Lussebullar

Idag har vi bakat lussebullar jag och barnen för först gången i år. Det var kletigt, mjöligt och russin över hela köket tror jag :) Emil stoppade det mesta utav sin deg i munnen, men några "klossar" till lussebullar fick han till. Mina bullar blev inte särskilt fina heller, men de smakade gott.

Annars har vi inte gjort nått idag, förutom ett fin besök av Elin och Thea :)
Nu har jag lagt Emil för natten men Liam ville inte somna, jag ska försöka om en liten stund igen. Liam är föresten värre än en blodigel nu för tiden och ska klänga och hänga på mig hela tiden. Jag kan inte ens räkna på mina tio fingrar hur många gånger han hängde i mina byxor idag och drog ned både dem och mina trosor. Så jag har visat båda mina två härligheter här idag. Tur att man inte är jagad utav paparazzi´s... Då skulle jag hamna på Hänt Extras första sida.




Emil trycker in russin på lussebullarna




De jäste ihop allihopa! :)

Liam 11 månader

Tänk att Liam blivit så stor?! Om 1 månad är han 1 år!! Han blir bara goare och goare för var dag som går, jag älskar honom!



Idag är vi ensamma jag och barnen. Henrik kör till Stockholm, men kommer hem i kväll/natt.
Mamma och pappa ska komma sen och sätta upp en taklampa i köket till oss, så vi får bättre ljus. Annars idag ska jag tvätta, för tvättkorgen är proppfull!
Jag ska bjuda mamma och pappa på mat idag, vad sägs om fläsklägg och rotmos a´la Karin? Jag ser fram emot middagen idag! :)

I natt hände nått roligt med Emil som jag måste berätta. Vid 02:30 vaknade jag av att jag hörde honom hålla på med nått i datarummet. När jag kommer dit sitter han vid datorn. Han har satt på datorn och loggat in sig, kan han ens sånt?! Det visste inte jag. När jag frågar honom vad han gör, svarar han: "Jag måste kolla upp några nummer, för jag behöver dom när jag ska köra lastbil". Jag trodde han gick i sömnen, men det gjorde han inte. Han är för rolig ibland.


Första advent



Emil fick tända det första advent ljuset idag på morgonen.


Pepparkakshus

Nu är det klart, 2009 års pepparkakshus! Det får stå på byrån i hallen i år, eftersom Liam kommer ta sönder det innan julafton om vi har det på TV-bordet i vardagsrummet, som vi brukar ;)
Jag hoppas det kommer sprida en ljuvlig doft i hallen.

Bygget börjar



Emil fick klistar godis på taket



Klart!


1 år sedan

Idag är det 1 år sedan jag arbetade min sista arbetsdag innan jag gick hem på mammaledighet. Det har bara gått 1 år, fast jag tycker det känns som mycket längre tid. Det känns som kanske 2 år.
Det var hur som helst, sorligt nog, den sista dagen jag gjorde inne på Företagservice. Nu väntas annat när jag kommer tillbaka efter min mammaledighet.
Jag börjar jobba 1/2-2010, så jag har drygt 2 månader kvar att njuta innan allvaret drar igång med tidiga mornar, sena kvällar, stressiga dagar, långa dagar på dagis för våra söner. Det som känns värs av allt med att börja jobba igen är att Emil och Liam ska få vara på dagis så länge på dagarna. Det känns så sorigt att de kommer befinna sig mer timmar på dagis än i hemmet.
Har vi tur kommer de bara vara på dagis ungefär 3 dagar i veckan eftersom Henrik oftast är ledig två dagar/vecka och de infaller oftast på vardagar. Jag HOPPAS det blir så.

Nu ska jag gå in i köket, där håller Emil och Henrik på att bygga pepparkakshus. Barnen fick vara hemma idag, även om vi städat och hållt på. Man får inte saker och ting gjorda på samma sätt, men det går ändå :)





Spenat på äldre da´r

Idag åt jag spenat för första gången på väligt många år. Jag minns den där äckliga spenat-smaken i munnen sedan jag var liten, hur vidrigt det smakade. Men idag var det ätligt och smakade ganska gott. Vi åt kokt potatis, panerade och stekta fiskfileéer och spenat och tillsammans var det gott. Emil han slurkade spenaten som det vore Coka Cola eller liknande.

Idag har jag fortsatt städa lite. Jag städade "lill-toan" (den lilla utav våra två toaletter) och bytte kattlådan som stod där inne. Så nu är den toaletten fräsch. I morgon ska "stor-toan" städas och lägenheten ska dammas och golv ska moppas osv. Allt detta under tiden som barnen är i Björneborg.

Imorgon blev det ändrade planer gällande kvällen. Igentligen skulle Henrik jobba, men han fick vara ledig istället. Så därför ska jag gå ut imorgon! JIPPI! Jag ska få sminka mig och klä mig lite fint och gå ut i flera timmar utan barnen och bara vara KARIN. Jag ska vara nykter dock, för jag vågar inte dricka än eftersom det är första natten/kvällen Liam är utan mig. Det ska bli så kul!!

Jag var hos frisören idag också. Jag klippte bara topparna, tråkig som jag är. Jag vill ha kvar mitt hår på längden nu när det börjar bli lite längre. Nästa besök jag ska göra på frissan ska jag både klippa och färga håret. Det får bli i januari. Det blir lyx :)

Nu ska jag väcka Liam, som sover en väldigt se middagslur. Han kommer aldrig somna ikväll :)

Händelserik dag

Morgonen började med att jag och Liam lämnade Emil på dagis, sedan åkte vi till Svartå till Anna och Hampus. Hampus är 6 veckor yngre än Liam, men det märks inte alls varken i storlek eller utveckling. Det är kul när de kan busa och krypa efter varandra. Liam är ju en busunge som rycker sakerna ur händerna på andra barn jämt, likaså på Hampus.

På eftermiddagen kom Elin ned och Thea. Thea fick, som vanligt, smaka på Liams "rycka-saker-ur-händer-syndrom" och även "dra-alla-i-håret-och-klämma-andra-i-ansiktet-syndrom".

Jag har hunnit med en del saker idag mellan dessa besök. Jag har satt upp julgardiner i vardagsrummet (som jag inte blev riktigt nöjd med), och dammat och städat ur vår sovrum och även bytt gardiner och sängkläder där inne. Puh, det är mycket att göra. På lördag ska jag som sagt lämna bort barnen i några timmar, så då ska jag fixa det sista med städning och sånt.

Jag måste bara berätta att jag är stolt över Emil. Han har bytt från dagmamma till dagis och på en otroligt kort tid anpassat sig till alla nya regler och nya rutiner. Det är verkligen stor skillnad att vara i en grupp på 3 barn till att komma i en ny grupp med 18 nya barn. Dessutom är rutiner och reger väldigt annorlunda. Jag trodde det skulle dröja myket längre tid för Emil att anpassa sig, men nu redan efter drygt 3 veckor är han på "banan" och dagarna på dagis går alldeles utmärkt, som han aldrig varit någon annanstans.

Nu är jag så fruktansvärt sugen på godis, choklad, så jag spricker nästan!!! Jag ska försöka glömma godissuget och vika in lite tvätt som hängt på torkställningen i 4 dagar nu...

Avslutar med nån bild på Hampus och Liam:



Hampus och Liam





Liam



Liam och Hampus

Julstök

Nu har jag börjat lite med julstöket. Jag skulle vänta tills på lördag igentligen, för då har jag barnvakt. Fast idag kunde jag inte låta bli, utan började lite smått ändå. Jag har satt upp lite stjärnor i fönstren och bytt gardiner i köket. Det är mer jobb än vad man kan tro när man ska göra en "stor-städning". Jag ska ändå ha barnvakt på lördag och fixa det sista. Jag vill ha de mysigt med lite julkänsla inför första advent på söndag.
Jag ska, när städning och sånt pyssel är klart, koka en julskinka för det är så GOTT! Dessutom ska jag baka lussebullar, för det är också GOTT! Jul är bra mysigt! :)

Pappa ska komma in nån dag och sätta upp en lampa över köksbordet. Vi har ingen där idag, utan har tänt en rislampa som står bredvid bordet när vi vill ha extra ljus. Fast nu när mörkret tränger sig på allt mer och det är mörk till stor del av dygnet så räcker inte den belysningen vi hade tidigare. Mamma och pappa har dessutom en relativt ny lampa som de inte vill ha mer som jag älskar, så vi ska få ta den. Den är i ek och med vita glaslampor hängdes på den. Jätte fin! Eftersom vårt köksbord är i ek passar lampan bra ihop med bordet.

Idag har vi träffat Emma och hennes dotter Moa på stan jag och Liam. Vi åt lunch på Café Paus och jag köpte ytterligare en julklapp idag. Jag ska fixa alla julklappar så fort jag kan, för jag vill bli av med dem. Som sagt, jag ska inte trängs med folk på Bergvik den 23/12 som vanligt, för att hitta de sista klapparna. Fast å andra sidan vore det mysigt att åka dit, och bara kolla på alla stressade människor medan alla vår klappar är färdigköpta. Det är ju mer eller mindre tradition att vara på Bergvik 23/12 varje år för vår del. Tiden får utvisa vad vi gör helt enkelt.

Barnen sover nu, Henrik är på Ålandsbåt och jag borde också lägga mig. Jag är ganska trött, men inte tillräckligt för att somna än.


Sömnbrist

Vilken natt! De senaste nätterna har jag inte fått nån sömn alls, nästan. Liam bara krånglar och krånglar och gnäller efter mig. "Ma ma ma" säger han hela tiden och ska givetvis suga på mitt bröst. Nu, så här tidigt på morgonen, vill jag bara skrika rakt ut: JAG VILL SOVA! Fast jag piggnar snart till, jag ska ta mig en dusch.

Liam har på allvar kommit på att JAG är "Ma ma ma", han kallar mig det väldigt mycket, och vill vara hos mig mer än någonsin på både nätter och dagar.

Idag ska Emil till dagis, efter detta ska jag åka en sväng till MAXI med Liam, sedan ska vi på stan med Emma och Moa. Jag ska fixa en julklapp tänkte jag.

Jaja, duschen kallar.

Brum brum bil

Jag tog upp Emils bil från förådet idag, som Emil fick när han fyllde 1 år. Nu är det Liams tur att brumma sig fram lite.

Liam, idag



Emil 1 år, 22/11-2006


Dessutom har jag tagit upp alla julgrejer idag (förutom de som är till julgranen). För till helgen ska det julstökas här hemma! Jag upptäckte några saker som var trasiga, de gick sönder i flytten. Så en del ska slängas och ersättas me nytt. Vi ska åka till Karlstad sen efter middagen när vi hämtat Emil, till Rusta och köpa lite smått och gott. Jag vill köpa en lys-grej till balkongen bland annat.
Åh, jag älskar julen...

Idag ska vi äta hemmagjort potatismos med värmlandskorv och kokta grönsaker! GOTT!
Så jag ska tillbaka till spisen nu.


Otrevlig...

Jag känner mig lite irriterad. Jag ringde precis till Tele2 och pratade med en chef där som jag fått nummret till. Chefen var OTREVLIG innan jag ens presenterat mig. Måste folk ha så dålig attityd och bemötande?! Nu vet jag att DET ÄR PÅ TRANSCOM JAG HÖR HEMMA, precis som jag inte visste det innan...

Transcom, here I come!


Sugen på shopping

Jag är sugen på lite shopping. Det är inte likt mig, för jag är inte nån "spinga-runt-på-stan-och-shoppa-brud" längre. Men just nu är jag sugen på att göra det, utan barn. Jag skulle vilja köpa lite nya kläder till Emil och Liam och nått nytt till mig själv. Jag skulle vilja köpa lite julgrejer. Jag är sugen på att pynta inför julen och göra lite mysigt här hemma.
Det är mycket jag är sugen på när jag tänker efter. Choklad vore ju inte helt dumt heller. Det är nästan så att jag har lust att springa över till OKQ8 och köpa nått gott. Men det är att gå över gränsen, jag måste tygla mitt sötsug.

På lördag ska Liam och Emil vara i Björneborg hela dagen, för jag ska städa och fixa här hemma. Det är första gången utan båda barnen sedan Liam föddes, jag behöver det känner jag.

Barnen sover nu och jag hoppas Liam sover en stund innan det är dags för att "puppa". Jag ska sätta mig och kolla på TV, kanske sätta på en utav filmerna som jag lånade av Madde.
Igår kväll kollade jag, i min ensamhet, på en jätte bra film; I taket lyser stjärnorna



Jordgubbsylt är gott!





Liam äter jordgubbssylt


4 år sedan

Jag kan inte förstå att det är 4 år sedan jag blev mamma, att jag för 4 år sedan låg på Patienthotellet i Karlstad med vår nyfödde son, att jag för 4 år sedan fick besök av alla vänner och släkt om fick träffa Emil för första gången. Vad fort det har gått! Tänk om de kommande 4 åren går lika fort? Då är Emil 8 år och går i skolan, i klass 2.
Idag är Emil med i Nya Kristinehamns Posten i firarhörnan :)



Emil på BB, 23/11-05



Gårdagen kort:

-Vi fick besök av min mormor och morfar, de gratulerade Emil på hans födelsedag.
- På eftermiddagen bjöd jag ner Elin på middag.
- På kvällen försökte jag ta kort på barnen iklädda tomte kläder, jag vill skicka ut julkort tänkte jag. Tror ni det blev några kort? Nej. Emil vägrade (som vanligt) vara med på kort och Liam slet av sig mössan hela tiden. Barnen visade mig tydligt att de hade egen vilja. Jag ska testa idag igen.

Idag sov jag och Liam länge. Emil vaknade redan vid 5 imorse, jag hörde honom leka med katten. Men han är så snäll och klarar sig väldigt bra själv (för det mesta) så han satt i sitt rum och lekte i nästan 4 timmar innan vi vaknade.

På förmiddagen idag har vi varit på stan. Vi handlade lite nödvändiga saker på Stjärnhallen och kollade runt lite. Dessutom fick jag köpa nytt halsband till Åke. Åke har nu mera förvandlats till en "utekatt" och har tappat sitt halsband när han var ute och lekte. Han fick ett likadant halsband som han hade tidigare, för de andra var så fula som fanns på affären.

Snart kommer Emils tidigare dagmamma och barnen som är hos henne hit och hälsar på. De ska gratulera Emil. Det ska bli kul att träffa henne igen, hon är så snäll. Jag tycker det var väldigt omtänksamt av henne att vilja komma hit och gratulera Emil.

Nu ska jag städa lite och hänga tvätt. Tjao!


Emil 4 år!

GRATTIS till vår son Emil som idag blir 4 år!



ÄLSKADE BARN!


Kalas del 2

Idag har vi haft "halv-kalas". Vi fick besök av Jenny, Madde och hennes lillebror Timmy 5 år. Emil och Timmy lekte tillslut bra, de var lite blyga först.
Vi "stre" och åt lite fika. Sedan lämnade jag barnen hemma med Henrik och gick med hem till Madde. Hon har massa filmer som jag och Jenny lånade.

På eftermiddagen blev det husmanskost här hemma till middag, igen. Vi har varit bra på husmanskost de senaste dagarna. Igår blev det blodpudding med raggmunk idag åt vi fläsk, potatis och bruna bönor. Det var första gången Emil åt bruna bönor och han gillade det inte. Liam åt en hel del dock, han verkade gilla det.

Imorgon är det Emils födeledag på RIKTIGT, han är född 22:e november. Fast i år har han blivit lite firad innan, men för honom spelar det ingen roll vilken dag han firas.

Emil har fått så myckt fina presenter dessa dagar och det tackar vi för! Han har dock fått en favorit av alla fina saker (så är det väll alltid?). Hans favorit är en SCANIA lastbil med släp som han fick av oss. Jag ger er en bild där han kör sin lastbil med kärlek:


Vem vill ha hjälp?





Liam med bar överkopp, skruvmejsel i handen - redo att hjälpa till!

Kalas del 1

Nu har vi haft den "största" delen av Emils kalas avklarat. Han har fått otroligt mycket LEGO Duplo, han är stormrik på LEGO nu :) Dessutom fick han nya fonder utav hans farmor och farfar, vilket är en väldigt fin present. Han uppskattar det inte nu direkt (han förstår ju inte vad det är), men i framtiden.

Vi har precis lagt Emil och Liam vägrar somna. Han är trött, men vill inte slå igen ögonlocken.

Imorgon förmiddag ska vi åka upp till ishallen och åka skridskor och strax därefter kommer några vänner till mig. Madde har med sig en lillbror som är i Emils ålder, så de kommer nog leka friskt :)

Nu ska jag kolla på TV.


Emils tårta


Emil 4 år






Gjord av Bageri Höghuset



Emil 3 år



Gjord av Bageri Höghuset


Emil 2 år



Gjord av Bageri höghuset


Emil 1 år



Gjord av MIG!


Irriterad

Emil har varit så fruktansvärt jobbig i eftermiddag och retat upp mig mer än någonsin. Jag är arg nu och irriterad. Ungen vet exakt vilka knappar han ska trycka på, och han gör det under dagens gympa. Henrik nattar honom just nu, jag är för arg för att ens läsa för honom.
Emil håller på att bråka och tjafsa så mycket på gympan jämt, så ibland funderar jag på att sluta faktist, men jag vill så gärna att han ska få härja av sig. Det är ju bara en dag per vecka, så jag få härda ut...
Tack till min mamma som var med och passade Liam.

Ikväll ska vi planera inför morgondagens kalas för Emil. Tack och lov är vi en liten släkt så vi blir inte så många här hemma imorgon kväll. 
Ikväll ska vi också skriva handlingslista för kommande vecka och även för helgens firande av Emil. Han fyller 4 år på söndag, men Henrik kunde inte vara ledig då så vi firar honom tidigare. Imorgon kommer de närmaste, på lördag kommer några vänner och på söndag kommer min mormor och morfar hit.
Jag tänker inte ordna nått riktigt barnkalas förens Emil själv säger att han vill ha det.

Imorgon är Henrik ledig så vi ska städa och handla massor.

Jag känner mig så deppig just nu att en chokladkaka vore att rekomenderas...

Avslutar med en bild på Liam, han har inte blivit trotsig och bråkig än och jag njuter av honom rejält ska ni veta! Framförallt dagar som denna...

Liam idag


Gravid

Ja, tänk att få vara gravid igen! Det är ett år sedan jag gick runt med en enorm mage fylld med kärlek. Jag skulle vilja fylla min mage med 100% kärlek igen och låta den växa.



3 veckor innan Liam kom.

Hundvakt

Nu har Malte åkt hem från oss. Vi/Jag passade honom i drygt 3 timmar. Det första han gjorde när han blev lämnad här var att bajsa världesn korvar på hallgolvet som han drog omkring med så det blev "ränder" efter dem, sen efter detta kissade han också en stor pöl. Det var bara att moppa golvet. Enligt pappa, som lämnade honom hos oss, hade han både kissat och bajsat iute innan han lämnades. Men det hände olyckor ändå.
Det är näst intill svettigt att vara hundvakt. Efter dessa kiss och bajs olyckor så blev jag hård mot honom, han fick stanna hos mig i köket då jag lagade mat. Jag orkar inte med fler olyckor, för det är alltid nån, till exempel en krypandes Liam eller Emil, som springer i det i kisspölarna eller bajshögarna....

Han och Åke härjade ju rejält! Man kan nästan tro att de ska ha ihjäl varandra faktist.



 

Bilder

Jag måste ge er nån bild på Liam och Thea när de sitter med Åke. De ä tagna idag hos oss innan vi ska till BVC för vaccinering.





Thea, Åke och Liam



Thea, Åke och Liam. Liam försäker pussa på Åke.



Thea, Åke och Liam


Liam vaccinerad

Nu har jag vaccinerat Liam mot svininfluensan. Trots att jag hade en stor tveksamhet mot detta, framförallt då det stod igår på Aftonbladet att vaccinet har stoppats i vissa län.
Jag pratade med BVC igår och hon hade inte hört nått om det, dessutom berättade hon att det låg många svårt sjuka småbarn på Karlstads centralsjukhus, sjuka i svininfluensan. Så det övervägde mig att ta vaccinet trots allt, jag vill inte att vår minsta pojke ska bli så sjuk. Hur som helst gick vaccinationen bra. Han grät när de sprutade in vaccinet, men den gick det över.

Idag ska jag vara hundvakt åt mamma och pappas hund Malte i eftermiddag. Det blir bara nån timme, tur är väll det. Det blir fullt ös med vår stackars lille Åke :)
Mamma och syster Anna kommer hit sen när de hämtar Malte så ska jag bjuda på mat.

Mitt bröst gör inte så ont längre. Det är jätte skönt! Jag har låtit Liam amma och amma och amma från bröstet. För pumpen tog ju inte hur nån mjölk alls nästan. De andra två gångerna jag åkt på mjölkstockning så har pumpen varit jätte bra, men inte denna gången. Liam har gjort ett bra jobb! Nu är det nästan helt borta, jag är bara lite öm.


Marängsviss

Nu har jag piggnat till, fast jag klarade inte att sova nån middag förut. Liam somnade och sov i över 2 timmar. Jag hamnade vid datorn :)

När vi vi hämtade Emil förut jag och Liam gick vi till COOP för att köpa ingredienser till Marängsviss. Vi ska överaska pappa Henrik sen när han kommer hem! Jag vet hur mycket han älskar det.

Jag har beställt tårta till Emils kalas på fredag. Emil ville ha en tårta med en marsipan lastbil med släp på. Så det ska han givetvis få! Jag hoppas bagaren gör som mina önskemål, för när de fixade Liams doptårta blev jag väligt besviken.

Nu ska vi äta mat, gårdagens rester: Fiskgratäng.


Jobbig natt

Liam somnade jätte bra igår, och sov djupt inget kunde väcka honom. Så vid 22 bestämde jag mig för att lägga mig för jag var trött. Då vaknar Liam till och får syn på Åke (kissen) som ligger vid fotändan av sängen. Då somnar han inte om, han somnade 01:30 i natt! Gissa om jag var trött och irriterad! Jag skulle kunna mörda för att få sova!
Väckarklockan ringde 07:00, var det meningen. Men istället vaknar jag utav Emil som leker med katten 06:30.
Jag låg och drig mig lite, innan jag tog en uppigande dusch.

Liam och jag ska äta lite frukost nu bara sen lägger vi oss och sover middag. Emil är på dagis (förskolan), han ska vara där sina ordinarie tider idag. Alltså i 5 timmar. Han var glad idag, för han skulle få vara med på deras vila efter lunchen.

Jag pumpade ur mitt bröst igår, eller i alla fall försökte. Det kom inte nån mjölk nått alls nästan, trots att det finns mjölk. Så jag har ju lika ont idag som alla andra dagar. Imorse när jag kollade på brösten, innan jag klev in i duschen, så såg jag att jag är alldeles röd där värken sitter.

Nu blir det frukost!


Yr

Jag känner mig alldeles yr i kroppen. Det känns som jag ska rasa samman på nått vis.
Usch! Värken i bröstet är kvar också, på exakt samma vis som tidigare dagar.

Jag tog med mig barnen idag till BVC och lånade en bröstpump. Eftersom smärtan är den samma som vid mjölkstockningen så kan jag nästan förutspå att det är samma sak denna gången. Fast utan knöl/knölar och utan röd hudfärg. Jag har bara hunnit pumpa i 5 minuter än eftersom jag har två vilda barn här hemma så har det inte funnits tid. Men nu sover huliganerna, så jag ska pumpa och pumpa och pumpa efter lite bloggande. Jag ska bulla upp med massa kuddar i soffan och sätta mig där skönt och slå på nått bra på TV, och hoppas på att lite pumpning ska ge massa mjölk och ta bort smärtan.

Imorgon kommer Henrik hem, ganska tidigt på eftermiddagen. Det ser jag fram emot. Jag känner mig så slö och det vore väldigt skönt med lite avlastning med barn, hushåll.. you name it...

När jag och barnen var på OKQ8 förut för att posta Tradera vinster så hittade jag en jätte fin julstjärna till fönstret för bara 139 kr! Den var jätte fin, verkligen jätte jätte fin! Dessutom var den billig. Men det känns så weird att köpa julpynt på OKQ8 liksom :) Fast jag ska slå till och köpa den, eller till och med två. Så har jag en för varje fönster i vardagsrummet.
Jag längtar tills jag får pynta och sätta upp julgardiner!!!

 


Feberdrömmar

Har ni varit med om otäcka konstiga drömmar när ni har feber? I natt hade jag en drös av dem, det var så otäckt när jag vaknade till och började fundera på dem. Jag kände mig som ett hjälplöst litet barn som låg där i sängen. Tack och lov att Liam låg bredvid mig, för det gjorde att jag kände mig tryggare.

Idag mår jag otroligt bra, än så länge. Febern är borta och likaså all värk i kroppen, förutom i mitt vänstra bröst. Den värken påminner mig konstant om att den är kvar. Jag undrar verkligen vad det kan vara? Jag har klämt och kännt mig för ett flertal gånger och det finns inte en endaste knöl, inte heller nått rött märke som skulle kunna tyda på mjölkstockning. Fast det känns precis som mjölkstockning, värken är den samma. Är den kvar imorgon får ja väll ringa sjukhuset eller vart man ska ringa.

Idag ska jag gå ner till NKP (Nya Kristinehamns Posten) på stan för att sätta in en bild på Emil i deras firarhörna. Tråkigt nog är jag så pass sent ute så den kommer publiceras i tidningen på måndag och han fyller år på söndag. Jag hade helst viljat haft den i tidningen på fredag. Jag försökte lägga in födelsedagsanonnsen via deras hemsida, för det har jag alltid gjort tidigare, men det gick inte.

Nu ska jag skicka ut några vinnarmail gällande Tradera vinster, sen blir det frukost.


Min tur att bli sjuk

Det känns som jag börjar bli sjuk nu igen. Det värker i min kropp och jag känner mig så där dåsig som man kan göra. Det är typsikt nu när Henrik åker till Kiel i tre dagar och jag är ensam med barnen.

Mitt bröst gör ont också, det vänstra. Det gör så ont att jag vill gråta när jag ammar Liam. Det känns precis som då jag hade mjölkstockning. Skillnaden dock är att jag inte har nån svullnad eller är röd på området som värker. När mjölken rinner till, då han ammas, svider det och värker i hela bröstet. Jag vet inte vad det kan bero på.

Just nu befinner vi oss i Björneborg. Vi ska få mat här idag, tack och lov! Jag orkar inte stå vid spisen, det har jag för ont i kroppen för.

Jag hoppas på bättre tider inom kort...


Liams 8:e tand!

Jag är just hemkomen efter en biokväll med Linn och Jenny! Underhållande film och även kvällen överlag :)

Jag har precis upptäckt att Liam nu fått sin 8:e tand. Nu är det inte udda med 3 tänder på nedre delan av käken utan nu är den jämn med 4.

Då kanske febern Liam hade under dessa dagar berodde på denna tand ? Men jag är så emot alla dessa spekulationer när det gäller barnens tänder. Det är så lätt att skylla diarén på tänderna, eller oroligheterna på tändera, eller barnets febertoppar. Många glömmer ibland bort att det kan faktist vara andra faktorer som spelar in, att det inte alltid behöver vara "tänderna" som spökar. Därför är jag lite avvaktsam och kollar hellre upp om , till exempel, diarén beror på nått annat innan jag säger att "det är tänderna". Ibland kan det var så också, givetvis, men det är så lätt att bara "skylla" på dessa tänder.

Med detta sagt så avslutar jag för mig!

Tjo Flöjt!

Emils namnsdag!

Jag hade totalt glömt bort att det står Emils namn i almenackan idag, men så kom jag på att min mormor skickat ett grattis kort till honom, som han fick igår. Grattis till vår stora pojk!

Vi firar inte namnsdagar, för hur i helskotta ska man komma ihåg alla namn?! Det är bara min mormor som utav gamal tradition skickar grattis-kort på posten.


Bio

Ikväll ska jag gå på bio med Jenny och Linn. Vi ska se Bröllopsfotografen här i stan.
Min syster Anna kommer in sen och ska passa barnen en stund innan Henrik kommer hem från jobbet.
Jag längtar efter denna stundens avkoppling.

Den senaste veckan, i samband med att Liam fick feber, så har han varit så otroligt "puppig" (som jag brukar säga). Han ska äta/snutta på mitt bröst hela nätterna. Så fort hans läpper taget, så skriker han och vill ha mer. Han har ingen mer feber och är sitt vanliga jag igen, men inte med sömnen. Han sover ingen middag på dagarna den senaste veckan om han inte få ligga vid mitt bröst (han sover i bilen och vagnen dock, utan mitt bröst, Tack och lov) Det är aningen jobbigt just nu, men som allt annat så går det över.

Nu har det gått över ett dygn sedan Emil fick sin vaccination. Han har inte fått någon biverkning ännu. Det känns bra. Fast det är väll säkert inte för sent än för honom att få det.

Jag håller på att laga lite mat nu, kotletterna ligger och steker i ugnen i massa god sås! Det ska bli så gott, min mage kurrar.

Ha de gott!


Vaccination och blod!

Nu är Emil vaccinerad mot svininfluensan. Det gick bra, själva sprutan gick långt över mina förväntningar. Dock blev han argare än argast i väntrummet då han fick reda på att det var vår tur. Han ville ju leka mer med väntrummets alla leksaker.
Vi har lovat honom (mutat) att om han tog sprutan skulle han få köpa nån leksak.

Så efter vaccinationen på BVC åkte vi till MAXI för att handla en leksak och även ingridienser till Taco, som vi ska äta ikväll. Emil hittade nån LEGO lastbil som han fick.

Liam skulle också få vaccinationen idag, eftersom de sänkt åldersgränsen till 6 månader och uppåt. Fast vi skulle vänta tills nästa vecka med honom med tanke på den feber han haft de senaste dagarna.

Jag har också gjort nått stort idag! Jag har äntligen gett blod/plasma! Jag var så nervös som man kan vara, mitt hjärta bultade och min mage kittlade av nervositet. När jag såg nålen blev jag ännu mer nervös. Men ärligt talat så kändes det knappt alls. Det stack till lite, precis som när man tar en "vanligt" blodprov. Så i nästan 1 timme befann jag mig i blodcentralens lokaler. Personalen var jätte trevliga och betömtandet var toppen. Man fick festis och smörgås, om man ville ha, medans man låg där på "britsen" och gav bort sin plasma.

Nu blir det lunch, gårdagens rester: Stroganoff med ris. MUMMA!

Huvudvärk!

Mitt huvud dunkar och dunkar! Jag har fruktansvärt ont! Sist jag hade ont, när jag var tvungen att åka till akuten, var det samma smärta. Värken sitter ihop med näsan på nått vis, det värken ner i näsgångarna och samtidigt i huvudet Det är svårt att förklara.

Liam är lite bättre idag. Han är varm, termometern visade på 38,6 förut. Så den har gått nedåt jämfört mot igår.

Idag och imorgon är Henrik ledig. Det är skönt med lite avlastning här hemma.

Jag drog mig undan förut och åkte till MAXI för att veckohandla. Härlig känsla att slippa dra med barnen och kunna lämna dem hemma.

Sen är det gympa dax för Emil. Idag åker vi hela familjen, och JAG ska få äran att sitta på "bänken" och kolla på. Henrik få svettas lite och springa runt med Emil.

Den 11:e december är det julfest med jobbet så jag ska gå ut då har jag planerat, första gången sedan februari 2008. Jag ska beställt en jätte fin klänning från H&M som jag ska ha kvällen till ära:

Frågan är om det är snyggast med pumps till eller stövlar?


40,4

Nu på kvällen när jag tog tempen på Liam visade den 40,4 grader. Han var relativt kry, han lekte och åt bra. Men han var kokhet! Inte så konstigt med tanke på att han hade ganska hög feber.

Nu är han väldigt pigg, för jag gav honom lite Alvedon. Han har ingen feber nu alls och är pigg som en nötkärna, han till och med vägrar somna.

Storebror sover nu. Han hade haft det väldigt bra idag på förskolan. De åkte buss till skogen uppe vid Björkvallen. För det första älskar han bussar och för det andra älskar han skogen, så kort och gott en bra dag.

Nu på kvällen har jag fått spränghuvudvärk och jag känner mig sliten. Jag skulle vilja lämna bort barnen ett par timmar och vila mig lite.

Nu ska jag skita i alla "måsten" och lägga mig i soffan, tända ljus och slänga upp fötterna på vardagsrumsbordet.


Liam är bättre

Idag efter en lång natt med feber, Alvedon och massa amning så mår Liam bättre. Han är lite varmare än normalt just nu, men han kryper runt och leker med katten för fullt. Det känns väldigt bra att han är bättre! Man känner sig verkligen maktlös när febern tar över ens barn.

Vi skulle ha träffat Emma och hennes dotter Moa idag och likaså gått på 1-års kalas i Björneborg på eftermiddagen. Men då jag inte vet vad som ligger bakom all feber så stannar vi hemma idag och kurerar oss, så vi undviker och smitta nån.

Liam säger "Mam-ma" eller Mam-Mam", hela tiden till mig de senaste dagarna. Jag vet inte om han med mening vill kalla mig mamma men otroligt gulligt är det i alla fall :)

Vi har precis lämnat Emil till dagis, de skulle åka upp med buss till skogen idag. Emil var jätte glad!

Själva ska vi äta fruskost  nu och sen kolla på TV.

Liam sjuk

Igår eftermiddag fick Liam feber. Det höll i sig under hela natten, tils jag fick i honom Alvedon. Hela dagen idag har han haft feber och varit så varm och hängig att jag ibland blivit lite orolig.
Så på eftermiddagen idag åkte jag till Apoteket och köpte mig en termometer (för jag hade ingen tidigare), även om febern började gå ned lite på honom under eftermiddagen. När jag kom hem visade den 39,6 grader. Under natten tills idag var han ännu varmare och även under förmiddagen, så antagligen hade han högre feber då.

Jag ska hänga lite tvätt nu och sen blir det lite TV tittande med choklad. Min syster Anna är här och gör mig sällskap.

By yhe way så har Lindex skit bra REA nu. Jag fyndade lite barnkläder där förut innan jag gick in på Apoteket.


Första julklapparna

Idag har jag, Liam och Emil varit på stan och köpt de tre första julklapparna för i år! Jag ska erkänna att det är första året någonsin som jag är så tidigt ute.
Jag ska försöka köpa alla klappar i november nu så slipper vi den otäcka trängseln på Bergvik i Karlstad, som vanligt.

Annars idag har vi varit till Polisen, för att kolla vad som behövs för att fixa pass åt Liam, postat några Tradera-vinster och LEKT MASSOR!

Idag, den 9:e november, är det 4 år sedan som Emil var beräknad att födas. Jag kan inte förstå att det är 4 år sedan! Han kom ju dock 13 dagar senare, den 22:e november.

På fredag ska jag lämna min första Plasma på blodcentralen. Pirrigt, ska jag erkänna! De ringde idag och berättade att jag är GODKÄND som blodgivare, då mina svar på blodproverna kommit. Det är fredagen den 13:e på fredag, lagom kul att bli stucken med nålar den dagen....

Nu har Henrik kommit hem från jobbet. Så nu överlämnar jag ungar till honom och ger mig ut på en power-walk!

Sen ska vi köpa pizza, MUMS!


Söndag och farsdag

Idag ringde min väckarklocka 07:00 imorse. Jag hade bestämt mig för att ta en power-walk innan barnen vaknar och innan Henrik skulle till jobbet. Jag var trött men lyckades pallra mig upp för 1 timmes promenad. Det var skönt.

Idag jobbade Henrik på farsdag, men ikväll när han kom hem fick han en batteridriven tandborste. Det vet jag att han ville ha. :)

Vi har haft besök idag utav mamma och syster Anna. Sedan kom Angelica och Timmy och deras son Liam hit. Vi fikade och hon kollade på lite av mina mammakläder som jag vill bli av med.

Min auktioner på Tradera håller på att gå ut nu och jag får MYCKET mer för kläderna än jag någonsin hade räknat med. Om nu alla som bjudit är seriösa vill säga.
Jag ska skicka ut vinnarmejl nu hade jag tänkt och sedan lägga ut lite mer mammakläder.

Det har varit en bra dag idag. Emil har lekt tandläkare och frisör idag en del och givetvis är jag hans "offer" :)
Dessutom har han målat "huvudfotingar" för brinnande livet ikväll (Se mitt tidigare inlägg)

Nu ska jag vidare till Tradera, det ger ju blodad tand detta! ;)

Avslutar med några bilder:



Emil ska visa sitt gigantiska tuggumi

 



Liam har fått tag i mitt kamerafodral


Huvudfoting

Min duktiga son Emil satt ikväll och målade "huvudfotingar" så det glödde om pennan! Han har aldrig någonsin målat sånna här, men ikväll gjorde han det för glatta livet!


Skridskor

Idag har Emil invigt sina skridskor han fick förra året i julklapp! Bättre sent än aldrig ;)
Henrik och Liam väntade här hemma då elektrikern kom hit och kopplade in ett kontaktuttag på balkongen. Så Emil och jag fick liten egen tid idag, det uppskattar jag så mycket. Det blir ju inte så ofta jag får ägna mig åt ett barn åt gången eftersom jag är ensam med dem till stor del av deras vakna tid.

Emil var jätte duktig att åka, det var ju trots allt första gången han stod på ett par skridskor på isen. Jag vet ju själv hur svårt det är att hålla balansen. Vi åkte i drygt 1 timme sen tröttnade Emil.
Vi åkte ned på stan istället och försökte hitta en farsdagspresent till Henrik och min pappa. Men vad köper man?! Vi hittade inget. Jag ska ge MAXI en chans sen också, om man hittar nått där.

Äntligen, efter lite tjat, så är vårt kontaktuttag på balkongen fixad! Henrik är just nu till nån affär och ska förska fixa en förlängnignssladd så vi kan testa om vår motorvärmare och kupévärmare funkar. Det är så skönt med denna möjlighet. Det är det värsta som finns när man har bråttom till jobbet på morgonen och man ska stå och skrapa rutor och ta bort massa is (som sitter lika fast som berget!). Nu kan vi istället få en uppvärmd bil och isfria rutor, gött!

På tal om bilar så åkte Henril till Volvo imorse och köpte en sån där plastmatta till bagaget. Det var verkligen behövligt nu när man ska börja ställa in en lortig och slskig barnvagn.

Dagen är inte slut, men det känns ändå som vi fått en del gjort.

Jag avslutar med några bilder från dagen:



Emil får prova hjälmen hemma innan vi åker och sätta på sig sitt underställ. Givetvis ska han spexa :)




I ishallen, redo att åka!




På isen och med en hjälp-grej (vet inte vad de heter)



Liam, här hemma

Förskola, inte dagis

Tydligen är det STENHÅRT, det heter FÖRSKOLA, inte dagis! Det har jag fått lära mig. Det är lika bra att ändra det i huvudet så jag inte säger fel, för som sagt, det är stenhårt (tydligen).

Emil var duktig och lämnades ensam på förskolan (jag höll på att skriva fel, dagis) idag. Han fick vara där i 3 timmar. Nästa vecka ska vi fortsätta med tisdag, onsdag och torsdag i bara 3 timmar per dag. Så han får vänja sig långsamt, de ville ha det så. Jag tror även det blir bäst för Emil. Det är en stor omställning för honom.

Idag har vi varit i Karlstad efter Emils tre timmar på förskolan och sedan tog vi en sväng till Filipstad och hälsade på Henriks föräldrar. De bjöd å mat och svärmor lagde ihop hemmagjorda köttbullar. GOTT!!!
Emil och Liams kusiner kom och hälsade på också. De är jämngamla så de leker bra ihop.

Emil har fått sig ett nytt regnställ idag. Det är i galon, för förskolan vill tydligen att regnställ ska vara i galon. Jag har ett jätte bra regnställ som jag köpte i våras på InterSport. Det är inte i galon, utan i nått annat material. Men de vill ha galon. Så jag lämnar kvar det nya regnstället på förskolan så får Emil ha kvar sitt andra här hemma.
Det blev ett regnställ från DIDRIKSON (LÄNK DÄR MAN KAN KÖPA REGNSTÄLLET, TRYCK HÄR) i en grön härlig färg.

Liam är så mammig nu för tiden. Han har gnällt hela kvällen här hemma sen vi kom hem så fort han inte får vara hos mig! Lämnar jag rummet så han inte ser mig, då är det skrik för fulla muggar! Man inser verkligen vad denna lill underbara varelse behöver mig. Det tror man inte jämt, men det är mysigt att veta hur mycket jag betyder för honom. Han skulle bara veta hur mycket han betyder för mig!

Nu ska jag äta lite choklad i soffan med Henk, innan det är dags för sängen.

Hej och Hå, lunka på!


torsdag

Inskolningen fortsatte idag igen för Emil. Han visade sitt "riktiga" Emil, vilket var bra. Han kan vara så bråkig och vild när han väl sätter igång. Emil är ett riktigt yrväder och man får ta tag i honom i mellanåt och stanna upp honom i hans lek, så han lugnar ned sig.
Hur som helst verkar han trivas, framförallt utomhus. Han älskar deras cyklar och en stor träbuss som de har på utsidan. Imorgon ska vi se om vi kan lämna honom en stund så han får vara själv där utan mig (och Liam som snällt fått följa med varje dag).

För två veckor sedan började Emil PANG BOM och stamma när han ska berätta saker. Inte hela tiden, men lite då och då. Han har aldrig stammat tidigare och jag blev lite orolig faktist. Jag pratde med BVC om det i samband med Liams 10-månaders kontroll. Tydligen är det ganska vanligt i barns utveckling att de kommer in i perioder i livet då de stammar. Han stammar som värst när han är ivrig och vill berätta nått fort, givetvis :)

Det har varti tuffa mornar för Liam denna vecka då Emil ska skolas in. Dagiset vill ha Emil (som är "15-timmars-barn" pga min mammaledighet) från kl. 09:00 - 14:00, tisdag, onsdag och torsdag. Det är TIDIGT på morgonen för lille Liam. Liam har jag fått dra ur sängen varje morgon och han är så trött att han somnar på inskolningen. Han brukar sova till närmare 10 nu för tiden, ändå somnar han oftast vid 19- tiden kvällen innan.

Emil brukar inte vara nån "Emil i Lönneberga" och hitta på hyss, utan mest vara retsam och skrikig. Men idag gjorde han ett "riktigt hyss" när jag pratade i telefonen. Han hade lekt med Åke (katten) i katt lådan. När jag kommer in på toaletten får jag en fruktansvärd äcklig syn; Kattsant och kattbajs ÖVERALLT! Det var vidrigt, vidrigt och vidrigt! Det hela utspelade sig med stor sannolikhet som lek, men ändå...

Imorgon är Henrik ledig. Då ska vi åka till Karlstad bland annat. Jag vill ha en matsalsmöbel i vardagsrummet. Det skulle vara så snyggt att måla eller tapetsera en fondvägg för att skilja av TVn och soffan och ställa en matsalsmöblel där. Sommarlagret i Karlstad ha en möbel jag vill ha:


Nytt smycke i Tragus





Jag har haft en "plopp", ett vanligt örhänge, i tragus ända sedan jag piercade mig för flera år sedan. Idag (efter lite inspiration av Jennifer) så köpte jag mig en ring istället på Kingsroad Tatoo här i stan. Hon som jobbar där hjälpte mig att byta, för det är lite krångligt att få dit kulan på ringen.


Det är vintrigt ute nu med snö! MYSIGT! Jag längtar nu lite tills man får sätta på adventsljustakar i fönstren och julgardiner i köket. Det dröjer ju inte alls faktist.

Idag var hyresvärden här och fixade diskmaskinen. Så nu är den hel igen! JIPPI! Jag har kännt mig så handikappad utan denna otroligt bra hjälpreda. Det var bara en slags "packning" som var paj, så det var en lätt åtgärd. 

Dessutom har en elektriker varit här och kollat då vi ska koppla ut ett uttag för el till balkongen så vi kan använda vår nya motorvärmare på bilen. Han ska sätta upp två uttag där ute, ett för motorvärmare och det andra för en lampa. Jag ska köpa en lampa med rörelse censor så det tänds då det rör sig där ute.

När vi köpte bilen för 1 månad sedan så fanns det ingen motorvärmare i den. Så vi har köpt till grejer för den utrustningen så förra veckan var den på "verkstad" och blev inkopplad. Jag vägrar ha en bil utan motorvärmare och kupévärmare. Det är döden på vintern!

Vi har ätit pizza idag på kvällen. Vad gott det var! :)

Nu sover barnen så jag ska kolla på TV och ta det lugnt, för en gångs skull.

Tjoflöjt!

Tradera och inskolning

Jag provade att lägga ut lite mamma kläder på Tradera häromdagen. Jag har en STOR säck fullproppad med mammakläder. Det är flera olika jeans, flera svarta byxor, massa toppar av alla dess slag. Dessutom två jackor. Jag lade ut flera flera flera tusentals kronor på graviditeten med Liam. Så istället för att låta dem ligga och skräpa i garderoben har jag slängt ut några kläder på "prov" på Tradera. Det verkar löna sig, för det är redan bud på dem.
Jag ska lägga ut flera annonser, för som sagt, jag har hur MYCKET mammakläder som helst här hemma!

Idag började vi inskola Emil på dagis/förskolan Sirius. Vi var där idag på 1 timmes besök och fyllde i massa papper och fick information mest. Emil fick gå husesyn och prova leksakerna som fanns där, medan de andra barnen var ute och lekte. Det är en jätte trevlig förskola och trevlig personal. Emil var dock mindre glad, han buttrade mest. Det blir säkert andra bullar när han få vara där på längre visit och leka med de andra barnen.


Har ni provat Marabou Limited Edition VINTER ?! Annars, prova den! Den är GREJT!



Flygrädsla?


En fråga, kan man bota flygrädsla?



Min syster Emma är här nu och hälsar på en stund innan hon åker hem till Oslo imorgon igen. Hon och Emil är på COOP och handlar så det är relativt lugnt här hemma med bara Liam och mig i hushållet.

Det är november idag! Vart tar tiden vägen?! Det är ju snart jul och nyår, dessutom blir storebror Emil 4 år snart!

Mössan som jag köpte till Emil fick Liam ta istället. Den satt för tajt på Emils huvudet :)






Liam 2009-10-31


RSS 2.0