Trasig diskmaskin

Igår var en sån där dålig dag, en sån där dag som man bara vill sticka ned huvudet genom sanden och försvinna för en stund.
Det var fullt med stress och när alla krav och måsten var på god väg att ta slut och min mage börjrade lugna ned sig, vad händer då?! Jo, diskmaskinen pajar, den är knappt 1 år och har funkat klockrent tills kvällen igår...
Vi fick ringa hyresvärden som kom ned till lägenheten... Det enda vi konstaterade var att nästa vecka ska vi ta tag i det, eftersom det är helg nu. Så nu är det handdiska som gäller, PUH!

Kvällen igår avslutades bra, ändå. Vi åkte till Björneborg och åt mat och besökte kyrkogården på kvällen och tände ljus för mamma och pappas hund Doris som avled i mars i år.
Det var fint på kyrkogården och lite kusligt...

Nu ska vi gå ut en stund. Jag vill gå till JYSK och kolla på en sak, men vi får se.

Tjo Flöjt!

vad ska jag säga...



Hur knäpp kan man vara?! Jag finner inga ord...

Spy

Liam spydde igår när vi kom till gympan, de flesta trodde nog att det var en vanlig "bebis-spya". Men Liam är ju lite för stor för att göra en sådan nu. Dessutom har han nästan aldrig spytt, förutom när han haft magsjuka.
I natt var det dags igen. 2 gånger kräktes han rejäla lass på både honom och mig och givetvis alla täcken och kuddar :) 
Så idag har jag bytt sängkläder (jag bara slängde ur alla lakan i natt och lät oss sova utan dem) i vårt rum och även gardiner, det var lika bra.  Gällande spyan vet jag inte varför, han mår inte dåligt och hans allmän tillstånd är det normala.

Idag kommer syster Emma hem på besök från Oslo. Hon ska få sin födelsedagspresent i efterskott. Den ligger här i datarummet, fortfarande oinslagen, och hon kommer om typ 30 minuter.

I kväll ska vi hem till Björneborg och äta mat och lite fika. Jag lovade mamma att fixa lite köttbullar och ta med oss så jag ska rulla ihop ett rejält gäng och steka dem senare i eftermiddag. Det smakar bäst med hemmagjorda köttbullar.

Jennifer slingade mitt hår igår kväll. Jag slingade hennes hår i onsdags kväll och fick blodad tand och ville ha jag med. Men mitt reslutat blev inte lika fint, tyvärr.

Nu ska jag fortsätta med allt som ska fixas här hemma innan syrran kommer...

Tjoflöjt!





Liam och Emil i deras nya pyjamaser. Emil gör nån grimasch som vanligt...


Lite bilder från gårdagens gympa:



Emil och jag (och resten...) gör en uppvärmning



Jag hjälper Emil



Emil kastar boll


10 månader!

Idag blir vår goding Liam 10 månader!

 

Tok Liam


Idag var det även sista dagen hos Emils dagmamma innan han ska börja på dagis. Vi hade med oss tårta, blomma, kakor och lite cider idag till henne (fikan, till oss alla).

Emil har fått en ny mössa som jag köpt på Tradera, jag är riktigt nöjd:



VILLERVALLA, stl 4-5 år

 Nu är det snart dags för gympa med Emil. Idag har jag Jennifer med som ska ta lite fotografier tänkte jag :)

Ha de gott!


1-års kalas!

Idag har vi varit i Björneborg på 1-års kalas. Idag fyller Lucas 1 år! Det blev tårta och annat smaskigt! Jag tänkte, dagen till ära, ge er massa bilder:

Lucas öppnar paket från oss. Liam bredvid.


 

Lucas med paket



Liam försöker köra Lucas :)



Syskonen Viggo och Vanna



Liam åker kärra


BVC och förkylning

Liam har idag varit på BVC på 10-månaderskontroll.

Han vägde idag: 10730 gram och var 74 centimeter lång.
Han hade "bara" gått upp 260 gram sedan 8-månaders kontrollen. Antagligen beror detta på att han kryper runt och går runt mycket längst med möbler, han rör på sig mer helt enkelt. Så babyhullet minskar en aning :)

Jag har åkt på förkylning med lite feber, hosta och ont i kroppen. Jag har dessutom ont i luftvägarna, det känns som det värker i lungorna när jag andas. Jag hoppas det inte blir värre, för imorgon åker Henrik till Åland i två dagar så jag ska klara av ungarna ensam. Då är det skönt att inte vara för sjuk.

Jag har inte så mycket mer att skriva utan avslutar för mig med en bild på Liam på BVC. Han hittade en hink och skulle "dricka" ur den :)

 



Liam 2009-10-27


Inne hela dagen

Ja, fy vad jag känner mig som en usel människa! Vi har varit inne hela dagen jag och barnen! Jag har inte ens duschat idag. Mitt hår har liksom delat upp sig i feta partier och jag är rent utsagt äcklig. Jag hade tänkt mig en kvällspromenad nu när Henrik kom hem från sitt jobb. Men regnet där ute ser inte lockande ut...
Så därför skiter jag i det och stannar inne ändå.

Jag har tvättat massor idag. Så mycket att det hänger tvätt överallt på tvättställningar. Det doftar gott av sköljmedel, men det ser så tråkigt ut med alla kläder överallt.
Mamma och pappa kom in en snabbis förut så jag hade bakat en kladdkaka och vispade lite vaniljvisp.

Det är ju vintertid nu också! Det var ju sommartid för inte alls lång tid. Så nu var det alltså tid att skruva tilbaka klockan en timme och se mörkret tränga in tidigare på kvällen, men samtidigt är det lite ljusare på morgonen.
Dock har jag inte nått emot mörkret då jag nu har laddat upp förådet med massa härliga ljus med ljuvliga dofter från Partylite. Så nu kan jag med gläde tända ljus och mysa i mörkret.

Nu ska jag kolla på TV och lägga en filt över mina frusna fötter.




Emil 2009-10-25




Liam (2009-10-25) fick ha mys med strumpbyxor idag och han älskar att tugga på sånt som han inte får tugga på. Nu är telefonen uppenbart hans byte.


Till salu: Converse stl. 21


Converse skor i storlek 21, svarta.

Knappt använda, ser helt nya ut. Inköpta 17/7-09 för 349:-

Interesserad, eller vet du nån som är?!


Lek o Buslandet

Idag har vi varit i Örebro till största delen av dagen, till Lek o buslandet. Det var jag och mina barn och Pernilla med hennes två pojkar och Åsa med två utav hennes tre flickor. Vi hade det jätte trevligt och avslutade 3 timmars lek med en tur till MAX och åt mat. Det var första gången som Liam hade "nytta" utav en lekstund på Leko Bus eftersom han nu kunde krypa runt och titta sig omkring. De andra gångerna har han varit sovande mestadels i vagnen eller legat i mammas trygga mage.
Jag hoppas på en "vuxen"-träff inom kort, som vi pratade om.

Jag fick mina ljus från Partylite när jag mötte upp Åsa. Det var 5 paket med théljus och en liten ljushållare i formen av en svart kattunge. Den får äran att ligga på köksbordet.

 

Jag satt igår kväll och gick igenom en låda med alla gamla fotografier som är tagna med en gamal kamera, innan jag fick en digitalkamera. Jag fick så mycket minnen. De flesta korten var från 14- 15 år ålder. Den tiden som har varit den jobbigaste i min uppväxt. Jag var så otroligt osäker på mig själv som person! Fast när jag var 16 blev det bättre och sedan dess har det mest gått uppåt., tack och lov.
De bästa korten jag hittade från den "gamla" kameran var den tiden då jag och Helen var typ 17 år och hade piercat oss i naveln (Jag gjorde det i smyg för mina föräldrar). Jag hittade massa partybilder från den här tiden, och även under min gymnasietid. Det var en underbar tid.
Vad kul det är ibland att bli äldre och minnas tillbaka i tiden som varit.

Jag ska erkänna att jag skulle vilja ha en bebis till! Jag sa hela tiden när Liam låg i min mage "Det är sista barnet", men tänk vad man kan ändra sig! Jag skulle kunna skaffa en till NU, om det inte vore för allt det praktiska och den största frågan är: Hur ska jag klara av 3 barn när jag är ensam så pass mycket som jag är med barnen?! Det känns som ett JÄTTE kliv att gå från 2 till 3 barn.

Nu är det slutbabblat för mig och jag avslutar härmed för mig, för ikväll.


Dagens VILL HA



Hugo Boss Orange, den luktar ljuuuuvligt...



Jag har precis kommit hem från MAXI, vi har veckohandlat jag, Henrik och Liam. Emil är hos dagmamman.
Det var typ 1000 personer där inne på MAXI, det märktes att det var fredag och löningsdag. Fast jag har inte fått nån lön (Läs föräldrapenning från Försäkringskassan...)! Jag trodde man fick det när den 25:e inföll på en söndag, det brukar jag få. Jaja, det är väll skit samma igentligen, men ändå!
Jag fyndade på MAXI. Jag fyndade 2 fotoalbum för 20 kr styck. Man få plats med 300 bilder i vardera! Som hittat! Nu ska jag bara ta tummen ur r*va och sätta in alla bilder jag har på hög i dem.


Jag vaknade klockan 05:00 imorse och kunde inte somna om (De andra i familjen sov till 9). Så jag passade på att gå in på datorn och sortera lite bland alla bilder och satte in cirka 300 bilder i ett annat album + att jag skrev kommentarer och datum till varje bild... Behöver jag ens nämna vad tråkigt det är. Fast så kul att ha i framtiden, så det är värt mödan.


Jag fick mina så kallade Over-knee stövlar igår som jag köpt från Ellos. Fast det var en besvikelse faktist, samtidigt som jag gillade dem. Jag trodde de skulle gå lite mer över knäna än vad de gjorde. Samtidigt var det fina också, så jag behåller dem.

Imorgon ska vi till Lek och Buslandet i Örebro jag, Åsa och Pernilla med våra barn! KUL KUL KUL!

Nu avslutar jag för mig och återkommer imorgon

Hemma igen! (Massa bilder)

Borta bra, men hemma BÄST!!
Jag har längat hem från stunden då jag satte mig på bussen hem från Stockholm tills jag klev innanför dörren. Resan har väll varit både bra och dålig. Liam han följde mest med som en maskot nästan, snäll och stillsam. Värre var det med Emil som hade både egen vilja och egenskapen att kunna gå/springa. Jag och Henrik hade räknat med att det skulle bli en del bråk och duster, men det blev faktist bättre än vi trott.
Hur som helst, kort och gott så har vi gjort följande; ÄTIT, SOVIT (Liiiite, det var så VARMT i hytten...), HANDLAT LITE i Taxfreen, LEKT I BOLLHAVET och ÅKT BUSS.
Jag hittade mig en eyeliner på i Taxfreen! Det som var mitt stora mål! :)


Det värsta av hela resan var nog att min MENS (privatsnack för många, men inte för mig) kom idag. Jag har varit mensfri sedan mars 2008! Så jag blev besviken, för det har varit så skönt att slippa eländet! Men samtidigt känns det som man börjar bli lite "normal" igen efter förlossning och graviditet, vilket kan vara skönt. Jag har haft mina aningar om att det var på "G". Jag har haft mensvärk i 2 veckor nu till och från. Mamma sa för några dagar sedan: "Snart kommer mensen tillbaka ska du se!", då jag bertättade om värken i magen. Så RÄTT hon kunde ha :)


Det var kul när vi kom hem och kollade posten, det glädje mig:




Presentkort, jag är "GULDKUND" :)





Pojkarnas små lådor och de små söta Lördagsgodis skålarna! Liam får dock vänta en aning med  att använda sin skål, men jag var tvungen att köpa en sådan åt honom med! :)
Allt detta från
Busigt.se


Nu ska jag gå och lägga mig, jag avslutar inlägget med några bilder (jag var dålig på att fota och tog nästan inga bilder tyvärr...)

God Natt!

 



Emil på bussen

 



Pojkarna i bollhavet





Liam åker rutschkana i pyjamasen :)



Liam vill komma in i bollhavet


Avslutningsvis, detta köpte vi:



- BRIO tåg till Emil

- Lyndmyr of Sweden nappflaska till Liam

- Clinique concealer till mig

- Clarins eyeliner till mig

- After Eigth till oss alla
- 1 stock med snus till Henrik (ej med på bild...)


Kryssning

Nu har jag lämnat Emil hos dagmamman så jag och Liam är ensamma hemma. Jag har massa saker att göra, sånt där som är lite mindre kul; Vika in MASSOR av tvätt, sätta in fotografier i album och lite annat som har med städning att göra.


Ikväll ska vi packa resväskorna hela familjen, för imorgon åker vi på en så kallad kryssning med Cinderella, till Mariehamn/Åland.
Vi ska ha en trevlig båttur med god mat, handla lite smått och gott i Taxfreen, mysa och umgås.
Mitt stora mål i Taxfreen är att hitta en eyeliner, för min är helt kass.

Vi hörs när vi kommer hem!




Emils önskelista

Emil hittade idag ett LEGO Duplo reklam-blad som kom tillsammans med min Föräldrar&Barn tidining. Så han hittade omgående saker som han önskar sig när han fyller 4 år nästa månad. Han har vägrat släppa den där reklam-broschyren idag, och han pratar hela tiden om sakerna han önskar sig. Han har på senaste tiden (efter mitt hårda förbud av TV under dagtid) börjat bygga med LEGO. Han bygger och bygger i timtal varje dag. Det har satt fart på hans fantasi väldigt mycket.

Dessa två saker har han tjatat om hela dagen idag :) ;



En lördag i vårt liv

Vi har precis avslutat vår middag idag jag och Emil. Jag lyckades göra egen brunsås/skysås idag, vid tillagning utav köttfärslimpa, utan mammas hjälp! Det låter kanske fånigt, men jag är glad för det. Äntligen slipper vi allt pulver-skit och allt fabrikat till såser när vi ska äta köttfärslimpa!

Emil leker nu i sitt rum och Liam sover middag, en relativt sen sådan.

Henrik har varit ledig torsdag och fredag så idag lämnade han oss och åkte till Stockholm över helgen. Han kör samma körning som förra helgen, till Boddy Holly. Fast denna gången går han inte in och kollar på showen.

Idag tänkte jag och pojkarna gå till Henriks jobb och hämta vår bil. Det är en ganska lång bit att gå för Emil, med honom i släptåg tar det drygt 1 timme att gå.
Innan detta gick vi in på biblioteket en stund för att kolla lite. Dock så blev vi fast där inne! Jag älskar att vara inne i bibliotek, det är harmoniskt med de tysta salarna alldeles omgivna av alla böcker. Emil var, faktist, stillsam och tyst. Vi befann oss till största del på barnavdelningen i deras röda mysiga soffa. Där kollade vi tillsammans i massor av böcker! Efter en lång stunds tittade i böcker och efter vi lånat en helg hög med böcker, allt i från Mulle Meck till Nicke Nyfiken, hittade Emil två kompisar (en pappa och hans dotter) att lägga pussel med. De satt tillsammans och pysslade en lång stund så jag tog mig friheten i akt och läsa lite i en amningsbok med Liam i min famn, i barnavdelningens soffa.

Efter nån timme på "Bibblan" började våra magar kurra och Liam blev trött. Så vi gick hem tillsammans och lagde lite köttfärslimpa med potatis och kokta grönsaker!

Jag avslutar med några bilder från vår mysiga förmiddag:



Emil hittade en Alfons Åberg docke



Liam och Emil läser både på och i böckerna






Liam i vagnen på väg hem. Emil och jag busade med honom så han nästan kiknade av skratt!


Första snön

Imorse var marken alldeles pudrig av vit snö. Det var mysigt att se. Jag älskar snön, om den stannar vill säga. Slask är mindre kul.

Idag fick vi skolfotografierna på barnen på posten! Som jag väntat och väntat på dem. Nu ska jag bara införskaffa mig ramar till dem så de ska få prydas tillsammans med de andra vackra bilderna på barnen.

Posten för övrigt var en relativt trevlig syn idag (inga räkningar....) Jag fick min tidining; Föräldrar & Barn som jag preumenrerar på. Jag fick alla bilder från Extrafilm som jag beställt/framkallat och skolfotografierna. Det är en perfekt postförsändelse!




Idag har Henrik varit ledig. Så vi har varit i Karlstad bland annat och även en tur till Skoghall till mina kusiner. Emil har härjat med barnen en stund och vi vuxna har pratat och ätit bullar ;)

Nu ska jag kolla på TVn och äta lite sötsker (IGEN...) Ärligt, jag känner mer och mer att jag tappat träningsmotivationen. Jag är fortfarande lite "tjock" och jag känner mig inte helt tillfredställd med min kropp. Men samtidigt vill jag inte vara för smal, det har jag aldrig varit. Dessutom räknar jag inte med att bli mitt gamla jag efter två graviditeter. Jag kommer fortsätta med mina promenader då och då och försöka hålla vikten på samma nivå, annars så skiter jag nog i att tappa mer kilon. Jag har gått ned 33 kg  och det känns rätt okej ibland, trots allt.

Nu avslutar jag för mig själv, TVn väntar...


torsdags kväll

Nu sover småttingarna, äntligen. Idag har det inte varit nån bra dag. Emil har varit vresig och surare än någonsin. Han var så sur och grinig att vi struntade i gympan som vi går på på torsdagar.
Han var inte trött, utan han har en sådan "sida". Alla som känner Emil vet det :)

Henrik är nu och inhandlar lite snacks för kvällens TV. Först ska vi se på Lyxfällan på TV3 och sedan vill jag se klart på "The Hitcher" som vi började kolla på igår.

Idag invigde vi overallen till Emil när han skulle till dagmamman. Det var så kallt imorse! Dessutom hittade jag ett par fodrade regnstövlar till honom som jag glömt bort att jag köpt. Jag hittade kartongen i garderoben, när jag skulle ta fram overallen, som det stod MCKINLEY på. Jag undrade först vad det var för kartong. Jag trodde den var tom, men det visade sig att det låg helt nya stövlar där i som bara skrek på att få bli använda. Så idag åkte de på! Trots att det inte var regningt ute så var det fuktigt när frosten försvinner från gräset.



Emil i vintras 2009-01-15

Emil i vintras 2009-01-20


Nu avslutar jag för mig! Jag har inget att skriva igentligen ändå :)


New Pjucks!

Plötsligt händer det! Karin har köpt klackskor efter låååång tid utan sådana;



Efter så lång tid trodde jag inte skulle klara av att gå i dem, men det gick över förväntningarna. Men om nån skulle råkat sett en studsande kvinna med barnvagn, kan det vara jag :)

Idag har det varit marknad här i stan, en höstmarknad. Det var mysigt på ett vis. Idag var det riktigt kyligt ute, jag hade nog behövt vinterjackan igentligen. Men det känns lite tidigt att använda det än (?).

Jag och Liam träffade Emma och Moa efter att vi lämnat Emil hos dagmamman. Vi gick en stund på marknaden och sedan vidare till Café Paus för en fika. Det var jätte kul att träffa henne! :)

Henrik byter till vinterdäck nu, när han kommer hem ska jag ta mig en promenad i MÖRKRET (Jag som är så mörkrädd....)

Nu ska jag och Emil kolla på Youtube. Vi brukar kolla lite på barn-saker. Idag blir det Schnappi, han gillar den där låten :)

Avslutar med två bilder på Liam där han är lite plågad:



Så här glad var han när han vaknade efter en eftermiddagslur.

 



Laim har ätit jord från en blomma, fast det var ju visserligen självmant :)


Städa spisen

2 timmar av kvällen har tillbringats vid spisen. Tyvärr inte för matlagning utan den närst värsta sysslan man kan göra i ett hushåll; Städa spisen! Den värsta sysslan är att putsa fönster! Fast skulle jag kunna ha dessa två sysslor på samma placering så skulle de vara lika tråkiga och ligga på första plats och skina rejält!
Nu är spisen ren i alla fall och det känns bra, efteråt.

Imorgon ska jag, Liam träffa en vän (en tidigare arbetskompis) Emma och hennes dotter Moa (som endast är 6 veckor) på stan. Vi ska fika och gå på marken.

Henrik ska testa om våra gamla vinterdäck passar på den nya bilen imorgon. Jag hoppas det. För då behöver vi inte byta, och dessutom får vi ha aluminiumfälgar istället för plåtfälgar.

Jaja, nu ska jag avsluta för mig och säga God Natt!


Dagisplats!

Nu är det bekräftat att Emil kommer få börja på förskolan Sirius den 3/11-09. PERFEKT!
Emil har enbart sedan 1-års ålder varit hos dagmamma, så det kommer bli en omställning både för honom och oss som föräldrar. Dagis har ju helt andra rutiner och regler än en dagmamma. Fast det kommer bli bättre med dagis för Emil.

Nu har jag precis fått Liam att sova middag och Emil är hos dagmamman. Själv sitter jag och äter lite satumas och ska strax äta lite soppa.

Hej Svej!

Koka soppa...

Jag håller på att koka soppa på ett Norskt recept (från min syster..) Det är inget ovanligt recept igentligen. Huvudingredienserna är selleri, morot, lök och vitkål + tomatpuré. Jag skulle haft i chili också, men vad gör man när det är slut på affärerna? Jo, jag köpte Piri Piri iställer och är lite extra försiktig eftersom det är starkt! Hur som helst kommer vi ha ungefär 10 liter soppa när jag är klar :)



Henrik och Emil har somnat, men Liam håller mig stadigt sällskap. Han vägrar ju somna! Han kryper runt och leker lite och busar med Åke.

Imorgon ska Emil till dagmamman igen och jag ska ut på promenad på morgonen. Jag längtar till det, för jag är så sällan ute och rör på fläsket nu för tiden....

Jaja, nu ska jag ge mig på ytterliagre ett försök att lägga Liam. Klockan är ju snart 23:00!

hej och hå, lunka på!


Mot en blöjfri vardag...

Det är vad jag önskar mig med Emil. Jag har nog provat allt, ungefär. I alla fall de tips och råd jag fått men det går inte. Han vägrar ju ens sitta på toaletten och pottan! Så fick jag tipset att prova nån dålig och billig blöja eftersom jag hela tiden använder LIBERO. De billiga blöjorna skulle vara sämmre och göra honom blöt och ge honom obehag och därför vilja ta av sig blöjan, och därav sluta med den. Lite "skrämmsel-taktik" nästan... Jag köpte EUROSHOPPER blöjorna, för de var billigast på MAXI. Idag har han fått använt blöjan hela dagen men inte klagat en endaste gång och dessutom är han lika torr som vid användandet utav LIBERO så blöjorna är ju trots priset en bra blöja...
Ska jag vara ärlig så vet jag inte heller om denna taktik funkar så bra, i alla fall inte till Emil. Jag gör slut på denna blöjförpackning så får vi se.

Henrik har precis hämtat Emil. Han ska få åka med på körningar Henrik har idag. Han var så glad när han kom och hämtatde honom med bussen. Så nu harjag en lugn stund på eftermiddagen tills de kommer hem. Liam sover middag nu så jag ska passa på att duscha och fräscha upp mig.

Nu när Liam börjar närma sig året mer och mer får jag så mycket nostalgi känslor. Jag saknar graviditeten så mycket! Jag saknar att längta efter det som väntas skall, jag saknar alla sparkar och gravidmagen! Jag brkuar ibalnd när jag har tid över gå tillbaka i min gamla blogg  ( <- LÄNK ) under arkiv och minnas tillbaka tiden innan Liam föddes, och längtan efter honom! Det är mysigt.



Liam i magen 2008-10-11, vecka 29+5




Dagen (lite långt inlägg)

Idag har jag bytt kattlådan för första gången sedan vår Åke kom till oss. Ändå var sanden inte dålig, men hade blivit lite "tunn" och behövdes igentligen bara fyllas på. Fast jag diskade ur hela lådan och rengjorde den både ytligt och invändigt. Slutligen fylldes den på med massa ny kattsand. Nu ska jag slänga in lite reklam: Vill ni ha bra kattsand, som verklign inte luktar alls?! Köp EVER CLEAN i så fall. Jag ha bytt lådan en gång på 1 månad och det luktade inte över huvudtaget om sanden, inte heller luktar det när Åke har varit där och kissat och bajsat. Sanden klumpar kisset perfekt och tar bort lukten helt. Det är Perfekt verkligen!





Idag har jag och syster Anna varit på Friluftfrämjandets byt-och-sälj dag. Mitt byte var ett par skridskor och en hjälm till mig. Men jag hittade inget! Det fanns bara små storlekar kvar, tyvärr. Jag blev lite besviken för jag vill ha ett par skridskor så jag och Emil kan få åka tillsammans. Jag ska kolla lite på Tradera och Blocket sen istället. Syster Anna köpte en vinterjacka till sig själv för 50 kr. Den var jätte fin och fräsch! När hon studerade den nogrannare här hemma hos mig upptäckte hon nått som prasslade lite i en innerficka. Till stor förvåning och till lite glädje låg det 2 Tjugolappar där inne! Så jackan blev hennes för enbart 10 kr :)

Mamma har varit här idag och lärt mig hur man ska göra "sky-sås", eller brunsås när man gör köttfärslimpa. Jag lyckas aldrig med det. Fast idag gick det bra, tack vare mamma. Så nu ska jag ge mig på att klara detta själv nån dag framöver.

Henrik kommer strax hem från Stockholm och körningen till Boddy Holly. Liam ligger och sover i vår säng. Igår lyckades jag få honom somna i hans egna säng, men ikväll gick det inte alls. Emil sitter i soffan och sover. Han är lite hänig och han låter hes på rösten. Jag hoppas han slipper bli sjuk lille gubben *håller tummarna*
Jag själv känner mig trött som en griskulting. Jenny var här igår kväll efter en dag tillsammans i Karlstad. Vi spelde spel och åt godis fram till natten. Det var jätte trevligt! Fast sena nätter och tidiga mornar sätter sina spår i kroppen... :)

Liam säger nu mera "Ma-Ma" till mig när han vill komma upp i min famn. Ibland blir det "Ma-Ma-Ma-Ma-Ma", ibland bara "Ma-Ma". ÅH, jag smälter som en snögubbe i solsken över vår lille solstråle till son!

Nu ska jag hänga in lite tvätt och sånt skit...

Tjenixen!


Morgonen...



Emil, Liam och Åke (som knappt syns i Emils knä...)


Klockan är drygt 10 på morgonen, och vi vaknade vid 8 men klev inte upp ur sängen förens vid 9. Det har bara gått en timme, men ändå är vi påklädda (nåja, i alla fall barnen. Jag luktar fortfarande svett och går i nattkläderna...) och har ätit frukost.
Just nu sitter Liam och kollar på tvättmaskinen (lättroad) och Emil kollar på TVn. Han får passa på för strax kommer jag stänga av TVn och den kommer inte sättas på förens i kväll. Jag har blivit stenhård med TVn. Endast morgon och kväll! Det blir mycket sällan undantag.

Henrik har åkt till Stockholm för att gå på Boddy Holly. Han gör det under "tjänst",mn vad kul för honom ändå!

I eftermiddag ska vi åka till Karlstad jag, barnen och Jenny. Jag måste köpa kattsand, kattmat och byta mina jeansleggings på Gina tricot. De jag köpte förra helgen i Örebro är för små :)

Avslutar för mig nu.


Med gubben kommer spriten

Ja, i alla fall idag. Henrik hade köpt (på Tysklands båten) med sig en 100 cl flaska med Bacardi Razz åt mig, givetvis hade jag bett honom. Denna goda flaska ska väll halsas (läs: drickas varsamt och mycket utspädd tillsammans med sprite, för jag avskyr sprit-smaken) i framtiden. Jag hoppas på att kunna gå ut inom kort och ha en kväll med lite alkohol och möjligtvis lite Sing Star!



Vad har hänt annars idag? Jo: promenad imorse, en kortis på besök hos Pia, tvättning, veckohandling på MAXI och kvällen ska avslutas med lite thé och en "klutt" honung i.

Go Kväll!

Åke

Idag har vår lille Åke blivit vaccinerad för första gången. Det gick bra, över mina förväntingar faktist. När veterinären skulle fylla i Åkes vaccinations-kort frågade honom om "kissens namn?". När jag sa "Han heter Åke" ryggade hon tillbaka en aning och kollade frågande på mig. Det var första gången hon hört en katt heta Åke...  Åkte ligger faktist just nu och myser i mitt knä och kurrar så gott. Det är så mysigt med katt. Vi har dessutom fått en väldigt snäll kisse, jämfört mot mina tidigare erfarenheter...

Idag mår jag bättre. Min kropp har slutat värka och jag fryser inte längre. Det är så skönt att slippa.

Jag har inte så mycket mer att skriva utan avslutar för mig här och nu.

Ciao!

Kanelbullens Dag!

Fan vad dålig jag känner mig! Min kropp värker mer och mer och min hals svider och bränner lite och jag fryser! BRRR! Jag ska bara kolla på datorn en sak, därför skriver jag ett kort inlägg om dagen också.

Vi tog oss en promenad i höstvädret idag till Charterbuss garage, där vår bil stod. Vi hämtade den och åkte till Björneborg. Mor och far bjöd på köttfärslimpa med pressad potatis och hemmagjord brunsås! GOTT!! Emil, Liam och jag köpte med oss kanelbullar för det är ju Kanelbullens Dag idag! Jag köpte några stora monster till bullar på COOP, goda var de!

Jag måste säga det igen; Gud vad jag älskar hösten!! Det har varit kallt idag, men så underbart och friskt i luften! Liam fick ha åkpåse i vagnen, för det var så pass kallt ute tyckte jag. Han tyckte det var mysigt där i, verkade det som. Jag upplevde att "sittytan" på vagnen blev väldigt liten när åkpåsen var i, inte så konstigt kanske.

Nu sover våra barn och jag ska göra mig en kopp thé för att värma min frysande kropp! Imorgon ska jag köpa mig honung att ha i för det piffar upp théet en aning!

Jag avslutar med en typsik bild för nuförtiden;

Liam tittar i kameran och Emil tittar bort (vänder sig om...)


Jag älskar hösten!

Jag vaknade först nu på morgonen, så jag passade på att tillbringa lite tid vid datorn innan resten av familjen vaknar. Inte så konstig att jag vaknade redan 7:30, självmant idag utan minsta trötthet i ögonen, när jag somnade före 21:30 igår. Jag mådde dåligt, ont i kroppen och lite svidande hals och liite feber, så jag somnade tillsammans med Liam. Idag mår jag bättre, fast min hals är lite svidande fortfarande.

Igår var Liam själv med pappa Henrik och Emil för första gången sedan han föddes i en längre stund. Jag, Åsa och Pernilla var i Örebro på Mariebergs Köpcentrum i ett par timmar. Givetvis var det inga problem för Liam att vara utan mig, han var ju i trygga händer. Jag köpte inte så mycket i Örebro. Jag blev lite besviken att jag inte hittade några pumps som jag ville ha, men bättre lycka nästa gång.
Jag har ju inte varit på detta köpcentrum sedan de byggde om så vilken total make over de gjort! Wow, vad fint det var!

Hur som helst så är det redan oktober! Jag älskar hösten så det värmer mig att den är här nu! Jag älskar att värma mig med tjocka tröjor och en värmande jacka. Jag till och med provade vinterjackan igår kväll när vi åkte till COOP, för jag frös så. Det var lite ovanligt med en mega tjock jacka, man påminde mest om en Michelin gubbe som gick runt på COOP.

Idag åker Henrik till Kiel i 3 dagar...suck, suck, suck.... Denna gången känns det rent utsagt skit! Jag vill ha honom hemma. Jag får glädja mig åt och längta till tilsdageftermiddagen eftersom han inte kommer hem så sent då...
Hur som helst ska han kolla om han hittar nån god alkoholdryck åt mig. Mitt "Relsese-Party" närmar sig och mitt lager behöver fyllas på. Jag har inte förstärt något med alkohol i sedan februari 2008! En evighet sedan!

Barnen och jag ska ta oss en promenad till Henriks jobb sen och hämta bilen. Sen tar vi bilen till Björneborg till min mor och far och tillbringar dagen där.

Jag avslutar med en bild på Liam som blir mer och mer självsäker på att stå själv (fast på bilden släpper han bara 1 hand). Han släpper ibland taget om den möbel eller sak han står vid för att stå själv på egna ben. Han är oftast väldigt ranglig och säckar ihop, men han lär sig mer och mer!




Volvo V70 - 05









Denna fina bilen, Volvo V70 årsmodell 2005, har vi idag hämtat i Forshaga på Håkans bilar, eller vi har köpt den kan man väll säga också. Vi var där förra torsdagen och skrev kontrakt, men fick vänta tills idag.
Vad mer kan man säga? Jo, vi är MYCKET nöjda! Henrik går som på rosa moln för en plåtask med motor, men sånt är livet :)

Efter att vi hämtat bilen tog vi oss en tur till Bervik för att köpa en vinterjacka/höstjacka till Liam. Jag vill ha en jacka med en inbyggd fleecejacka i som man kan ta ur. Jag visste att Polarn o Pyret hade sånna, men med tanke på vad de har för priser på deras kläder blev jag snål och kollade på alla andra butiker och deras sortiment.
Fast den enda butik som hade en sådan jacka jag sökte efter var Lindex (och Polarn o Pyret också som jag skrev tidigare). Dock hade Lindex ett rejält pris de också på jackan så vi övervägde en Polarn o Pyret jacka istället, för de kan man sälja bra i andra hands värde också!
Liam fick en röd jacka, och han passade jätte bra i den färgen.




Imorgon ser jag fram emot en tur till Mariebergs köpcentrum med Åsa och Pernilla.

Tjing!

RSS 2.0