Tillbaka vid datorn

Nu sitter jag äntligen vid en stationär dator, det var länge sedan! Jag har saknat den, min kära vän datorn :)

Nu börjar flytten lida mot sitt slut. I princip allt är flyttat till nya lägenheten, bara datorn kvar, tapetsering i gamla lägenheten är avslutad och vi har börjat få ordning i nya lägenheten nu.

Imorgon börjar vi städa ur den gamla lägenheten. Det är mycket! Det värsta av allt är att fönstren ska tvättas, PUH!

Jag/vi trivs jätte bra i nya lyan. Jag har redan börjat skämma bort mig själv med egen tvättmaskin och egen diskmaskin. Det är lyxigare än lyxigast! :)
Under veckan eller till helgen ska vi åka till IKEA och köpa lite nya möbler, framförallt till hallen som behöver en ny spegel och nån byrå.

Uner veckan som gått har det hänt lite mer än flytt. Den 21:e juli föddes en kusin till mig; Oskar! Jag har inte haft tid att träff honom än, men hoppas på att unna göra det snart.
Den 22:e juli köpte vi en ny barnvagn till Liam, en ny skötväska och en fotsack till vagnen. Det blev en Emmaljunga Nitro City Cross i färgen Pro Lime. Denna gången köpte jag en lite annorlunda skötväska. Det var en ganska stor svart skinnväska som påminnner mer om en "vanlig" handväska. Hur som helst är jag super nöjd med vagnen och dess tillbehör!



Liams nya vrålåk, Emmaljunga Nitro City Cross 09

Nu ska jag avsluta för mig och åka hem till nya lägenheten. Jag sitter nu i gamla lägenheten, det är tomt och helt tyst runt om kring mig. Vi får se när man får tillbringa lite tid vid datorn igen. Imorgon ska vi antagligen flytta den och vi får inget internet i nya lägenheten förens om 2-3 veckor har Telia sagt.

Nu avslutar jag med lite bilder från helgen då vi var i Göteborg.



Jag, Emil och Liam i hamnen intill operan.



Liam trivdes i vagnen



Emil, och vi, åkte Paddan.



Där bodde vi, Hotel Gothia Tower. Vi bodde på 11:e våningen.



Emil fick testköra en Volvo lastbil på Volvo museumet.



Liam, jag och Emil testade bilstolar.


Mobilblogg

Ja sitter i bilen på väg hem från vår weekend i göteborg, ja har lite tråkigt så ja tänkte pröva mobil Blogga för första gången. Ja tänkte bara berätta att flytten går framåt. Lägenheten börjar se mer bebolig ut, fast de är ändå mycket kvar att göra. Hur som helst ÄLSKAR ja den nya lägenheten! Vår weekend i göteborg har varit bra. Vi bodde på Hotel Gothia Towers på 11e våningen, med din utsikt :) vi har gått på Nordstan, åkt Paddan, besökt Universeum och ett Volvo museum me bussar, lastbilar och sånt. De sist nämnda tillfredställde åtminstone Henrik och Emil :) ja ska försöka åka och besöka vår dator imorgon och lägga upp lite bilder. Vi kommer antagligen vara utan dator hela augusti i nya lägenheten så mobilen får komma till stor användning under tiden, skulle ja tro :) ha de gött!

Flytt pågår...

Ja, nu har vi börjat. Henrik och jag har hållit på i dag med att flytta kartonger och under kvällen har vi i princip flyttat hela Emils rum till nya lägenheten...PUH!
Emil och Jennifer har åkt till Filipstad och ska imorgon åka till Kålmorden med farmor och farfar. Så nu har vi bara Liam hemma med oss. Han sover just nu, i barnvagnens liggdel i vardagsrummet.
Han har varit jätte krånglig att natta de senaste 3 nätterna/kvällarna, likaså denna kväll. Fast i går kom Henrik på att vi kunde gunga honom till sömns i vagnens liggdel, och det funkade kanon bra!
Lite reklam för vagnen, som fortfarande är till salu, är att det till och med finns vaggfunktion på liggdelen, inbyggd :) Fiffigt!
Det var ett par här i dag och kollade på vagnen, fast de skulle höra av sig imorgon. De visste inte om de var villiga att lägga så mycket pengar på en barnvagn.

På förmiddagen var jag och Liam i Björneborg på fika hos Minna och Vanna. Maria och hennes son Lucas var där och även Nina och hennes son Joel. Det var trevligt! :) Alla bebisar är i princip lika gamla, de är födda i oktober, november, december och januari.

Imorgon ska flytten fortsätta och min pappa och min syster Anna kommer hit och ska hjälpa till. Tur är väll det, jag är så ostark som man kan bli! :)

Imorgon föds en kusin till mig, en Oscar eller Oskar, troligtvis :)

Datorn kommer få vila från mina fingrar nu i ett par dagar för jag kommer ha fullt upp, tro mig!

Ha de gott!



Lägenheten är vår!

Idag har vi hämtat nyklarna och varit med vid besiktningen av lägenheten, och den är nu vår! Imorgon ska vi börja flytta kartonger och lite "lättare" saker. På tisdag kommer min pappa in till stan och hjälper oss flytta tyngre grejer. Så vi räknar väll med att bo där från och med tisdag.
Det känns helt weird att vi ska BO där och att vi ska kalla lägenheten för vårt HEM. Jag tänkte exakt likadant när vi flytta hit till denna lägenhet också, och idag är det vårt hem så en dag ska den nya lägenheten bli vårt hem också.
Jag ser fram emot att bo där. Den är så STOR och rymmlig. Dessutom finns det diskmaskin och tvättmaskin, jag kommer bli bortskämd :)

Liam har fått en ny bilbarnstol i bilen. Vi har tagit ur babyskyddet nu. Han sitter som en kung i nya stolen :)



Liam i stolen


Nu ska jag natta Liam.


Converse skor

Idag har vi gjort ett riktigt kap, i ett par Converse skor. På Bergqvist skor här i stan REAde de ut ett par Converse skor på 70%. De var passande och bra till Emil så han fick dem, för endast 135 kr! Liam fick också ett par, fast dock inte till REA pris.
Jag är riktigt nöjd med dagens kap;


Liam och Emils nya pjucks



Liams pjucks, svarta



Emils pjucks, denimblå




Jag har idag fått reda på att vi flyttar till nästa vecka, antagligen redan på måndag! YEAAAH!
Det ska bli gött, men jobbigt. Svetten börjar lacka i pannan på mig bara jag tänker på allt bärande och kånkande på kartonger hit och dit. Det värsta av allt är städningen. Suck... Fast det blir bra i slutändan :)

Nästa vecka händer många roliga saker; Flytt, en ny kusin föds, träff med mammor och barn i Björneborg, Göteborg över helgen, köp av ny barnvagn m.m.....

Jag lyckas ju inte bli av med barnvagnen, så PUFF, här kommer länken;

http://www.blocket.se/varmland/Emmaljunga_Duo_Edge_Combi_2009___tillbehor_22536577.htm?ca=7&w=1

Som sagt, en fin, exklusiv vagn, till ett riktigt bra pris med tanke på att den är använd i bara 7 månader.

Föresten så är min blogg väldigt fin nu. Jennifer har fått hålla på och fixa och det är väldigt fint :) Hon är mycket duktig.

Avslutar med några bilder på Liam, idag;



Liam



Liam


Da da da da da...

Liam är så gullig och har börjat säga "da da da da da da" igen. Han började med det för drygt 3 månaders sedan, men hade sedan ett uppehåll och nu de senaste  två dagarna har han börjat igen. Det är gulligt!

Emil har åkt med Jennifer till deras farmor och farfar. De ska åka buss upp till Stockholm imorgon vara där hela dagen.
Så Henrik och jag har bara lilla Liam här hemma nu till torsdag. Det är skönt och otroligt LUGNT.

Emil var hos dagmamman idag för sista gången på 5 veckor nu. Det är läääänge...

Henrik och jag ska mysa med chips och dipp idag framför TVn. Jag tänker njuta, utan dåligt samvete, att vi vår lite ensam tid med varandra. Det får vi aldrig nu för tiden.

Avslutar här med några bilder från dagen:



Liam i solglajjor och kepa, cool grabb.



Liam i kepa



YEEAH!



"Titta! En sked!" I bkgrunden ser ni några utav alla flyttkartonger som ska bäras ut inom kort.








Puff Puff

Jag puffar på att få sålt min barnvagn med tillbehör därför lägger jag upp en länk för den i detta inlägg också:

http://www.blocket.se/varmland/Emmaljunga_Duo_Edge_Combi_2009___tillbehor_22536577.htm?ca=7&w=1









Jennifer håller på att designa min blogg. Jag var så nöjd med min blogg design med turkosa färger och nu är den borta! Hon är duktig så hon vår chansen att fixa lite till i morgon :)
By the way så är TURKOS min favorit färg just nu. Jag har hittat jätte fina badrumsgrejer i turkost på Hemtex som jag ska köpa när vi flyttat och förnya lite. Det var dessutom på REA så jag hoppas det finns kvar.

Idag har Liam varit hos tandläkaren. Tiden där var som jag trott mest till för föräldrarna så man visste hur man underhåller barnens tänder. Liam fick en tandborste också som jag började tugga på. Jag har varit slarvig och har missat helt att man ska börja borsta bebisarnas tänder så fort de kommer upp. Så nu får jag bättra mig.

Nu ska jag ringa till min vän Maria i Norge och prata litte :)






Sänkt priset lite

Jag sänkte igår priset på vagnen....



http://www.blocket.se/varmland/Emmaljunga_Duo_Edge_Combi_2009___tillbehor_22536577.htm?ca=7&w=1



Igår grillade vi i Björneborg i regnet. Fast med en gasolgrill så behövde vi inte bekymra oss, vilket var skönt. Vi gjorde grillspett, det var mycket gott.
Vi spelade YATZI också, det är ju så kul!



Grillspett! MUMMA!

Igår fredags fick jag en skiva på posten, med bilder från dopet utav min faster Siv. Jag har inte kollat på dem än, men STORT tack! Sånt blir man så glad för. Jag tog ju inga egna bilder heller, så de man får av andra uppskattas verkligen :)

Idag blir en lugn dag. Det enda jag göra i princip är att ringa Telia och fixa fast telefoni och internet till nya lägenheten. Vi ska byta hemnummer, för inte har jag lust att betala 975:- för att flytta med vårt nummer från ComHem! Så viktigt är det inte.

Jag ska kolla på bilderna från Siv och dopet nu tänkte jag så jag avslutar för mig.



Lilla Malte.



Emil fick kaffe i en fin kopp, passade till en liten fin pojke :)




Till salu: Emmaljunga Edge Duo Combi 2009



http://www.blocket.se/varmland/Emmaljunga_Duo_Edge_Combi_2009_22536577.htm?ca=7&w=1




Jag ska nu försöka sälja vår Emmaljunga vagn. Jag hoppas jag kan sälja den inom kort så jag kan få byta vagn :)
Ja kollade på Emmaljunga City Cross idag, den i Black Croc. Den är fin på bild, men i verklighet var den inte fin. Jag gillade den inte utan upplevde den mest som "plastig". Fast jag hittade en annan vagn som jag istället väldigt gärna skulle vilja ha, den var fin! Jag håller tummarna att vi får sålt får Emmaljunga Edge först. 
Den är fin, välvårdad och en riktigt lyxvagn helt enkelt.

Idag har vi varit i Kil bland annat och hälsat på min farmor och hennes man Sven. Vi blev bjudna på mat och fika. Maten var super god! Hon gjorde en gratäng med färsk torskfilé, den var dessutom så enkel så jag skulle nog kunna klara att göra den. Hon visade hur hon gjorde så jag ska testa nån dag.

Kvällen skulle igentlgen avslutas med grillnign i skärgården. Men vem vill sitta där ute och grilla i regnet?! Inte vi ialla fall. Istället skulle det vara fest på Marielund, men jag orkade inte åka dit. Grillning i skärgården får bli nån annan dag.

Liam fick bada i badkaret idag, utan att det var nått vatten i. Jag lät bara vattnet rinna hela tiden från kranen så han fick lite vatten i. Han gillade verkligen att sitta där i och plaska och plocka med badleksakera.





Nu ska jag dra mig till TVn som vanligt, imorgon vankas grillning i Björneborg hos mina föräldrar. De har köpt en gasolgrill så vi behöver inte vara beroende av vädret.



Liam och Emil



Emil och Liams fot, liten fot o stor fot.

3 tänder och BVC

Liam har fått 3 tänder till. Jag kände dem igår kväll, då de trängt fram från tandköttet. Dessutom var vi på BVC idag och lillpojken, eller min så kallade "Pojkebebis" som jag kallar honom, visade som vanligt att han går upp i vikt.

Idag vägde han 9555 gram och var 70,3 centimeter lång. Det var läkarkontroll idag också och han är godkänd.

Efter BVC trotsade vi regnet och gick på stan jag, Liam, Jennifer och Sandra och hennes son Elias. Vi tog en fika på Café Paus och sedan gick vi i affärer. Jag avskyr att kolla i affärer igentligen, men får jag traska runt på barnavdelningarna är jag relativt nöjd. Jag köpte lite kläder till båda pojkarna. Jag köpte till mig själv 1 armband som var fint, det var dessutom rosa och flätat i läder-immitation.

Fy farao vad blöta vi var efter en promenad hem i regnet. Fast trots att regnet trängt in intill troskanten så gillar jag regnet.

Igår låg jag i princip deckad av en förkylning. Jag höll igång på förmiddagen och packade lite flyttkartonger, men kroppen sade till slut stop och jag satte mig ned i soffan. Jag var helt slut och varenda muskel värkte, som vid influensa. Idag mår jag bättre, fast känner mig lite matt och min nästa kliar av allt snor.
Dock är det inte lätt att vila sig när man har två barn att ständigt ta hand om. Då finns inte ordet vila riktigt :)

Henrik åkte inte till Åland torsdag och fredag, utan är istället på hemmaplan, vilket innbär att han kommer hem om eftermiddargarna och kvällarna.

Imorgon ska vi till Kil till min farmor och hennes man Sven. Fast först ska vi kolla på Baby Dadda i Skåre på en ny vagn. Jag vill ha en Emmaljunga City Cross i färgen Black Croc (det är svart skinimmitation). Den vagnen fanns bara på den butiken i Karlstad inklusive skötväska och en fotsack i samma färg. Kolla får man alltid göra, sedan får vi se om det blir nått köp.



Som Lennart skriver; Over





Uppgiven...

Just nu känner jag mig så uppgiven och ledsen..
Emil har bara bråkat och bråkat hela eftermiddagen, jag håller på att bli förkyld och jag känner sån stress över allt inför flytten! Vi flyttar liksom om typ 2 veckor och det är så mycket att fixa med innan dess.
Jag bara vill lägga mig ned och skrika just nu! Dessutom ska man bli förkyld igen, IGEN! Det har kommit nån sjukdoms-våg över oss...

Idag har jag och Liam varit hos Anna och Hampus i Svartå. Det var trevligt! :) Så nått kul har i alla fall inträffat idag.

Nu ska jag till MAXI och hämta ett paket som kommit med en kjol till mig från www.bubbleroom.se  ,hoppas den passar, fast jag är tveksam :)

Avslutar med några bilder från dagen:



Liam och Hampus. Det skiljer bara 6 veckor mellan pojkarna :)




Liam i solglajjor






Trött

Usch vad trött jag är just nu! Jag har grejet här hemma hela dagen i stort sett. Jag har packat lådor inför flytten, haft tvättid, ringt massa samtal hit och dit gällande flytt m.m. Det är mycket att göra. Kryddan på moset är väll att Henrik åker på långkörning nu igen. Idag åker han till Helsingfors i 3 dagar och direkt efter detta åker han på Ålands körning i 2 dagar. Det är mer än ett heltidsarbete här hemma med två barn + en massa flyttpackning hit och dit. Kalla mig vad ni vill, men ibland kallar jag mig själv för Supermorsan! Det har jag rätt till, tro det eller ej.

Liam somnade för natten redan vid 18 idag. Jag hoppas han sover som vanligt till 8 imorgon ändå. För jag tänkte passa på att utnyttja situationen när Jennifer är här och ta en promenad imorgonbitti vid 7 på morgonen medan barnen sover :) Det är skönt att gå ut medan hela bygden ligger och sover, förutom de som ska upp till jobbet dock :)

Imorgon ska jag åka till Anna i Svartå och hälsa på. Det ska bli mer än trevligt!
Dessutom hoppas jag på jäkligt bra väder på fredag. För då ska vi ut i skärgården och grilla jag, Jenny och Linn.

Liam håller på att få 3 tänder till i överkäken. De tränger fram närsom helst. Inte undra på att han ska bita på allt just nu och gnida saker i munnen. Undra om det gör ont på dem? Hur som helst, när de 3 har trängt fram har han 6 tänder!
På tal om tänder ska Liam till tandläkaren nästa vecka. Lite tdigt tycker jag nog. Men jag antar att tiden är mer ordnad för förädrarna så man får lära sig om barnens tandhygien. Kanske?!

Nu rundar jag av och ska om inte allt för länge krypa ned i sängen hos Liam. GOSIGT! Jag ser fram min tidiga morgon promenad imorgon.

Ciao!



De leker, Emil och Liam.



Liam



Liam busar


En ny familjemedlem



Malte




Liam och Malte




Liam och Malte


Idag har vi varit hos mamma och pappa i Björneborg och hälsat på vår nya familjemedlem; Malte. Han är en underbar lite valp på 9 veckor. Det är en blandras mellan nån Spaniel och Japans spets. Jag är kär i honom!

När vi var ute i tradgården kom en granne förbi och berättade att han odlade sallad, tomat, gurka m.m i hans växthus. Han frågade om vi ville ha lite, SJÄLVKLART! Jag älskar sallad. Så jag plockade åt mig lite "plock-sallad" som han sa. Det var gott på kvällens smörgås; knäckebröd, sallad och makrill i tomatsås, Mums. Mer närodlat och ekologiskt kan det nästan inte bli :)
Grannen till mamma och pappa hade en fyrhjuling och tre olika motorcyklar som Emil diggade mycket. Fast han var livrädd för motorljudet på fyrhjulingen.

Nu ska jag avnjuta lite lördagsgodis i soffan.



Liam på en filt på gräsmattan.


Sol, bad, bränna och välling

Jennifer har lekt med min blogg och design. Jag gillar den inte, så hon ska ändra imorgon :)

Idag har vi varit vid Gjutviken och badat i några timmar. Liam invigde soltältet som var stort och tog mycke plats. Det kom fram en man som presenterade sig för "en gamal scout" som erbjöd sig att hjälpa oss få upp soltältet, för vi lyckades inte själva. Tack gode gud att det finns många snälla själar kvar på jorden.
Liam har tagit sig ett premiärdopp i det blå. Han gillade att sitta i det grunda vattnet och plaska.
Vi är solbrända allihopa förutom Liam och Emil. Mina ben svider. Jag har kommit fram till att jag inte "aktivt" har solat mina ben sedan sommaren 2005. Det är läääänge sen :) Jag avskyr ju att sola och benen är så fula så jag vill inte visa dem ändå, men nu jäklar ska jag ändra på den inställningen! Jag ska försöka vänja mig vid att benen är fula och trivas med det och ge dem lite utrymme i solen...

På eftermiddagen träffade jag, Jennifer och Liam upp Åsa och Pernilla i Karlskoga på MAX. De köpte mat, men vi köpte glass. Det var GOTT! :) Det var trevligt att ses! 

Liam har fått välling på kvällen idag och han gillade det denna gången. Han sög i sig de 50 ml som jag gjorde och somnade. Han slöt ögonen och när vällingen tog slut vaknade han.

Dagen har varit bra, och den ska avslutas med några bilder;



Liam i vattnet



Liam fick tag i sjögräs, som smakade apa



Emil och Liam i soltältet



Liam i soltältet


En solig dag..

Jag började dagen med en långpromenad efter lämning av Emil hos dagmamman i värmen, på nästan 1 mil. PUH! Men vad skönt det känns efteråt när man kommit hem och fått dricka lite vatten och äta lite frukost.
Jag kämpar fortfarande lite med några extrakilon som jag vill bli av med :) Dock inga graviditetskilon, fast jag gick ju upp typ 15 kg när jag flyttade hit till stan från Filipstad.

Under dagen gjorde jag lite mat åt Liam, ett storkok som jag frös ned. Denna gången gjord på potatis, kycklingfilé, basilika, morot, paprikapulver och rapsolja.



Jag har mött upp Jennifer idag på busstationen. Hon ska vara hos oss ett tag :)

På kvällen har vi varit i skärgården jag, Liam, Jennifer och Jenny. Vi köpte pizza på Charlies och tog med oss ut. Det var hur gött som helst med pizza och skärgården och kvälls-solen var underbar!

Har öven investerat ett soltält till Liam som jag läste på Elins blogg att hon hade till Thea. Jag hade aldrig i mitt liv hört talas om ett sådant faktist. Men det är ju en GREJT uppfinning! :) Imorgon ska vi prova det och åka till playan lite och steka... Jag blir mest röd som en kokt krabba. Jag har inte de där fina generna att bli brun, tyvärr.

Imorgon eftermiddag ska jag och Liam åka till Karlskoga en sväng och hälsa på Lennart, Pernilla och Åsa. vad jag ser fram emot det :)

Avslutar med några bilder från dagen på en glad Liam. Jag ska lägga upp en video på honom också som jag spelade in, men min YouTube ville inte funka så Jennifer har hjälpt migatt få nått annat istället. Fast som sagt, videon kommer en annan dag...



Liam 2009-07-02



Liam 2009-07-02




2009-07-02

Juli

Ytterligare en dag till som passerat och det är JULI nu. Behöver jag ens nämna att jag tycker tiden går så fort?!
Hur som helst har syrran Anna varit här idag och vi började dagen med att lämna Emil hos dagmamman och sedan fortsätta med en promenad på drygt 5-6 kilometer. Det var VARMT och SVETTIGT!
Anna har även passat Liam så jag åkte och veckahandlade idag.

Jag har gjort två spännande maträtter idag. Först en tomat puré ala Italia till Liam baserat på tomat, basilika, rapsolja och vitlök. Jätte enkelt och gott enligt Liam. Det är lätt att göra egna puréer när man har en mixer, den är värd mycket :)



Till vår egna maträtt gjorde jag plättar som var lila. Jag gjorde vanlig pannkaksmet fast med en del grahamsmjöl i och för att få dem lila hällde jag i en förpackning med blåbär i smeten. MUMMA!

Vi har tillbringat en del av kvällen i en lekpark. Emil hittade en pojke i hans ålder och de härjade ganska friskt. Så Emil stupade i säng ikväll efter en dusch; ungen var ju lortig som en gatupojke :)

När Prästen var här förra torsdagen angående Liams dop upptäckte han en talang hos Emil som jag märkt utav tidigare; att han kan sjunga. Han är duktig och kommer lätt ihåg låttexter jag eller dagmamman lär honom. Eller så hör han på radion eller CD. Så prästen tyckte Emil skulle börja sjunga i kör, barnkör. "Det är ofta så de STORA stjärnorna börjar", sa prästen. Jag blev intresserad av det och frågade Emil om han vill och det ville han. Fast han förstår nog inte vitsen med en kör riktigt än. Jag ska ringa om detta till hösten, för nu är det sommaruppehåll. Prästen sa att de inte enbart sjunger psalmer, tack och lov.

Vi upptäckte i måndags att Liam inte gillar gräs. I alla fall inte att sätta ned sina fötter eller ben i gräset utan kläder/strumpor på. Han skrek rakt ut. Idag fick han sitta med i sandlådan och det var mer uppskattat.

Imorgon kommer Henrik hem från sin 4-dagars körning. Om jag inte missuppfattat nått så har han varit både i Finland och Estlan på dessa dagar.

Nu ska jag slå mitt arsle i soffan och kolla lite på TV, ensam. Det är skönt att vara ensam ibland när barnen sover.



Pojkarna leker i Emils rum.



Liam sitter upp för det mesta, även i babygymmet.



Liam på väg till lekparken



Mormor håller i Liam så de får gunga ihop. Liam tyckte det var kul :)



Liam i sandlådan.



Emil körde vagnen.

RSS 2.0