Villervalla

Jag vill att Villervalla ska börja sälja deras fleece plagg på Villervalla.se! Jag vill köpa mössa och fuskpolo till Liam så jag kan börja slutföra hans vinterkläder! :)



Villervalla


Didrikson vinterkläder




Didrikson overall och jacka, i stl 90.
Jacka 599 kr och overall 799 kr.


Liam har fått nya vinterkläder för denna säsongen. Jag har varit anti Didrikson för jag har tyckt deras overallerna varit så fula i färgerna. Men i år var det riktigt fina så jag övervägde att köpa denna vinterjacka och overall trots allt. Man har ju hört så mycket bra om deras plagg.
Nu har jag Liams vinterkläder fixade, bara skor, vantar, mössa och sånt kvar.

Emils behöver bara ha termobyxor och jacka. Sen ska han ha skor och mössa, vantar och sånt han med. Men det får bli nästa månad.
Jag vet vad jag vill ha för vinterset åt han. Det är ett jätte fint på Intersport.


Ny vecka

Nu var det måndag igen och likaså skola igen. Idag gick vi ända till 15:30. Det är en väldig tkort dag jämfört mot när jag jobbade, men det var första gången vi gick en hel dag i skolan sen jag började förra veckan.
Nu har vi börjat med ännu mera nya saker på Anatomin och Sjukdomsläras. Sen fortsatte vi med skrivregler på Patientdokumenatationen.
Det är jätte kul, men så svårt ibland :)

Jag ska sätta mig och läsa in så mycket av de nya latinska orden vi fick lära oss tidigare idag. Sen måste jag kolla grammatiken med, jag suger på grammatik!! Men det ska nog gå bra....

Henrik är borta jätte mycket denna vecka och det är så TUFFT! Jag är ensam med barnen och ska själv fixa skola, nattning, middag, lämna och hämta barn på dagis etc etc. Tro mig när jag säger att det känns att man lever.

På kvällen kom Madde hit en stund och klippte Emil och passade även på att klippa min lugg. Perfekt att en frisör kommer hem till oss så slipper man dra iväg med ungar till salonger :)

Nu ska jag gå och lägga mig. God natt!


Emil är hemma nu!

Nu är Emil hemma igen efter 1 dygn borta från oss. Han sov hos mina kusiner i Skoghall och idag har de varit nästan hela dagen i Ed på Monster Truck race.
Han var så glad när han fick berätta om hans upplevelser under detta dygnet.

Nu har jag lagt pojkarna, vi ska ju upp ganska tidigt imorgon till dagis och skola.

Jag håller på att skicka ut vinnarmail på Tradera. Usch, vad tråkigt det är. Men det ingår ju i det hela...

God natt!


Stövlar igen

Jag tycker jag köper stövlar till barnen hela tiden... Nu var det dags igen. Liams stövlar som var på dagis var alldeles för små i skaftet. Han har ganska tjocka fötter och ben :)
Så jag har lagt ut hans Viking stövlar i stl. 22 på Tradera (Länk dit tryck här)

Så istället köpte jag ett par Tretorn på MAXI i Karlstad när jag var där idag.


Tretorn regnstövar i stl. 24


Ett skepp kommer lastat...

...med litteratur!
I fredags fick jag mina efterlängtade skolböcker! Men tyvärr saknades en av de viktigaste böckerna,. Antar att den blivit restad. Jag slängde iväg ett mail till Bolus och frågade dem, så får jag väll se vad jag får för svar.

Jag ska sätta mig ikväll och läsa igenom mina anteckningar och grammatiken i Terminologin och dessuotm måste jag kolla igenom Patietdokumenatationen...Det ville läraren att vi skulle göra.


Jag namnar alla mina böcker, kolleigeblock osv med en vit lapp, med mitt namn på. Det är att rekomendera!


Favoriter

Jag var inne en snabbis på Kappahl och Lindex igår innan vi åkte till Filipstad. Jag hade rabattkuponger som jag upptäckte att de skulle gå ut igår. Så jag köpte strumpor till Liam, mjukis till Emil och en tröja til mig.
Favoriterna får ni se här:






Kofta med puffärm från Kappahl
Jeans till Liam från Lindex


Tröjor

Barnen hade fått nya tröjor av deras farmor och farfar igår när vi var där. De var så fina så jag är tvungen att visa dem. Tyvärr hann jag inte ta en bild på Emils tröja, för den tog han med sig igår när han åkte iväg.
Liams tröja kan jag visa er :)



Gårdagen

Igår blev det inte en sekund över för att sitta vid datorn alls. Vi sov länge, sen åkte vi till Henriks föräldrar i Filipstad.
När vi kom hem så fick vi hastigt slänga ihop kläder till Emil som fick åka med min farbror till Skoghall. För idag är de i Ed och kollar på Monster Trucks. Emil var jätte glad över detta :)

På kvällen igår gick vi ut på Mastmagasinet jag, Linn och Jenny. Åh så kul jag hade! :)

Henrik har nu åkt till jobbet och jag och Liam är själva här hemma. Vi ska hämta Emil ikväll, vid 20-tiden.



Liams fönster

Äntligen har jag fått hissgardinen som jag beställde hos Tyg & Otyg (det ligger nästan vid oss).
Tyvärr har jag bara mobikameran, så bilderna blir ej så bra, men ni ska få se i alla fall.




Hon har broderat in Liams namn på en av de gröna knytbanden.
För denna kreation skulle hon ha 400 kr.


Fredag!

Nu har vi gjort en hel vecka i skolan och jag känner mig proppfull i huvudet av all information! Det ska bli skönt med helg så man kan tänka på nått annat en stund.

Jag var ner på stan förut, jag va tvungen att gå till Systemet. Imorgon ska jag, Jenny och Linn ut på Mastis. Vi skulle igentligen ha en vanlig tjejkväll, men jag övertygade dem om att gå ut istället.

Jag var tvungen att köpa en ny tunika till utekvällen med och sen kunde jag inte låta bli örhöngen heller, som jag älskade!



Tunika och snygga döskalle örhängen från JC


Bilder

Jag har ju ingen kamera, bara min usla mobilkamera i dagsläget. Jag ska köpa en ny kamera i September.
Men utomhus blir mobilbilderna rätt bra. Så jag knäppte några bilder på barnen när de var ute en stund efter dagis.







Under kvällen har jag lämnat plasma. Jag träffade min jobbarkompis Henrik där. Så jag fick lite sällskap.

Nu ska jag sätta mig och plugga lite och sen blir det natti natti.



Rådgivningen

Jag var vungen att ringa sjukvårsupplysningen gällande Liams utslag. Sjuksköterskan konstaterade att det EJ berodde på vaccinatinen som Liam fick för en vecka sedan.
Det är nässelutslag som beror på en allegrisk reaktion av något. Så vi får avvakta, för det försvinner av sig självt. Han är ju en påverkad av det direkt, han kliar sig lite på magen bara.

Lille bubbsis! Jag tycker synd om han.


Liams nässelutslag

Jag fick några bilder på Liams nässelutlsag nu på kvällen. Han känns dessutom varm nu, tror han har feber. Vilken tur att Henrik är ledig imorgon så får han vara hemma och vila upp sig.
Jag trodde verkligen inte denna 1,5 års spruta kunde ställa till det så. Samtidigt blir jag orolig, tänk om det är nått annat ?! Jag tror jag ska ringa BVC imorgon.






Bekvämt

Idag har jag kännt mig så bekväm med mig själv, i min outfit och att jag fick föna mitt hår i morse! Min outfit är en sån där som jag älskar, som är bekväm och fin i de flesta sammanhang.
Jag fick dessutom inviga min nya halsduk som är en tub jag drar om huvudet två gånger. Det var kallt imorse och dessutom fryser jag som en tok i vårt klassrum... Men halsduken värme en hel del :)




Snearers från Fred Perry, Junkyard.se
Tunika från JC
Leggings från H&M
Halstuk från H&M
Skinnjacka från Nelly.com


Nässelutslag

Imorse när vi tog av Liam pyjamasen och blöjan var hans lilla kropp alldeles täckt av nässelutslag. Det var nått av det värsta jag sett! Jag blev totalt vettskrämd först.
För exakt en vecka sen fck han sin 1,5 års spruta och sköterskan sa att om ca 1 vecka, från den dagen, kan han få röda utslag och feber. Han hade ingen feber imorse, bara alla dessa utslag.
Han verkade inte vara berörd av dem heller. Så enligt överenskommelse med dagis fick han gå dit idag.
Dagis skulle ringa oss om han blev dålig.

Fast än så länge har varken jag eller Henrik hört nått, så han mår antalgigen bra, lilla bubben.


Så här såg Liams kropp ut imorse.

Vi fick gå hem vid lunch idag. Jag har precis ätit lunch här hemma och ska nu läsa igenom det vi gick igenom på Anatomin idag. Jag ska även läsa igenom grammatiken som vi gick igenom på Terminologin.


Videoklipp: Liam säger Jenny

Jenny är en mycket kär vän till mig och mina barn också. De älskar Jenny! Inte så konstigt kanske? Hon är toppen!
Liam har nu lärt sig säga Jenny, fast han säger "Eenny". Go ungen!

Jenny flyttar snart till London. Jätte kul för henne, men tråkigt för oss. Jag kommer sakna henne! Men Emil och jag ska hälsa på henne och Kryckan. Så är det bara! Emil skulle älska att åka Londonbuss och när jag åker med Emil ska han få åka London Eye också. Det är dröm än så länge, men jag ska förverkliga den.

Här kommer klippet på Liam som säger Eenny, i slutet säger han de bäst.


Dagen

Dagen blev inte riktigt som väntat. Vi skulle haft Kommunikation idag ända fram till lunch och efter det arbetspsykologi. Men Kommunikationen blev inställd för läraren var sjuk. Så vi fick ha morgondagens Terminologi idag istället och efter den tog vi Arbetspsykologin. Så vi fick sluta redan vid lunch idag.
Fast jag och tre andra tjejer från Karlskoga (kompiskt nog har vi alla 4 jobbat/arbetar på Transcom!) satt kvar i över 2 timmar. Vi satt och skrev rent våra anteckningar från Terminologin.

Sen började jag förbereda inför morgondagens Anatomi och Sjukdomslära, för jag vill börja med de latinska orden lite. Men vad svårt det är!
Så jag satt och målade bilder i mitt kollegieblock för at försöka lära mig de kroppsdelarna som vi skulle lära oss. Men än så länge kan jag inte många ord alls! Det är ju skit svårt!





Nu ska jag städa badrummet, det stora av våra två badrum. Det är jobbigt, men ett illa måste.
På tal om städning, så är det jag och Henrik ska ska ta hand om trappstädningen i huset. Det är tråkigt, men man får hyresavdrag på 400 kr i månaden. Det gör en hel del nu när jag studerar.


Shopping

Jag var tvungen att springa in på JC och köpa en fin tunika som jag tittat på ett tag när jag ändå var på stan förut.
Bilden är dålig, men den är grå med rosa ränder.
JC hade en fin tygväska som ser ut som jeans-tyg som jag vill ha också! Den var perfekt att ha pärm, skolböcker och sånt i. Men det får bli en annan dag.




Pärm

Jag var på bokhanden på jakt efter en pärm och ett register till denna efter skolan idag. Jag hittade en jätte fin pärm med blommor på. Den var så "Karin" på nått vis :)
Den var dock lite dyrare än de andra tråkiga pärmarna, men vad tusan gör det! Jag vill plugga med stil :D



 
Pärm och register för 114 kr på Perssons bokhandel, här i stan.


Medicinsk miniordbok

Denna lilla miniordboken ska tydligen vara väldigt bra att ha som Medicinsk sekreterare och likaså under utbildningen. Så jag beställde en från Bokus så jag har en sånda jag med. Den kostade bara 149 kr, så det var överkommligt.
Nu väntar jag bara på min stora beställning som jag gjorde för lite drygt en vecka sedan. Jag vill ha alla mina böcker NU helst :)


Medicins miniordbok, från Bokus.se


Studera lite

Jag har inte direkt nått att studera på idag, men jag tänker ändå vara ambitiös och läsa igenom mina anteckningar kring skrivregler och även försöka memorera dem ännu mer...
Vad mycket det är att lära, hur ska jag klara detta ?!
Idag slutade vi redan vid lunch, för kursen efter lunch var inställd. Innan dess hade vi patientdokumentation. Vi gick igenom skrivregler och vi skrev ett personligt brev med hjälp av dessa regler.

Jag trodde inte det skulle finnas så mycket regler kring brev och dokumentation, visste ni?

Nu ska jag dricka en kopp med thé och läsa lite.

God natt!



Mysmiddag med favorit pojkarna!

Idag invigde jag och mina söner vårt nya matsalsbord. Vi lyssnade på lite musik samtidigt och åt lite "lyxigare" mat (ialla fall fetare...bara grädde i såsen...). Vi tände ljus också.
Denna middag blev mycket lugnare och trevligare än våra middagar brukar vara. Emil sa gång på gång "vad mysigt det är att äta här".




27 myggbett

Imorse när jag vaknade fick jag en smärre chock när jag tittade på mina smalben. Det kryllade av röda prickar som kliade. Jag räknade ihop det till totalt 27 myggbett, 12 på ena och 15 på det andra smalbenet.
Några av dem kunde jag inte ens räkna med, för de var helt sönderkliade.
Alla dessa myggbett kom över natten. Jag hade inte ett enda (vad jag vet) när jag gick och lade mig igår kväll.

Ni ska se tackars Liam, hans hårbotten är full av knölar och hans ansikte och hans armar.

Vi har inte haft mycket mygg på hela sommaren, men varför kommer de nu?!


Plugg

Idag började skolan på allvar och jag tänkte berätta lite om dagen och mina upplevelser.

Vi fick en mjukstart med lära-känna-varandra-dialoger. Vi fick intervjua varandra, välja plats, få vår mailadress och annan nödvändig information. Dagen avslutade vi med att fika ute i skärgården.

Fast vi sysslade inte enbart med detta under hela dagen. Utan vi fick faktist börja att studera lite i Anatomi och Sjukdomslära och även i Patientdokumenation.
Vi fick våra kompendium för dessa kurser som vi ska ha i 2 terminer.

Anatomin och Sjukdomsläran är ju hur intressant som helst! Vi ska få lära oss jätte mycket, mycker mer än vad jag trodde. Det är ju jätte intressant! På torsdag börjar kursen på allvar med studier och jag ser fram emot den jätte mycket!

Nu ska jag sätta mig ned och läsa igeom min anteckningar gällande skrivregler, för imorgon ska vi få göra övningar kring det. Sen måste jag läsa lite i mina kompendier om Anatomin och Sjukdomsläran, för det är så intressant.

God Natt!


Självklart litte snask som håller mig vaken :)


Matsalsbord

Idag har vi införskaffat oss ett matsalsbord med 6 platser. Jag har alltid önskat mig ett sådant att ha vid festligare och mysigare tillfällen :)

Jag har ju bara min mobilkamera så bilderna är inte så vidare bra, men bordet är svart och stolarna har svarta ben med beige tygklädsel.
Nu ska jag bara få tag i en fin och mysig taklampa att ha över bordet.






Tabletter i svart skinimmitation fanns på JYSK för bara 30 kr styck!


Ägare till en häftapparat



Igår blev jag en lycklig ägare en av sån där häftapparat som man kan häfta tyg och sånt med.
Jag fick den av min farfar igår för han hade två stycken. Nu kan jag (så fort jag gjort ramar) göra egna tygtavlor! JIPPI!


Skoghall

Efter lite städ och sånt i förmiddags åkte vi över till Skoghall och hälsade på min farbror med familj.
Fast först var vi på Bergvik och åt mat på Mc Donalds.
Emil tycker verkligen det är jätte kul att vara där och leka med min jämåriga kusin Philip.

Nu sover barnen och jag håller på att skicka vinnarmail på Tradera autioner som gått ut. Sen ska jag packa dem så de är klara att skicka när pengarna kommer till kontot. Usch vilken tråkig syssla detta är! :/

Imorgon börjar skolan på allvar! Jag är lite smått nervös, mest för att jag har så dåligt självförtroende och dålig självdiciplin. Men jag SKA klara skolan och bli utbildad till Medicinsk sekreterare!

Jag har packat ned alla mina böcker, kollegieblock, pennor, sudd och sånt som jag ska ta med imorgon. Jag ska åka dit lite tidigare imorgon så jag kan försöka få ett skåp nära lektionssalen :)

Jag uppdaterar imorgon efter skolan för status om hur dagen gick :)

God natt!

Adidas Goretex känga

Idag när vi skulle åkte till Skoghall åkte vi svängen förbi Bergvik i Karlstad för att köpa de skor jag reserverat åt Liam. Det ska vara vinterkänga, men jag skulle nog vilja kalla dem för "övergångssko" mellan joggingsko och vinterkänga. De är liksom halvfodrade.
Snygga är de i alla fall, och bäst av allt är att de är i Goretex! Goretex skor är nog det bästa man uppfunnit, de håller verkligen vätan borta.


Till Liam, från Stadium. Jag tog stl. 25.


The human centipede

Igår hade jag och Jenny lite tjej kväll, bara hon och jag. Vi åt godis, chips och kollade på en bra film (enligt mig i alla fall..) Jenny var inte särskilt förtjust :) Jag gillar udda filmer, och jag gillar skräck så denna film gick hem hos mig. The human centipede hette den. Det var en sjuk man som byggde ihop tre människor till en tusenfoting...

Vi fick lite sov morgon idag och sov ända till halv 10. Nu ska vi åka över till Karlstad och till Skoghall och hälsa på mina kusiner.

Ha en bra dag!

 





Lekparken

På förmiddagen idag gick jag och barnen till lekparken. Det känns som en evighet sedan vi gjorde det. I våras och vintras var vi jämt i lekparken.
Det var ju regnigt och grått men jag säger "Det finns kläder för alla väder". Tråkigt är det bara att så fort vädret är "sämre" så finns det inte en kotte i lerkparkerna, utan då stannar alla inne.
Jag kan tycka att det är skönt att ute när värdret är lite "sämre".

Liam satt och plaska i en vattenpöl i typ 30 minuter och jag har Emil gungade för det mesta.

Tyvärr hade jag glömt båda Liams par stövlar på dagis över helgen, så jag fick leta fram ett par stövlar i storlek 26 som Emil hade när han var liten. De var en aning stora, men bättre än utan :)

På eftermiddagen kom Jenny och sen ikväll kommer hon igen, för då ska vi sa ha lite girls night :)








Sommaren ?

Jag satt precis och funderade över sommaren som varit och kom fram till att denna sommaren har varit så otroligt kort! Det känns ju knappt som man haft nån sommar alls. Den finaste delen av sommaren var ju i juni och början av juli, då jag jobbade.
Nu börjar hösten sakta men säkert krypa fram, och jag älskar hösten så det gör inget för mig. Men på nått vis vill jag ha mer värme, sol och bad! Jag kan räkna på mina tio fingar hur många gånger jag varit på stranden med barnen, det är tragiskt.... :/

Mer sommar, ber jag om. Sen får hösten komma :)

 
Liam, 6 månader sommaren 2009




Emil sommaren 2008. Han och jag matar ankor på en brygga i skärgården.


Infodag

Nu är jag hemma efter första dagen på skolan. Det var en kort infodag bara. Jag som hade räknat med en lång dag och tog ut pengar till att köpa lunch :D
Nu har vi fått vårt schema och annan information som är bra att veta inför skolstarten på måndag.

Det kändes lite som att komma tillbaka till gymnasiet på ett vis. Den känslan hade jag, förutom att vi var många i blandad åldrar. Sen känns ju detta mer "seriöst" än gymnasiet. Alla som befann sig i klassrummet läser ju denna utbildning för att de själva vill det. Då känns det bättre, för alla kommer lägga ned sig för att lektionerna och allt arbete blir seriöst.

Jag ska hämta barnen lite senare på dagis, först ska jag sortera bland min litteratur, namna mina grejer osv...

Fast allra först måste jag fylla på min mage, och jag ska nog åka upp till Mc Donalds och ta Mc driven :P

Didrikson Boardman

Jag behöver ha ett fleecefodrat regnställ till Liam och jag har hört att Didrikson har bra grejer så jag beställde hem ett från Barnbubblan.se. De hade 30 % på hela sortimentet.
Färgerna är inte så fina, men Liam lär ju synas ute i skogen och vart han nu kommer befinna sig :)


marinblått och gult regnställ från Didrikson


Nervös

Usch vad nervös jag börjar bli inför morgondagen! Imorgon börjar jag skolan igen, konstig känsla!
Det blir en informationsdag imorgon så då tar jag bara med penna, kollegieblock och almanacka.
På måndag börjar det på "riktigt".

Jag ska ta fram kläder och sånt tills imorgon så allt är klart, så slipper en nervös Karin springa runt och leta kläder och skaka :D

Barnen sover nu. Det blev lite sent, för vi åkte ner till mamma och pappa i Björneborg på eftermiddagen. Vi ska dock inte upp så tidigt imorgon, jag börjar inte förens kl. 10:00.

Emil ville måla med sin vattenfärg idag, han har tjatat så länge om det men jag har inte orkar ta fram allt som behövs (elak som jag är...)
Men idag medan jag lagade mat så var jag snäll :) Jag tejpade fast tapet på köksbordet, satte på Emil målarkappan och lät han måla lite.
Han var väldigt nöjd med det, en stund i alla fall.






Nytt i sovrumsfönstret

Jag fick från Textilonnet idag min beställda hissgardin till sovrummet. Den är svart/grå och i knytmodell. Det blev lite mer mysigare i sovrummet med en mörk hissgardin istället för den vita vi hade innan.


1,5 års kontroll

Nu har vi varit på Liams 1,5 års kontroll. Han blev ju 1,5 år den 29/6, men det har varit semestrar ovs som har sjutit upp det.
Nu är han vägd och mätt och han har fått sin vaccinationsspruta.

Idag vägde han: 13120 gram
Hans längd idag var: 83,5 cm
Hans hattmått var: 48 cm


Han protesterade mot läkaren och skötersan hela tiden därinne. Han ville inte att de skulle känna på hans testiklar, han ville inte bli mätt eller vägd, han ville inte att de skulle känna hans plus osv... :) Han bara ropade "mamma" hela tiden och slingrade sin kropp mot mig. Men till slut så var vi klara.

Dessutom ska jag äntligen få en remiss tll en kurator/psykolog.


Vaniljvisp

Vi älskar vaniljvisp här hemma, Mildas, som man vispar till en fluffig smet. MUMS! Så idag gjorde vi till kvällsmat (en onyttig sådan..) en blåbärspaj utav de blåbär vi plockade i måndags. Pajen åt vi självklart med vaniljvisp.
Liam lekte mest med smeten och blev riktigt kladdig :)





 

Nu sover barnen och jag sitter och tittar runt lite på Tradera och Blocket efter kläder. Barnen behöver ha två uppsättninger av ytterkläder. En av dem kommer jag köpa ny och sen funderar jag på att köpa den andra uppsättningen (alltså reservkläderna) begagnat. Jag är mest ute efter Mckinley eller Everest i ytterkläder, för det är de märken jag gillar mest.
Usch, vilken stress gällande vinterkläder när det är lååång tid kvar ändå :)


Vill ha till Liam!!

Detta fina regnställ med fleecefoder vill jag ha till Liam!


Boardman SEK 599, Didriksons - NELLY.COM

Didriksson Boardman stl. 90, från Nelly.com


Barnen är på dagis

Nu är barnen på dagis. Idag lämnade jag över Liam utan tårar, det var skönt.
Däremot skilldes jag och Emil åt som ovänner, vilket känns mindre bra. Jag vill aldrig att man skiljs åt som ovänner igentligen.
Men få vad han är bråkig ibland! Jag blir så förbannad på honom i mellanåt. Framförallt när han hela tiden ska vara elak mot Liam. Han ska jämt slå honom, dra honom i kläderna, eller ta saker ur händerna på honom bla bla bla...

Usch, hoppas eftermiddagen blir bättre.

Jag har precis damsugat och ska nu strax ta reda på frukostdisken som jag inte orkade ta imorse. Sen ska jag träffa Emma och hennes dotter på en lunch på stan.


Grattis Helen!

Nu har min vän Helen äntligen fått sin dotter, och Noah har blivit storebror! Hon föddes igår kväll kl. 22:33!
STORT grattis!!


Nytt i köket

Nu har jag äntligen fått tummen ur och satt upp vår nya hissgardin och lagt på den nya duken i köket. Jag har haft grejerna här hemma i kanske 2 veckor nu, men inte orkat fixa.
Det blev mysigt i köket med en hissgardin istället för tråkiga panelgardiner.
Dessutom älskade jag det blommiga hemtrevliga mönstret! Dock så skulle jag vilja ha nått mer i fönstret, för det ser lite tomt ut.

Vi har dessutom mölerat om i vardagsrummet idag,vi har en eventuell plan som vi ska kanske fixa. Soffan har blivit lite mindre nu, för vi tog bort en av de två schäslonger som satt på den. Nu ser soffan lite mer "normal" ut, för alla som varit här hemma och sett vår soffa vet hur gigantisk den är :)

Nu ska jag titta på TV med Henrik. Imorgon åker han till Helsingfors i 3 dagar, BLÄÄÄÄ...









Hissgardin och duk från Jotex.se


Dagis

Nu är barnen på dagis igen efter 5 veckors ledighet. Det kändes så konstigt att lämna dem där idag, det var en evighet sen sist.
Liam var ledsen, det hade jag räknat med. Medan Emil var jätte glad!
Jag fyllde upp deras förråd med extra kläder och regnkläder samt stövlar med.

De ska vara där 5 timmar per dag, idag, onsdag och torsdag. Sen på fredag när jag börjar skolan blir det hela dagen.

Jag börjar bli riktigt nervös inför fredag, inför skolstarten.

Liam som dekoration

Jag sitter och ska framkalla lite bilder på Liam som han ska få ha på sitt rum. Han har en vägg som är så tom, så jag känner för att göra nått där. Jag tänker framkalla lite blandat med bilder, båda nyare och äldre på honom. Helst vill jag ha dem i svartvitt, det är finast. Sen blir det vita eller färgglada ramar till, som passar hans rum.





Älskade unge!


Snart är det dags

Jag har gjort en ny kategori på min bogg eftersom en stor del av mitt liv kommer bestå av studier i 2 år nu. Jag börjar på fredag med information hela dagen, sen kommer jag börja på allvar på måndag.
Det känns helt overkligt! Det blir ett helt nytt liv.

Min granne Sophie har precis läst till Medicinsk sekreterare så jag fick köpa en stor del av hennes kurslitteratur för halva priset! Det är jag jätte glad för.


Eftersom jag har fått litteraturs listan för dessa 4 terminer så kan jag lika gärna beställa hem så mycket böcker som möjligt. Sen kommer vi få köpa en hel det kompendium via skolan också.

Jag har beställt från Bokus (de var billigast) och de 5 böcker som jag måste ha kostar tillsammans 1583 kr. Det svider att betala så mycket pengar och jag skulle gärna slippa, men det går ju inte.


Blåbär

På förmiddagen idag åkte jag, Liam och Emil tillsammans med grannarna Anna (mamman) och hennes döttrar Embla och Björk till Hultet för att plocka blåbär.
Embla och Emil lekte och sprang runt och grejade med massa annat. Medan de små barnen hjälpte oss att plocka blåbär.
Efter 4 timmar och mass fika pauser och jaga-barn-pauser så fick jag ihop 3 liter handplockade blåbär! Så nu kan jag äntligen göra massa blåbärspaj, igen :)






Vinterkläder - Vill ha!

Snart är det dags  för vinter utrustning igen. Jag kommer ha sämre med pengar nu eftsom jag ska plugga, men jag tänker ändå skrapa ihop till rejäla ytterkläder till barnen i vinter för oftast är de dyrarre bättre.
Förra vintersäsongen hade Emil ett par skor från Viking i Goretex och det SKA han ha i år igen.
För han var aldrig våt eller kall om fötterna.
Dessutom ska han ha en ny overall, och detta året tänker jag köpa en från Inter Sport, tror jag.





Viking känga, Inter sport stl. 28-41, 690 kr (ordinarie pris 900 kr)
Mc Kinley Overall stl. 80-120, 1000 kr (Emil ska ha en annan färg dock..)


utekväll!

Igår skulle jag, Jenny och Madde haft en tjejkväll med vin här hemma hos mig. Men det slutade med att vi istället var hemma hos Jenny och gick ut på Mastmagasinet på kvällen. Jag hade så kul, förutom lite onödigt och barnsligt tjafs som uppstod mellan en vän och en vän.

Jag kom i säng vi 4 i natt Liam vaknade vid 7 och jag kunde verkligen inte somna om... Så jag är måttligt trött kan jag lova. Men jag mår bra nu efter frukosten.

Henrik och jag håller på att städa lite här hemma, för det ser förjävligt ut. Stökigt och lortigt.
Barnen hade haft myskväll med ostbågskrig i vardagsrummet i går kväll så ni kan ju gissa hur det såg ut? Henrik hade tagit det nödvändigaste men ryamattan var dammig av ostbågar i morse. Usch...

Vi fick plocka massa härliga glasäpplen i Filipstad igår när vi var där, på svärmors trädgård. Så jag funderar på att baka en äppelpaj sen och bjuda våra eventuella gäster på :)

Nu ska jag duscha!

Orm drömmar

Jag ligger just nu i sängen och ska sova. Så kom jag att tänka på de olika drömmarna som jag haft under veckan. Jag brukar inte drömma mycket, iaf inte sånt jag minns. Men denna vecka har jag drömt intensivt och sovit oroligt varje natt. Drömmarna har varit väldigt olika, men i nästan varje dröm har det varit ormar med. De flesta drömmar har varit mardrömmar, där jag blivit rädd för ormen/ormarna. Jag avskyr ormar och är livrädd för dem, så det är riktigt otäckt att vakna mitt i natten och precis drömt att en boaorm har legat bredvid mig. Usch! Jag hoppas jag slipper orm drömmarna i natt.

Fredagen den 13:e

Idag ska de vara en så kallad "oturs dag". Men för mig är det snarare tvärtom idag! Ja gjorde med STOR glädje min sista arbetsdag på mitt arbete idag. Ni kan inte förstå hur underbart de är! Jag ska vara studieledig i 2 år nu och bara gå in och jobba på mitt jobb på sommaren,om ja inte får tag i nått annat jobb. Nu är jag ledig tills nästa fredag, den 20e, då börjar mina studier. Fast den dagen är mest en informations dag. På måndag den 23e börjar de på allvar. Jag ser fram emot de jätte mycket! De ska bli otroligt intressant och kul. Detta är ett mobilblogg inlägg, för ja orkade inte starta datorn :)

2 dagar kvar!

Bara 2 arbetsdagar kvar denna vecka och på vääääldigt länge! Gud så jag längtar!
Idag har det gått relativt bra, men jag är ändå så irriterad hela tiden på allt.

Usch vad jag har gått upp i vikt! Jag har tappat min motivation och orkar inget just nu, men vem bryr sig? Alla är så viktfixerade hela tiden, även jag imellanåt... Tragiskgt faktist.

Jag har inget mer att skriva, för mitt liv är så ohändelerikt just nu. Jag bara jobbar och tråkar mig om dagarna.


3 dagar kvar!

Jag har kämpat idag, gud så jag har kämpat mig genom en hård dag med känslor....
Usch, nu är det bara 3 dagar kvar...

Jag har lämnat plasma idag. Det var två veckor sen sist. Jag känner mig nöjd att jag kan göra nått gott för samhället, för det är jag dålig på annars.

Jag har inget mer att skriva, jag orkar inte. Jag ska soffmysa lite sen är det dags för sängen för min del.


LÄNGTAR TILL FREDAG!

4 arbetsdagar kvar

Fy fan! Jag har nedräkning! Det är "bara" 4 dagar kvar på mitt arbete nu, förhoppningsvis för alltid!
Nästa vecka börjar jag plugga och är studieledig i 4 terminer, men jag hoppas på annat sommarjobb till nästa sommar och även sommaren därpå.
Det vore kul att få ett sommarjobb i det som jag ska studera till, eller liknande arbete.

Efter jobbet kom jag hem till Henrik och hulliganerna. Henrik har semester denna vecka också, så barnen får vara lediga ytterligare en vecka. Skönt för dem.
Liam är så mammig när jag varit borta hela dagen så han ska gosa och bli bärd hela tiden av mig konstant när jag kommer hem.

Efter middagen stack jag över till MAXI och veckohandlade. Skåpen var en aning tomma. De hade en del bra erbjudanden på kött så jag köpte på mig lite extra mat och fryste ned till nästa vecka. Det är bra att ligga steget före ibland.

Imorgon ska jag jobba...usch.


Så här ser antagningslistan ut hitills på min utbildning till hösten:

Antagna fördelade efter orter:
Arvika 1
Bagarmossen 1
Filipstad 1
Forshaga 1
Karlskoga 3
Karlstad 6
Kil 1
Kristinehamn 3
Slottsbron 1

- Enligt skola.kristinehamn.se


Hemma!

Vi är nu hemma igen efter vår tur till Oslo. Barnen är också hemma och är lagda i säng.
Vi köpte pizza til kvällsmat så nu har jag matlåda till imorgon.
Imorgon är min semester SLUT :/ Jag har ångest och panik, så jag vill knappt lägga mig. För då vet jag att när väckarklockan ringer imorgon måste jag åka till jobbet....

Jaja, 5 arbetsdagar kvar, sen ska jag börja studera! Det ser jag fram emot.

Nu ska jag lägga mig i nybytta sängkläder, så skönt! :)



Utan musik och GPS hade vi inte klarat oss denna resa ;)

 


En lapp

När jag var på pizzerian idag och köpte kvällsmaten till oss så fick jag utav pizzakillen en liten lapp tillsammans med pizzan.
Det var en gullig gest mest jag är tyvärr inte intresserad.



Oslo

Vi befinner oss just nu i Oslo jag och Henrik. Vi ska strax åka hem men jag ville låna Emmas dator så jag kan ladda över bilder tagna igår. Eftersom jag själv inte har nån kamera.

Vi har mest tagit det lugnt här. Varit en stund på stan, på Aker brygga och i Frognerparken.

Igår kväll blev vi bjudna på super god middag! Emmas Alejandro är kock och jätte duktig, Vi fick kött, bakpotatis, friterade matbananer (sydamerikansk mat), guacemole och sallad. Till maten blev det cider och vin :)


Mina älsklingar ♥

Vad heter ditt barn?
Emil Anders Karlsson Frid

När var du beräknad att föda?
9 november 2005

Föddes barnet på utsatt datum, om inte när?
Nej, 13 dagar över tiden. 22 november 2005

Hur stor var barnet vid födseln?
4335 gram, 53 cm

Hur lång tid tog förlossningen?
Ca 36 timmar

Tog du någon smärtlindring?
Lustgas och epidural

Är du tillsammans med barnets pappa?
Ja

Tog ni reda på könet?
Nej

Om nej, vad trodde ni att barnet var för kön?
Pojke

Hade ni bestämt vad barnet skulle heta?
Nej

Hade du en svår graviditet:
Illamående och kräkningar till vecka 22,men annars var allt bra

Kan du tänka dig att skaffa fler barn?
Både jag och nej

Har du fått några bristningar?
Ja, magen och höfterna

Var du nervös inför förlossningen?
Nej

Hade du några cravings?
Nej

Hur reagerade du/ni när du plussade?
Glad, men chockad

Hur långt gången var du när du förstod att du var gravid?
v.4

Hur mycket gick du upp i vikt?
20 kg

Hur länge ammade du?
6 månader och 5 dagar

Vem är barnet mest lik?
Både mamma och pappa

Vad är det bästa med att ha barn?
All den kärlek och omsorg man ger varandra dagligen


Vad är det sämsta med att ha barn?

Syskonbråk och trots

Är ditt barn döpt?
Ja

Hur gammal är barnet nu?
4 år och 8 månader




Vad heter ditt barn?
Liam Anders Karlsson Frid

När var du beräknad att föda?
22 december 2008

Föddes barnet på utsatt datum, om inte när?
Nej, 7 dagar över tiden. 29 december 2008

Hur stor var barnet vid födseln?
3965 gram, 54 cm

Hur lång tid tog förlossningen?
12 timmar och 45 minuter

Tog du någon smärtlindring?
Lustgas

Är du tillsammans med barnets pappa?
Ja

Tog ni reda på könet?
Ja

Om nej, vad trodde ni att barnet var för kön?
-

Hade ni bestämt vad barnet skulle heta?
Nej

Hade du en svår graviditet:
Mådde illa i början, till vecka 15 ungefär. Annars toppen!

Kan du tänka dig att skaffa fler barn?
Både ja och nej

Har du fått några bristningar?
Ja, på magen, höfterna, låren, och vaderna (?)

Var du nervös inför förlossningen?
Ja

Hade du några cravings?
Nej

Hur reagerade du/ni när du plussade?
Jätte glad!!

Hur långt gången var du när du förstod att du var gravid?
v.4

Hur mycket gick du upp i vikt?
20 kg

Hur länge ammade du?
12 månader och 7 dagar

Vem är barnet mest lik?
Mamma

Vad är det bästa med att ha barn?
All kärlek och omsorg man ger varandra dagligen

Vad är det sämsta med att ha barn?
Syskonbråk och trots


Är ditt barn döpt?

Ja

Hur gammal är barnet nu?
19 månader


  
Emil 14 månader, Liam 6 månader


Packar

Nu håller Henrik på att packa sin resväska, jag ska påbörja min packning snart jag med, för imorgon bitti åker vi till Oslo jag och Henrik. Vi åker utan barn denna gången. Det är skönt med lite vuxentid ibland också.
Vi ska hälsa på min syster Emma och hennes Alejandro. Sen ska jag träffa min vän Maria också :)
Det ska bli så KUL!

Vi kom nyligen hem från Filipstad för barnen ska sova hos farmor och farfar där i två nätter, så vi lämnade dem där. 

Ha en bra helg!







Mobil bilder tagna på vägen upp till Filipstad idag


Tyg & otyg

I ett av grannhusen har en tjej en ganska nyöppnad butik, Tyg & Otyg, där hon syr olika saker. Så idag gick jag och Liam dit för att se om hon kan sy en hissgardin åt mig till Liams rum. Jag vill ha en i fina färger.
Jag hittade ett fint randigt tyg som hon hade. Det var vitt i grunden och randigt med grönt, turkost och gult. Till detta ska jag ha gröna knytband och på ena knytbandet ska hon brodera in Liams namn i turkost.

Den kan bli klar om 2 veckor ungefär och jag läääängtar, för jag tror den kommer bli fin! :)


Hissgardin med knytband blir fint i Liams rum


Bilresa

När vi hämtade Emil i Björneborg idag så ville han promt sitta fram med pappa på hemresan. Så han fick väll det. Jag hamnade bak med Liam. Det var ganska intressant, han ropar "Eee deee?!" (Vad är de?) och pekade på ALLT! Så jag fick sitta och svara honom hela tiden, jag passade även på att ta några bilder med min mobilkamera (eftersom jag ännu inte har nån annan kamera...)
Så nu publicerar jag några bilder i alla fall. Det finns ju inget tråkigare än en blogg utan bilder...

Nu har vi lagt Liam och Emil ska läggas strax han med, men Henrik och han kollat på Pimp my ride på MTV just nu. Så jag stör dem inte...

Vi åt blåbärspaj förut med vaniljvisp. Den var bakad utav Emils och mina blåbär som vi plockade tidigare under dagen. Det var super gott! :)

Nu avslutar jag för mig, ha en trevlig kväll!









Blåbär

När grannen frågade oss igår morse om vi ville hänga med ut till Hultet och plocka blåbär var vi tvugna att tacka nej, eftersom vi hade andra planer då. Men idag när vi hämtat Emil i Björneborg så blev jag och Emil sugna på att plocka lite blåbär.
Så vi åkte ut till Hultet och började plocka. Precis när vi hittar jätte mycket blåbär så kommer ösregnet. Vi härdade ut i 20 minuter ungefär, sen var vi plaskblöta. Då åkte vi hem.
Vi fick inte så mycket blåbär, men det räcker i alla fall till vår blåbärspaj som vi ska baka efter middagen.




Jotex syateljé

Jag vill så gärna ha en vanlig svart hissgardin, en sån som man rullar upp och knyter upp den. Jag har en vit nu i vårt sovrum och jag känner att jag skulle vilja ha en svart istället som mörkläger lite och gör det mysigare.
Jag vill ha en i bomullstyg, EJ i nått lin-liknande tyg. Våra fönster är så breda så jag har inte hittat nån i rätt storlek och rätt färg nånstans.
Så såg jag att Jotex har en egen syateljé som man kan beställa från. Så jag ringde dem och de kunde sy en hissgardin, som man rullar upp med knytband i svart bomullstyg för enbart 390 kr inklusive frakt. Grejt!

Dock lite lång leveranstid...4-5 veckor. Men den som väntar på nått gott..


Besök

Lite senare får vi besök av Peder och Maria. Vi ska grilla och dricka lite barnförbjudna drycker.
Jag var på Systembolaget förut och köpte vin som jag drack mycket när jag var yngre. Jag har mest druckit cider de senaste åren, men tänkte försöka bli lite mer "vuxen" och dricka vin idag.
Fast det blir ändå lugnt, för vi har Liam hemma, och Peder och Maria har Lucas med sig.

Emil är hos mina föräldrar idag och ska sova där tills imorgon. Vilken otrolig skillnad det är att bara ha 1 barn och inte 2 hemma :) Skönt ibland faktist.

Det är ju jätte fint väder ute! Så jag ska gå ut på balkongen och njuta lite medan Liam sover middag.

Ha de bra!


Skärgården och gästhamnen

Vi har inte gjort mycket alls idag under dagen. Emil har lekt med Embla hemma hos henne nån timme. Henrik har nu slipat och grundmålat klart balkongräcket, strax när har han var klar kom det regn. Så än så länge har räcket inte blivit vitt.
Efter måleriet så grillade vi kotletter. Det är så gott med grillat!

På kvällen tog vi oss en tur ut i vår fina skärgård, tyvärr hade vi inga flytvästar med oss. Så jag var smått nervös när vi skulle gå ut på bryggorna. Liam fick vi bära och Emil fick vi ständigt hålla koll på, även om han inte går nära kanten och är väldigt försiktig. Det är så fint i skärgården!
Jag skulle vilja ha en båt där, vilken dröm :)

Barnen lekte i det så kallade "pedofil-skeppet", som min mamma lärde mig att de brukar kallas :D

Efter skärgården åkte vi till gästhamnen också, för det är så kul att kolla på båtarna som ligger och guppar i kajen. Barnen var helt tokiga i allt vatten och alla fina båtar, gamla som nya :)



Liam vid en gamal båt i gästhamnen







Emil ute på en av bryggorna

 


Höstbilder

Jag fick lite höstfeeling när jag var ute förut och följde Embla hem. Det kändes nästan som höst i luften. Eftersom hösten står mig varmt och hjärtat så blir jag inte direkt ledsen för det :)
Eftersom jag jag tråkigt nog inte har nån kamera, därav knappt några bilder att visa, så slänger jag in några höstliga bilder från hösten 2008, vid vår gamla lägenhet.

På eftermiddagen idag så lekte grannflickan Embla med Emil. Hon var här och lekte.
Vi grillade korv med bröd som kvällsmat som hon stannade och åt med oss. De är så söta när de leker tillsammans Emil och Embla.
Jag måste bara säga att Emblas föräldrar, våra grannar, är super trevliga! Vi kommer bra överens.

Nu ska jag sätta mig i soffan med Henke!

Det är Karin-dagen i kalendern idag, men sånt firar jag inte ;)








13 oktober 2008, en regning och höstlig dag


Jag längtar...

...lite till man kan gå i mysiga halsdukar till fina jackor i den Svenska härliga hösten. Jag älskar höst! Klart den bästa årstiden, även om andra årstider har sin charm de med.

Jag beställde två nya mysig tub-halsdukar från H&M som kom häromdagen. Jag ser fram emot att få ha dem på mig när hösten kommer.






Måndag

Usch vad tråkigt det är att bara ha mobilkameran! Jag skulle vilja ha en kamera så man kan ta massa bilder! :/

Henrik håller på att slipa och måla balkongräcket just nu. Efter flera månaders påminnelser så har hyresvärden äntligen fixat färg och sånt så vi kan göra räcker finare. Det var alldeles rostigt och fult innan.

Vi var en stund vid lekparken förut. Emil ville cykla dit så han fick det, självklart. Han cyklar jätte bra så länge det inte är uppförsbacke. Då kommer svororden, "dumma jävla cykel jävel" eller "det är såååååå jobbigt".
 
Jag har hunnit med en veckohandling denna dag också. Det blev dyrt idag, med tanke på att jag handlade för måndag-fredag bara.
För lördag och söndag ska Henrik och jag vara barnfria och åka till Oslo. Vi ska hälsa på min syster Emma och hennes pojkvän Alejandro. De har nyss flyttat till deras nya lägenhet.
Jag hoppas på att få träffa min vän Maria också.


Ytterligare en bra dag!

Vi fick sova ända till 10 idag! Så jag kan ju knappast gnälla över att jag var trött på morgonen när Liam väckte oss.

Sen åt vi frukost och duschade och begav och sedan ut på en cykel/promenad tur åt Marieberg. Emil cyklade och vi andra promenerade. Så under nästan 3,5 timmar som vi var ute så hann vi gå hela Marieberg runt och även titta på alla fina båtar som ligger vid bryggorna.
ÅHHH, vad jag önskar mig en båt! Jag skulle vilja ha en ca 4 meters fritidsbåt med 15-20 hk på motorn. Så man kan åka ut på Vänern och ha utflykter och fiska.

På eftermiddagen gick Emil över till grannflickan Embla och de lekte där till nästan 9 ikväll. Så han var super mega trött när vi hämtade honom kan jag lova. Det var skönt när han var där alla timmar, för vi hade det lugnt med bara 1 barn här hemma. Så jag hann stryka lite grejer och städa undan lite.

Nu har jag bara 1 vecka kvar av min semester :/ USCH!


RSS 2.0