna hemmet här.

De var vakna lite längre idag då vi fick en snabbis visit av Therése och Celine förut. Vi tog lite kalasrester med glass och sånt mumsigt. För att fira att det är måndag och ny vecka, med nya utmaningar :)

Jag ska nu börja med tvätten, den ligger blöt i en blå IKEA-påse och bara väntar på att bli omhändertagen. Ibland skulle jag vilja anställa en hushållerska/hushållare. Den dagen jag gifter mig rikt ska jag anställa en sån, trust me! Helst ska de vara en snygg kille som går med barn överkropp hemma, svettig och het. Så jag får dreggla lite :)

God natt!





Loves the idea!

Att sluta tidigare från min praktik plats. Jag hade några ärende att fixa och behövde handla lite mjölk. Ungarna har ju ätit risgrynsgröt åt en hel armé här hemma i helgen så alla mjölk sa SLURP och var slut.

Det är skönt att hinna fixa sånt här innan man hämtar trötta och slitna barn.

På MAXI har de fått in chokladtomtar, jag älskar det! Så inte kunde jag låta bli att köpa skiten.

Nu ska jag hämta barnen och räknar med en hel del gråt, skrik och "syskonkärlek" - härligt va?


Loves the idea of making chokladtomtar till jul!


Julgardiner

Nu har jag sytt julgardinerna till vardagsrummet klart. Det blev enkla kappor. Jag älskar tyget, men blev inte riktigt nöjd med reslutatet. Det känns som det är väldigt lite tyg på nått vis. Jag är inte van att ha kappor utan brukar ha mer tyg som hänger. Jaja, det är bara några veckor det handlar om, så det får duga.


5 års kalas

Äntligen är det över, om man får säga så? Jag gör det i alla fall. Det är kul, men lite mycket ansträngning krävs faktist.

Eftersom jag var helt ensam idag så hoppades jag väldigt mycket på att det var snälla föräldrar och vänner som ville hjälpa mig och det var det verkligen! Jag är så glad för det kan jag lova!

Jag glömde ju massa saker hemma, saften, ketchup och senap osv... Så snälla Anna åkte och hämtade det hemma hos oss. Vi fixade en snabb fiskedamm med en svart sopsäck och ett metspö med kläypa, jag fick även stor (mycket stor) hjälp med städning. Åh vad glad jag är över detta!

Tack alla änglar som hjälpte till. Dessutom är Lekverkstan perfekt för barnkalas!

Nu sover mina gossar och jag ska nu sätta mig och sy julgardiner till vardagsrummet. Jag har äntligen lånat mammas symaskin (från 1985, det ni!)




Kalaspojkar

Nu är pojkarna redo för kalas, nu är det bara jag kvar. Duschen nästa!




Första advent

Jag älskar advent och när man får tända ljusen på staken. Det är ju så mysigt.
Ännu mysigare är det när barnen får vara med och göra det.

I år har jag idag två 5-åringar vid frukostbordet och båda vill tända ljuset, så ljuset fick idag tändas två gånger.

Vi åt tomtegröt till frukost som jag gjorde imorse. Så otroligt gott! Barnen älskar det. Jag gjorde en stor uppsättning så kvällsmaten är räddad :)

Nu ska jag fixa det sista inför kalaset, duscha och klä på mig och barnen bland annat.




Tomtegröt


Idag äter vi tomtegröt till frukost eftersom det är första advent.
(Bild från förra året, 2009)


Kalas

Imorgon är det dags för Emils 5 års kalas. Jag var och handlade idag till kalaset. Jag tänkte göra det enkelt. Med varmkorv och bröd och efterrätten blir glass med choklad/kolasås, maränger och olika strössel. Det har jag märkt att barn oftast äter mer av än tårta.

Jag är ensam imorgon med 3 (kanske 4 barn) så jag får fixa allt själv. Förhoppningsvis stannar några föräldrar kvar och har något vakande öga på barnen.

Nu håller jag på med barnens godispåsar som de ska få imorgon. Om jag slår ihop en fiskedamm eller om jag gör nått annat får jag se då.



Dagens

Idag gjorde vi hemagjord pizza. I alla fall nästan, jag fuskade med degen. Jag är en sån där person som gärna inte fuskar, men ibland så tar latheten överhand, som idag.

Det blev capricciosa a'la Karin och hawaii a'la Karin. Barnen uppskattade det och åt mycket. Men ändå fick jag jätte mycket mat över. Så middagen är nog räddad imorgon.



Kallt!

Idag var det jättekallt ute! Barnen och jag fick gå och hämta bilen i förmiddags på Henriks jobb. Vi såg nog ut som små eskimåer som gick runt där ute.

När vi kom hem gjorde vi varm choklad. Liam fick dricka det för första gången och det var uppskattat. Han var så glad när han fick dricka ut en thékopp som vi andra.



Lördag morgon!

klockan är strax efter 10 men jag har redan hunnit äta frukost med barnen och renast ur Liams garderob. Han har vuxit ut jätte mycket kläder i stl. 92. I alla fall byxor. Sen hade han även en del stl. 86 liggandes som fick åka ned i en påse. Jag ska höra med min kusins mamma och se om hon vill ha skiten. Jag orkar inte spara på allt längre, orkar inte med Tradera heller.

Jag var ner i källaren och hämtade upp en del kläder sen Emil var liten också. Jag hittade en del fint i stl. 98 som fick stanna kvar. Tänk att Emil varit så liten. Det har jag glömt, sååå hemskt.

Nu är det dags för nästa bestyr. Hela helgen kommer bli en sån här fixarhelg.


Fredag!

Idag fick jag sluta tidigt. En handledare från skolan var på besök idag på min LiA för att göra en utvärdering med mig och min handledare på min LiA plats. Efter detta fick jag gå hem, det hade jag blivit lovad tidigare under veckan. Så jag har verkligen sett fram emot detta.

Denna helgen kommer bli fullspäckad av aktiviteter. Imorgon ska jag vara barnvakt åt Celine 4 år och min kusin Philip 5 år + mina egna två huliganer. Svettigt värre :)

Men det ska nog gå bra.

På söndag väntas barnkalas, Emil ska få ha sitt förta egna kalas nu när han fyllt 5 år. Jag har hyrt Lekverkstan här i stan. En öppen förskolan, tror jag det är, som är perfekt för barnkalas.

En svettig helg har jag att vänta.


Baka baka liten kaka

Nu har flera personen slutat på min LiA plats, elever alltså, som varit där på praktik. De har bakat goda kakor och bjudit på så nu ligger turen i mina händer, och jag vill ju inte vara sämre - så klart. Så nu har jag studerat de olika kokböckerna med massa goda recept på bakelser och hittat några favoriter som jag sa ge mig på.
Jag är usel på att baka, men jag ska försöka. Sen får det i värsta fall gå åt skogen :)

Nästa torsdag gör jag min sista dag på vårdcentralen så onsdag kväll är bokad för bak! :)

Leila Lindholm's A piece of cake hade massa braiga recept.




Falukorv

Jag lånade lite matlagningsböcker på biblioteket igår. Så hittade jag en receptbok för falukorv. Det var ju perfekt! Eftersom falukorv blir ju så tråkig jämt.
Boken är ju gammal som gatan och den ger mig vissa associationer till en väldigt känd film :D haha


Lite mer jul i stugan

Idag köpte jag en ny adventsljustsake som jag vill ha i vardagsrummet, eftersom vi kommer sitta där lite mer nu då vi har matsalsbordet där. Jag hittade en på en inrednignsbutik i Karlskoga för ett rimligt pris.

Sen har jag placerat ut lite tomatar här och var i lägenheten, det är ju mysigt.

Imorgon ska jag låna min mammas symaskin och sy gardiner till vardagsrummet.






Bra dag!

Denna dagen har varit så otroligt mycket bättre kan jag lova. Efter regn kommer solsken som man brukar säga.
Igår var en riktig PISS dag! Fy fan hur jag mådde...
Idag började dagen bra och fortsatte bra...

Tack för det!

Imorgon är det fredag, så det kan ju knappast blir sämre. Jag är sliten, så en helg kan knappast passa sämre än nu.

Imorgon är barnen lediga så jag får gå upp och bara tänka på mig själv imorgon. Då får jag sovmorgon med andra ord.

I helgen blir nog en relativt lugn helg utan party som det verkar, fast det vore ju kul att festa till lite på lördag kväll :)

God natt!


Skönheten och odjuret

Emil och jag har precis avslutat en mysig filmkväll vs godiskväll tillsammans. Vi kollade på Disnyes Skönheten och odjuret som jag köpte häromdagen. Älskar den filmen... Det är ju så mycket kärlek i den. Ljuuuuvligt :)

Emil och jag åt så mycket godis att vi har ont i magen... nu får vi låta bli hela denna kommande helgen.

Mysigt med lite egentid med min stora kärlek. Det får vi sällan.


Videoklipp: Liam säger prutta

Ungar lär ju sig alla slags ord, så är det ju! Sen om det är fina ord eller inte spelar ju ingen större roll, man är lika stolkt som förälder ändå :)


Jäkla dag !!!!!

Fy fan vilken dag jag haft rent utsagt!

Jag känner mig jätte ledsen. Nu tänker jag kura ner mig i täcket och bara gråta, filosofera, tänka, snyfta och sen sova.


Dagens

Idag gjorde jag en repris: Lövbiffgratäng med klyftpotatis. Fast istället för lövbiff blev det fläskfilé, för det var vad jag hade i frysen. Klyftpotatisen blir extra god om man sipprar på lite olivolja och strör på lite flingsalt innan man har dem i ugnen, testa!

Sälens lövbiffgratäng 225° ca 25 min

Till 4 portioner:

600 gr rostbiff, lövbiff eller fläskfilé
1 grön och 1 röd paprika
15-30 oliver (gröna)
2 msk fransk senap
3 krm salt
1 krm svartpeppar
2 pressade vitlöksklyftor
2,5 msk potatismjöl
2 dl riven ost
3-5 dl grädde

Skär köttet i mindre skivor. Strimla paprika och stek kött och paprika.
Lägg i form med oliverna.
Blanda grädden, senap, kryddor, vitlök och potatismjöl.
Häll allt över köttet, paprikan och oliverna.
Strö på ost.
In i ungen i ca 25 min i 225°

Tips! Ha RIKTIG vispgrädde, ej matlagninggrädde och ta gärna i lite extra med grädde.


Julstök

Jag har smygstartat med julstöket. Jag älskar julen och allt sånt där pynt! :)
I helgen kommer jag ha så mycket att göra så julstöket, som jag egentligen ska göra då, hinner jag inte med. Därför börjar jag lite succesivt nu.

Sovrummet och köket har fått adventsstjärnor, det är vad jag hunnit med. Sen ska lite tomtar och sånt på plats men, men det tar jag nån annan kväll.


En början iaf...


Dagens

Idag gjorde jag en jättegod Skagenpanna med pressad potatis! Super mumma!
Enkelt också :)


Allt man behöver är:
600 gr lax
1 Arla Skagenpanna
2 dl creme frasihe
1 burk kräftstjärtar

Allt man behöver göra är:
Stek laxen i olivolja. Häll på skagenpannan, koka upp.
Häll i creme frasichen och koka tillsammans. Häll sedan ned kräftstjärtarna.
Små putra några minuter - KLART!


Klockan 12:14

Visste ni hade mina barn är födda på exakt samma klockslag ? Alltså klockan 12:14 visste är det otroligt? Två vaginala förlossningar där man inte kan påverka ett dugg, så prickar de in exakt samma tidpunkt att födas på.

Jag minns det som igår när Liam föddes. Jag ligger på sängen och hans huvud är ute, jag tittar på klockan och ser att den är 12:12. Så jag säger till barnmorskan "Om han kommer om 2 minuter så föds han exakt samma tidpunkt som hans storebror!" Sen gör han det!
Direkt när han kom ut så slängde jag min blick på klockan och ropar "Klockan är 12:14!!!!"


LiA och trasig lilltå

Idag var min första dag på LiA:n igen. Jag är på samma ställe som tidigare, Brickegården i Karlskoga. Idag var jag minst lika nervös ändå, fast jag varit där kan jag lova :)
De är ju så snälla där så det släpper ju rätt snabbt.

Jag kom ihåg mer än vad jag trodde också. Deras system är ju så enkelt, jämfört med det vi har i skolan. Fick även reda på mitt schema dessa två veckor och det är ju rena lyx schemat. Det tackar jag för.

Jag är så trött idag, jag fryser och skakar av trötthet. Ikväll kan jag svära på en relativt tidig kväll, för annars kommer jag dö! Det är väll helgens roligheter som tar igen nu, eftersom jag inte sov så mycket i helgen.

Dessutom sprang jag in i en vägg igår kväll så min lilltå pajade. Jag har sååååå ONT!! Vad ska den där lilltån finnas där för...

Nu ska vi köpa pizza!

Morgonstund har guld i mun

Imorse väckte vi Emil med sång, tårta och paket. Emil blev glad, morgontrött och grinig som han i vanliga fall är :)
Liam fick också ett paket, det är snällast så.

Om 1 timme ungefär kommer barnens farmor och barnens kusiner från Filipstad. Så jag ska strax slänga ihop en tårta som vi ska bjuda på.

Tänk att min lilla pojke är 5 år redan, det är ju inte klokt! Så mycket som hänt dessa 5 år.



Emil 5 år!!!

Idag fyller min stora kille hela 5 år!! Jag har fullt upp nu men kommer återkomma senare med bilder och så från dagen.

Grattis min älskade älskling!!


Recept chokladtårta

Glömde ju skriva ner receptet för tårtan i tidigare inlägg. Så jag gör ett nytt inlägg för detta då :)

Receptet avser enbart grädden och fyllningen, sen får man ha en tårtbotten till också.

0,5 liter grädde
2,5 dl florsocker
1,25 dl kakao
lite salt

Sikta ned ingredienserna i grädden. Rör runt försiktigt med visp. Ställ in i kylskåp i minst 30 minuter.
Vispa sen med elsvisp till rätt tjocklek på grädden.




Emil 5 år

Emil fyller inte förens imorgon, men mina föräldrar firade honom idag eftersom de inte kunde imorgon. Vi har ätit tårta och fikat lite. Emil fick fina presenter.

Nu sover min hulliganer och jag ska förbereda för morgondagen då det är dags att börja pendla till Karlskoga igen till min LiA plats på Brickegårdens vårdcentral.

Innan jag sticker imorgon ska vi sjunga för Emil och ge han sin present också, med tårta på sängen:)

God natt!


Chokladtårta

Här kommer bilder oh recept från vår chokladtårta som Emil och jag bakade idag till hans kalasfirande. Vi fuskade vi med färdig tårtbotten.
Jag gillar verkligen inte tårta, eftersom alla tårtor har så mycket grädde på sig. Men denna tårta är sprängfylld med grädde, men som smakar choklad. Därför gillar jag den!

Den är så simpel och enkel så till och med jag klarar det :)



5 små ljus fick Emil ställa på tårtan :)


Gillert!


För 5 år sedan

Idag för 5 år sedan åkte jag in till BB efter en överburenhetskontroll hos MVC. Jag hade gått 12 dagar över tiden med Emil och gick dit med lite mensvärk som jag hade haft i 1 dygn ungefär. Det visade sig att det värkar, det hade jag ingen aning om. Så mitt råd jag fick var att åka till BB.

Men som min barnmorska sa: "att inom några timmar kommer en litet bebis födas", stämde ju verkligen inte. När vi kom in till BB var jag öppen 5 cm, men värkarna stannade upp och jag fick ligga där inne med dropp i ytterligare 1 dygn innan han vill komma ut.

Idag kommer mina föräldar in och ska ge Emil presenter, han fyller inte förens imorgon. Men de kunde inte komma då.

Så vi ska baka en jätte god chokladtårta. Jag ska ge er receptet sen, det är super gott och super enkelt!


För ungefär 5 år sedan


God morgon världen

Jag hade en myket trevlig kväll och natt! Jätte jätte kul! 
Vi var först hos Izabelle och sen blev det Mastis. Det var mycket rolig folk där, många gamla klasskompisar och gamla vänner som jag inte träffat på 100 år. Super kul!

Jag mår strålande idag, trots bara några få timmars sömn i natt. Jag kan verkligen inte sova dagen efter, det går inte. Men så länge jag mår bra så spelar ju inte det någon roll.

Tack alla inblandade för en trevlig kväll!

Party!

Nu är jag i princip klar. Ska fixa håret och lite sminkning samt smycken. Sen får jag vara klar för denna kväll.
Klockan 8 ska jag hem till Izabelle. Sen går vi som vanligt på Mastis.

Min lilla svarta är på och mina naglar är målade röda ikväll.

Nu ska jag strax lägga Emil som äter ostbågar i soffan med min syster.

Ha en trevlig kväll!





Rocky road

Emil och jag har under dagen bakat Rocky road, ett traditionellt julgodis enligt många. De blev vdigt goda, men man blev spyfärdig efter att ätit två tuggor eller så. De var mättande!!
Men ett tips att göra, för goda var de.






Den lilla svarta

Idga köpte jag en klänning på Lindex som jag ska ha på mig ikväll. Den gjorde så man såg smalare ut i midjan, vilket jag gillar :) Den var kort också, vilket också är snyggt. Den var lite väl festlig för att vara Kristinehamn kanske... men men.

Längtar till ikväll!

Men nu ska bakas köttfärspaj och sen Rocky road.

Återkommer sen!



Lördag!

Det är bara jag och Emil vakna ännu. Liam sover som en stock.
Emil kollar på TV, på Bumbi björnanarna. Det programmet gillade jag när jag var liten.

Idag väntas en ganska fullspäckad dag. Liam ska skjutsas ner till Björneborg till mina föräldrar såå jag får lite egentid med Emil. Vi ska baka lite, iaf sånna där Rocky Road som jag skrev receptet på i ett tidigare inlägg (se här). Imorgon kommer mina föräldrar hit för att fira Emil i förskott, han fyller ju 5 år på måndag.

Jag ska hinna ner på stan med och ska kolla efter nått linne eller nått och köpa vuxendryck för ikväll. Ikväll väntas PARTY! Det ser jag fram emot :)


En repris från förra helgen blir det ikväll!


Fredag kväll

Idag fick vi på eftermiddagen ett spontanbesök av Maria (Jansson) jag och barnen. Så eftermiddagen blev inte så tråkig som jag räknat med. Vi hade verkligen inget att göra.

Kvällen avlutades som vanligt med fredagmys och idag med båda barnen. Guuud vad de bråkade! De ska konkurera om allt hela tiden, ni skulle bara se.

Nu ska jag vara en duktig flicka och ta en promenad på mitt promenadband till Idol och avslutade med situp, minst 100 stycken! Jag är laddad för att komma någorlunda i form iaf.

Imorgon ska ja försöka uppdatera lite mer än vad jag gjort idag.


Ha en bra kväll!

 


Bråkbarnen på fredagsmys


Vab

Idag har jag varit hemma för vab med Liam då han legat med feber i natt. Jag har inte fått sovit nått i natt igen. Jag är så trött idag.

Liam är mycket bättre nu, snuvig och hostig bara.

Emil har varit på dagis idag i några timmar så Liam och jag har fått lie egen tid. Vi har bland annat ätit buffé på Thai med mina klasskompisar. Nu ses vi ju inte på två veckor då vi har LiA nästa vecka och kommande vecka.

Denna helgen hoppas jag blir en bra helg med lite mer sömn. Jag är en ganska sliten mamma i dagsläget vill jag lova.


Laptop Lyx!

Jag fick låna Henriks nya laptop ikväll i min ensamhet. Så jag kan äntligen efter 40 minuters tuff promenad softa vid datorn i soffan! Så skönt!

Nu lyxar jag vidare en stund innan det är läggdags.


Snart snart

SNART är denna dagen över och jag ska lägga mig. Jag är så trött idag! Inte många timmars sömn alls under natten och nu är jag utmattad av massa konflikter.

Jag ska avreagera mig på mitt promenadband ikväll, som igår kväll. Så jag får ut mina aggressioner!

Imorse ställde jag mig på vågen och fick en smärre chock! Jag hade inte gått upp mer än 3 kg sen senaste vägning för 2 månader sedan! Men trots det så känner jag mig mycket mer tjockare och mina kläder sitter som korvskinn, de kläder som varit stora förut. Kan enbart 3 kg påverka så mycket ?! Det låter ju konstigt.

Idag gjorde jag barnens favoritmiddag, på tal om vikt; Köttfärsås med spagetti. Idag tog jag i lite spiskummin och torkad basilika. Jätte gott var det!


Bert stjärt

Veckans höjdare är snart på TV. Jag pratar om min idol Bert! Emil och jag brukar titta på det ibland, trots att det kanske inte är så barnvänligt alla gånger. Jag brukar avleda Emil när det kommer nått snuskigt ord.
Emil gillar honom, framförallt låten i början "Älskade ängel...du är sann...älskade ängel, du är en maaan".
Som sagt i vuxet sällskap tittar vi tillsammans.


Säljes!

Hjälper en vän, Maria, att sälja möbler, så är ni intressede så kan ni lämna en kommentar så får ni hennes nummer!


Snygg tvbänk köpt på mio, i bra skick. 1000:- Köper du den med soffbordet får du de för 1700:-!



Snyggt soffbord köpt på mio, i bra skick! 1000:- i samband med tv-bänk 1700:- för båda!


Torsdag morgon

Idag var jag jätte trött efter några få timmars sömn i natt. Men piggande till efter duschen och var så glad. Jag känner mig glad idag. Det känns som detta kommer bli en bra dag.
Barnen var också på rätt bra humör. Liam hade tack och lov ingen feber heller och inga mer prickar, så förhoppnignsvis blir det inga fler och heller inga vattkoppor.

Idag har vi roliga ämnen hela dagen.

Ha en bra dag alla!



Mina små grisar april 2009


Egen mammatid

Denna kväll är den första kvällen en vardag som jag inte pluggar på läääänge! Arbetspsykologin är klar, kommunikationen är klar, terminologin är klar så nu är det väll inget just nu. Men det är ju prov efter LiA:n så det är dags att börja plugga in för dessa prov, det är patient administration och terminologi. Två tuffa prov, men ändå två av de ämnen som är mest intressanta.

Det ska bli så skönt med ett litet juluppehåll och få vila lite. Det behövs efter en intensiv termin. Men det känns att det lugnat ned sig nu en aning. Det känns som jag kan andas ute lite mer.

Vad gör man på en mamma-tid då? Mitt i vardagen? Tar en promenad på mitt promenad band kanske? Det behövs vill jag lova, mina kilon har rasat uppåt sedan skolstarten. Jag har ju inte tid för träning längre, ingen motivation heller kanske. Men samtidigt vill jag inte bli så stor som jag var en gång, för jag har fått kämpa så för att gå ner dit jag ville.

Nu blir det en promenad mina vänner!


Så här stor vill jag inte bli igen, bara eventuellt en gravidmage!


Vattkoppor!

Nu går det vattkoppor på Emils avdelning och det sprids ju med vinden så man kan väll säga att det går på hela dagis! Det vådar inte gott kan jag säga. Mina barn har inte haft det än, tyvärr. Jag vill att de får det när de är små, men inte NU. Jag har LiA nu dessa två kommande veckorna. Kan jag inte gå på den så får jag göra om den, och NÄR ska jag kunna det ?

Idag när jag hämtade barnen hade Liam fått en röd prick i ansiktet. Men sånna där "plitor" kan de ju få av andra orsaker. Men jag tyckte han var varm (feber) när jag lade honom för natten.

Snälla gode GUD! Jag beeeeer... inte nu,, inte nu, inte nu! Vid jul och nyår, när jag har juluppehåll får det gärna komma! Snälla högre makter, jag ber inte om mycket, men nu beeer jag!


Pleeease... inga vattkoppor nu! :(


Dagens

Vi körde lite halv-lyx idag jag och barnen en lill-lördag som denna. Vi skulle ätit det i helgen igentligen, men allt blev helt förflyttat. Jag har lagt ut detta på bloggen förut, men gör det igen. För det är så enkelt och så jäkla gott! I vuxet sällskap vore det riktigt smaskigt med vitt vin till :) 

Idag gjorde jag en färsk sallad med päron i, det var väldigt gott! Klyftpotatis med flingsalt blev det också.

Kyckling med parmaskinka och balsamsås

Ingredienser, 4 port

8 kycklinglårfiléer eller 4 kycklingfiléer, 500 g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk oregano
4 stora eller 8 små skivor parmaskinka
2 dl vispgrädde
2 msk balsamvinäger
1 msk konc kycklingfond
2 pressade vitlöksklyftor

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano. Bryn den i smör i en stekpanna. Linda skinkskivorna runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form. Vispa ihop grädde, vinäger, fond och vitlök. Häll det i formen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Strö ev över lite färsk oregano. Servera med frästa grönsaker.


Mummsiga saker

Jag fick ett jätte gott recept som jag bara måste baka SNART! Från hon kocken Leila, Rocky roads.
Verkar enkelt, så till och med jag ska väll klara av det :)

Om jag hinner i helgen ska jag baka dessa.




 600 g mörk kvalitetschoklad 70 %
2 påsar dumlekola 
2 nävar mini marshmallows
3 dl salta jordnötter
1 dl skalade pistagenötter


1.
Smält chokladen på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten).
2. Blanda samtliga ingredienser.
3. Fyll smeten i en plåt, cirka 3 cm tjock och låt stelna i kylskåp.
4. När kakan har stelnat, skär upp den i stänger.


Godkänd tenta!

Jag klarade kommunikationstentan!! Det känns så skönt!
Mitt hjärta slog snabbt när läraren gick runt och delade ut tentan. Jag fick ett godkänt och jag är så nöjd med det!
Jag hade verkligen inte lust att göra om den.

YEAAH!


Bildbomb London!

Nu är Madde på väg till London för att hälsa på våra underbara vänner Kryckan och Jenny som bor där! Jag är så avundsjuk så ni kan inte ana!!! Jag vill också träffa dem!

Jag hälsade på Kyckan i London tillsammans med Madde, hennes syster och systerns kompis i november 2007. För 100 år sedan känns det som. Det är så jäkla kul!!
En vacker dag ska jag dit igen med Madde och hälsa på våra vänner.

Ett stort minne från den resan var när jag sprang ,pådrucken, över en väg vid Piccadilly Cirkus och min klack på min klacksko fastnar i ett brunnslock. Jag flyger framlänges och tar tag i en grill (där en man står och grillar korvar och säljer). Jag känner inte hur varm grillen är först utan håller kvar min hand där i ren chock. Mannen står och säger "It's hot, hot, hot!! HOOOOT!" Då reagerar jag och springer därifrån som ett fån!

Eftersom jag är så nostalgisk av mig så bjuder jag på lite bilder från vår London-resa från 23 nov-27 nov 2007.










Det var bara några av alla bilder kan jag lova!


Slutspurten

Det är mycket plugg skrivande i bloggen nu för tiden. Vilket inte är så konstigt egentligen. Jag har ju massor att göra, så mitt livbestår ju bara utav plugg och plugg.
Idag ska jag göra klart min psykologi uppgift. I alla fall på kollegieblock, eftersom mitt WORD-dokument är kvar i skolan. Tur att vi får lektionen imorgon på oss också.

Nästa vecka är det dags för LiA igen, sen är det bara två veckor kvar i skolan innan juluppehållet. Endast två veckor! Det är ju otroligt lite. Tänk att en termin kan gå så jäkla fort.

Jaja, lika bra att sätta igång med psykologin så den blir klar nån gång!


Plasma

Nu har jag varit på blodcentralen och lämnat plasma. Det var trevligt idag för jag fick sällskap av en gammal jobbarkompis. Så vi hade en del att prata om :)

Det är så skönt att vara där, avslappnande och en stund att njuta. Det är inte fel.


Provet avklarat

Jag har nu gjort klart det praktiska provet och det känns rätt bra ändå. Det var större än vad jag trott. Trodde inte vi skulle få 3 timmar på oss direkt. Men det behövdes ju nästan. Jag höll på att ändra och krångla fram och tillbaka hela tiden, till slut gav jag upp och lämnade in det ändå.
Det blir oftast ännu mer fel när man ändrar sig.

Klart slut med prov för denna gången.


Om jag klarar provet :)


Ytterligare en dag

Idag var det kallt ute.. brr! Men jag gick så fort att svetten rann ändå. Det var nästan så jag ville ta av mig kläder istället.

Om en liten stund har vi prov i patientdokumentation. Vi ska skriva brev, skriva jorunal och remiss. Det låter säkert enkelt, men så enkelt är det inte. Det är svårt. Men jag hoppas det går bra, för jag har inte tid för omprov eller annat.

Vi slutar redan kl. 14 idag men jag ska sitta kvar. Jag måste fortsätta med psykologin, för jag är inte halvklar och den ska vara inlämnad imorgon. Stress stress!

Ha en bra dag!

Plugg

Nu ska jag som vanligt sätta mig med plugg. Jag ska skriva klart psykologin så mycket som möjligt. Jag ska sätta mig med den lånade litteraturen från biblioteket och skriva i ett kollegieblock först, så skriver jag på datorn i morgon. Suck...
Jag älskar skolan men denna uppgift tar knäcken på mig!

Imorgon har vi prov också, men det känns ändå bra. För det ämnet är väldigt kul!

Sen känner jag mig litte depp idag på mycket... Därför har jag kommit fram till följande:

Livet är för kort för att slösa på massa onödiga känslofällor så därför kommer jag prioritera bort dessa ur mitt liv NU! Goodbye!


Kort Kort

Jag har igentligen inte visat nått om min nya frisyr som Madde klippte ännu kortare i lördags. Jag ville ha det kortare i nacken eftersom det ger en mer tydlig frisyr och dessutom kanske det är mer lättstylat. Vad vet jag ? Jag är värdelös på allt sånt där som har med smink och hår att göra :)


Nyduschat och ostylat, men som mest naturligt :)


Så här långt hår hade jag för två veckor sedan ungefär :)


Dagens

Idag provade jag ett nytt recept som jag fått tipset av från min LiA plats. Det ska igentligen vara lövbiff eller rostbiff i. Men man tager vad man haver som ordspråket säger så jag hade fläskfilé i istället.
Det var mumsigt tillsammans med hemmagjorda klyftpotatis, som är min delikatess nu för tiden :) Idag hade jag på flingsalt och det blev mumma!

Sälens lövbiffgratäng hette det så vackert.


Sälens lövbiffgratäng 225° ca 25 min

Till 4 portioner:

600 gr rostbiff, lövbiff eller fläskfilé
1 grön och 1 röd paprika
15-30 oliver (gröna)
2 msk fransk senap
3 krm salt
1 krm svartpeppar
2 pressade vitlöksklyftor
2,5 msk potatismjöl
2 dl riven ost
3-5 dl grädde

Skär köttet i mindre skivor. Strimla paprika och stek kött och paprika.
Lägg i form med oliverna.
Blanda grädden, senap, kryddor, vitlök och potatismjöl.
Hälla llt över köttet, paprikan och oliverna.
Strö på ost.
In i ungen i ca 25 min i 225°

Tips! Ha RIKTIG vispgrädde, ej matlagninggrädde och ta gärna i lite extra med grädde.


Slutat

Nu har vi slutat för dagen, för 1 timme sedan. Men jag sitter kvar, för jag har ju en del att göra. Jag borde pluggat mer i helgen egentligen. Men det var roligare saker som hägrade i helgen.
Nu är det slut med det, jag ska inte gå ut på ett tag nu.

Idag fick vi tillbaka en inlämningsuppgift som vi lämnade in för länge sedan. Jag fick VG på den! Det är jag omåttligt tacksam för!

Imorgon däremot har vi prov, ett praktiskt prov i diktering, remisser och brevskrivning. Låter simpelt va? Men så simpelt är det inte. Jag får se om jag klarar det eller inte, det beror på svårighetsgraden som läraren lägger. Det vet jag inte förens imorgon bitti.

Nu kämpar jag på med psykologin. Det är inte mitt favoritämne om jag säger så. Iaf inte denna uppgift. Jag är ju rätt korkad så jag gör uppgiften lätt för mig, lägger ribban rätt lågt. Är man dum i huvudet så måste man det, så enkelt är det :)


Dammtussar

Dammtussar är änglarnas tofflor



Kom ihåg dessa kloka ord när ni besöker mig.
Det finns en anledning till att de får ligga kvar.


Måndag morgon!

Jag gillar måndagar, för då får jag gå till skolan. Jag gillar dock alla vardagar, visserligen. Så länge jag får gå till skolan eller till LiAn.

Nu ska vi strax ha Anatomi och prata om blodgrupper och blodet. Det är mycket intressant.

Vilket regnväder jag möttes av när jag gick till skolan då. På nått vis åkte luvan ned hela tiden också så jag struntade i den till slut. Lite vatten på huvudet har väll ingen dött av?

Ha en trevlig dag alla!




Emil

Det känns så hemskt att jag knappt träffat Emil alls denna helg. I fredags åkte han lastbil med morfar hela kvällen och under lördagen och tills idag har han sovit på Skoghall.
Men nu är han hemma och de kommande helgerna ska Philipe komma hit så han ska få vara hemma istället.
Det var länge sen Philipe var här nu. Men till helgen blir det förmodligen.






Vanna 2 år

Nu fyller våra barn 2 år på löpande band... Idag var det dags att fira Vanna. Den enda lilla tjejen i gänget. Så eftermiddagen spenderades i Björneborg på kalas, det var trevligt!




Rysk docka

Henrik har varit i S:t Peterburg nu i 5 dagar och jag ville så gärna ha en rysk docka. Jag tycker de är så fina! Så han var snäll och köpte med en sån till mig och barnen fick nån leksak de med.
Min fina ryska docka får stå i vardagsrummet så vackert!


Lördagskvällen i bilder

Här kommer lite bilder från gårdagens festligheter hemma hos mig och även från Mastis.
Rödögda eller ej, här kommer de:











Vi gillar Maddes hål in till hennes vackra bihag!


Tuppkam

Igår bad jag Madde trolla bort den "snälla Karin" som jag alltid är. Jag har ju "snälla" kläder till och med, säger dom :D Nu har jag åtminstone tagit bort skolfröken-looken genom att kapa bort mitt hår.
Så Madde gjorde en "tuppkam" på mig igår kväll. Jäkla udda kände jag mig och såg nog udda ut med dessutom, haha.

Bilderna säger väll inte allt, men så här blev det typ:



Morgonstund

Jag har inte sovit många timmar i natt men är pigg som en mört och mår väldigt bra. Ingen hang over, tack och lov. Jag sov på soffan här hemma så min rygg är ju lagom mör idag dock.

Jag ska bjuda på bilder från gårkvällen här sen efter frukosten. Det var super kul igår! Men man inser ju verkligen vilken total och äcklig köttmarknad det är på krogen, tragiskt faktist.

Gårdagens fraser: "MILF tofflor" och "Skinnjacka och jeans"


Titta vem som flyttade in i min mobil igår kväll... snuskigt!


Här kör vi FULLT ÖS MEDVETSLÖS direkt på morgonen!


Party!

Nu är det dags för kvällens party. Vi blir några tjejer här hemma, så det blir rätt lugnt fram tills vi går till Mastis! :)
Jag har precis öppnat min första cider och nu är jag nog klar. Madde ska fixa mitt hår sen!

Jag har klippt det kortare i bak och det känns mycket bättre nu faktist.

Nu ska jag ladda upp med chips i vardagsrummet och invänta mina vänner! :)

Ha en trevlig kväll nu alla!



Trafikvarning!

När jag var på väg hem från Skoghall förut höll jag på att köra av vägen! Detta då jag i en mötande buss får syn på en snygg bussguide som står halvnaken framme i bussen, vid busschauffören och pratar i mikrofonen. Han hade byxor men bar överkropp! Ohhh la la la :)

Det måste varit nått skämt eller nått hockey- eller fotbollslag som var ute och körde. Snyggt var det i alla fall!


GILLERT!!!


God morgon lördag!

Härligt att få vakna när det är ljust ute måste jag säga!

Liam och jag är nyduschade nu och vi har alla ätit frukost. Strax ska vi bege oss mot Skoghall för att lämna Emil hos min farbror och mina kusiner. Emil ville köpa med sig lördagsgodis, så det ska vi också fixa.

Lördagen kommer gå i ett nu tror jag, för sen blir det besök hos Madde som ska klippa mig igen och sen ikväll vankas party här hemma och sen Mastis. Wii! :)

Det är lika bra att smida medan järnet är varmt, nu kör vi!

Ha en bra lördag!


God natt!

Nu har jag gjort det jag ska göra och känner mig rätt schleeeten... Så vad passar bättre än en natts sömn?

Imorgon väntas en fullspäckad dag. Vi ska till Skoghall på förmiddagen sen ska vi hem och Madde ska klippa mig igen. Jag vill klippa håret ännu kortare där bak i nacken, för att jag ska kunna styla det lite lättare. Det trodde jag aldrig om mig själv :) Funderar på att färga det också i nån oväntad färg ? Vem vet...

Sen på kvällen blir det party!! :)


Trasiga strumpbyxor börjar bli mitt partytrick!


Mastis

Fick höra att jag var med på bild från Mastis hemsida, deras mingelbilder. OMG, var min första tanke! Trodde de hade tagit en svettig dansbild när man är alkoholpåverkad och röd i ögonen :D
Men bilden var diskret, tack ovh lov. Därför kan jag dela med mig av den här också :P

Det är jag och Izabelle.


Nått var tydligen väldigt kul vid det tillfället.


Fredagsmys

Idag blev ett lite annorlunda fredagsmys för jag hade bara Liam hemma. Emil är och åker lastbil med morfar. Han skulle få åka med till Karlstad och Örebro så ni kan ju gissa om han var lycklig ?! :)

Liam och jag har lagat lasagne och lyxade med middag i vardagsrummet. Sen blev det som vanligt en fredagskväll med Coca Cola och ostbågar.


Nu tänkte jag passa på att städa lite en fredagskväll som denna medan jag inväntar Emils ankomst.




Vi tände lite ljus, det är ett måste!


Sen kom det gula guldet fram!


Slut för idag

tack för idag! Nu har vi slutat för dagen.

Men jag och Nicolina är duktiga och sitter kvar här i  skolan. Jag har en del att göra och jag vill få så mycket gjort som möjligt inför helgen. För i helgen vill jag ha de skoj och inte behöva tänka på skolarbeten alls :)

Så nu ska jag göra labb-listorna som vi skulle göra tills måndag och sen blri det arbetspsykologi. Jag kan ju säga att psykologin är ett moment som jag drar mig för att göra, usch!

Jaja, dags att börja plugga.



Friday my love!

Jag var tvungen att nypa mig i armen imorse när jag kom på att det var fredag! Trots att det var torsdag igår så var jag nästan säker på att det skulle fortsätta vara det idag med :) Men ack så fel jag kunde ha.

Idag slutar vi till lunch, alltså 11:30. Vi har IT hela morgonen. Men jag tänker sitta kvar i skolan och utnyttja de timmar jag har barnen på dagis och plugga. Jag ska göra klart mina Labb-listor och sen ska jag försöka göra klart uppgiften i psykologi. Förhoppnignvis funkar internet i skolan idag, så jag har tillgång till det.

En fullspäckad dag idag alltså!

Trevlig fredag!


Trasiga strumpbyxor, som vanligt. Men det syns ju inte i stövlarna :)


En soft fredags style, gillert!


Plugg

Nu ska jag göra nått av det jag gillar mest av allt just nu; plugga!
Jag orkar igentligen inte, men eftersom det är intressant så ska jag göra det ändå. Ikväll tänkte jag satsa på Terminologi, då vi fick en del "läxa" i det idag.

Sen fick vi reda på ytterligare en till tenta i patient adminsistration, som ska göras innan juluppehållet. Det är olika lagar som ska avtentas.

Eftersom jag klarat mig hitills på de tentor vi haft så ska jag klara de andra med...

Jag är så glad och stolt över min utbildning och att jag tog detta steget! Ett av de bästa stegen i mitt liv, och jag blir så lycklig över det.

Nu ska jag inte bli för sentimental, utan avslutar med lite bra musik att plugga med:


Besök

Nu har jag fått mina små ungar i säng, äntligen. Vi hade besök av Emma och Moa så kvällen blevlite längre än vad de är vana vid. Men det är fredag i morgon och sista dagen denna vecka att gå upp tidigt så det gör inget.

Min blåbärspaj som jag lyckades bränna förut smakade tydligen rätt gott ändå, trots att den såg osmaklig ut. Jag fick akut-köpa en kladdkaka också :D

Jag har massor att göra igentligen, plugg, städ och tvätt... men vart ska jag få orken ifrån ??


Bakar du paj?

Ja, de gör jag! Haha, jag tänker på Jenny när jag hör orden; "Bakar du paj?".
Jag bakar i syfte av vårt finbesök som kommer sen till mig och barnen. Jag kom på att jag måste svänga förbi affären innan och köpa vaniljvisp, de hade jag glömt.


Den blri inte så snygg, men ACK så god!!


Yeah!!

Varför är jag så glad idag?! Jag liksom sprudlar av glädje inombords!

Kanske för att jag klarade Anatomitentan! Visserligen 1 ynkligt poäng från VG, men det är ju inte det som räknas! Jag klarade det!!!


Sen kommer Emma hit och hennes dotter Moa så jag ska nu slänga ihop en blåbärspaj från höstens skörd som barnen och jag plockade.

Idag är en bra dag! Jag är så glad!


När jag såg detta...

... nu när jag stod i badrummet för att fixa kvällsrutinerna så insåg jag att jag inte kan få upp håret i en toffs utan att det sprätter ut hår överallt. Vad jag saknar mitt långa hår medmänniskor!

Jag ska aldrig mer göra om detta misstag, att klippa håret så här kort :/


Vändning

Nu har min mamma åkt till jobbet. Hon har varit här och passat barnen medan jag veckohandlade bland annat. Vad bra att det går ihop ibland.
Så nu är kylen, frysen och skafferiet fyllt med mat igen.

Idag är en bra dag då jag känner mig glad. I alla fall under dagen, varför kommer sorg och elände på kvällarna ? Konstigt det där.
Jag längtar tills imorgon, till skolan igen. Jag gillar skolan! Det är en mycket härligt plats i mitt liv.

Imorgon kväll ska jag vara duktig och skriva min psykologiuppgift på datorn. Jag har varit en riktigt slarver, men imorgon kväll när barnen sover så ska jag ta tag i den! Annars blir det straffbänken för mig.

Jag ska redan nu krypa ner i sängen och ta fram mina papper och överstryknignspenna och börja.

Jag måste bara säga att det bästa jag gjort i mitt liv, efter mina underbara barn, var att börja skolan igen! Jag ärså otroligt glad och stolt över det. Det har gett min en ny syn på mycket och och ett bättre liv, och jag hoppas mitt liv kommer bli lika bra efter skolan.

God natt!


Ingen kramsnö

När barnen och jag på kvällen gick ut för att bygga snölyktor var det till vår besvikelse ingen kramsnö! Men med lite eftertanke så gick det lika bra att sparka/gräva hål i några upplogade snövallar som plogbilen gjort. Så vi tände ljus i dem istället :)



Sen skulle de leka affär också, så det var bara att leka.


Kommunikationstenta

Nu har jag lämnat in tentan och det känns lite sådär konstigt i maggropen. Jag är inte så säker på att detta gått så bra, men samtidigt kan det gått jätte bra. Jag skulle vilja ha svaret nu, men jag får vänta...

Jag känner mig apatisk inombords på nått vis. Som om det vore nått som inte är rätt. Om det handlar om tentan eller om nått annat vet jag inte.

Jaja, vilket härligt snötäcke vi fått, visst?! Det är en glädje i alla fall.

Lång dag

Trots samma ämne i skolan så gick denna dag rätt snabbt. Eftermiddagen var lite seeeg. Dels för att jag så omotiverad, tror jag. Mitt huvud värkte och jag kunde inte fokuser alls.
Efter 2 veckors LiA i Karlskoga där de hade ett annat patientsystem var det svårt att komma tillbaka till skrivande på det andra systemet vi har i skolan.

Imorgon ska vi lämna in Kommunikationstentan, det känns mindre bra kan jag säga. Jag är dock klar med den sedan några dagar sen, men det känns ändå som jag vill finslipa lite på den imorgon på lektionen.

Nu ska jag strax sova mina vänner.

God natt!


Jag hade min kavaj och var lite "präktig" idag.
Det känns som man är det i kavaj :D


Sorg

Min själ är så sorgsen


Snö Snö!

Det snöar! Va mysigt!

Hoppas bara flingorna tjockar lite så det blir mer mys-snö! Nu längtar jag bara tills julpynt och sånt mys..

Älskar vintern!


Sånna här flingor vore inte fel! :)


Omotiverad

Jag känner mig inte på topp idag. Känner mig omotiverad till max!!
Mitt huvud värker lite och jag skulle mest vilja sova litte.

Nu är halva dagen avklarad, bara resten kvar. Vi ska skriva hela eftermiddagen, jag kommer bli snurrig i huvudet tror jag :)


Morgon

Idag valde jag att ta en promenad till skolan istället för att hoppa på Ann-Charlottes erbjudande om skjuts. Men jag är så glad att det fanns en människa som en gång uppfann dunjacka som täcker rumpan och sydde på en luva så man kan gömma sig lite i, i detta kalla blåsväder.

Idag har vi heldag i patientdokumentation. Det känns som det kommer bli en lång dag kan jag säga.

Men jag vill ha lite SNÖ nu så jag kan få bygga snölyktor och snögubbar! Kom snö KOM!


Vad är en bal på slottet

Idag känns det bra efter en dag i skolan. Men vad konstigt det kändes att behöva börja med grammatik och ordförståelse på Terminologin efter två veckors uppehåll vid skolbänken. Det känns faktist som det vore mer än två veckor sen sist.

Nu är Emils 5-års present klar. Jag har dessutom köpt nya klistermärken som förmodligen täcker de fula märken som bekommit efter barnens vandalisering i Liams rum.

Jag köpte nya adventsstjärnor till vardagsrummet och köket också, för snart är det dags för julpynt! Meee like!

Jag ska strax unna mig ett par timmars sömn, innan det är dags för skola igen! Skoj!


Vad sägs om lite fjortis-pop? Men ack så roligt att dansa till!


Gillert!


Karlstad

Vi fick sluta lite tidigare idag på grund av yrkesämnen och sedan besöket på röngten här i stan, på vårdcentralen. Ett mycket intressant besök. De andra pratade om hur tydligt man såg på kontraströntgen osv, men jag tycket det var jätte svårt och otydligt trots bra utrustning.

Nu ska vi äta middag, sen åka till Karlstad för att köpa present till Emil samt köpa nått att laga Liams rum med. Eftersom barnen fick för sig igår att riva ned tapet i Liams rum.




Jag SAKNAR mitt långa hår! Det känns så tomt, även om jag börjar vänja mig nu!!


Studiebesök

Jag har sååå ont i huvudet! Urk...

Annars så är jag väldigt glad över att vara i skolan igen. Även om LiAn är jätterolig så är skolan vädligt underhållande också.
Vi har nu lunch och ska strax knalla upp till sjukhuset för studiebesök på Röntgen. Intressant.

Hoppas min huvudvärk ger med sig snart, det är inte kul.

SKOLA!

Nu har jag kastat av mig uniformen för två veckor och imorgon börjar skolan igen! WIII! :) Jag ser fram emot att få träffa mina klasskompisar och prata med dem!
Skolan har bekommit en stor glädje i mitt liv och jag gillar det!

Så imorgon när väckarklockan ringer så kommer jag stänga av den med ett leende på läpparna.

God natt mina vänner!

 

 


Ute

Barnen och jag gick ut en stund på grden förut, för att få lite frisk luft. De var rastlösa också kan jag lova!
Embla kom förbi också och var med och lekte med isen de hittade. Sen följde hon med oss in och åt middag med oss. Barnen lekte en stund, men nu har hon gått hem till sig.

Emil och Liam är i vardagsrmmet nu och dammsugar. Ibland är det tur att man har två stycken.

Barnen ska strax fixas för läggning, men först tittar vi litte på Bollibompa.



Skadad!

Jag blev skadad av det där förbannade taggstaketet inatt! Mitt lår och min hand.. aj aj aj... Den genvägen är ett minne blott vill jag lova!



Toppen kväll!

Jag hade en superkväll igår! Så roligt :) Vi var hemma hos Izabelle först sen blev det Mastis och sen "efterfest" (?).

Jag kan ju som sagt inte hålla några kläder hela, framförallt inte strumpbyxor. Men inatt lyckades jag förstöra min lackleggings också genom att ramla på ett taggstaket och taggarna slet sönder leggingsen. Det orsakade revor på mina lår och min hand med.
Herregud hur det måste sett ut när jag låg där och kravlade i mörkret och inte kom loss :D

Så nu är mina fina lackleggings ett minne blott...


Min sista kväll med lackleggings :/


Party

Min outfit ikväll är rätt tråkig, för jag har samma blus på mig som jag hade sist. Även om jag inte tror nån minns det egentligen :) What ever!

Men jag ska inviga mina halvlack leggnings som jag köpte för över 2 månader sen, men har ej använt.
Nu ska håret stylas litte bara, fan va svårt det är med kort hår! :/

Ha en trevlig kväll alla, för det ska jag ha!



Party tonight!

Ikväll mina vänner blir det party!
Jag ska träffa upp Izabelle hemma hos henne sen. Sen blir det rock'n'roll bitches!

Jag har problem med vilka kläder jag ska ha, SVÅRT! Men jag älskade blusen jag hade sist, så det blir nog den idag med. Tråkigt värre.


Embla 5 år

Idag var vi på barnkalas på Lekverkstan här i stan. Det var Embla som fyllde 5 år. Ett fullspäckat ös-kalas för barnen.


Förslappad

Herregud vad slapp jag blev här då! Jag kommer ingen vart i pluggandet, helgens flytande gottigheter är investerade och jag sitter här och bara är så jädra slapp.
Tur att jag ska hämta barnen snart, för annars tynar jag väll bort också...

Nu måste jag nig lyfta på arslet innan det växer fast i datastolen :)

Frukostplugg

Jag har inte ätit ordentligt sedan igår lunch så jag är hungrig som en varg! Så vad passar bättre än frukostplugg vid matsalsbordet. Jag har en hel del böcker att titta igenom (som jag lånat på biblioteket), för internet har inte gett mig den information jag behöver.



Psykologi är inte det roligaste ämnet direkt...
Jag skulle gå över lik för att slippa gör den.


PLUGGA

Nu har jag lämnat barnen på daigs och ska nu ägna dessa timmar åt att plugga. Jag ska skriva klart kommunikationstentan sen måste jag börja med arbetspsykologin.. suck!
Psykologin är svår och jag fattar nada!

Men det är lika bra att börja...



Imorse vsr det kallt, men skönt och friskt ute. Jag har ingen
bil heller så vi tog en promenad jag och the kids.


Eat to the beat

Denna låt gillar mina barn. Den finns med på en gammal Hitz for kidz skiva vi har med musikvideor och den poppas rejält här hemma. Liam gillar hunden i videon :)


Emil önskar sig

Emil fyller ju 5 år om inte lång tid alls. Så idag fick vi nått reklamblad från MAXI där det fanns med en bilbana och han skrek av glädje! En sån önskar han sig, så klart. Så en sån tror jag det får bli till honom, så får han nått han verkligen vill ha.


Vid middagen idag så visade Emil mig den där bilbanan.


Dagens

Idag har vi gjort fiskgratäng a'la min farmor. Jätte enkelt och jätte gott! Till denna ska man självklart servera hemmajort potatismos med kokta grönsaker Mums!

För att lyxa till det lite extra idag så åt vi i vardagsrummet. Det är mysigare.


Jag tillagar det på eget sätt, därför vet jag inte de exakta måtten på alla ingredienser.
Men jag brukar använda en fryst (och tinad) torskfilé.
En halv liter mjölk som jag gör bechamelsås på.
Sen lägger jag i en hel förpackning med fryst dill och en halv tub kaviar.
In i ugnen i cirka 30 min på 175°


Kort hår


Lite ostylat, men så här kort är det!


Det slog mig!

Det är ju november nu ju! Jag hänger inte med.. vart tog oktober vägen ?!
Jaja, bara att börja vänja sig vid att tiden rusar iväg och det går inte stoppa det.

Imorgon gör jag min sista LiA dag på Brickegården i Karlskoga för denna period. Jag ska tillbaka igen vecka 47. På måndag ska jag träffa mina klasskompisar igen! Det längtar jag till.

Lite vemodigt dock att lämna mina kollegor imorgon. Nu när man äntligen har börjat fatta vad verksamheten går ut på :)

Nu måste jag sova. Jag känner mig så sliten. Det tar på kroppen energi att få en ny frisyr.

God natt mina vänner!

Kort

Mina vänner! Min hjässa pryds nu mera av en kort page frisyr när håret är bara centimeterkort där bak och längre fram. Jätte konstigt känns det kan jag lova!
Men jag är ändå glad att jag vågade, fegis-Karin. Dock kan jag känna att jag ser ut som en 10-årig liten flicka :)
Men jag vänjer mig väll.

Jag lägger upp bilder när jag känner mig fräschare, på fredag eller imorgon skulle jag tro :)




Innan mitt hår blir typ 30 cm kortare! :/


Kort eller inte ?

Min personliga frisör Madde kommer hit och klipper mig och Emil om en stund. Så nu sitter jag här med mitt rätt så långa hår och funderar. Ska jag klippa av det så det blir ganska kort, eller ska jag ta topparna bara och behålla längden på det ???? Jag vill båda två :)

Det tåls att tänka på ... i 30-40 minuter till...


Gårdagens

Igår testade jag ett nytt enkelt recept som var gott, inte det godaste jag ätit. Men det var helt ätbart :)

Jag vet inte vad det hette, men Kassler med ostsås och äpple, kanske :)



Ingredienser för 4 port.
600 gram kassler
100 gram ädelost
3 dl ostsås (färdigsås)
2 äpplen

Varva den skivade kassler och äpplena i en ungssäker form.
Hälls på ostsåsen och riv över ädelosten. In i ugnen på 225 grader i 15 min.
Servera med mos, klyftpotatis (eller vad ni vill)


Doktorn

Idag fick jag domen för mina eksem jag har i hårbotten och som jag fått en liten fläck av under armhålan också: Psoriasis! Jag förstod ju nästan det, men idag var jag till doktorn och fick det på det klara.
Hon tog halsprov på min hals med eftersom jag har ont i den, men det var ingen streptokock utan ett vanligt virus som försvinner av sig självt! Vad glad jag blev för det beskedet. Då behöver jag inte ta nån penicilin och kan dricka vin på lördag :)

Jag fick hur som helst några olika krämer och salvor som jag ska använda. Sen rekommenderade hon B-vitamin, fiskolja och mycket mindre stress. Stressen är ju lite svår ibland att göra nått åt, men jag försöker.


Seg dag

Varför har det kännt som denna dag varit så otroligt lång?! Eftermiddagen, efter 2-fikat gick lite bättre. Då stod jag med i receptionen och klarade mig bra själv, till en del iaf :)

Nu ska jag ut och gå och få lite frisk luft i lungorna.

Ciao!

RSS 2.0