Bil kostnader

Jag har precis hämtat bilen som varit inne på lagning gällande det "gamla problemet" med elfelet. De har bytt tillbaka till vår gamla databox då vi lånat en av dem i testsyfte.
Jag bad dem imorse titta på på bilen för det var oljud i framvagnen på höger sida. Jag gissade på ett hjullager och hade rätt, tyvärr! För det kostar 3500 spänn att laga!!
Fan säger jag! Bara massa dyra utgifter...
Om två veckor ska den in på lagning i alla fall. Vi kan ju inte åka runt i en bil med trasiga delar.

Usch vad deppig jag blev!!


En vanlig situation

Nu för tiden så har Liam börjat ta av sig blöjan hela dagarna, så fort han inte har några byxor över den. På dagarna gör det inte nått alls, snarare tvärtom. Det är bara bra att gå utan den så slipper han bli röd eller "instängd". Men på kvällarna och nätterna är det mindre kul.
Dessa senarium inträffade väldigt ofta innan jag började sätta på honom kalsonger över blöjan:




CSN

Nu har jag med hjälp av e-leg skickat in min studielåns ansökan på CSN. Det känns läskigt på ett vis. Dessutom kommer jag få så lite pengar under dessa 4 terminer. Men vet ni vad ? Det är värt det. Jag lever hellre fattigt i 2 år och sen får en utbildning och ett bra arbete. Jag ser fram emot detta så otroligt mycket!


Vab-dag

Idag har jag haft en vab-dag. Detta för att jag varit på NP-enheten på sjukhuset i Karlstad tillsammans med Emils fröknar och rektorn från dagis. Det var otroligt nyttigt och bra för oss alla att få samma information och få vetskap om Emil. Men samtidigt otroligt jobbigt. Stundvis satt jag med tårar i ögonen och tänkte "Varför just vi/oss ?!". Även om det inte är nått farligt eller allvarligt så är det ändå ett livstillstånd vi/han får leva med, som är knepigt och knåpigt att förstå sig på.
"Det kommer bli bättre", sa psykologen. Jag betvilar inte hennes ord, men det är lång tid tills dess.

Barnen fick vara på dagis idag, men inte så lång tid som vid en vanlig arbetsdag. Så jag hann efter besöket i Karlstad att veckohandla på Maxi här i stan. Sen åkte jag ned till försäkringskassan och skulle fixa några papper.

Henrik åkte till Helsingfors idag och ska även åka till Tallin fattade jag det som. Han är borta i 4 dagar totalt, tråkgit jobbigt.

Nu när barnen sover ska jag städa toaletten/badrummet, städa upp i lägenheten, ta disken efter middagen och sen hinna med lite träning på mitt motionsband.

Jag avslutar med några bilder på mina fina pojkar, tagna på balkongen strax innan läggdags. De vägrade klippa tånaglarna, så jag mutade dem med en varsin glass. Då satt de stilla och snälla i några minuter ;)





 


Studsmatta

Idag köpte vi barnens studsmatta som de fick pengar att köpa av farmor och farfar. Den var otroligt uppskattad! Vilken fin present!
Henrik och jag kämpade med att sätta ihop den i drygt 2 timmar idag, medan barnen plaskade och lekte i deras badbalja. Nu är den på plats, strax utanför vår balkong. Där ska den stå hela sommaren! :)






Underbara dag!

Vilken toppen dag vi haft! Den har varit väldigt lång också.

Vid lunchtid åkte vi med barnen till Karlstad för att köpa en studsmatta till barnen. De hade fått som present av deras farmor och farfar pengar till det. Så otroligt snällt!!

Studsmattor fanns det gott om överallt! Men INGA skyddsnät! De var slut överallt. Men till slut så hittade vi en komplett studsmatta med skyddsnät och en stege till. Perfecto!

Vi stannade på Yoy'r'Us också och köpte en sandlåda/badbalja som såg ut som en båt till barnen. Vi använder den just nu som en slags badbalja och de älskade det! Det är nått med barn och vatten. Liam satt och plaska i den där båten i nästan 3 timmar.

På kvällen orkade vi inte göra kvällsmat så vi tände grillen och grillade korv med bröd. Det var gott :)

Nu har vi lagt barnen för natten. De tvärsomnade båda två, totalt slutkörda från dagen.

Nu avslutar jag med en del bilder från dagen.

God natt!


 

 


 


Videoklipp: Liam säger äpple

Det kommer mer och mer ord från Liams mun nu för tiden. Det ena efter det andra avöser varandra i hans utveckling av ordförrådet. De senaste tillskotten är Äpple (Appla) och Glass (gasch).
Tänk, nästa vecka den 29:e är han redan 1,5 år! Det är helt absurt vad fort tiden går.



En lyckad utekväll!

Vi hade så otroligt kul igår kväll!! Jag kom hem vid 4 i natt och kunde inte somna. Jag var så uppspelt och glad. Jag lyckades somna runt halv 5 ungefär och sen vid 9:30 kommer två barn inspringandes till mig. Henrik åkte då till jobbet. Fast han ska bara jobba en kort stund och kommer snart hem.

Jag mår väl OK, men känner mig lite sliten och trött. Det skulle sitta fint med grillad mat nu, eller snabbmat.
Vi ska till Karlstad idag och köpa en sak till barnen som de fått pengar av utav deras farmor och farfar. Emil är så exalterad över det :)
När vi ändå är i Karlstad köper vi säkert snabbmat där, det brukar bli så. JAMMI!!



All I can think about is food, right now.


åt skogen

Inga lockar blev det i håret. Det gick åt skogen! Likaså valet av kläder. Jag tog på mig en klänning först men ångrade mig och nu har jag likaså ångest! Det blir aldrig bra.
Jag ska sluta äta godis och sånt tjafs så man kan gå ned lite i vikt.

Madde, som jag ska till strax, är om en vecka klar frisör så hon ska klippa min lugg ikväll. Sen ska jag fråga Emelie som ska dit om hon kan sminka mig lite, hon har nämligen gått en utbildning som Make Up artist. Jag hoppas de, för jag har knappt sminka mig nått, för det blir inte bra!

Jag hoppas på en trevlig kväll, trots att man känner sig obekväm...

 






Härlig dag

Åh, vilken härlig dag vi haft idag! Solen har strålat och värmen har varit underbar!
Vi åkte till COOP förut för att köpa en grill och sånt, för vi äger inte ens en grill. Så vi grillade korv med bröd idag. Henrik och jag har bara, under våra år tillsammans, grillat med elgrill. Men det är inte samma känsla som att ha en grill med kol.
Så nu är vi ägare till en sån där enkel svart klotgrill. Sååååå gott var det att grilla! Det luktar ju så ljuvligt med! :)

Barnen och Henrik är ute och håller på på gården. Jag har precis duschat och ska strax ge mig på ett försök att locka håret. Ikväll ska vi ut. Första ska vi till Madde och sen till Mastis.
Jag känner mig fet i allt, så min outfit känns inte rolig... Usch!

Nu är locktången varm, så nu ska håret fixas.

Hej och hå!


Nyss hemkomna

Vi har haft en väldigt trevlig dag i Filipstad hos Henriks föräldrar. Svärmor hade lagat massa god mat, efterrätt och fika. Vi stannade till på ICA i Filipstad innan vi åkte hem och köpte med godis till ikväll.
Barnen sitter och äter lite just nu, och Henrik och jag ska moffa ikväll med nån bra film på TV.

Jag längtar tills imorgon kväll för då blir det Party Party för min del ;)

Jag vågade mig på att visa mina vita fet-ben idag när vi åkte till Filipstad. Där är det ingen som känner mig och som bryr sig :D Så jag invigde mina nya jeansshorts idag. Det är nog till och med första gången i mitt liv jag går i jeansshorts.





 


Midsommar!

Nu ska vi strax åka till Filipstad, till Henriks föräldrar. Vi kommer hem senare i eftermiddag/kväll.

Trevlig midsommar!


Ny rouch

Min gamla rouch från Clinique var helt förstörd efter att jag tappat den i golvet. Det var kras av allt. Så jag bad Henrik köpa med en ny från Ålandsbåten när han åkte häromdagen. Jag blev väldigt nöjd med resultatet.

Min gamla :



Min nya:






Tomatplanta

Idag när jag hämtade Emil och Liam på dagis hade Liam med sig en liten tomatplanta som de fått på dagis.
Den var så söt. Tills vidare får den pryda vårt köksfönster. Annars får den inte vara ifred från barnen om jag ställer den nån annanstans, utan lär inom kort gå sönder.



Äntligen är det ledighet för mig! Jag är så trött och sliten. Dessutom är jag så otroligt utmattad av allt som händer under dagarna, alla program osv...

Jag ska vara ledig i 3 dagar, fredag, lördag och söndag. Sen ska jag ha VAB på måndag. Då ska jag och Emils dagispersonal till NP-enheten i Karlstad på besök hos den psykolog vi träffat under våren.

Liam spydde förut på balkongen, världens hög. Jag vet inte vad han spydde av, men han mådde inte dåligt eller var hängig på nått vis. Han stod och lekte med en burk med sopbubblor medan jag klippte tånaglarna på Emil, så jag hann inte se allt som hände. Kanske drack han lite av sopbubblorna ?

Nu sover barnen i alla fall. Det är skönt. Jag tänkte ta en promenad på mitt promenadband, för jag är så äcklig och tjock. Jag går ju nästan inget alls längre, inte heller gör jag sit ups så ofta längre heller. Inte konstigt att man blir tjock.


Videoklipp: Liam kan kroppsdelar

Liam har blivit väldigt duktig på olika kroppsdelar. Här på videoklippet visar han hur duktig han är! :)
Mitt lilla hjärta ♥



Ensam

Imorse lämnade Henrik barnen, men nu är han på Ålands hav och jag är ensam med barnen. Det är jobbigt ibland. Det är ju så bekvämt när man delar på allt arbete tillsammans.
Nu har jag lagt dem, Liam sover redan och Emil tittar på TV.

Jag själv håller på att vika in tvätt, tvättar och ska strax ta disken. Dessutom ska Helen och jag prata i telefonen ikväll. Det är fullt upp :)

Inatt sov Liam och jag i bara 3 timmar lite drygt. Jag var helt död när väckarklockan ringde imorse. Liam var orolig och kunde inte somna om igen på natten när han vaknade till. Detta gjorde att jag också höll mig vaken... usch. I natt hoppas jag det blir bättre.

Dagen på jobbet var så där. Den började bra, fram till lunch ingefär. Sen dalade det utför... Jag längtar till semester!!!!

Dags för disk för min del. Jag lägger upp ett videoklipp på Liam sen. Han visar hur duktig han är på några av sina kroppsdelar :)


Jag kom in!!

Idag fick jag ett mycket spännande och glädjande brev på posten! Det stod "Skolförvaltningen" på det och jag förstod genast vad det innebar! Det var svaret på min ansökan till Medicinsk Sekreterare. Jag öppnade brevet med spänning och blev otroligt chockad när jag läste vad det stod : Du har antagits till Yrkeshögskoleutbildning Medicinsk Sekreterare

JAG?!
Jag som gjorde ett sånt fruktansvärt dåligt prestrerande vid uttagningstesten. Jag struntade i otroligt mycket, framförallt på det engelska testet. Jag trodde aldrig detta, utan trodde jag skulle få vänta tills nästa år och söka in på nytt.
Jag blev så glad!!

Men samtidigt är jag nervös som attan, redan! Det känns jätte pirrigt att gå tillbaka till skolan igen, även om detta inte är en "vanlig" skola som man gick på tidigare. Men nu ska jag äntligen bli nått! Underbart!



Jag blev så glad att Henrik och jag var tvugna att fira idag, hihi. Vi köpte pizza och godis till ikväll! :D


Valention's Mexicana med fullkornsbotten - JAMMI MAMMI!


För 1 år sen

För ett år sen bodde vi i den gamla lägenheten. Barnen var så små.
Liam hade precis lärt sig att sitta själv, det känns som 100 år sen men det är "bara" 1 år sen. Sorligt när tiden bara springer iväg ibland...

 





Parkeringsskada

Ytterligare en arbetsvecka har börjat. Det känns rätt OK.
Men jag var så JÄVLA arg när jag kom till bilen idag när jag skulle hem. NÅN JÄVEL har öppnat sin bildörr mot min bil och gjort en repa och gjort svarta märken i lacken. Det låter kanske patetiskt i mångas öron, men för mig är det jävligt irriterande!
Är inte folk försiktiga?! Om ändå olyckan är framme så kan man väll för fan vara ärlig och lämna en lapp på vindrutan eller så ?! Jävla småglin och äckel på denna arbetsplats!
Jag lyckades få bort den svarta färgen genom att gnugga försiktigt men repan sitter där den sitter.

Det var så typiskt att detta hände idag, för min kollega berättade imorse att när hon i fredags kommit ut på parkeringen har nån backat på hennes bil och gjort världens buckla i den och självklart bara åkt därifrån! Jävla idioter! Just nu hatar jag alla på jobbet och några där till, eftersom jag inte vet vem som gjort det. Skulle jag få reda på vem det var så hade jag gjort en redig buckla i dennes huvud!

Jag kommer fortsättnignsvis göra som alla pojkar (som har pimpat sina bilar och gjort den fina) parkera min bil längst bort på parkeringen där ingen annan vill parkera.

Idag hade jag mina chinos som jag glömt bort att jag ägde, som är "hängiga", röven ser liksom längre ut. Men de är sköna :)






Shopping

Jag åkte ned en snabbis på stan idag efter jobbet, i Karlskoga. Jag skulle försöka hitta en klänning eller liknande till helgen då jag förhoppnignsvis ska ut. Jag har inte fått nån barnvakt, så vi får se...
Men som vanligt när man ska hitta nått så hittar man inget. Jag kom hem med ytterligare en BH och ytterligare ett par trosor (som jag igentligen har massor av, fast jag tycker det är kul att ha). Jag hittade ett par jeans på Lindex också, som jag letat efter ett tag men inte hittat.




Söndag

Idag har Henrik varit ledig. Så han har städat och dammat av hela vardagsrummet i morse. Ni skulle sett TV-bänken, den va äckligt dammig! :/ Men nu är det fint.

Efter att vi ätit frukost och städat lite så åkte vi till Karlstad för att veckohandla. Vi köpte också en dammsugare och lite utemöbler till barnen (se tidigare inlägg nedan).

Nu på eftermiddagen har vi varit en stund i lekparken. Barnen härjade och lekte som attan :) Nu ska de strax i säng. Henrik är ledig imorgon så barnen behöver inte åka till dagis. Skönt för dem. Det är bara lilla jag som måste upp tidigt till jobbet imorgon. Men det känns rätt bra ändå, för jag ska få arbeta med mitt "hjälp arbete".

Nu ska barnen läggas. Ha en trevlig kväll!

 

 



Utemöbler

Vår balkong är såpass liten att vi nu har skippat planen att ha nån utemöbel där ute. För barnen älskar att leka där ute och då låter vi dem istället ha mer plats och yta att leka på istället.
När vi var i Karlstad idag köpte vi med två platsstolar och ett plastbord åt dem så de kan sitta där och leka, fika och äta också. Plats tål smuts och vatten bra.






Ny familjemedlem

Idag när vi veckohandlade på MAXI i Karlstad så köpte vi även en ny dammsugare. Vår tidigare sög så otroligt dåligt så vi var tvugna. Så nu har vi nya städar krafter här hemma :)


Videoklipp: Vad säger hästen?

Liam har på senaste dagarna börjat säga "Pippi" till Pippin (fågel) och "appla" när man frågar Vad säger hästen? Vi brukar nämligen säga "Hoppla" när man låtsas att man rider på hästen.
Så det har han lärt sig. Jag har inte lyckats så bra att filma när han säger "Pippi" än, men hoppla sa han idag hela tiden när vi skulle natta honom.


Svart och vitt

Emil och jag roade oss lite med kameran idag när vi var i Björneborg och knäppte några kort på varandra. Han är duktig måste jag erkänna :)

Så här blev vårt resultat, allt i svartvitt ;












Vår dag

Vi åkte som sagt till Björneborg idag vid lunchtid, jag och barnen. Henrik var på resande fot.
När vi kom fram åkte min pappa ner till Folkets Park med Emil för att titta på alla bilar som var där. Jag orkde inte följa med utan väntade hemma med mamma istället.
Emil var jätte glad efteråt, han hade sett så många fina bilar och han hade hoppat lite i en hoppborg de hade där.

I Björneborg fick vi grillad mat, det var så underbart gott! Vi är mätta och belåtna än :)

Nu sover barnen och Henrik är hemma. Vi ska titta på film nu. Jag är sugen på skräck, men är igentligen för feg för sånt ;)

Jag avslutar för mig nu, och här får ni lite bilder från dagen. Go kväll!




 


Bröllopet

Jag trodde inte bröllopet mellan kronprinsessan och Daniel skulle beröra mig det minsta, men när jag under dagen kollat lite då och då på TVn hos mamma och pappa i Björneborg så blev jag faktist berörd. Det var otroligt vackert! Stor glädje för dem, de var fina.


Björneborg

Nu ska jag och barnen åka ner till Björneborg. Vi ska hälsa på mor och far och även kolla i Björneborgs parken på de gamla bilarna som är där idag.

Liam slog sig i pannan förut så han har värsta blå bulan där, det se creapy ut! Just nu håller de på med dumheter ungarna, jag har sagt till dom ungefär 1199 gånger, men det går in i genom ena örat och ut lika fort genom det andra örat.... GAAAH!!

Ha en bra dag!





Fredagsmys!

Jag har nu städat lite och hämtat andan efter allt ståhej med barnen. Jag var över till affären och köpte mig lite godis och jag blev så glad när jag såg att de hade två av min favorit godisar i lager ; Smörkola och döskallar som smakar lakrits och hallon (tror jag). MUMMA!



Jag passade också på att köpa med två nya blommor till köksfönstret, för de andra två var lite vissna och de görna löven var nästan gulaktiga i färgen. Det blev några söta blommor som passade rätt bra till gardinerna.



 


Bråk och tjafs

Denna vecka har varit rätt okej ändå, på jobbet alltså. Men här hemma är det kaos mer eller mindre jämt nu för tiden. Jag känner mig totalt slutkörd efter denna vecka.

Barnen bara bråkar med varandra nu för tiden så jag blir tokig! De buttas, skriker på varandra och tar varandras saker så jag blir tokig! Gaaahhh.... Folk kallar det i folkmun "Syskonkärlek" men jag skulle nog vilja kalla det som infinner sig hemma hos oss SyskonHAT! Ni skulle bara se dom så förstår ni vad jag menar.

Nu har jag lagt bråkstakarna och eftersom det är fredag och jag är ledig imorgon så ska jag springa över till affären lite snabbt och köpa godis och sätta på en film. Jag måste trösta mig med nått, trots att jag känner mig äcklig redan.

Men först det gamla vanliga; vika in tvätt, hänga blöt tvätt och röja upp leksaker efter barnen.

Go kväll!!

Tiden räcker inte till

Jag hinner inte nått känns det som... förutom att tvätta och städa, och jobba då så klart. Jag skulle kunna döda för semester, det kan jag svära på! Det är bara 3 veckor kvar nu...

Henrik har varit borta i tre dagar i Varberg, han kom hem sent igår kväll och imorse åkte han till Helsingfors i tre dagar. Jag är så trött just nu, jag skulle vilja ha lite hjälp och avlastning känner jag...
Men jag gillar inte att klaga så här, jag skämms nästan. Men samtidigt är det inte rätt att tiga heller, alla harvi rätt att vara trötta och slitna och få klaga lite...

Sommar till all ära säger jag, men fy fan för alla småkryp. Framförallt spindlar, jag avskyr dom! När jag skulle ta upp en tröja jag slängt på sovrumsgolvet förut hoppar en stor äcklig spindel ur tröjan och hamnar på govlet. jag skriker som om jag höll på att bli mördad av rädsla. Jag är för feg för att döda den också, men till slut slängde jag en tidning på den så den dog.

Nu ska jag snart lägga mig, men först ska jag sätta igång diskmaskinen, ta fram kläder för morgondagen och sen hänga tvätt...

God natt!


HATAR HATAR!!!!


Videoklipp : Liam kör buss

Liam har börjat brumma jämt när han kör fordon av olika slag. Här på videoklippet brummar han med en av Emils bussar.


Emmaljunga Scooter Pro Berdeaux

Nu har jag diskat, tvättat, slängt sopor och nu även hämtat in barnvagnen och även hunnit ta några usla foton på den. Den är jätte fin. Det vita ni ser är skinimmitation som gör att den känns lite "lyxig".
Det var jätte ovant att köra den utan svänghjul, eftersom jag har haft min Nitro City i snart 1 år och vant mig med att hjulen svänger lätt, men det är en vanesak.



 




Dom är snälla när dom sover

Dessa pass jag går nu denna vecka är jobbiga både för mig och för barnen. Jag börjar 07:45 - 17:00. Det blir långa dagar för barnen som måste få upp strax efter 6 på morgonen och hämtas inte på dagis förens 17:30 ungefär.
Idag var de jääääätte trötta när jag hämtade dem, dessutom hungriga som vargar. Inte konstigt då heller att det blir massa skrik och bråk från deras sida.
De grinar, bråkar och gapar som idioter och därimellan står jag som ska ta hand om dessa bråkungar och samtidigt få ihop middagen innan klockan blir allt för sen och innan ungarna svälter (ja, för på deras skrik så låter det precis som de håller på att svälta...)... Usch, idag höll jag på att bryta ihop.
Jag hade nästan lust att kasta ut dem genom fönstret :)

Jaja, nu har jag lagt dem. De borde igentligen behöva duscha båda två dessförinnan. För de var lortigare än en soptunna, men jag tänker inte bråka med dem och duscha dem mot deras vilja ikväll. Jag orkar inte. Lite smuts dör man inte av.

Liam har redan somnat och Emil ligger i sin säng och kollar lite på film. Det märks så tydligt att han inte kräver lika mycket sömn som Liam.

Jag hämtade Liams nya vagn idag, den ligger dock kvar i bagaget på bilen än. Jag har inte hunnit att ta in den. Jag ska knäppa några bilder på den senare.




Nån bild

Jennifer tog tre bilder med sin mobil som hon mailat till mig. Det är i alla fall nått från vår stadsrundtur i Sundsvall. Inne i stan hade de drakar utplacerade lite här och var som var målade i fina mönster och färger. Min favorit var den som hade en husvagn efter sig med sina drakungar i :)



 


Glass i stora lass

Jag har köpt hem en del glass på sistone, det är så gott! Helst av allt äter vi strutglass här hemma.
Det tillhör att äta extra mycket glass på sommaren :)




Besök hos grannen

Vi tänkte gå till lekparken idag jag och barnen, på väg dit passerar vi vår grannes hus. De var ute på gården och ropade på oss att vi skulle komma dit. De hade leksaker och grejer överallt och i deras stora dotters rum fanns det gott om saker Emil och hon kunde leka med. Deras äldsta dotter är bara två veckor äldre än Emil och deras yngsta dotter är 4 månader äldre än Liam, så nästintill jämngamla.

De lekte i deras tält på gården, men framförallt så lekte de med vatten! Liam hittade en pool som deras hund bitit sönder men som var lite fylld med vatten och ni kan gissa vad kul han hade! Barnen var blöta från topp till tå :)

Vi har precis ätit middag, men inte Liam. Han var så trött att han tvärdeckade i matstolen innan middagen serverades. Så jag lade över honom i sängen. Jag antar att det var allt härjande ute på gården som körde musten ur honom.





 




Videoklipp: Liam på studsmattan

Dagens stora önskan : En egen studsmatta till barnen på gården!!

Liam totalförälskade sig i studsmattorna på Leklandet idag. Han kan inte hoppa ordentligt, men han älskade att springa runt på dem. Ännu roligare verkade det vara när nått annat barn kom och hoppade med honom. Då flög han som ett asplöv där inne, men hade verkligen jätte kul. Jag filmade ett kort inlägg på honom när han springer runt där :)


5 års kalas

Det var ett otroligt lyckat barnkalas som vi var på idag. Det kan knappast bli bättre än på ett Lek och busland där barnen verkligen kan leka och ha kul.
Emil hade väldigt kul, Liam med. När vi skulle hem var Emils hår alldelles vått av svett :)
Jag tog massor av bilder, mest på Liam eftersom Emil klättarade och sprang fortare än självaste vinden. Så jag hann inte med helt enkelt :)

Nu har vi precis ätit korv med bröd och barnen har lagt sig för natten.
Henrik åker bort i natt och är borta i två dagar. Tråkigt, men så är det.

Nu ska jag kolla lite på nätet och sen slå på en film tror jag. Jag tittar aldrig på TV nästan, men nu är jag sugen.

Jag avslutar med lite bilder från kvällens bus på Leklandet i Karlstad.







 





 


Kalas

Nu har vi ätit middag och ätit glass till efterrätt. Jag är proppmätt!

Vi ska nu åka till Karlstad på 5-års kalas. Det är min kusin Philipe som fyllde år häromdagen.
Vi ska också ta med oss vår Emmaljunga Nitro City som de ska köpa av oss. Jag kommer sakna alla minnen med den vagnen, som jag gjort med alla vagnar jag haft.


Juli 2009 i Göteborgs hamn

Nu har jag laddat kameran så nu br jag ha batteri så jag kan ta bilder på Kalaset. Kalaset ska vara på det lilla Lek och Buslandet i Karlstad, det ligger på Våxnäs.



 




Underhålling i bilen

Vad gör man som litet barn i bilen, när det är 55 mil att åka tills man är framme. Vi åt godis, barnen sov, lyssnade på CD-skiva med Pippi Långstrump. Men mellan detta så hann Emil även med att göra massa fula grimaser, det är han bra på ;)

 

 


Pojkarna på hotelrummet

Eftersom jag tyvärr inte har så mycket bilder att bjuda på (se varför i tidigare inlägg här), får ni några på pojkarna där de är på hotelrummet.
Hotellet var föresten slitet på rummet och lite omodernt kanske. Men ni skulle sett utsikten! Wow, man såg verkligen över hela Sundsvall, tror jag. Vi bodde på ett högt berg, hotellet hette dessutom Hotel Södra Berget.










Ny mobil

Min mobil har varit sliten och trasig ett tag nu. Men jag har längre dragit mig för att köpa en ny, jag är lite för snål för sånt där. Men Henrik brinner ju för teknik prylar hit och dit så när vi besökte Media Markt idag i Sundsvall hade de "extra-pris" på en telefon Henrik har rekomenderat till mig ett tag, trots att jag har stirrat mig blind på en Sony Ericsson T700 lääänge nu.

Henrik skulle betala telefonen och lyckades till slut övertala mig till en Sony Ericsson ELM i färgen Metal Pink. Den är stilren och smidig. Men jag måste erkänna att jag saknar min touch display som jag hade på min trasiga Samsung.




Finally Home!

Borta bra men hemma bäst, så brukar man väll säga? Det brukar även stämma, så även i detta fall.
Vi har haft toppen dagar, förutom lite otur med tekniken, glömda kläder och bråkiga ungar :) Nu har jag fått sett hur vacker stad Sundsvall är! Det var vart den långa resan (55 mil enkel resa) hundra gånger om!

Gällande tekniken. På resan upp, vi hade inte ens åkt halvvägs slutar mitt batteri på mobilen att funka. Jag hade självklart inte med mig min laddare.
På morgonen, på fredagen, slutar batteriet på kameran upp att funka! Jag var så förbannad så jag höll på att köpa en ny kamera. Jag vill ju fota ju! Jennifer slutade 9:an och vi var och hälsade på i en stad där vi inte kommer vara särskilt ofta. Dessutom var detta första gången! Jävla skit vad arg jag var.
Kameran höll dessutom på att försvinna för oss, innan vi ens kommit till Sundsvall.

När vi tog en bensträckare utanför Hudiksvall på väg upp tog jag några foton på Liam när han sprang runt, sen lägger jag kameran på bilens tak för att sätta in Liam i bilbarnstolen.
Tror ni inte jag glömmer den kvar där?! Jo, självklart.
Vi åker ungefär 1,5 mil på motorvägen när jag plötsligt kommer på det! Jag skriker till Henrik att stanna bilen, vi slår på varningsblinker och stannar på en gång. Jag springer ut och ser kameran ligga kvar på taket! Den hade förflyttat sig och låg på vingen och var på kanten att rammla ner. Det måste vara otroligt tur!


Det löste sig med barnen kläder, blöjor, tandbortar, tandkräm och vällingflaska. Vi stannade i Valbo, som ligger en bit utanför Gävle och köpte kläder till dem, blöjor, tandborstar och tandkräm. Jäkla otur att glömma allt. Ni kan inte ana vilken panik känsla som jag fick i min mage när vi upptäckte det. Deras jackor glömde vi inte, inte heller extarskor. För de låg i andra påsar.

Det var inte meningen att vi skulle shoppa nått denna resa, men vi fick mot vår vilja ändå göra det.





Liam fick : badbyxor, 2 t-shirts, 1 par mjukis shorts och 1 par jeansshorts.
Dessutom fick han ett par Nike skor. Jag älskar grönt, så gröna skorsnören och grön Nike logga
gör dem fina :) Fast skorna är köpta på Birsta Köpcentrum i Sundsvall.








Emil fick 7 par boxer kalsonger, 1 par jeansshorts, 2 par mjukis shorts,
1 par jeans, 1 par badbyxor och 3 t-shirtar.



De gick även en varsinn shorta, för i fall de skulle vara lite finare klädda.


Mobil blogg

Nu är vi på väg hem från Sundsvall. Vi har haft de bra om man bortser från vår resa upp hit. Den liknade nästan några klipp ur filmen "vi hade i alla fall tur med vädret". Ja ska skriva om de sen när ja sitter vid en datorn. Jag skriver just nu på min nya mobil som vi köpte på Birsta köpcentrum för drygt 2 timmar sen. Den är rosa, självklart :-) Jag är otroligt besviken på mig själv att ja inte hade med laddaren till kameran, batteriet dog igår morse trots att ja hade laddat den hela natten innan vi åkte hit :-( Så nu kan ja tyvärr inte visa er i bilder hur fin denna stad är. Min mobil dog också i batteriet, så ja har inte haft nån mobil förens nu när ja köpte en ny. Jag kan lova att ja är äckligt trött på skräpmat, vi har ätit ute i 3 dagar nu. Usch. Nu avslutar ja för mig. Hej!

Mobil blogg

Jag visste inte hur man infogade två bilder i inlägget nedan, så här får ni en något dålig och suddig mobil-bild på en sovande Liam också.

Mobil blogg

Nu är vi på väg. Vi har passerat Ludvika för en stund sedan. Morgonen började bra, tills vi hade åkt en bra bit på vägen. Då upptäcker vi att vi glömt ALLA barnens kläder hemma. Katastrof!! Vi ska stanna i Valbo som ligger vid Gävle. Där får vi köpa me lite kläder åt dem. Dessutom glömde vi Liams blöjor och tvättlappar. Herregud så klumpigt gjort! Henrik kör bilen just nu, jag ska ta över om en stund. Liam sover och Emil lyssnar på Pippi Långstrump. Ha de bra!


Bilden är tagen på Emil i bilen.

Packar

Vi håller på att packa våra resväskor just nu. För i morgonbitti åker vi till Sundsvall för att stanna där i tre dagar. Henriks dotter Jennifer går ur 9:an så vi ska hälsa på henne. Jag är så förväntansfull över att se staden.

Vi ska bo på hotell i två nätter, det ska bli så skönt! Jennifer sa att hotellet är ett "lyxigt" hotell, det blir lite extra kul. De har Spa anläggning där som Henrik tyckte vi skulle boka, men jag vet inte om det blir så lungt och stillsamt med barnen :) Det vore bra om hotellet hade en barnflicka också :)

Det blir så mycket packning med allt som man vill ha med. Man vill ju ha med en del ombyten. Jag är en sån som packar ned alledels för mycket :) Men hellre för mycket än för lite.

Ni får ha tre toppen dagar, det ska jag ha!




Lite nytt i garderoben





 





- Blommig t-shirt från Vero Moda, blommigt linne
från Lindex
- Jacka, solhatt och shorts från Villervalla (Liam)
- Skor från Dinsko (Liam)
Jeansleggings från Vero Moda

Jag älskar kläder, vill jag lova!


Nu har jag bestämt mig!

Idag var jag en kort sväng på Leklådan i Karskoga och kollade på en barnvagn, en Emmaljunga Scooter. Jag skulle igentligen kollat på en annan färg, men blev helt besatt av en plommonlila vagn som stod där. Det var en Emmaljunga Scooter i färger Pro Berdeaux, jätte fin!
Jag var lite skeptisk först, för i bland kan ju färgen på vagnen vara så könsuppdelade. Men en lila vagn, det känns ganska neutralt. Jag tror inte ens Liam kommer bry sig i vilken färg vagnen har ?! :)
Huvudsaken är väll att den som ska köra vagnen mest gillar den, alltså jag.

Jag är ledig ända tills nästa vecka, så jag ska hämta vagnen nästa vecka efter jobbet.



Den är inte lika fin på bilden som i IRL, det kan jag lova.


I valet och kvalet

Henrik och jag kan inte bestämma oss vilken färg vi ska ha på Emmaljunga Scootern. Jag älskar som sagt färg och "skrikiga" färger, men samtidigt är det skönt med en färg som inte sticker ut för mycket också. Henrik sa ungefär likadant.
Jag har ringt runt lite idag och dessa två färger finns att få tag i om vi vill köpa dem;

 

Jag älskar den oranga, men även den gröna. Det vore lite kul med den oranga, eftersom ingen annan som jag sett i denna stad har den... Hmm, det är svårt val.

Idag har jag jobbat... dagarna är oändligt lååååånga... Imorgon gör jag sista dagen denna vecka! JIPPI JIPPI!!! Sååååå underbart skönt med längre ledighet.

Nu ska jag ta fram kläder tills imorgon och sen ta en promenad. Jag latade mig igår och struntade i den då, så det får jag ta igen idag.


Snopp och Snippa

Vad säger man om en tjejs könsorgan till ett barn? När jag växte upp sa mina föräldrar "Kisse Lisa", det är jag uppvuxen med. Men jag skulle nog aldrig säga det till mina barn. Det låter lite roligt :)
Nu för tiden så säger folk Snippa har jag hört. Det låter ju lite "gulligt" att säga till ett barn och dessutom harmonerar det med pojkarnas snopp.

Emil har inte varit så jätte intresserad av könsorgan än så länge, bara ibland. Han har frågat lite om sin snopp och sånt. Däremot är han i Kiss-och-bajs-ålder så det skriker om det. ALLT är kiss och baj och rumpa... Jag är en "fis-rumpa" när jag är arg, det har han kommit på själv.

Häromdagen när Emil och jag pratade så skulle vi ta fram nya kalsonger åt honom. Då kommer han fram till mig och lägger sin hand på min axel och säger : "Mamma, jag har en snopp. Och du, du har en snippa". Han sa det så klokt och eftertänkt på ett vis, precis som han tänkt igenom det en lång stund innan han sa det. Han berättade att han lärt sig ordet Snippa på dagis.

Så efter detta säger jag snippa till barnen, när vi pratar om det.

Villervalla

Jag såg på min mail att Villervalla fraktfritt på sin webbshop! Jag har otur, som vanligt, och det fanns inte så mycket fint kvar i Liams storlek, stl. 92. Men han fick ett par shorts, en jacka och en solhatt. Deras solhattar är så fina. Jag älskar färgerna! :)


Emmaljunga Scooter

Jag har gått i dessa planer länge nu, att jag ska byta barnvagn. Vi har haft vår Emmaljunga Nitro City i snart 1 år och jag börjar bli lite uttråkad, som vanligt :)
Dessutom är Liam så stor nu att han inte beböver ha fullt liggläge i vagnen och han kan sitta vänd emot mig. Dessutom är det bara positivt att vi får lite mer plats i bagaget i bilen med en mindre vagn.

Igår var min farbror och familj på kortvisit och de ville köpa vår Emmaljunga för en bra slant, så de fick ta den. Jag ska lämna bort den på söndag, så innan dess eller nästa vecka måste jag få tag i en ny vagn. Jag vet redan att jag vill ha en Emmaljunga Scooter. Men vilken färg ?! Det finns ju inte så många färger kvar att få tag i, för snart ska årsmodell 2011 komma. Jag har inte tid, och lust att vänta tills år 2011 kommer i juli utan jag får köpa en 2010 istället.

Jag älskar färg, så helst vill jag ha en vagn som inte är svart. Det tråkiga med färger kan ju vara att all lort och sånt syns så väl. Dessa färger har jag spanat in hitills, om de finns att få tag i;

 

 

Imorgon ska jag ringa runt till alla de återförsäljara som säljer Emmaljunga, här i närheten och kolla vilka färger de har i lager. KUL :)


Jenny

Jenny är en super snäll vän som idag hjälpt oss att passa barnen medans vi har jobbat. Tack!!

Barnen har haft det jätte bra med henne, självklart. Jag möttes av två glada barn som lekte på här ute på gården när jag kom hem idag. När jag kom fick de leka lite med deras "ute-kritor". Ungarna fick för sig att de skulle smaka på dem, usch och fy!

Jag har inte så mycket att skriva igentligen. Utan nu ska jag städa lite, städa "stora-toan" och försöka hinna med en promenad på mitt promenadband. Imorgon är det dags för jobb igen, usch och fy...



 


Lååång dag

Denna dag känns miiiils lång!

Jag har jobbat idag, mellan 8:45 - 15:00. Jag kompade sista 15 minutrarna för det var så lugnt på jobbet. Direkt efter detta åkte Henrik och jag till Karlstad för att köpa ett minneskort till kameran vi köpte förra månaden. 
Jag var tvungen att ha ett nu med extra plats på när sommaren kommit och man är ledig och vill ta massa bilder på de små resor vi ska göra. Vi köpte ett på Expert + två filmer som jag ville ha. Så ikväll ska vi nog titta på en av dem hoppas jag :)

Efter Karlstad åkte vi till Björneborg och hämtade barnen. De var trötta efter en hel dag lång med utelek. Så nu har de duschat och har lagt sig för natten.

Idag hade jag min turkosa volang-känning från Divided/H&M på mig. Den gör att man ser dubbelt så stor ut med volangerna, men det strunar jag i. För den är söt :)




Graviditetsbälte ?

Henrik visade upp sin växande bulle i ugnen idag. Det ser nästan ut som vi får införskaffa oss ett graviditetsbälte i bilen :D  Haha




Nog kan han inte dölja sin busschaufförsmage :)


Lady Gaga

Det är nått med Lady Gaga´s låtar, jag älskar dem allihopa! Hon gör så otroligt bra musik. De senaste tillskotten på min favoritlista är hennes låtar Alejandro och Paparazzi. Toppen låtar!




Äntligen fredag!

Fredagar är som sagt den bästa dagen på veckan, det kan jag knappast neka till att jag tycker. Tråkigt nog jobbar jag både imorgon och på söndag dock, men helgerna brukar vara ganska "softa".

Idag åkte barnen till mormor och morfar i Björneborg för att sova där tills imorgon. Jag hämtar dem efter jobbet.

Henrik och jag lyxade med att köpa pizza förut och äta på pizzerian, utan barn som härjar. Det var skönt!
Efter pizzan åkte vi i lugn och ro och veckohandlade på MAXI. Så nu är kylen och frysen rätt full igen. Denna veckohandling var inte lika stor som den brukar. För vi hanlade bara för lördag-onsdag.
För nästa vecka åker vi bort torsdag-lördag.

När jag kom hem från jobbet idag möttes jag av två glada barn när jag kom med bilen på uppfarten. De hade målat med asfalt-kritor som jag köpte åt dem när jag var i Ullared. De är jätte stora. Hela uppfarten, där vi parkerar vår bil, var full med färg. Inte bara asfalten var full av färg, ni skulle sett barnen ;) De hade färg från topp till tå, hihi. De var så söta. Jag önskar jag hade kameran med mig så ni fått se vad fina de var :) Jag kan ju erkänna att barnen var inte så ensamma om att rita på marken, en viss man vid namn Henrik var likaså delaktig i det hela :)

Henrik och jag köpte film på COOP förut, så kvällen slutar med film och godis skulle jag tro. Ikväll struntar jag i promenadbandet och situps :)

Go kväll!



 


Lite bättre

Idag är en bättre dag. Henrik började nästan samtdigt som mig så vi gick upp tillsammans och hjälpte till med barn och lämning. Det gör allt så mycket bättre och mindre stressigt.
Imorgon är Henrik ledig dessutom så barnen är lediga också. Vilket innebär att de inte behöver lägga sig jätte tidigt ikväll.
Liam håller på att dammsuga nu och Emil leker med vatten på balkongen. Så de är underhållade och jag tar mig en ytte pytte liten stund vid datorn.
Jag ska lägga dem om 30-40 min för jag vill ha lite egen tid ikväll. Jag vill hinna med en promenad och situps.

Jag slutade 15 minuter tidigare från jobbet idag för jag hade nämligen tagit fel på tiden imorse och kom till jobbet 15 minuter tidigare. Detta gjorde att jag hann ner på Lindex en sväng innan jag hämtade barnen. Jag hittade en fin "fluffig" tunika och nitar på som jag ville ha, den är i fin sommrig orange färg. Jag tror den blir fin tillsammans med jeans eller jeansshorts. Jag hittade en svart kort klänning också, som var fin.

Jag passade på att sitta ute i solen på dagens lunch och raster på jobbet. Det var så varmt och skönt! Man blir glad av solen :)

Nu ska jag fixa lite här hemma, som vanligt.





 




Hur mår jag ?

Idag var första arbetsdagen sedan i torsdags förra veckan och det var tufft. Jag fick ångest så fort jag gick innaför jobbets dörrar, fast det gick bra. Dagen var fruktansvärt långsam bara, men till slut fick jag åka hem.

Jag åkte direkt för att hämta upp barnen och var hemma tillsammans med dem 18:30. Det är helt sjuk så sent jag är hemma jämt!! Trots att jag börjar vid 8 varje morgon, till och med före 8 ibland. Jag arbetar "bara" 100 %, men det känns många gånger som jag arbetar 120-130 %.

Eftersom vi ska upp 6 på mornarna så måste barnen i säng senast 19:30 och på denna ynkliga timme så ska de hinna äta middag/kvällsmat (men jag kör stenhårt på middag, så vi göra nått tillsammans som en familjetradition under vardagarna), hinna duscha (för de är väldigt lortiga efter långa dagar på dagis och lek i sandlådan), hinna klippa tånaglar och fingernaglar (om det behövs) och eventuellt hinna umgås lite tillsammans utan stress och surigheter.
Allt detta på 1 TIMME! Den ekvationen går inte ihop för mig när jag är ensam med barnen jämt!

Jag är så otroligt grinig just nu, och mitt psyke klarar inte så mycket mer stress! Hade inte mitt juni schema varit klart hade jag imorgon begärt att få gå ned i arbetstid till 75 % med omgående verkan, för jag vill ha mer tid hemma med barnen och allt annat som jag ska hinna med på egen hand.

Jag känner att jag tappat all mitt självdiciplin och mitt självförtroende i all stress. Jag vill få tillbaka det jag en gång hade inom mig. Jag känner att jag på nått vis tappat mig själv nånstans längs med vägen de senaste månaderna...

Jag mår inte så bra just nu...


Brist på mjukisshorts?

Jag blir stôllig när jag går runt i de vanliga affärerna, som Lindex, Kappahl och H&M. Det finns ju inga mjukisshort till pojkar?! Till flickor finns det jätte många fina short i härliiga färger, men till pojkar INGET. Jag frågade idag när jag var på Lindex, och fick till svar att de har några som hänger ute på "snurran" utanför butiken, men de fanns inte i Liams storlek. Jag tycker alla butiker skulle sats mer på mjukisshorts och inte bara massa jeansshort. Även om jeansshorts är super super snyggt är det inte lika bekvämt alla gånger att ha på sig.

Hur som helst har jag hittat mjukisshort från Villervalla, som jag köpte från deras hemsida www.villervalla.se. Tack och bock! Jag kollade av Liams garderob och han har brist på mycket i shortsväg och sånt, så jag sprang in på Lindex förut och Kappahl. Så det slutade med lite saker åt Liam från Lindex;
(Solhatten och shrtes från Villervalla kom på posten idag)







RSS 2.0