Vår katt

Idag har vi bland annat varit i Björneborg och träffat våra nya familjemedlem. Han har växt och är så söt! Dock har ägaren blivit osäker på om det är en hona eller hane, fast han tror att det är en hane. Jag vet, det låter väldigt oseriöst. Fast för oss spelar det ingen roll vilket kön han/hon har. Det är en gratis katt från en väldigt ovan katt-ägare. Jag har ingen aning om hur man ser skillnad på en hona eller hane som man inte får se en pillesnopp vill säga. Men den ligger väll "dold" för det mesta om jag minns rätt? Skit samma, vi ska få en ny familjemedlem; en jätte söt katt! Vi hämtar honom/henne om 2 veckor.



Kissen

 



Kisse


8 månader

Liam blir idag 8 månader gammal! Vårt lilla hjärta har blivit så stor! <3

Bajs och kiss

Liam har bajast i pottan 2 gånger och kissat 3 gånger idag. Han älskar verkligen att sitta på pottan, han sitter där perfekt och leker med nån leksak.
Jag önskar många gånger att Emil ville bli intresserad av pottan eller toaletten, men han vill inte. "Aldrig" säger han ofta när man erbjuder honom. Man vill inte tjata eller vara för påstridig heller, för det kan ju istället bli att allt vänds till det negativa. "Det kommer av sig själv" säger alla, men ibland undrar jag. BVC sa att det sällan är så när de börjar bli så stora som Emil är. Jag tror mest han är vrång och rädd, om jag känner honom rätt. Dagmamman ska börja hjälpa till lite på traven och jag kommer be dagiset som han ska börja på att göra likadant. Ibland kan det hjälpa bättre säger många.

Idag har vi varit i Skoghall på eftermiddagen på barnkalas. Det var mina kusiner Philipe och Johanna som fyllde år. Deras föräldrar hade lånat en jätte stor hoppborg till barnen, som de monterat upp i deras trädgård. Det tyckte jag var en kanon idé och barnen verkade gilla de.

Imorgon är Henrik ledig. Då ska vi pyssla lite här hemma. Jag ska fixa i köket och sätta upp nya gardiner bland annat, det ser jag fram emot. Det är så kul att fixa lite nytt ibland. Tvättning står högt upp på "att-göra-listan" och likaså sätta upp brandalarm. Det sistnämda har vi glömt länge nu sedan jag köpte dem för mer än 2 veckor sen. Det är skam utav oss!

Nu ska jag försöka natta Liam som är pigg som en mört efter en stunds sovande i bilen på väg hem från Skoghall. Jag hoppas han vill somna så Henrik och jag kan få en lugn och tyst stund framför TVn innan det är bädddags för oss med.

Trevlig helg!



Liam somnade med sin välling igår kväll.



Liam på pottan!



Emil i hoppborgen



Liam i hoppborgen


Oj vad regn...

Det är mysigt med regn, jag gillar´t!

Idag åkte Henk till Dalarna för att vara borta i 2 dagar. Han kommer imorgon kväll.

Så jag och småpojkarna var ensamma idag. På förmiddagen var vi på stan. Först för att kolla in ett dagis till Emil (och i framtiden även till Liam), sedan kollade vi lite på Go cart-racet som är här i stan med Jenny.

Idag gjorde vi lyxig middag jag, Emil och Liam. Vi gjorde hasselbackspotatis med massa vitlök och gräddsås med champinjoner och fläskfilé. Emil åt massor och jag med. Liam fick smaka lite posad potatis och sås. Han smaskade i sig det med glädje.

Eftermiddagen tillbringade vi ute på stan jag och mina små söner. Vi kollade på Go cart och gick på stan och kollade i affärer. Emil var i alla fall facinerad utav racet på stan och Go cart:arnas motorer :)

Ikväll somnade Liam i vår säng med en flaska välling. Det är första gången han somnar med vällning. Annars vill han alltid ha brösmjölk. Nu är det spännade att se hur länge han sover innan det är dags att äta igen. Eftersom vällingen är mer mättande än bröstmjölken.

Vi har heller ingen hemtelefon längre. Telia har lurat oss och gett oss ett annat nummer. Sedan vi upptäckte det för drygt 4 dygn sedan så har det bara krånglat och idag stängde de av hemtelefonen helt och de har gjort en felanmälan som kommer dröja ett par dagar. Vad säger man? SUCK! Jag ger mig inte förens jag får det nummer de först gav oss.

Imorgon ska vi ta en långpromenad till Henriks jobb och hämta bilen för på eftermiddagen åker jag och våra söner till Skoghall på barnkalas. Det ska bli trevligt.

Nu avslutar jag för mig, ha de gott!


BVC

Jag som varit lite orolig gällande Liams matvanor, att han äter väldigt lite, kan sluta vara orolig efter dagens besök hos BVC. Han är strax 8 månader och väger nu: 10470 gram och är 72 cm lång. Han har gått upp ungefär 1 kg sedan senaste vägningen. BVC hade tydligen nån mall att barn på 8 månader ska kunna ta sig framåt på ett eller annat vis själva(?!) I alla fall ställde hon frågan till mig precis som att bebisar på 8 månader ska klara det. Jag tyckte det lät konstigt, för jag har inte upplevt att många 8 månaders bebisar kryper eller ålar sig fram osv. När de gör det så säger man ofta " Vad tidig han/hon är". Liam kryper inte, men han intar kryp-position väldigt ofta, fast han hasar sig fram/ålar sig fram till det han vill åt.
Vår kontakt på BVC tyckte vi skulle försöka få Emil till dagis utav olika skäl och även för att vi flyttat och ska få närmre till dagis. Jag har därför ringt runt lite och hittat ett dagis där han kan få börja på genast och dessutom kommer de ha plats åt Liam i januari då det är dags för honom att börja. Jag ska ringa ett dagis till innan vi bestämt oss.

Efter BVC åt jag och Sandra frukost på Café Paus. Sedan hämtade vi hennes dotter på dagis och jag skjutsade dem till bussen då de skulle hälsa på folk i Storfors.

Liam sover ännu, fast jag ska väcka honom strax och hämta storebror hos dagmamman.  Henrik åkte på långkörning idag till Åland. Han kommer hem på torsdags kväll och åker igen tidigt på fredag.

Igår var jag ute i god tid och köpte mig en vinterjacka. De brukar alltid ta slut så fort så i år var jag som sagt ute i god tid för att få den jag vill ha. Det blev en sådan från Stadium:


Nu ska jag ordna lite här hemma innan det är dags att hämta Emil.

Ha de!

Bikini dags

Idag har jag köpt mig en bikini på REA på Intersport, när badsäsongen på stranden slutar börjar den för mig. Jag och Linn ska nämligen börja på vattengympa, hur gammalt det än låter, så ska det bli hur kul och härligt som helst! Det börjar i september och vi ska försäka gå så ofta det går.
Dock passade inte bikini överdelen/delarna. Jag köpte två med de var för små. För mina boobisar vill inte minska i storlek, fast jag skulle vilja det.

Liam har kissat två gånger på pottan idag. Han gillar att sitta där på. Fast man får håll koll på honom så han inte hoppar av, eller snarare stupar framlänges. Emil vill dock inte göra nått på pottan eller toaletten. Jag erbjuder honom det varje dag, fast jag vill inte tjata på honom heller. Så det är lika bra att vara förskiktig. Det kommer när han är redo, som de flesta säger.



Liam



Liam



ÄNTLIGEN!

Ja, vad mer kan man säga?! Jag har längtat som en tok efter internet och äntligen har vi fått det! Hemtelefonen och TVn, med dess olika kanaler finns också. Det enda som är lite gal just nu är att datorn fortfarande inte är trådlös, vi behöver nån USB-grej för det troligtvis. Det ska jag fixa snarast, för annars är det nån som snubblar på sladden som går tvärs över hallen in till vårt "datarum"
Telia har dock lurat oss på vårt hemnummer och gett oss nått nummer vi aldrig har hört talas om. Så jag ringde dem förut och blev sur på dem så de fixade fram det nummret de först lovat oss.

Idag har Emil varit hos dagmamman igen för första gången på 5 veckor. Han var så glad i morse! Lika glad var han när jag hämtade honom, både för att jag och Liam kom men också för att han hade fått leka med barnen hos dagmamman.

Liam har fått ytterligare en tand nu, sin 7:e tand. Han har dessutom kommit på hur man ålar sig fram, eller drar sig framåt, för att komma dit man vill. Det började han med på allvar idag. Så nu är han överallt nästan. Han har också börjat resa sig upp vid vardagsrummsbordet, än så länge står han upp på sina knän. Han blri så glad när han når allt som finns där uppe på egen hand.

Våra charmtroll ligger och sover nu. Henrik är på Coop och handlar förlängninssladdar till lampor osv.

Vi stormtrivs här i nya lägenheten. Det är så perfekt läge till allt i princip. Dessutom är den stor och vi är bortskämda med tvättmaskin och diskmaskin, det kan inte bli så mycket bättre just nu :)

Jag avslutar för mig nu och ska surfa lite, det var länge sedan nu.



Så här får pojkarna bada nu för tiden utan badkar, fast detta var uppskattat :)



Liam i badbaljan



Emil



Liam sitter på pottan.



Liam och Lucas i lördags kväll när vi var där på grill kväll.



De dröjer...

Vårt internet och vår hemtelefon dröjer ytterligare. Idag hämtade jag den sista grejen till vår utrustning för att få allt trådlöst här hemma. MEN, vi kan inte använda allt än på grund av nått strul i telejacket troligtvis. Så Telia ska skicka en tekniker, vilket dröjer på allt.... Min mammapenning kommer bli väldigt försenad denna månad då jag anmäler månadsvis via internet och e-legitimation. Idag har jag varit på stan med Jenny. Jag köpte nya skor till Emil på Inter Sport, ett par gummistövlar och ett par vanliga skor. Jag köpte även en kattlåda till vår katt, de blev en med "tak" på och lucka i. Han fick även ett halsband, de va svart me strass stenar på. Jenny sa att han skulle bli gay. men ja anser att strass inte är relaterat till vilken sexuell läggning man har :) jag har tagit massa promenader idag. I morse, på eftermiddagen och på kvällen me jenny. De va länge sen jag gick så mycke. Liam har ytterligare en tand på G såg jag förut när han skrattade. Han har blivit så stor vår lilla bebis. Emil är hos mormor och morfar i björneborg. Han åkte dit igår och kommer imorgon. Så de har varit lugnt här hemma, men så TOMT! Helt plötsligt har man ibland tråkigt. Ordet TRÅKIGT har jag knappt upplevt sedan Liam föddes. De finns saker att göra hela tiden, positivt självklart :) det är verkligen stor skillnad från 1 barn till att ha 2. Jag hade aldrig kunnat förutspå denna stora skillnad som gravid med Liam och helt ovetande om hur de kommer bli. Jag ska avsluta för mig nu, och försöka få Liam att sova. Jag saknar internet, att mobil Blogga är inte nån höjdare alltid. Imorgon kommer Jenny hit och fikar. Då ska jag bjuda på kakor och bullar i mitt nya kak-fat med 3 våningar, de är jätte fint :) Ha de!

Såld!

Äntligen har vi blivit av med barnvagnen, Emmaljunga Edge, som jag har haft på annons sen juli. Det var ett par från Åmål som köpte den under kvällen. Jag har prutat ganska mycket på den så de har fått en väldigt fin vagn för de pris de fick den för. Jag är ensam nu. Syster Anna har åkt till björneborg igen och Henrik kommer hem imorgon kväll. Våra fina barn ligger och sover. På torsdag hoppas jag att Henrik kan koppla in vårt internet och vår hemtelefon. Imorgon ska jag åka till Karlstad en sväng på förmiddagen och kolla lite på IKEA och ta svängen förbi djuraffären som ligger vid Biltema och kolla efter nått fint halsband och matskål till vår nya familjemedlem :) jag längtar till vi kan hämta honom! Nu ska jag krypa till kojs intill Liam, det är väldigt mysigt. Ha de gott, god natt!

Bebis

Vi ska få en liten bebis till i familjen, och inte vilken bebis som helst utan en liten kattunge! Jag har letat efter en katt till och från, och fick idag nys om att en vän till mamma och pappa hade en kattunge som han ville bli av me. Det är en pojke på 7 veckor. Jag som ville ha mer Girl Power här ändrade mig när jag idag fick träffa denna vackra och söta varelse. Vi får ytterligare påfyllning på grabbhyllan :) . Men denna pojke lär knappast prata bussar, lastbilar och olika märken på bilar. Nu ska jag förbereda mycke inför hans inflyttning, som lär ske om kanske 4-5 veckor. Jag längtar efter att vi ska hämta honom. Nu ska jag strax lägga mig. Imorgon kommer min syster Anna hit och ska sova här då Henrik åker på 3-dagars körning igen. Jag är så rädd på kvällarna att jag behöver lite sällskap. Imorgon kväll ska jag och Liam på Me & I party hos Åsa i karlskoga, de blir mycket trevligt :)

Still no internet

Vi har fortfarande inget internet och ingen hemtelefon. Vi har fått grejerna för att installera allt, men abonnemanget kommer inte igång förens till veckan nån gång. Jag LÄNGTAR! Allt är bra me oss här, förutom mitt huvud som värker fortfarande. Jag lever på Ibumetin för att klara av dagen. Värken börjar alltid vid 11 på förmiddagen och slutar inte förens jag antingen går och lägger mig eller tar en värktablett. Jag har precis varit ute och cyklat i 1 timme i det blåsiga vädret. Jag passar på medan Henrik är ledig och kan vara hemma med barnen. Vi ska troligtvis utöka vår familj med en ny familjemedlem igen. Denna gången blir det antagligen en liten tjej. Det är alldeles för lite Girl Power här hemma, och alldeles för lite rosa. Nu avslutar ja för mig. Ha de gott alla!

Full rulle

Idag har vi haft massor av besök här hemma, trevligt besök. Först kom Minna, hennes dotter Vanna och Maria och hennes son Lucas. När de hade åkt hem kom Maria, Sara, Anna och hennes son Hampus hit. De har varit så kul att träffa alla! :) Nu har ja precis fått Liam att sova (Emil sover sen länge), sprungit över till Statoil och köpt lite godis och ska njuta i soffan en stund ensam innan jag själv stupar i säng. Vi har fått alla grejer nu för att koppla in vårt internet och vår hemtelefon. Henrik får installera allt på fredag när han kommer hem. Sladdar och sånt är inte min starka sida. Jag lider just nu av MYCKET STARK huvudvärk. Ja har till och med behövt uppsöka läkare i tisdags, de har gjort en röngten och kommit fram till att jag har dåligt med syre i ena bihålan. Antagligen beror detta på att jag är tät i näsan, eller i gångarna upp till bihålan. Så jag har blivit rekomenderad att använda nässpray ett tag. Dock hjälper inte detta så för att överleva dagen äter jag minst en Ibumetin också. Jag kämpar på med denna lösning ett tag, men hjälper de inte får de utreda vad som gör att jag är tät i näsan. Kan de vara allergi? Jag har haft ont i bihålan, den vänstra ändå sen i våras till och från, fast de sista 3 veckorna har de varit olidligt. Igår var jag och Liam till Karlstad till sjukhuset och till Barnen Hus. Jag köpte en Baby Björn-Potta till barnen. Den är bra för den är hög i ryggen, så Liam har suttit på den till och med. Jag har tagit en hej del bilder under tiden som data-ledig så jag kommer lägga upp en del me bilder när jag har internet igen, räkna me de! Ha de gott!

Skogens blå guld

Jag ger mig på en mobilbloggning igen. Vi har fortfarande inte fått internet eller hemtelefon, de suger lite nu faktist. Jag vet inte hur man gör mellanslag när man mobil Bloggar, utan allt blir en enda röra bara. Jaja, till rubriken har vi idag varit i björneborg en stund. Syster Emma var på hembesök från Oslo, så hon, jag och Emil gick ut i skogen och blockade det blå guldet; blåbär! Vi orkade plocka så länge för myggen var tätt på oss, och de var MÅNGA! Hur som helst fick jag ihop drygt 500 gram blåbär, de räcker åtminstone till 2 pajer :) Imorgon får jag finbesök av Pernilla, Åsa och Lennart. Jag har slängt ut Henki och Emil för en stund så de blir lugnt i stugan när vi ska äta middag imorgon kväll. Nästa veckan ska Henrik börja jobba igen efter semestern. Då ska mörkrädda jag bli själv ofta igen, som jag inte gillar att va på kvällarna. De första han ska köra nästa vecka när han börjar igen är en tredagars tur till Riga. Ja klarar mig nog, men jag önskar att jag kunde trolla bort min rädsla för mörker. Nu avslutar ja för mig och ska se på TV och äta godis. Ha de gott!

- 30 kg

Idag när jag ställde mig på vågen visade den exakt 30 kg minus från att jag vägde mig höggravid sista gången tills idag. Det kanske inte låter mycke för er, men för mig är de STORT. Det är kul att komma i gamla kläder och jag känner mig mycket piggare och mer glad. Ja har fortfarande inte fått internet, telia har sagt att vi får de om 1,5 vecka. Gissa om ja längtar?! :) vi har fixat mycke här hemma nu och köpt lite nya möbler. Imorgon kommer min pappa hit och ska borra upp en spegel i hallen, en gardinstång och lite sånt. Sen är vi i princip klara här hemma. Den gamla lägenheten har nu besiktas och den är godkänd och klar. KBAB var väldigt nöjda me tapetsering och de ska ja tacka våra tappra svärföräldrar för, de har slitit me lägenheten tappert! TACK! Förutom flytt och allt mår vi alla bra. Liam ligger och sover, i SIN EGEN SÄNG, de är inte varje dag. Fast ja har börjat lägga honom där mer och mer, och han verkar trivas där . Emil är hos mormor och ska sova där tills imorgon. Så Henki och ja har de ovanligt lugnt i kväll. Nu ska ja avsluta för mig och återkommer förhoppningsvis snart. Ha de gott alla!

RSS 2.0