Gott nytt år!

Snart är det nytt år, igen. Vad fort det går. Ska jag summera 2009 kort så säger jag att det varit ett otroligt bra år! Jag hoppas 2010 blir minst lika bra. Jag ger inga nyårslöften för det nya året, för jag kan aldrig hålla dem ändå :)

Nu har jag bunkrat upp med godis och Coka Cola för en skön hemma kväll med familjen. När barnen sover ska vi se på film jag och Henrik.

Ha en bra kväll och åter igen ett stort Gott nytt år på er!


Ont i huvudet

Ja, fy fan vad ont jag har!!!! Jag har nyss klämt i mig en Alvedon och hoppas den hjälper snart. Dessutom har jag åkt på en ny förkylning så jag känner mig hänig och är snorig. Liam är också jätte förkyld.

I natt sov jag i vardagsrummet så Liam fick sova ensam med Henrik hela natten. Detta för att jag inte orkar agera levande napp 10 gånger per natt längre. Liam äter inte på grund av hunger, utan vill bara snutta. BVC rekomenderade att jag sov nån annanstans i några nätter och likaså andra mammor har rekomenderat mig det, så ska han sluta med det. Han är dessutom en välling- och napp-vägrare.

I natt gick det bra. Jag vaknade en gång utav att jag hörde honom gråta, men han somnade om ganska fort. Det var skönt att sova i soffan i natt. Jag ska även erkänna att det var första natten sedan Liam föddes då jag bara vaknade EN gång och inte fler. Det var skönt. Dessutom var det skönt att slippa amma, trots att mitt ena bröst var sprängfullt på morgonen när jag vaknade.
Jag hoppas följande natt går lika bra.

Nu har jag påbörjat att slänga ut julen i vårt hem. Vårt sovrum är först ut. Vi var på IKEA igår och då hittade jag nya sängkläder som jag ska använda och då blir det nya gardiner som ska upp med, likaså ny lampa i fönstret.

Vi möblerade om här hemma igår. Emil har fått tagit vårt gamla datarum som sitt rum och Emils gamla rum är vårt nya datatum/gästrum och även lekrum till Liam. Liam har så mycket leksaker nu så vårt vardagsrum passade inte längre att han hans saker i. Det såg så rörigt ut.

Nu ska jag ner i tvättstugan. Ha de gott!

Film: Kvällens kalas med Liam på film

Dagen har varit jätte bra! Liam hade ett litet kalas på förmiddagen och ett lite större kalas på eftermiddagen idag. Han fick fina presenter som vi är tacksamma för. Liam går på överkurs nu och har inte somnat än, trots att klockan är över midnatt.
Tänk att han är över 1 år nu vår lilla Liam ♥

Här kommer två korta filmklipp som jag tog under kvällens kalas, på Liam självklart.







Film och bild: Liam får paket

Liam fick en MICKI spis imorse, som han verkar gilla!













Liam 1 år!

Idag fyller vår älskade Liam 1 år!




1 år sedan

För exakt ett år sedan satt jag i vår soffa, höggravid och kollade på Tomten är far till alla barnen. Lagom till filmens slut vid 23:30 började mina värkar, som en blixt från klar himmel. Då var det dags för Liam att komma till världen, 6 dagar över tiden.
Jag kan inte förstå att det gått 1 år! Det har verkligen varit ett år fyllt med kärlek för vår nya familjemedlem.

Vi åkte in till BB morgonen den 29:e och han väntade att komma ut precis samma klockslag som sin storebror: kl. 12:14


Bilden är tagen ungefär 2 timmar innan Liam föds, och idag är det 33 kg sen jag såg ut så där ;)

Idag har jag och Emil bakat bullar till det lilla kalaset vi ska ha imorgon kväll. Det luktar så gott här hemma efter vårt bakande!

Dessutom har vi stött på lite problem idag, så jag har fått ringa runt hela Sverige känns det som. Problemet är vår bil. Så hela förmiddagen och eftermiddagen har jag typ bott i telefonen, men jag ger inte upp. Vi ska vinna!

 


Film: Liam säger BLÄÄ

Liam härmade mig en gång för länge sedan när jag sa "Bläää" och sträckte ut min tunga. Sedan dess gör han så lite då och då, igår kväll gjorde han det igen:



2 kindtänder

Liam har fått två kindtänder, man kan se och känna att det är på väg upp. En i övre käken och en i nedre. Så nu har han totalt 10 tänder.

Liam har blivit väldigt förkyld och är jätte snorig, han verkar dessutom lite hängig. Så idag tar vi det lugnt och stannar hemma. Det finns gott om saker som ska göras :)

Nån mer än jag som känner att julen är över och vill ta bort alla julgrejer?!


Mellandagsrea

Idag var det igentligen meningen att vi skulle åka till Marieberg (i Örebro) eller till Bergvik i Karlstad. Men jag vill inte åka i detta snö(o)väder. Jag tycker dock inte det är oväder så länge man inte ger sig ut på vägarna.
Istället gav jag och Jennifer oss ner på stan och kollade läget. Kristinehamns mellandagsrea var väll så där.
Lindex och Kappahl hade en del faktist, framförallt underkläderna på Lindex. Så jag köpte mest underkläder.
Jag hittade en amningsbh på rean, jag har en sådan sedan tidigare i svart så jag vet att den är super bra! 
Jag köpte trosor och en fin sminkväska också, men de tog jag inte bild på. Nedan ser ni alltså några av mina fina kap på Kristinehamns mellandagsrea;



Trosa och BH, Ella M, från Lindex. GREJT!

 


Amningsbh i romantiskt ljusrosa :)



Body i stl. 86 och AC/DC tröja i stl. 86 till Liam. Från Lindex.


Filmer: Liam åker pulka - Premiär!

Liam fick idag inviga sin nya pulka han fick i julklapp av kusinerna i Filipstad. Jag trodde inte han skulle klara sitta i en vanlig pulka själv, men det gick utmärkt då Emil drog honom :) Se själva:






Film: Emils nya Lego tåg



Med hjälp av batterier kan tåget köra själv!


Juldagen

Idag kom Emma och Alejandro hit och hälsade på. De hade med sig julklappar till oss och barnen och vi hade några klappar till dem. Nu har de åkt vidare till Björneborg.

Det snöar jätte mycket ute! Mysigt.

Emil fick det strörsta paketet:



LEGO Duplo tåg-set!




Film: Klappa händerna

Liam började klappa händerna igår vid frukosten! ♥


Nu är nog BVC nöjda, som de tjatat om detta sedan 10-månaders kontrollen. Nu kan han!


Julafton

Vår julafton firades i Filipstad med barnens farmor och farfar. På kvällen kom barnens kusiner och deras föräldrar också. Vi fick massa god julmat, god efterrätt och MASSOR av paket!
Tomten kom och barnen var inte rädda alls. Emil har aldrig varit det och Liam visade inga tecken på det heller, trots att han hade en sån där otäck mask på sig.

Jag fick själv, lite så där akut, agera jultomte för vänner till svärföräldrarna och några släktingar till dem. Jag har aldrig varit jultomte och jag blev ärligt talat skitnervös! Det gick bra och på köpet fick tomten ett paket med sig hem; En PARADIS ask. Det lönar sig att vara tomte ;)

Idag var det meningen att vi skulle åka till Björneborg och fira jul, men min pappa (barnens morfar) ligger i magsjuka så vi åker inte dit. Jag vill inte utsätta varken barnen eller mig själv för skiten. Så vi får vänta några dagar och fira jul med dom då.

Min syster Emma och hennes pojkvän Alejandro kommer hit idag i alla fall :) De ska hälsa på en stund innan de åker vidare till Björneborg. De åker ända från Oslo och hade betsällt biljetter osv, så de trotsade magsjukan och kommer åka hem till våra föräldrar efter de varit hos oss.

Nu ska vi äta frukost!



Jag är jultomte (tack och lov för att slippa masken)


Jennifer och Liam


Jultomten hos farmor och farfar



Emil med sin kusin




God Jul!

Jag önskar er alla läsare en riktigt God Jul! Ta hand om er och era nära och kära!




Emil och Liam öppnar julklappar på morgonen






Klappar under granen

Jag är så uppspelt att det är julafton imorgon! Mysigt ska det bli! Vi ska fira jul i Filipstad hos barnens farmor och farfar. Vi ska först öppna lite paket här hemma innan vi åker.
Jag ser fram emot svärmors goda mat, hon är duktig.

På eftermiddagen så var jag och Jennifer på stan i några timmar (!) Vi köpte lite saker, nån liten julklapp till. Den där bustierna vi kollade på (jag skrev och visade en bild på den i förra inlägget) var ingen höjdare.

Nu har vi lagt alla paket under julgranen. Dessutom har vi fyllt ut granpyntet i granen med chokladklockor som barnen (och kanske jag?) får äta imorgon. Emil fick hänga upp dom idag.



Julklappar!



Granpynt!


Biobiljetter

Jobbet skickade biobiljetter i julklapp, tack!

Jag skulle vilja se Luftslottet som Sprängdes, vi får se om vi kan få tag i barnvakt åt barnen nån dag så Henrik och jag kan få åka iväg.

Snart kommer Henrik hem, då ska jag lämna Emil och Liam i hans händer, och ta med mig Jennifer ner på stan och kolla lite.
Vi är sugna på denna vackra bustier från Kappahl:



 


Dan före doppar dagen

Idag skulle man fått föräldrapenning av Försäkringskassan utbetald. Jag fick inte hela min ersättning, bara drygt 2000 kr! Det är ju skandal när de lovar ett visst utbetalningsdatum och inte kan hålla det!
Jag anmälde min föräldrapenning före den 11:e december som man skulle göra, men trots det får jag mina pengar den 28:e! När jag ringde och frågade dem så kunde de ej svara på varför det blivit så, dessutom gick det absolut inte ändra heller. Visst, jag överlever. Men det är tråkigt att förvänta sig något och sen blir det ändå inte så.

Jag har precis betalat och skickat in en bild på Liam till Nya Kristinehamns Posten. Han fyller ju 1 år om en vecka nu vår lille goding! Dock var jag sent ute (som vanligt) så den kommer publiceras i tidiningen den 30:e, dagen efter hans födelsedag.

Imorgon är det julafton! Vad mysigt det ska bli.
I eftermiddag ska jag ner på stan med Jennifer och kolla lite. Jag ska kolla om jag kan hitta nån mer julklapp och fylla på lagret lite.
Det är första året på flera år som jag inte kommer befinna mig på Bergvik i Karlstad. Det känns skönt faktist att bryta traditionen, för man stressar upp sig bland allt folk trots allt.

Nu ska vi gå och köpa kattmat till Åke på Lantmännen.


Bilar är till besvär

Åh, det är snart julafton! Härligt!

Jennifer här hos oss och hälsar på denna vecka och ska fira jul med oss :) Så idag hjälpte hon mig att passa Emil en stund på förmiddagen så jag kunde gå ned på stan, i lugn och ro. Där träffade jag Sara och Angelica och vi tog en fika på Café Paus.

På eftermiddagen idag var vi på stan och jag fixade en extra julklapp. Dessutom köpte jag ÄNTLIGEN en handkräm på Apoteket. Mina händer är så nariga och torra att det svider konstant!

Vår bil är trasig. Henrik lämnade in den på Volvo i går och de kollade vad felet var, det resulterade i att summan för att laga bilen slutade på 7400:- !
Vi hade samma problem med bilen i början av november, strax efter att garantin gått ut. Då "trollade" säljaren bort felet, men nu återkom det igen. Så jag kontaktade dem nu och försökte få dem att hjälpa oss på nått vis eftersom felet visat sig tidigare och att de hjälpt oss. Det slutade med att de i ren Goodwill betalade 5000 kr på att laga bilen, så får vi stå för resten. Jätte snällt av dem! De kunde lika gärna sagt Nej, eftersom garantin gått ut.
Så den 29:e december ska den in på Volvo här i stan.


Film: Liam går några steg



Så här håller han på, tar typ 3-4 steg sen slänger han sig på det han vill åt eller sätter sig på golvet.
Han är ändå duktig ♥

(det är barnprogram på TVn och Henrik duschar, det är därför allt oljud är i bakgrunden)


Hej mitt vinterland!

Emil gungar idag i Järnvägsparken.

Jag och barnen tog oss en sväng ute i det kalla vädret förut. Vi tog Emils bob och gick en sväng. Dock är den inte så lätt att dra med tanke på allt grus som ligger överallt, på både trottoar och väg.
Liam somnade i vagnen och sover än. Han sover så otroligt bra i vagnen, undra varför.

Just nu ringer jag till Telia och ska säga upp ett TV4 paket Henrik beställde för ett tag sedan. Men vi tittar nästan aldrig på det, så nu åker det väck. Dessutom ska jag begära månadsfaktura, EJ kvartalsfaktura. Vi har kvartalsvis nu och fakturona blir ju så skyhöga då! Som denna faktura vi fick idag; 2195 spänn! Too much!


Ischoklad

Idag har vi gjort ischoklad på både vit och ljus choklad. Gott!

Emil rör i kastrullen med blockchoklad och kokosfett




Emil häller i chokladblandningen i formarna



GOTT!!


Uppdatering oftare

Ni kanske har märkt att jag på senaste tiden har börjat uppdatera oftare varje dag. Jag har fått lite inspiration när jag läst andras bloggar. Jag tycker själv att det är roligare att få korta men fler blogginlägg att läsa. Därför har jag själv börjat göra så. Jag tycker det är roligare att uppdatera oftare än 1 gång per dag som jag tidigare gjorde.

Så ni som inte märkt det, nu vet ni att det ibland kan vara fler inlägg som kommit upp sedan ni kollade senast. Check it out!


3 Steg!!!

Liam tog 3 steg förut!
Han är så duktig vår lilla pojk!


4:e advent

Idag skulle det sista fjärde ljuset tändas på staken, liksom de andra söndagarna fick Emil göra det idag med;



Emil tänder ljuset/ljusen på vårt överfulla frukostbord.








Liams frukost idag; Hjortron yoghurt med krossade linfrön och solrosfrön.
Han vill inte ha "bebis-gröten" längre utan skriker HÖGT om han inte får de vi andra äter.


Film: Liam drar Åke i svansen




Juloutfiten a´la Emil



Till Liam, han ska ha en vit skjorta under tänkte jag.

 



Till Emil


Alla kläder från H&M


Oskars dop

Under eftermiddagen kvällen tillbringade vi en stor del i Karlstad jag och barnen. Först åkte vi till Bergvik där jag köpte julkläder till barnen som de ska få ha på julafton. Emil är så pass stor nu så han fick välja vad han själv ville ha. Han fick även välja åt Liam. Till sig var det utan tveka en Spider Man-tröja han skulle ha, PROMT :)

Efter Bergvik åkte vi till Norrstrands kyrkan till Oskars Dop. Det är min kusin som är född i sommras, 21:e juli.
Tack och lov var även min mamma och pappa där så de kunde hjälpa mig i kyrkan med Emil (som har myror i rumpan). Så det gick bra, Emil var duktig. Liam också.
Min syster Anna är gudmor till Oskar.

Jag avslutar med lite bilder från dopet:





Min syster Anna och Oskar




Anna och Liam




Tårtans marsipan färgade Emils tunga blå ;)


Förvånad

Emil blev förvånad utav godiset i granen, men sen sa han: "Dom där ska jag äta på julafton, och då får du hjälpa mig att öppna dom mamma". Så sa han till mig i morse och har inte rört dem alls. Med "öppna dom" menar han den plast som är omkring dem.
Jag ska erkänna att jag själv inte kommer vara där och nalla dem, för jag tycker inte polkagris-smak är nån höjadre.

Idag har vi städat lite här hemma. Bland annat datarummet, som jag befinner mig i just nu, har fått sig en makeover. Det såg ut som ett bombnedslag här inne, men nu är det fint. Tack vare Henrik.
Jag bokade tvättstugan idag så jag kan tvätta upp lite gardiner och sängkläder som låg här inne i datarummet, lortiga och eländiga.
Fy FAN vad äckligt det var i tvättstugan idag. Det låg tvättmedel och sköljmedel kvar i tvättmaskinen (där man fyller på sådant) och filtret i torktummlaren var helt svart utav ludd som inte tagits bort. Jag tycker det är så dåligt att man inte kan torka bort eller skölja bort sånt efter sig. Det är lite äckligt faktist.

Nu ska jag till spisen, idag vankas det Värmlandskorv med hemmagjort potatismos och med kokta grönsaker till middag. JAMMI!

I eftermiddag ska Henrik jobba, men jag och barnen ska på dop i Karlstad. Min kusin Oskar ska döpas i Norrstrands kyrka.


Jag undrar...

... om Emil kommer bli glad imorgon när han vaknar och när han ser vad som hänger i julgranen?



Hela 12 stycken godsaker har Henrik hängt upp ikväll. De ska få hänga ända till julafton ;)

Snygg tunika!

Jag köpte de sista julklapparna förut på Lindex och när jag var på väg till kassan sprang jag på en otroligt fin tunika, till mig själv;



Den är svart, (men ser dock grå ut på bliden) och lång och blir nog skit snygg till jeansleggings. Kolla den snygga nitdekorationen på axlarna!




Oooo la la

Nu är jag/ vi klara med julklapparna. Det känns så skönt!!!


Badhuset

Idag var jag och pojkarna till badhuset tillsammans med Madde, Julia och Timmy. Hur mysigt och kul som helst!
Liam satt som en igel på mig den första stunden och verkade livrädd, men det släppte efter hand och han blev jätte busig! :)

Emil i bakgrunden och jag med Liam i famnen




Till slut släppte Liam loss och härjade!

Jag har varit på stan i förmiddags också med Liam och vi fikade tillsammans med Emma och hennes dotter Moa, på Café Paus som vanligt ;) Tack för idag!




Jag är en levande napp

Liam somnade utan att ammas till sömns i kväll, utan mig och tillsammans med Henrik. Dessutom skrek han inte länge heller, "bara" 10 minuter max. Jag börjar tröttna på att amma honom på nätterna och kvällarna. Han blir trots allt 1 år snart och jag ska börja jobba. Jag vet inte hur det kommer bli om dagarna om jag ska jobba heltid och dessutom amma honom flera gånger per natt. För tillfället ammar jag honom ungefär 10-15 gånger per natt när det är som värst.
Jag är en levande napp för honom. Jag/vi måste bryta mönstret, för han ammas inte utav hunger utan utav vana och för att det är så han har haft det i sitt liv.
Dock har han aldrig ätit och snuttat så mycket på nätterna som han gör nu, det blir bara värre och värre.
Henrik är ju ledig en del nu över jul, så han ska få ta Liam så mycket som möjligt så det kan bli en ändring på detta.

Nu har Emil jullov från dagis ända till den 11:e januari. Det kommer bli lång tid och han kommer sakna det väldigt mycket, tror jag.

Henrik, jag och Liam var i Karlstad på förmiddagen idag när Emil var på dagis, dels av privata skäl, men även för att handla lite julklappar. Det blev 3 stycken till på Toys`R´Us till barnen.

Nu ska jag kolla på Tvn innan det är bäddags för mig.




1 års kontroll

Idag var vi på BVC på förmiddagen med Liam. Han skulle på sin 1 års kontroll, något tidigt igentligen. Han fyller ju 1 år den 29:e. Hur som helst ser hans siffror ut på följande vis:

10940 gram
75,
7 cm lång

Hans kurva på både vikt och längd har lagt sig och blivit mer och mer rak och inte ökat så mycket. Han har alltid legat på de övre kurvorna, men ligger nu på "medel-kruvan" ungefär.
Han fick inte sin 1 års vaccination nu, för det måste gå 2 veckor från svininfluensa-sprutan. Så i januari får vi gå dit igen.

Emil var större när han var 1 år, då vägde han 12155 gram och var 79,5 cm lång.

 


Julgranen 2009

Jag älskar lila! Därför har jag de senaste 3 åren låtit lila varit basfärgen i vår julgran. Vårt vardagsrum har mestadels svarta detaljer så även svarta kulor får klä vår gran. Den lila färgen som finns i vår gran går igen på vaser i vardagsrummet och kuddarna i soffan.
I år är våra julgardiner svarta med silver tryck, därför pryds granen även av silverkulor.

Hoppas den får stå i fred nu för barn och katt ;)

 




Film: Barnen klär granen



Emil och Liam klär julgranen. De fick egna händer och försöka själva. Liam ville mest smaka på kulorna och dra ned dem när Emil satt upp dem. Jag gjorde fel (som vanligt) och filmade på sidan, men det går ändå :)

Jag låter otrevligare än vad jag menar att vara mot Emil i slutet av lfilmklippet :)

 


Förkylning

Ja, det var som jag befarade igår kväll. Nu sitter jag här med en riktigt förkylning. Min kropp värker jätte mycket i alla leder, min näsa är snorig och mitt allmän tillstånd är helt enkelt nere.
Liam är också snorig och röd i ena ögat, jag hoppas inte det är ögoninflammation.

Emil är på dagis nu och Henrik är ledig idag (oväntat, för jag trodde han skulle jobba). Så idag lägger jag alla krav och måsten i händerna på Henrik.

Han har precis rensat i Emils rum, i hans leksakslådor. Det var välbehövligt, tro mig! Det var så mycket trasiga leksaker och mycket som han aldrig leker med som vi kastade.

Jag ska åka till Karamellagret sen och köpa mig en godis påse och kolla på TV i soffan!


Nu sover barnen...

... och jag sitter här, har precis avslutat mitt samtal med mamma på telefonen (som vanligt på kvällarna, typ). Min hals svider en aning och jag är snuvig och tät i näsan. Jag hoppas det inte utvecklas till nått värre, som en riktigt förkylning till exempel. Jag vill vara frisk och kry!! Jag ber...

Jag är choklad sugen, fast jag borde inte vara det. Jag får inte vara det heller, jag har redan ätit choklad en gång idag. Det borde räcka! Men min kropp och mitt begär säger nått annat.



En BREJK vore gott för Karins mage...


Nu har våra snölyktor börjat slockna där ute. Sist jag kollade var det bara 1 av 3 som lyste. Jag ska tända dom imorgon med, grannarna får säga vad de vill. För de gör ju ingen illa, eller kan göra nån skada. De är bara fina och lyser upp ytte pytte lite på gräsmattan. Emil sa ikväll innan han skulle sova: "Imorgon vill jag göra fler snölyktor, flera stycken!" Det vill jag med, så vi ska göra det imorgon efter hans stund på dagis.

Nu ska jag göra mig en kopp thé med honung och sätta mig i soffan med en mysig filt, och bara njuta....


Vaccinering och en massa snö!

Idag har det kommit så mycket snö! Vad jag älskar det! Efter jag hämtat Emil på dagis gjorde vi tre stora snölyktor ute på gården. Nu när mörkret kommit har vi tänt dem. De lyser jätte fint.

Hoppas snön är kvar till julafton!

 

Liam har fått sin andra spruta för svininfluensan idag. Efter sprutan gick vi in på Öppna förskolan jag och Liam. Jag är ju aldrig där nästan så jag hade totalt missat deras Lusse firande. De flesta barnen var utklädda till pepparkakor eller tomtar, men vi var "vanligt" klädda :) Skit samma, vi lussade ändå.


Lucia firande

Ikväll har vi varit på Lucia firande på Dagis. De var så duktiga alla barnen och Lucia tåget var jätte fint! Emil kunde varenda sång. Han är så duktig ♥







Åke är tillbaka!

Vår lille Åke hade imorse varit borta i två dygn. Jag släppte ut honom i lördags morse och imorse hade han fortfarande inte kommit tillbaka. Det är inte likt honom, han brukar vara ute i max någon timme i följd.

Så jag ringde djurhemmet som skrev upp info om Åke, hur han såg ut och hur hans halsband såg ut osv. Jag gjorde även en polisanmälan, som jag fick rådet av att göra via djurhemmet.

Nu på eftermiddagen ringde en tjej till mig som hade fått mitt nummer via djurhemmet. Hon hade Åke hos sig. Han hade gått långt, nästan ända bort till MAXI och varit hos denna familj i över ett dygn.

Nu är han hemma, i säkert förvar. Vår älskade Åke!






Liam gosar med Åke

Jobbiga natt

Igår kväll kom Henrik hem. När vi skulle lägga oss vid 12 i natt så vaknar Liam till när han hör Henriks röst. Liam blev jätte glad och började prata. Vi släkte snabbt ljuset och hoppades på att han skulle somna om som i vanlig ordning. Han somnade inte om. Han var vaken till 3 i natt. Jag var så trött så jag fann inga ord. Henrik skulle upp till jobbet vid 5:30 så för honom blev det inte mycket sömn alls.
Tur att jag har Emil som knn konsten att sova ganska länge (oftast i alla fall). Så vi fick sova till 09:15 i morse, det var skönt.

Nu ska vi ut i SNÖN som kom igår kväll! UNDERBART!!!!


Pepparkakor

På förmiddagen idag tog vi en promenad i kylan till COOP. Vi köpte pepparkaksdeg (fusk...) så vi kunde göra en tråkig söndag något roligare. Dessutom är det Lucia idag, så vi lite julpyssel måste vi hitta på.

Emil fick dra vagnen en stund på väg till COOP, då är han lycklig.











På kvällen kletade Emil kristyr på dem så de skulle bli fina:


3:e advent och Lucia

I morse var det dags att tända 3:e adventsljuset. Liksom de andra gångerna fick Emil äran:





Tredje ljuset tänt



Emil ville vara tomte idag...




... så Liam fick också vara det...



... tills mössan åkte av (som vanligt)


Film: Liam säger Åke

Liam har lärt sig säga Åke (vår katt).
Bildkvaliten är inte den bästa, och bilden är sned. Tråkigt värre.


Risgrynsgröt i stora lass!

Emil fullkommligen älskar risgrynsgröt, eller "tomtegröt" som vi säger ibland. Så nu på förmiddagen har jag, på Emils begäran, kokat massor med gröt. Det står sig i kylskåpet nån dag, och han kommer med största sannolikhet äta upp det inom kort.


Julfest

Igår hade jag inte tid att uppdatera bloggen alls, inte ens att sitta vid datorn. Morgonen startade med veckohandling på MAXI, sedan besök och middag med Kryckan. Tiden löpte på och sedan var det kväll och dags att åka till Karlskoga på julfest.
Jag kände mig total misslyckad, håret var fult, kläderna var för tajta och mitt smink blev ännu fulare.

Festen var trevlig och det var kul att se alla gamla anskiten igen. Jag får ju se dom snart i nyktert tillstånd, tack och lov för det, igen. Eftersom jag börjar jobba snart.
Julfesten slutade med att jag vid 00:30 åkte hem, då hade mitt ena bröst läckt så mycket mjölk att det runnit ned ända till magen och nära byxkanten. Jag glömde ju att stoppa in ett sånt där ammingsskydd ("amminings binda" som jag kallar det), så jag får skylla mig själv. Min tröja var plaskblöt när jag kom hem på natten.

Idag åker Henrik på jobb igen, denna gången till Stockholm. Så vi är själva hela helgen. Jag har inte lust att vara det. Jag skulle vilja åka nånstans, eller umgås med nån känner jag.

Vi sov länge idag, så vi har inte ätit frukost än. Det känns som att det är dags för det nu, min mage kurrar.

Jag hittade två gamla bild på mig, Jenny och Emil när Emil är 1,5 år gamal bara. Den låg under en gamal mapp med bilder som jag aldrig tittar på:



Taget våren/sommaren 2007 i järnvägsparken. (jag gör nått med ögonen, typ kines imiterar)



En dag i vårt liv

Henrik har varit ledig idag så jag har fått tagit mig en promenad idag för första gången på väldigt länge utan barnvagn. En dröm!

Emil hade sitt sista gympa pass idag. Det slutade med att vi åkte hem efter 15 minuter. Vi hade nämligen fika med oss idag, eftersom det var sista gången. Han hade bestämt att vi skulle fika först innan vi hade en kort gympa stund. Så han bara grinade och surade konstant. Till slut säger han "Jag vill åka hem", så då gjorde vi det. Han skulle aldrig sluta tjura annars, jag känner honom. Han är ändå inte intresserad av gympan, han ska bara göra tvärsemot alla ändå.

Jag har köpt mig tre nya BH:ar idag. Det var hundra år sedan jag hade en "vanlig" BH på mig. Jag går ju bara runt i aminingsbh:ar nu för tiden. Men jag köpte på mig några på REA då jag snart ska börja jobba. På jobbet kommer jag faktist vilja gå med en "vanlig" BH :)

Idag har jag även lämnat plasma igen på blodcentralen. Det gick bra, idag med. Sticket när nålen ska in i armen känns knappt och inte det andra heller.

Nu ska jag lägga Liam, som börjar bli snorig, sedan ska Henrik och jag kolla på Flickan som lekte med elden. Vi köpte den idag.


Hälsat på i degerfors

Emil och Noah. Emil ser sur ut.



Emil och Noah ligger i Noahs sacco-säck och kollar på Blixten Mcqeen.

Efter dagis idag åkte vi till Degerfors och hälsade på Helen och Noah. Det var trevligt! Noah och Emil leker väldigt bra ihop.

Helen hade klätt sin julgran, vilket gojrde mig sugen att göra det inom kort också. Men eftersom Liam ska röra allt som röras kan, så måste jag införskaffa mig en grind in till vardagsrummet så han bara är där inne tillsammans med mig eller Henrik. Då är risken störst att han inte får en julgran över sig.


Denna grind från IKEA är ett bra alternativ. Då den inte behöver borras fast, utan spänns fast. Den är dessutom i perfekt mått i dörrposten in till vardagsrummet. Jag ska nog köpa en sån. Sen ska vi också klä julgranen :)

Nu ska jag ge mig på ytterligare ett försök att få Liam att sova. Han är trött och gnällig men vägrar slå igen ögonen och somna.


Lite julmat

Vi har inte gjort nått idag. Liam och jag har haft en väldigt skön stund tillsammans innan vi hämtade Emil på dagis. Det är så skönt vissa dagar att inte göra nått alls, bara ha de skönt.

Under kvällen har vi gjort egen risgrynsgröt jag och Emil som vi åt till kvällsmat. Han tyckte det var kul att få röra med sleven i grytan :)
Samtidigt griljerade vi en julskinka. Jag fuskade och köpte en färdigkokad istället för att koka den själv. Emil fick röra ihop griljeringen och kleta på den på skinkan, det var också kul. Jag tycker det är kul när han kan vara med mer och mer och hjälpa till.
Det har varit härlig julkänsla i köket ikväll :)

Henrik kommer hem ikväll. Han hade köpt med godis till mig från båten, men jag vet inte vad för godis. Det var en överaskning. Hoppas det är nått med choklad, för jag är så sugen på choklad just nu!



Emil rör om i risgrynsgröten



Rör om i griljeringen till skinkan



Kleta på...


Liam älskar mat

Liam har alltid ätit lite mat, men vuxit väldigt bra ändå. Han har alltid legat på sin egna kurva, och följt den. Jag har vid varje BVC besök de senaste månaderna väntat mig att han inte ska gått upp något alls eftersom hans måltider enbart oftast bestod av 2-3 teskedar. Fast han har varje gång förvånat mig och gått upp bra.

Nu har allt bara vänt. Liam har de senaste veckorna ätit jätte mycket mat. Han äter i bland mer än vad Emil gör. Man märker verkligen på Liam hur mycket han njuter av det han får äta. Framförallt om han får sitta och äta maten själv och plocka i sig det. Jag ammar honom fortfarande, på nätterna, vid nattning och vid middagssovning. Det ska bli spännande att se hur mycket han gått upp till 1 års kontrollen med tanke på hans ändring i matvanor.


BVC och tandläkaren

Idag har vi varit på BVC med Emil på 4 års kontroll. Det tog ungefär 1 timme med alla övningar och test inklusive vägning och mätning som skulle göras. Han är godkänd, förutom att vi måste dit igen och göra om hörsel- och syntesten. Han vägrade (som vanligt, när nått är lite annorlunda) att göra testen ordentligt. Vi fick en tid i januari för det.
Idag vägde han 22 kg och var 110,5 cm lång. Han ligger över "normal" kurvan både på vikt men framförallt på längden. Han är jätte lång! :)

Direkt efter BVC åkte vi till tandläkaren på en vanlig kontroll, som görs årsvis. Han hade väldigt fina tänder, och gjorde kontrollen utan något större motstånd. Efter kontrollen fick han välja nåt i deras "presentask", han valde nån dinusarie.

Nu sover mina små troll. Jag ska tvätta lite, damsuga köket och moppa av golvet lite.

Jag längtar tills Henrik kommer hem imorgon kväll.

Den bästa frukosten



Den bästa frukosten är när Emil matar Liam. Liam älskar det och Emil också :)


I eftermiddag ska vi till BVC på Emils 4-års kontroll och Emil ska, efter BVC, till tandläkaren. Jag återkommer senare!


Award!

Jag har fått en award av Sandrah, tack så mycket!
Med denna award följde det med ett litet uppdrag, att berätta 10 saker om mig själv :)
Jag ska göra så gott jag kan!




  • Jag är mamma till Emil 4 år och Liam snart 1 år
  • Jag är sambo med deras pappa Henrik
  • Jag började arbeta som bussvärdinna när jag var 15 år
  • Jag är väldigt blyg
  • Jag gick på Infokomp gymnasiet i Karlstad
  • Jag är svag för pojkband, framförallt Westlife
  • Jag är mycket nöjd med mitt/vårt liv och även med mig själv
  • Jag är uppväxt med min familj i Björneborg
  • Jag tycker inte om att skriva eller skicka SMS
  • Jag drömmer ibland om att få ett till barn

Nu ska jag skicka den vidare, och jag skickar den till:

Anna
Elin
Emma
Maria


2:a advent

Emil fick tända andra adventsljuset idag med.

Det blev en väldigt trevlig kväll igår med tjejerna! Det var verkligen kul att få ses Kryckan igen. Hon hade med sig lite bilder från Australien och även två filmer. En när hon hoppar fallskärm och den andra är de snorklar med valhajar.
Jag kom inte i säng förens 2 i natt och jag vaknade kl. 7 imorse. Gissa om jag är lagom trött idag.

Vi ska strax klä på oss och ta en långpromenad till Henriks jobb och hämta bilen. Sen åker vi nog till Björneborg, till mina föräldrar.

Kryckan och Liam


Mammaträff i Filipstad

Igår träffades vi mammor från vår föräldragrupp då våra idag 4-åringar var små bebisar. Vi har fortsatt att träffas så gott vi kan, men det blev svårare och mindre tätt mellan träffarna när vi alla började jobba.

Igår träffdes vi igen, dock inte alla, men 4 av oss. Det var jag, Åsa, Cecilia och Mia. Eva-Lena och Helen kunde tyvärr inte komma. Vi träffades hos Åsa och gick sedan till Alexander och åt mat. Det var jätte trevligt!
Vi åt oxfilé med friterad stavpotatis och rödvinsås. Efterrätten blev fransk chokladkaka med vispgrädde och nån hallonsås. Smarrigt!
Det blev en trevlig kväll och jag hoppas vi kan ses snart igen.

Idag har jag ingen bil hemma tyvärr. Annars hade jag tänkt åka till mina föräldrar i Björneborg. istället sitter vi här hemma och inte gör nått. Det enda vi gjort är att tagit oss en promenad i regnet till COOP och JYSK. Jag köpte några nya blockljus som jag ställde på vardagsrummet och en jätte söt julblomma i en kruka.

Ikväll ska några vänner komma hem till mig. Vi ska ha mys kväll och jag ska få träffa Kryckan! Jag har inte träffat henne sedan oktober 2008. Hon har varit ute och rest och bott i Australien LÄNGE :) Hon är hemma i Sverige på besök så vi ska ses ikväll. Jag har köpt hem lite läsk och chips, som förgyller en trevlig kväll.

Ha de gott!



Liams tidiga 1 års kalas

Idag har vi haft ett litet 1 års kalas för Liams små kompisar. Vi är några mammor och barn som träffats sedan barnen var små. Liam fick  vad jag önskat åt honom; några musikintrument.
Idag fick även Liam äta tårta själv för första gången. Det blev lite kladdigt och kletigt, precis som det ska vara.

Jag ger er lite bilder från förmiddagen:


Liam




Liam får paket





Tårta är gott!


 

 


Fan åt mycket!

Jag är så irriterad just nu och mitt humör är nere på botten.
Först och främst för den där tunikan jag köpte på Lindex. Efter att jag bloggat om den förut så provar jag den (Korkad som jag är provar jag den inte innan jag köper den) och den är mega stor! Den ska vara lite "fluffig" men inte på det viset som den satt på mig. Armhålan på tunikan hängde och i brösten var den mega stor och bara var skit! Så jag åkte till Lindex för att byta till en S (small) då jag köpt en M (medium), men den var SLUT, med stora bokstäver... Jag blev så sur, för jag ville ju ha den imorgon kväll. Så nu får jag ta nått gammalt och fult som finns i garderoben imorgon som jag ska känna min fin i... Jag blir så sur




Det andra som gör att jag har humöret i helvetet är dagens gympa. Emil lovade mig att inte bråka idag som han alltid gör på gympan. Så klart höll han inte det löftet, vilket jag inte hade som krav helt heller. Men han lyssnar ju inte för fem öre på vad jag säger eller nån annan säger. Det gör mig både ledsen och irriterad på en gång. Samtidigt idag hade jag med mig Liam som jag skulle passa på samtidigt som Emil yrade runt där inne i gympasalen och inte lyssnade. Jag höll på att bli galen och åka hem med honom flera gånger.

Nästa torsdag är det sista gympa passet för denna termin och då slutar vi. Vi fortsätter inte nästa termin, för det funkar inte. Emil får växa till sig och lära sig lyssna innan jag börjar med nått dyligt igen.

Det är andra saker som jag känner lite ilska över också, men lite privatliv vill jag ha.

Nu sover barnen och jag ska plocka lite disk. Imorgon ska jag gå upp tidigt och åka till MAXI för att veckohandla och köpa hem en tårta till kalaset för Liam. Henrik är ledig imorgon, men på lördag åker han igen och sen ser jag honom inte ordentligt förens nästa vecka nån dag.

Nu ska jag avsluta för mig, jag är ändå så butter att jag inte vill skriva ett skvatt till.


BULLAR!

Jag kan inte ens beskriva den härliga doften av nybakta kanelbullar som spritt sig i lägenheten. Det är så hemtrevligt och mysigt på nått vis. 112 bullar har jag bakat idag, de är inte vackra utan snarare fula men de smakar ljuvligt.
Emil kommer bli så glad när han kommer hem och får se dom.


Bullar á la Karin


Jag har varit en snabbis på stan idag och köpt tunikan (som jag skrev om på inlägget tidigare) på Lindex. Jag tyckte den var fin, framförallt till festligare tillfällen. Den fanns i svart också, men jag köpte en grå. Jag har så mycket svart och det är tråkigt att alltid ha samma färg på allt. Så på fredag kväll ska jag nog ha den nya tunikan, svarta jeansleggings och ett par svarta pumps. Det är så kul att få klä upp sig nån gång. Jag går ju alltid här hemma i mjukisar som är lortiga på ett eller annat sätt :)

Liam har nu fått plats på dagis. Han kommer få gå på Sirius han med som Emil gör. Skillnaden är bara att Emil få på avdelning Getingen och Liam kommer få gå på avdelning Myran. Liam kommer skolas in efter nyår, jag har inte bestäm datum än.

Chefen ringde idag om julbordet. Jag ska få komma och äta julbord med jobbet. När jag frågar vilka jag ska få äta med säger han "Winback" och läser upp en rad med namn för att se om jag känner nån. Öhhh, inte ett endaste namn kände jag igen. Jag frågade om jag inte kunde få äta julbord med mina kommande arbetskompisar, de jag känner. Men det gick inte ordna för platserna var fulla. Så jag skiter i årets julbord som det ser ut nu. Julbord är nått trevligt som man vill göra tillsammans med vänner/familj etc, annars kan det kvitta.



Liam hjälpte mig att stöka till i köket när jag bakade förut



Kul tycker Liam


Baka baka liten bulla

Just nu bakar jag bullar, kanelbullar! Degen står på jäsning nu och ska jäsa en liten stund till. Jag bakar lite inför morgondagens 1 års kalas av Liam. Liam fyller visserligen inte 1 år förens den 29:e, men vi tar firande lite tidigare innan all julrusch.



Liam i sin nya dress imorse. Emil vägrade vara med på bild, men han syns i bakgrunden.


Innan jag hämtar Emil på dagis ska jag åka ner till Lindex och kolla på "dagens plagg" som de har. En tunika som ser fin ut på bilden, men vi får se hur den ser ut i verkligheten. Jag skulle vilja ha nått nytt tills på fredag då vi ska träffas med mammorna i Filipstad.





Emils konst



Första paketet han slår in i sitt liv, blev det inte fint? Jag hjälpte honom med snöret bara.





Emil har målat sin pappa! Stackars Henrik ser ut som en groda, kanske en kyss hjälper? Så förvandlas han till en prins!

Take a brejk!

Åh, jag älskar denna choklad! Jag har ätit 3 stycken nu. SKAMMLIGT! Jag borde låta bli!! Men den är så god!


Shoppat!

Idag har jag faktist shoppat lite! Efter att jag lämnat Emil på dagis imorse åkte jag och Liam till Karlskoga. I syfte att hitta julklappar, jag hittade det jag skulle ha. Så nu är jag nästan klar med julklappar, bara nått litet kvar.

Jag köpte även ett par jeans till Emil, en "inne-overall" till Liam och en mössa till Emil. Bara väldigt liiite, men ändå kul! :)  Jag skulle vilja köpra MASSOR med nya kläder till dom! Det får bli efter jul och all stress med julklappar.



Emils jeans. Jag älskar jeans när de "går ihop" nere i benslutet. Då trampar barnen sällan på byxorna, vilket förebygger att de ramlar.



Emils mössa, från InterSport

 



Dressen från Lindex, till Liam. Idag kostade den bara 79,50, i vanliga fall 179.



Efter en stund på stan åkte jag och hälsade på på jobbet. Det är verkligen trevligt där och jag ser fram emot att börja jobba. Fast jag längtar inte till tidiga mornar...  Chefen ringde mig nu på eftermiddagen och meddelande att jag fått beviljat "special schema" så jag enbart får gå dagtid. Tack och lov, annars säger jag upp mig. Jag kan inte jobba kvällar och helger med tanke på Henriks jobb.

Nu ska jag se på TV med Emil en stund, innan han ska sova.


Lite bättre

Ja, eftermiddagen blev bättre med Emil. Han har hållit sig relativt lugn, trots att morgonen startade i helvetet. Emil har haft en väldigt rolig eftermiddag då Noah kom och hälsade på, det skiljer bara 9 månader ungefär mellan dem. De härjade pojkarna.

Noahs mamma Helen var med, givetvis, och Elin och Thea. Så vi fikade och pratade, det var verkligen jätte trevligt! Emil fick ett par tofflor utav Helen och Noah som han älskade, han skulle sova med dem i natt till och med.

Under dagen när Emil var på dagis fixade jag en julklapp till. Jag köpte även en mini-julgran till Emil som han fick ha i sitt rum. Dock kunde han inte ha den på sitt nattduksbord som han ville, för Liam rycker ned den då. Så uppe i fönstret får den vara på dagtid och på dattuksbordet på natten när Liam sover.

Jag hade tänkt åka till Karlstad nån dag och köpa de sista julklapparna, ensam utan barn. Men eftersom jag inte har nån barnvakt och Henrik ska vara borta hela veckan så får jag hoppa över och skjuta det framåt. Han är bara ledig på fredag, men då ska vi ha tidigt kalas för Liam och på kvällen ska jag ut (i Filipstad) med vänner från mammagruppen. Det var mammagruppen när Emil var liten.

Tänk att det är december redan! Shit, det är snart nytt år igen. Imorse var det kallt och jag hade inte satt på motorvärmaren så det var massor av is på rutorna. Det är mysigt med lite kyla, men isen är för tölig!

Nu ska jag försöka få min "MAMMA-BEBIS" att sova. Han höll sig vaken ända till 23:30 igår kväll! Jag vet inte vad han gick på för nått! Jag pratar givetvis om Liam. Ikväll ska han banne mig sova tidigare.



Emil klär sin gran



Emil har klätt klart sin gran och vi har tänt belysningen.

Bråk och tjafs!

Gud vad Emil ska bråka jämt! Imorse fick jag verkligen psykbryt på honom för att han kallar mig fula saker och säger emot mig hela tiden, han beter sig likt en tonåring. Hur ska det sluta?! Han är ju bara 4 år. Just nu är han på dagis och jag har aldrig i mitt liv varit så glad, som i morse, när jag lämnade honom. De här timmarna utan honom behövs verkligen idag.

Nått jag lade märke till imorse är att han inte stammar längre. För när jag lämnade honom "hade han upp sig" på ett ord när han skulle berätta en sak för mig, då la jag märke till att det var länge sen jag hörde hans stammning som han hade ett tag. BVC berättade för mig att stamning är väldigt vanligt i olika åldrar, att de kan "komma in i perioder", så Emil var väll i en sån "period".

Jag ska strax lägga Liam för lite middagssovning, och jag ska lägga mig själv en stund. Jag behöver den lilla vilan känner jag.

Igår kväll kom Liam på hur kul det var att klättra bland alla DVD filmer som vi har i TV-byrån. Jag knäppte några bilder:






RSS 2.0