Bra dag!

Barnen och Henrik kollar just nu på filmen Aladdin så jag smiter en stund och sätter mig här vid datorn :)

Idag har varit en sån där bra dag. Vi började dagen med besök hos Helen och Noah i Degerfors. Emil och Noah lekte av sig lite medan vi andra prata. Det var trevligt :)
Efter detta tog vi svängen förbi mina föräldrar i Björneborg och fikade.

Sen åkte vi hem och gjorde middag. Efter middagen tog vi en promenad ut mot Marieberg. Det är en sån fin promenadsträcka längst med vattnet där. Vi testade om Emil ville cykla lite på hans cykel.
Han har varit rädd för den förut och inte viljat cykla, men idag cyklade han ända till Marieberg och hem igen, med stödhjul visserligen.
Men vad duktig han var! Emils hjälm börjar dock bli lite liiiiten, så nån dag ska vi köpa en ny åt han. Jag skulle vilja ha en sån där skate hjälm åt han. Jag såg de hade sånna på COOP.

Ute längst vattnet kollade vi på båtarna som låg vid bryggorna. Det är så kul med båtar.
En dag, när jag pluggat klart, ska vi nog själva köpa en båt. Men det är mest en dröm än så länge, fast den kan ju bli verklighet :)

Nu ska jag återgå till TVn jag med. God kväll!










 
 
Mobilbilder tagna ute längst med Vänerns vatten, underbar kväll!


Tråk väder!

Vart tog sommaren vägen?! Jag har snart haft 3 veckor semester och har bara 1 vecka kvar. Utav dessa tre veckor fick jag 1 vecka med fint väder! Vad är detta ?! Usch...

Vi lyckades hinna med att grilla vitlöksmarinerad fläskfilé strax innan regnet föll över oss. Vi tajmade eftermiddagen väldigt bra måste jag säga :) Henrik stod vi grillen idag och brände majsen och köttet lite för mycket enligt min smak... Så nästa gång grillar jag. Han får fixa det andra.

Efter middagen åkte vi till Karlstad jag, Henrik och barnen. Vi gjorde det mest för att ha nått att göra. Vi köpte lite helgsgodis på Bergvik och två nya fönsterlampor till vardagsrummet. De vad dyra från början men var nedsatta, annars hade jag aldrig köpte dem. De ser hemtrevliga ut tycker jag.
Jag blev lite besviken, för taklampan med samma mönster var slut... Annars skulle jag utan tvekan köpt den och hängt den över vardagsrumsbordet.

Nu sover barnen och Henrik och jag ska se på film.

Over!



 



Markslöjds "Butterfly" från MIO. Ekfot.


Volvo C30

Liam har nu fått en bil han med. Emil har en sen tidigare (så nu kan gissa hur sur och avundsjuk han är nu), och han har fått så otroligt mycket leksaker och lastbilar den senaste tiden, och Liam har inte fått nått. Så därför var det Liams tur nu.
Liam blev jätte glad för sin nya bil.

Jag har bara mobilkameran, så bilderna suger. Men det är alltid nått iaf.






Inget att skriva

Jag känner just nu att jag har NOLL att skriva. Dels så har vi inte gjort nått speciellt de senaste dagarna, sen så har jag ingen kamera heller. Så därför har jag inga bilder att dela med mig av.
Jag ska köpa min en kamera till hösten, men jag skulle redan nu kunna DÖDA för en kamera :(

Idag åkte Jennifer hem till Sundsvall igen. Vi körde henne till Filipstad igår eftermiddag, för bussen till Stockholm gick därifrån. Så därav hälsade vi på svärmor som bjöd på super god mat (som vanligt...).
Så nu har jag fått förslag på vad jag ska göra för mat när vi ska bjuda hem Maria och Peder till veckan ;)

Henrik är på Volvo-butiken för att köpa en sån där liknande Bobby car till Liam. Fast de har en bil som ska föreställa Volvo C30. Den är jätte tuff! Barnen bråkar så hela tiden om den enda bilen vi har här hemma.

Igår kväll hade vi mys kväll jag och Henrik med film och godis. Jag åt godis då faktist, trots att jag borde avstå...






mobilbild på Liam, tagen igår hos farmor i Filipstad.


Girl stuf

Jennifer och jag var på Affection på COOP idag och kollade in lite girl stuf så att säga. Jag ville ha nått till håret, bland annat inpackning och balsamspray.
Jag hittade även en NIVEA foundation som jag köpte. Jag gillar oftast inte de billigare foundations, utan köper gärna nån lite dyrare.
Jag har de senaste 3 åren använt SHISEIDO's foundation, den kostar ca 400 kr, men är så BRA! Idag hittade jag en från NIVEA i min hudton, så jag provar den. För den var avsevärt billigare.




Liam roade sig med att hälla ut en hel flaska balsamsprya i vagnen inne på Affection så jag fick sprina hem med honom och slänga honom i duschen, tvätta av vagnens tyg och tvätta hans kläder. Herregud hur vagnen och han såg ut!

Emil kom hem nu på kvällen efter nästan 2 dagar borta i Arvika/Brunnskog med sin morfar. Han har även åkt båt och varit på Gammelvala. Han har haft det jätte bra och skött sig exemplariskt enligt pappa :)

Jag har varit duktig och gått på två power walks per dag dessa två dagar. Det är så skönt att känna pulsen slå och svetten rinna :D JAg vill gå ned lite i vikt, jag känner mig så fluffig...

Jaja, nu ska jag färga håret på Henrik och sen se på TV, utan godis :/


Hårklippning

Idag har jag och Jennifer klippt våra toppar hos min vän Madde, som är nyutbildad frisör. Mina toppar var så slitna! Jag har inte klippt håret sen januari.
Innan besöket i januari klippte jag mig hos frisör varannan månad. Sen sa frisören i januar att det var onödigt, för mitt hår var fint och dessutom växer det mindre när man klipper det oftare....
Så jag tänkte klippa mig i maj, men har glömt bort det.

Nu känns håret lite fräschare iaf.
Vi sa gå över till Affection nu jag, Jennifer och Liam och kolla lite på smått och gott. Jag skulle vilja köpa några silkesdropper och balsamspray till mitt hår.

Ha en bra dag!


Regnställ

Vi har precis kommit hem från stan. Jag köpte den regnställ som jag kollat på ett tag nu. Jag hade en kupong så priset sänktes en del, så det var klart värt priset.
Jag har som sagt användt det tidigare åt Emil, och det håller vätan ute. Dessutom är jackan och byxan snygg som allroundjacka/byxa.
Emil fick det gröna.

Vad fint väder vi fick idag! :) Skönt!





McKinley regnställ, stl. 120 - Intersport 700 kr


Förändring

Jennifer har hjälpt mig göra en förändring på min blogg. Den ser mer personlig ut nu med bilder på mina älskade ungar :)

Vi har precis städat lite här hemma, dammsugat och sånt. Min pappa har precis hämtat Emil. De ska åka på minisemester till Brunnskog och Arvika för att gå på Gamelvala (om det stavas så?) och kolla på gamla bilar.

Idag har jag lämnat plasma igen. Det var ett tag sen eftersom jag haft dåligt järnvärde. Men nu har jag ätit järntabletter och äter dem regelbundet så det ska funka nu igen.

Vi ska strax ner på stan. Jag ska införskaffa mig nya regnkläder till Emil inför höstens dagsstart. Han har växt ur sitt regnställ från Intersport i stl. 110 så idag ska jag köpa ett i stl.120 istället. Jag var så nöjd med det gamla så idag blir det ett likadant, fast i ny färg.

Ha en bra dag!

Har inget att skriva

Idag har jag inte haft lust att sätta mig ned här och skriva alls.

Vad har vi gjort idag ?
Grillat, tagit promenad, varit på stan och nu har jag precis slingat håret på Jennifer. Vi ska se på film nu.

När vi var på promenad tidigare idag så ville Liam promt ha med sig sin "skabb-katt" i kärran. Han har blivit kär i den gamla gosedjurskatten efter Jennifer. Den är riktigt ful och sliten och ser ut att ha skabb. Men det skiter Liam i :)
Han somnade i kärran med den och det såg så roligt ut, jag tog mobilbilder på det.

God natt!



Flytväst

Idag har Emil fått en flytväst. Han ska nämligen åka på en kort semester med sin morfar och mormor på tisdag och då ska de åka nån liten båt och han behöver då en flytväst.
Vi köpte den begagnad i jätte fint skick av en tjej i Karlskoga. Det är en Baltic, 15-30 kg. Han vägrade prova den först, men till slut så gick det bra.


Dumma mobilkamera, men här är en bild i alla fall :)

Just nu håller jag på att kopiera bilder till CD-skivor. Jag har inte gjort denna backup sedan januari, så det är flera tusen bilder som jag kopieras. Det tar TID! Men jag vill ha denna backup i fall datorn pajar nån dag. Jag litar inte på externa hårddiskar, de kan lika gärna paja de med. Jag känner mig tryggare med CD-skivor + att jag framkallar bilderna och sätter in dem i album.


Videoklipp: Amma, ee dee?

Liam frågar i princip jämt : "Eee dee?" (Vad är det?) och pekar på allt.
Nu på senare tid säger han ofta, till exempel om jag ej svarar honom när han sagt "Eee dee" flera gånger: "Amma, ee dee?" eller "Mamma, ee dee?". Han tycker antagligen att man ska reagera mer om han säger "mamma" eller "amma" före. Han kallar mig både Amma och Mamma, det beror lite på hur fort han pratar osv.

Jag fick ett filmklipp på honom när han bläddrar i H&M katalogen och får syn på en tjej som han frågar "Eee dee?" till mig. I slutet när han sagt "Ee dee" till mig några gånger säger han lite otåligt "Amma, ee dee?"


Allmänt

Igår hade jag fullt upp på eftermiddagen. Jag hämtade barnen i Björneborg och sen kom Jenny hit och vi hade lite girls night :) Hon slingade mitt hår, vi kollade på film, åt chips med dipp och åt godis till strax efter 1 på natten.
Så jag var sååååå trött imorse när Liam väckte mig vid 9.

Just nu sover Liam middag och Emil är hos grannflickan Embla och leker. De var här en stund förut, men se gick de över till henne. Det funkar väldigt bra mellan dem, sällan bråk eller tjafs. Det är jag glad över för Emils skull.

Igår köpte jag från Stadium.se ett par REA jeans till Henrik. Det var Levis för enbart 399 kr! Alla storlekar var slut, förutom Henriks storlek. TUR! Jag köpte med en hood tröja till mig med för att få frakten gratis ;)



H&M favoriter

Det fanns inte så jätte mycket från H&M's höst kollektion som jag gillade faktist. Men några favoriter hittade jag allt :)


Till Emil


Till Liam


Till mig

 
Jag älskade Emil och Liams kläder. Jag tyckte t-shirten och västen var hur tuff som helst! Därför får de en varsin likadan outfit. De behöver ju inte ha på sig kläderna samtidigt.
Jeansen är så bra med mudden i midjan. Då är de lätta att ta på och av för barnen själva och dessutom syns inte mudden heller. Jag hoppas kläderna kommer så fort som möjligt!

Vaken

Nu är jag vaken och pigg efter en ganska kort nattsömn. Jag kan verkligen inte sova länge längre, utan känner en "stress" inombords att jag ska gå upp vid 10 senast.
Jag känner annars att jag missar stora delar av dagen och att den blir så kort. Dessutom är jag pigg och känner inte ett minsta dugg att jag är trött. Så jag antar att de timmar jag somver räcker.

Vi hade en trevlig kväll igår. Det var så gott med grillat! Det smakade bättre än på länge faktist. Jag drack bara 4 cider så jag kan inte påstå att jag kände nån berusning igår eller överhuvudtaget.
Det var trevligt att Lennart också kom förbi och hälsade på :)

Nu ska jag titta lite på H&M's höstmode om de har nått fint. Sen måste jag äta nått tror jag, känner lite kurr i magen.

Jag är lite "sen" när det kommer till musik, vad som är det "senaste". Men jag har på senaste tiden lyssnat lite på Miley Cyrus The Climb och Party in the USA och jag diggar dem! :)


Tjejkväll

Nu ska jag strax åka till Henriks jobb sen får han skjutsa mig till Karlskoga där jag ska på tjejkväll. Vi ska grilla och jag ska dricka lite cider hade jag tänkt mig :) MUMMS!!

Ha en bra kväll!

Jag har lite rött tema ikväll med ett av mina par favorit skor och ett par fina röda droppar till örhängen.







Jeans - Lindex
Topp - Kappahl
Skinnjacka - Nelly.com
Skor - Lacoste
Örhängen - Nån smyckesbutik på Marieberg/Örebro


Pluggdags

Det närmar sig att börja studera igen för mig. Bara 4 veckor kvar nu. Det är pirrigt men samtidigt ska det bli så otroligt kul! Jag är evigt tacksam att jag fick komma in bland oss alla sökande.
Idag när jag var barnfri (nu har jag lämnat dem till mina föräldrar i Björneborg) så passade jag gå ned på stan för att köpa mig nått fint till ikväll att ha på mig. Men jag hittade inget alls...

Jag hade lite tid över innan parkeringstiden gick ut så jag gick in på bokhandeln och köpte lite smått och gott som kommer till användning till höstens skolstart.





Två kollegieblock, en mapp, läsårskalender och ett super snyggt pennfodral!


Kompis

Emil har grannflickan Embla på besök här hemma så de leker tillsammans. De har stängt in sig i Emils rum för de vill vara ifred från Liam. Det förstår jag.
Det känns så overkligt att det börjar komma kompisar hit som ska leka. Då inser men verkligen hur stora barnen börjar bli.

Sen vid 14-tiden ska barnen lämnas i Björneborg hos mina föräldrar. Jag ska nämligen på en tjejkväll i Karlskoga ikväll. Vi ska grilla och dricka lite alkoholhaltiga drycker hos Pernilla.
Det ser jag fram emot.

Efter att jag lämnat dem i Björneborg ska jag gå ner på stan och se om jag hittar nått fint att ha på mig till ikväll.

Återkommer sen!

Junkyard.se

Igår fyndade jag en del på junkyard.se, på deras REA. Det blev jeans till Henrik, skor till mig och skor till Liam, och 2 t-shirtar till Emil och en till Liam.

 
LEE jeans till Henrik


Fred Perry sneakers till mig

 
VANS till Liam (till nästa vår)


LEVIS t-shirt till Emil


Qvicksilver t-shirt till Emil

 
Qvicksilver t-shirt till Liam


Yr i huvudet

Jag är helt yr i huvudet när jag rör på det. Det snurrar till och det känns som jag tappar balansen för ett ögonblick. Det är lite otäckt, framförallt när jag inte vet vad det beror på.
Det dök upp när jag låg i Emils säng och nattade honom och har stannat kvar i lite drygt 1 timme snart.

Nu har jag lagt bråkstakarna i alla fall. Så skönt!
Jag tänkte träna lite ikväll men mitt huvud snurrar så mycket att jag inte har nån motivation att träna alls. Dessutom mår jag illa. Så om det håller i sig så struntar jag i träning ikväll helt.

Dagen har gått ganska fort trots att vi inte åkte till Björneborg. Vi har varit på stan en snabbis, varit ute på gården en stund. Sen kom grannens dotter in till Emil så de lekte en stund innan läggdags.

Nu sitter jag och kikar lite på REAn på junkyard.se. Det finns så MYCKET fint till barnen och Henrik som jag skulle vilja köpa där! :) Vi får se om jag fyndar nått.

Nu ska jag surfa vidare, ha en trevlig kväll!


Liam tror jag är ett monster och gömmer sig i studsmattan




Torsdag

Imorse vaknade jag före barnen vid 8 och kunde inte somna om. Jag vaknade till ett regnväder :/ Det är ju SOL och VÄRME jag vill ha !!

Idag vet jag inte vad vi ska göra... Eventuellt åker vi till mina föräldrar i Björneborg och hälsar på. Det är trist att vara ensam med dessa bråkiga syskon.
Ibland leker de jätte bra och ibland leker de inte jätte bra tillsammans. De slåss, bits, skriker och drar varandra i kläderna så jag blir tokig!

Jag har inga linslusar till barn så de vägrar kolla in i kameran, men här får ni några mobil-kamerabilder på dem från imorse :)

Ha en bra dag!


Tretorn overall

Jag gillar att Tretorn har börjat göra annat än stövlar. För det är ju stövlar som de flesta tänker på när man säger Tretorn. Jag köpte ett par sneakers i Tretorn och Goretex till Liam i våras. De kostade visserligen 699 kr men har fungerat utmärkt och hållt hans fötter torra trots vattenpölar osv.
Nu såg jag att Ellos.se säljer Tretorns regnkläder och overaller till barn. Så jag tänkte faktist prova en Tretorn overall till Liam denna kommande vinter.

Jag älskar färg men tänkte faktist vara lite "tråkig" denna vinter och beställde en svart istället. Det går ju piffa upp med en färgglad mössa och vantar :)
Det var lite svårt med storleken till Liam. Men jag har gott om tid att eventuellt skicka tillbaka den på om den inte passar.


- Tretorn Overall, 899 kr


Outfit

Nu ska Liam och jag åka till Karlskoga, men först hämta upp Jennifer vid busstationen.
Jag ger er en töntig outfit för dagen på mig själv :)







-Svart kavaj från Bik Bok (som jag glömt bort att jag hade...)
- Blommig tunika från Cubus
- Jenasshorts från H&M
- Grå sneakers från Fred Perry/ Bergqvist skor


Liams dammsugare

Imorse när mina föräldrar hämtade Emil hade de med sig en damsugare till Liam. Liam älskar dammsugare så jag tänkte köpa en åt honom, men de hann före.
De frågade mig vilken färg han skulle ha när de ringde häromdagen och jag föredrog ROSA. Jag är så ANTI att "pojkar kan inte ha rosa saker, kläder osv". Vad skulle det göra ?!

Liam fick en glad överaskning när jag väckte honom i morse och gav honom dammsugaren :)




Emil på utflykt

Mina föräldrar kom nyligen och hämtade Emil för att åka på en dagsutflykt. De ska åka på Göta kanal hela dagen på en båt. Så imorse var det inga problem att ta upp Emil ur sängen.
Han skuttade upp och var uppspelt av glädje :)



Så idag tänkte jag passa på att fixa lite som jag inte orkar göra med två barn hemma :)
Bland annat åka till Karlskoga, till jobbet, och lämna in papper om mina studier eftersom jag är studieledig till hösten. Sen ska jag införskaffa mig lite annat smått och gott när jag ändå är i Karlskoga.

Liam vaknade 05:00 imorse och var pigg som en mört. Men det kan jag säga att det var inte jag! Så jag låg och gosade med honom under mitt täckte och lyckades få honom att somna om efter 40 minuter och nu sover han ÄN :) Så jag har ensamtid på morgonen,när hände det senast ?! Jag fick till och med duscha utan att Liam skriker efter mig.. skönt!


Mobilbilder

Vi har haft en jätte bra dag idag. Vi har varit i Karlskoga hos Åsa med familj. Barnen lekte och härjade. Åsa bjöd på tacopaj och ananaspaj som efterrätt. Det var jätte gott!



På kvällen har vi grillat och moffat rejält också :) Jag kommer aldrig klara av att gå ner i vikt :P
Nu sover barnen och Henrik och jag kolla på filmen Avatar som vi lånat av Åsa.


Här kommer lite mobilbilder tagna från vår skärgårdstur där barnen köpte glass igår:










Nytt i garderoben



Barnen fick idag lite påfyllning, trots att de redan har fullt med kläder, av kläder från H&M. Det var REA så de fick en del för pengarna. Liam fick 2 t-shirtar och 2 par shorts. Emil fick 1 t-shirt och 1 par shorts. Allt detta för lite drygt 300 kr :-)

Karlskoga

 
vi är nu på väg till Karlskoga till Åsa och hennes familj för att hälsa på. Idag var vädret lite bättre faktist, så jag tog på mig shorts. Jag vill så gärna ha lite färg på mina ben. De är vita så de bländar. Tyvärr så hamnar mobilbilderna upp och ned ibland och jag kan inte rotera dem. Ha en bra dag!

I väntan...

Jag har precis avsutat ytterligare ett bullbak på mindre än 1 vecka nu. Det luktar gott här hemma :) Så jag har har nu slagit ned min stjärt vid datorn, som vanlgt på kvällarna. Jag sitter nu i väntat på att min mobil och datorn vill göra ett samspel så jag kan ladda över bilder från mobilen till datorn. Datorn håller på att ladda ned nån programvara och har hållit på med det i över 1 timme nu...

Min mobil får agera kamera för ett tag framöver tills jag har råd att köpa en ny kamera. Tråkigt nog. Jag skulle vilja ha en kamera NU!
Kameran på mobilen är ganska bra ändå, så det funkar OK.

Usch vilen kall dag det varit idag :/ Var är värmen ??? Barnen, jag och Henrik åkte ut en stund till skärgården ändå ut till Picasso skulpturen förut och vi höll på att frysa ihjäl. Det blåste iskalla vindar.... USCH! Jag vill ha värmen tillbaka.. snälla kom kom kom!!

Eftersom jag ej kan bjuda er på dagens bilder på skärgårdens tripp så bjuder jag er på några bilder från den 19 juli 2009 istället. Alltså 1 år bak i tiden :)


Go kväll!




Barnen fick inviga deras nya Converse skor




Gravid med Emil

När jag var gravid med Liam var jag så tjock och äcklig mest hela tiden. Jag var stor med graviditeten med Emil också, fast finare på nått vis. Magen var finare då :)
Jag tittade lite i gamla mappar med bilder från den "fina graviditeten" som jag bjuder er på :)

Att vara gravid var så otroligt underbart! ♥


2 månader till förlossning


3 månader till förlossning


2 månader till förlossning


3 månader till förlossning


Gräsklippare

Vi är i Björneborg fortfarande jag och barnen. Vi har precis ätit middag och fikar nu med Ballerina kakor, mums! :-) vi har varit ute mycket idag också. Fast de har ju blåst jätte mycket, så nån strand har vi ej åkt till. Syster Anna har klippt gräset så Liam och Emil har hjälpt till med deras plast-gräsklippare.

Björneborg

Vi sov länge idag. Vi gick inte upp ur sängen förens 11. De va skönt :-) nu har jag tagit reda på all tvätt som skulle vikas in och jag och barnen ska nu åka till Björneborg . Vi ska ta med lite mat och äta tillsammans med min syster. Emil ska få ta sig ett dopp i sjön om han vill. Ha en fin dag!

Borta hela dagen

Nu är det snart spöktimmen och jag har precis fått barnen i säng. Först Liam och sen Emil.
De somnade som stockar kan jag lova. Vi har varit hos mina kusiner i Skoghall idag och hälsat på heeeela dagen. Vi kom dit strax före 12 och kom hem vid 22 tiden :)

Min mage är svullen av allt gott från dagen. Vi har fått fika och grillat, sen avslutade vi kvällen med lördagsgodis jag och barnen med filmen Alladin. Den är så otroligt bra! :)

Om gårdagen var toppen så kan jag nog inte ens beskriva vad denna dag var, ännu mer toppen kanske ?! :) Nu ska jag ta reda på lite tvätt, så jag kan lägga mig med gott samvete.

God natt!



Jag gillar Martin Stenmarck, både för att han är snygg och för att hans låtar ofta är väldigt bra. Han senaste (?) låt Everybody's changing har fastnat på min hjärna och jag gillar den jätte mycket.


Höst

Jag älskar hösten och jag älskar gardiner och sånt till hemmet. Så jag var stollig i höstens Jotex katalog som kom med posten igår. Jag kan lova att jag hittade massor jag vill ha. Det är hemskt att längta till hösten när vi har så fin sommar just nu, men jag ser fram hösten som vanligt.

Min mage

Jag är så glad att mina situp har gett mig ett litet resultat på min mage. Den har blivit plattare faktist. Jag väger fortfarande för mycket, jag vill gå ner mellan 5-10 kg helst. Men jag har så dålig motivation för de. Jag orkar inte :-( eftersom jag inte har nån kamera än, så får ni en mobilbild istället.

Toppen dag

Förutom en bråkig Emil i mellanåt har denna dagen var så bra!
Vi har varit ute nästan hela dagen i solen och haft det bra. Först stranden, sen hemma här ute och med besök av Maria och Lucas. På kvällen nu har vi varit hos våra trevliga grannar i huset intill.
Deras barn är jämngamla, nästan på dagen, med Emil och Liam. Så det är kanon :)

Nu ska jag strax sätta mig ned och äta godis i soffan. Jag struntar blankt i min vikt och sånt ikväll :)

Imorgon åker jag och barnen till Skoghall till mina kusiner och hälsar på, tyvärr ska vädret bli sämre imorgon.

God natt!


Stranden

Barnen och jag befinner oss just nu på stranden. De är lite blåsigt, men vattnet är ganska varmt. Vi tog me bullar och några kakor som vi fikat me. De är så skönt me denna frihet :-) Vi åkte till skogöa i björneborg idag me, för ja har så bra uppsikt på barnen här när jag är själv. Det är inga farliga bryggor här heller :-) Liam springer jämt fram till dom annars.

Besök

Idag har vi haft besök av Noah och Helen. Vi har varit i lekparken, lekt här hemma, fikat och ätit pizza. Noah och Emil är jämngamla och de har lekt jätte bra ihop vissa stunder och vissa stunder bråkat också :)
Det var trevli8gt med besök och sällskap!

Nu är vi ensamma igen. Barnen kollar på Bolibompa just nu. Så jag passar på att ta mig en liten kortis vid datorn.
Ikväll kommer Henrik hem efter 3 dagar borta. Men han åker imorgon igen hela dagen, sen åker han bort i 2 dagar i helgen också.
Usch, det är jobbigt att vara ensam hela tiden med barnen.

Nu bråkar de där inne, så det är lika bra att ta hand om dem...

Verkstad

Idag har vår bil varit på verkstad under dagen för ett fel som jag upptäckt de senaste veckorna. Det var ett hjullager och nån tillhörande axel som skulle bytas ut. Så 3500 kr kostade det besöket.
Så fruktansvärt tråkigt att behöva lägga så mycket pengar på en bil... Nu hoppas jag det int eblir nått mer fel på den på lääääänge.

Baka baka bulla!

Här kommer en sen kvällshälsning från vårt bullbak, via mobilen. Liam är jätte trött, men vägrar att somna så han får vara med och greja. Nu är jag strax klar med bullarna, sista plåten är inne i ugnen nu. Jag är trött, så efter detta blir det sängen för mig, gud så skönt. God natt!

Nyss hemkomna

Nu har vi precis kommit hem efter en hel dag utomhus i Björneborg. Denna dagen började uselt med en bråkig Liam och varade och slutade underbart!
Vi har badat i flera timmar vid stranden och grillat och badat i poolen. Jag kan inte säga mer än att det verkligen varit en toppen dag!

Nu tittar barnen på TV, en film. De bråkar för tillfället ej med varandra *peppar peppar* De bråkar ju jämt med varandra annars. 

Barnen ska läggas strax, efter det ska jag baka lite bullar. Vi får besök imorgon och jag har tänkt baka bullar för det heeela veckan men har bara dragit ut på det hela tiden för det fina vädret.
Vi tänkte stanna hemma under dagen idag och baka, men stranden lockade mer faktist. Så ikväll när mörkret lägger sig sakta men säkert ska det bakas här hemma :)

Nu säger jag god kväll, för jag har massor att göra ikväll så någon dator blir det inte mer av!


Stranden



Vi befinner oss just nu på stranden i björneborg. De blåser och är lite kallare idag, så det är bara Emil som badar. Självklart badar han med sin späckhuggare :-) Det är underbart med sommar ändå. Jag tror nog att det är första året någonsin som jag tycker de.

Bråk unge!

Ibland är det hopplöst alltså! Den minsta, Liam, är värst av dem båda. Han göra så mycket som han inte får göra. Troligtvis i ren nyfikenhet, men det är ju hopplöst ändå!
Han är jätte jobbig just nu...

Emil gjorde aldrig sånna här saker när han var liten. Han var helt lugn och gjorde inte mycket väsen av sig alls. Nu har jag en helt tvärt-emot-unge som gör mig arg jämt.

Vi ska strax gå ner på stan och köpa en kamera, om de har nån som jag vill ha.
Sen kanske vi åker till stranden igen, om det är varmt ute. Jag har inte hunnit känna efter.

Jag är så arg just nu...

Videoklipp: Liam säger bil

Liam har börjat säga massor av ord på sitt egna sätt många gånger, som de flesta barn gör i början. Det senaste tillskottet på ordlistan är Bil. Liam säger nått i stil med "Brrrtua".
Jag fick en filmsnutt på honom igår kväll när han skulle sova.

Hör själva!


Lyckades

Jag lyckades få igång den vattenskadade kameran så pass så jag laddade över de bilder som jag hunnit ta innan den åkte under vattenytan. Bilderna är lite suddiga, men det duger :)
Vi blåste upp den stora späckhuggaren idag som Emil lekte med läääänge. Den var tydligen underhållande.

Vi badade på "Skogöa" i Björneborg idag. Där badade vi nästan alltid när vi växte upp. Det är mysigt där, och lite avlägset. Man har ständigt koll på barnen utan att blanda ihop dem.







På bilderna; Emil, Liam, syster Anna och mina föräldrars hund Malte


Kameralös igen

Nu är min nya kamera död för alltid. Av en olycka så tappade min syter den i vattnet idag när vi var på stranden. Tråkigt måste jag säga, för nu får vi ytterligare en gång lägga pengar på en ny kamera.
Jag var nöjd med den som jag hade, så om jag hittar en likadan igen så ska jag köpa en.

Jag vill inte vara kameralös allt för länge så imorgon får jag ta med barnen ner på stan och kolla vad Expert har för nått.

Dagen idag spenderades i Björneborg, mestadels på badstranden med barnen och min syster. Tills åskan kom, då drog vi oss hem.

Nu sover barnen och jag ska städa undan lite, sen ska jag använda mitt promenadband.

God natt!

Stranden

Vi har tillbringat många timmar idag på Jutvikens strand där vi har badat massor! Jag har dessutom brännt mig en hel del, som vanligt. Jag blir ju nästan aldrig brun utan snarare röd som en kräfta :)
Henrik och jag tog oss vårt första dopp i det blå idag för året.

På eftermiddagen grillade vi marinerade kotletter med hemmagjord potatisgratäng och färsk sallad. Det var så gott. Jag måste erkänna att jag är riktigt duktig på att grilla kött, de blir perfekt grillade :)

Nu håller vi på att städa lite här hemma, för det är massor av tvätt att ta reda på. Henrik håller på att packa resväskan, för imorgon drar han till Riga eller Tallin eller likande i 3 dagar.

Bion igår var skit bra också! Så när Beck - Levande begravd kommer ut på film kommer jag köpa den omgående.








Bilder från i lördags

Här kommer bilder från i lördags när barnen och jag var i Björneborg hos mina föräldrar. Mina systrar Emma och Anna var där också :)











 


Söndag

Jag är alldeles ensam hemma nu, förutom Liam som ligger och sover i rummet intill. Det är så skönt! Henrik ät ute på en kort körning med bussen och har med sig Emil.
När de kommer hem sen ska vi äta taco tillsammans. Sen kommer mina föräldrar hit och ska passa barnen medan jag och Henrik åker på bio i Karlstad.
Vi ska se på Beck - Levande begravd.

Idag är det jätte varmt och härligt. Så barnen var ute en stund förut och plaskade och badade i bad-båten. Liam älskar det verkligen.

Jag hoppas det är så här varmt imorgon med, för då vill jag åka till stranden.



Jag hoppas den är lika bra som den låter.


Björneborg

Jag och barnen befinner oss just nu i Björneborg hos mina föräldrar, vi har varit här stor del av dagen. Min syster Emma är här på besök från Oslo.
Mamma och pappa har köpt en stor pool så vi har badat jätte mycket idag :)
Vi har ju verkligen fått toppen väder nu på eftermiddagen.

Jag har brännt mig på min rygg så den svider jätte mycket just nu... typiskt.

Vi ska stanna här ett par timmar till. För vi ska grilla här också. Mumms!

Jag återkommer med bilder imorgon.

Ha de bra!

Vikt

Nu när jag har semester och har mer tid att kunna tänka på mig själv ska jag ta tag i min vikt. Jag har gått upp några kilo sen jag vägde mig sist. Inte så konstigt igentligen.
Jag äter godis varje dag och flera gånger ibland. Dessutom har jag tappat all motivation att röra på mig de senaste veckorna.
Men NU, nu ska jag ta tag i det. Jag ska dra ned radikalt på mitt godisätande och dessutom på mina portioner när jag äter. Dessutom ska jag börja röra på mig regelbundet.

På dessa 4 veckor ska jag gå ned minst 5 kilo.


SEMESTER!

För jag har tagit semester, för jag har tagit semester, för jag har tagit semesteeeeeeer. FAN vad jag är bra!
(Sjung melodin för "jag har tagit studenten")

Jag är så glad så glad! Efter en lång arbetsdag så har jag äntligen slutat jobba för 4 veckor framöver!
Jag svärde inte så mycket idag ändå, som jag trott.

Nu har vi lagt barnen jag och Henrik. Henrik är över till Statoil en snabbis och jag måste bara städa badrummet lite fort, sen ska vi se på film Henrik och jag.


Investera för dåligt väder

Jag hoppas verkligen inte på dåligt väder på över 4 veckor nu, men om, bara om det blir dåligt så måste man ha en backup för lata regniga dagar tycker jag :)

Så idag fick vi hem ett paket från cdon.com med filmer. De hade 3 Disney filmer för 249 kr. Jag fullkommligen älskar Disney!
Emil har dessutom förälskat sig i ALLT som har med Dinusarier att göra. Så en Dinausarie film var ju ganska passande också, dessutom är den från Disney.
Sen köpte jag och Henrik oss en film som vi såg reklam på nyligen som vi kom på att vi ville se igen; I am Legend.




1 dag kvar!

Imorgon eftermiddag kl. 17:45 loggar jag ut mig från mitt jobb för 4 veckor semester! Jag längtar så jag blir tokig!!
Jag ser inte fram emot morgondagens arbete dock. Jag kommer svära och fräsa som en ilsken katt imorgon. Jag vill inte gå till jobbet helst... Men 1 dag får jag väll lov att överleva när jag vet att jag slipper stället sen i 4 veckor.

Idag har hyresvärden äntligen varit här och satt in ventilationsgaller till vårt badrum. Vi har inte haft nån ventilation där inne alls, så om man inte hänger upp de fuktiga handdukarna på andra platser i lägenheten efter man duschat så luktar de mögel efter några timmar. Det är vidirgt fuktigt inne i badrummet.
Men nu har han satt in ett sånt där "galler" så jag hoppas det förbättrar det hela, annars kommer jag gnälla igen.

Jag ska nu kolla lite på Adlibris och Bokus efter lite böcker som jag fått tips om är läsvärda. För i så fall vill jag köpa dem, inte låna på biblioteket. De ska trots allt användas i ett viktigt syfte, och då vill jag äga dem.

Go natt!

2 dagar kvar

Nedräkningen fortsätter... Nu är det bara 2 dagar kvar till semester!
Jag fick dock reda på idag att jag bara har 13 dagar betald semester och övriga är obetald. Så min lön i augusti kommer bli minimal. Men jag antar att jag får från CSN då, eftersom jag börjar plugga då.

Nu sover mina barn och jag håller på med massa tvätt, som vanligt :) Liam kissade ned sin matta i hans sovrum förut så den håller på att tvättas just nu. Alltid är det nått :)

Jag har inte så mycket att skriva igentligen, men jag lääääängtar tills fredag eftermiddag!!

Jobbdags

Nu ska jag strax lämna barn på dagis och sen bege mig till mitt jobb. Jag älskar kläder så mycet och tänkte även idag visa er mitt klädval idag :)







Jeans, Gina Tricot
Linne, Gina Tricot
Kavaj, Bik Bok
Turkost nagellack, H&M


Bajs på pottan

Liam har den senaste veckan två gånger bajsat på pottan! Han har varit väldigt hård i magen, men det verkar lättare för han att bajsa i pottan då än i blöjan.
Han är bara 1,5 år och jag tycker inte man ska stressa på nått sånt här, utan att ta det i hans egna tackt.

Han har visat intresse för pottan och han visar stor lycka när det kommit bajs i den :)

Min älskad unge!

Liam goes Ullared




Jeanshorts och t-shirt från Ullared

Jag skulle så gärna vilja åka till Ullared igen! Sist när jag och Helen var där i Mars hittade jag så mycket fint som jag ångrar att jag inte köpte.

Från det ena till det andra så är det bara 3 arbetsdagar kvar nu till semester! Nedräkning till MAX!
Jag vill att dessa dagar ska gå jätte super duper fort!
Om jag får arbeta med det som jag har gjort dessa två dagar så kommer de gå jätte fort, så jag hoppas arbetet inte tar slut.

Nu ska jag sätta mig i soffan med Henrik innan det är dags för läggdags.

Go kväll!


Blommig tunika

På Cubus fyndade jag en söt blommig tunika i lördags. Den kostade bara 99 kr.
Jag ska ha den idag tillsammans med min kavaj och mina sneakers från Fred Perry. Det blir fint! :)




Sovande barn

Det är så rofyllt att titta på ett litet barn som sover. De är så otroligt fina.
Så jag var tvungen att föreviga en härlig stund när de är alldeles tysta. Det enda som hörs är deras lugna och rofyllda andetag..
Älskade barn.

Jag har gjort klart det mesta här hemma och ska strax lägga mig jag med. Skönt.

God natt!




4 dagar kvar

Nu är det bara 4 arbetsdagar kvar innan semester! Ni kan inte ana hur mycket jag längtar ?!
Jag har semester i 4 veckor, jobbar 1 vecka och sen ska jag börja studera. Jippi!

Jag är så glad att jag ska bli nått. Jag ska bli Medicinsk Sekreterare.
Äntligen kan jag få göra nått annat och komma bort från mitt arbete där jag inte alls trivs längre.

Nu har jag lagt barnen. Så det är lugnt och tyst här hemma. Jag ska som vanligt strax ta tag i alla städning, hänga tvätt osv... Men det gör mig inte så mycket.
Tanken har slagit mig ibland, vad skulle jag göra om jag inte haft barnen som stökade ner? Eller lortade ned sig så jag inte hade tvätt att ta hand om ? Gud vilket tråkigt liv jag skulle ha.

Jag borde låta bli, men jag kunde inte. Jag sitter nämligen och smaskar på en liten skål med OLWs chips. Superchips, grillsmak :) De var smaskiga. Till och med lite mer crispiga än de vanliga grillchipsen.


Videoklipp : Liam säger glass



Liam försöker säga glass. Dessutom har han lärt sig vart frysen och glassen ligger. Idag efter jobb och dagis sprang han fram till frysen på en gång och skrek "Gasccchh" och ryckte i dörrhandtaget till frysen. Tack och lov är frysen så trög att få upp, så han klarar det inte på egen hand än så länge :)



Kavaj

Jag ska strax åka till jobbet men ska bara ge er nån bild på min nya kavaj. Det var Emma som ville ha en bild och så ska bli :)




Gardiner

Jag köpte häromdagen nya gardiner till köket. Jag fick känslan av höst och mys när jag såg dem, desstom en värmande inbjudan på nått vis. Så trots att det är värmande sommar ute så kunde jag inte låta bli att låta köket få en "höstlig inbjudan" redan nu! :)

(Min kamera är fuktskadad,  därav suddiga bilder...)




Björneborg

Efter allt bråk och ståhej imorse stod jag inte ut! Jag vägrade vara hemma med ungarna hela dagen, ensam. Så jag packade väskan och tog med dem till Björneborg. Helen och hennes son Noah skulle dit, så vi träffades upp på badstranden och lät barnen bada.
Det var jätte kul tyckte de. Jag som är en badkruka i högsta grad skulle aldrig slängt mig i vattnet, men det gjorde barnen. De höll på i vattnet i ca 1,5 timme tror jag.

Jag tog några bilder på barnen, sen hängde jag tyvärr kameran på min handled medan barnen lekte. När Liam rammlade under ytan och inte kom upp så fick jag panik och kastade ned mina händer under ytan för att få upp honom. Vad händer med min kamera tror ni ? Jo, den pajar.
Skit samma känner jag, huvudsaken är att Liam mår bra.

Men nu är man kameralös igen efter att den förra gick sönder för knappt 2 månader sen. Eller, kameran funkar igentligen. Men den ger suddiga bilder och det är mindre kul.

Här får ni iaf bilder på barnen, tagna innan kameran åkte under vattenytan :)






Bråk ungar!

Så arg jag ungar som jag har varit idag har jag inte varit på LÄÄÄNGE! Tro mig! Jag kom till den gränsen att jag mest skrek och svår hela tiden, dessutom grinade jag av ilska när jag skulle duscha!
Ibland känns det som jag har lust att dunka huvudet i väggen och kollapsa, för då slipper man höra och se allt.

Nu sover de så jag kan äntligen andas och känna lugnet sakta lägga sig över lägenheten. SKÖNT!


Shopping

Jenny och jag har ägnat en stor del av dagen på Mariebergs köpcentrum i Örebro. Vi har shoppat en hel del faktiskt och mycket fint.
På kvällen har vi grillat och ätit kött som jag tappade på marken, nu ska vi kolla på film och äta godis.

Jag avslutar med lite bilder på mina shoppingfavoriter från idag :)




 





- Kavaj från Bik Bok, kort modell
- Linnen från Cubus, kofta H&M, linne från Gina Tricot
- 3 linnen från H&M
- skor från Skopunkten
- tunikor från Gina Tricot
- Klocka (Liams rum) från Lagerhaus


Liams första rum

Nu när Liam är 1,5 år tyckte vi att det var dags för eget rum. Vi har inrett det lite spontant idag jag och Henrik. Det är vissa saker som ska till och sånt, men det är i princip färdigt.
Han får fortfarande sova i sin spjälsäng. När han fyller 2 år ska han få en växasäng eller liknande tänkte vi. Hans garderob med hans kläder är fortfarande i vårt sovrum, för annars kommer han riva ut alla kläder JÄMT :)

Så här ser hans rum ut i dagsläget:












Nytt

Jag fick idag ett brev på posten från Villervalla. De hade REA på deras webshop, tyvärr var det slut på mycket i de storlekar jag ville ha. Men två tröjor hittade jag, en till Liam och en till Emil.

 


Jag visste också att de hade REA på Bergqvist skor här i stan och köpte mig ett till par skor idag, mina första Lacoste skor ever. Jag har spanat på dem hela våren, men varit allt för snål. Nu när de var nedsatta så kunde jag inte låta bli :)


Värmen kom!

På eftermiddagen och kvällen nu kom äntligen värmen och de flesta molnen på himlen försvann! Så vi gick ut efter middagen och barnen fick bada i båten. Det var jätte härligt ute :)
Henrik kom hem från sin 4 dagars resa när vi var ute, gissa om barnen blev glada ?! Emil har sagt flera gånger under dessa dagar att han "saknar pappa".

Vi avslutade vår vistelse utomhus, innan det vankades kvällsmat och läggdags, med att hoppa oss svettiga på studsmattan jag och Emil. Det är ju jätte jobbigt, jobbigare än vad man tror :D





 




Ute på gården

Nu sover Liam middag och Emil sitter och leker här i datarummet. Vi var ute på gården förut när vi kommit hem från stan. Barnen lekte med stenar och sprang runt med alla deras leksaker. Tyvärr blåste det lite för mycket, så jag ville inte att de ska bada i badbaljan som de igentligen ville göra. De kommer börja frysa på en gång då.

Jag och Emil ska gå ut och hoppa lite på studsmattan, jag har lovat han det medans Liam sover lite. Sen ska vi laga mat. Idag ska vi göra kåldolmar! Det har jag inte ätit på jätte länge! Gott ska det bli.

Jag avslutar med lite bilder från dagen ute på gården.

 

 


Allergisk reaktion

Jag gick upp imorse för att gå till jobbet. Men när jag hade duschat och tittade mig i spegeln var mina ögon alldeles röda under dem, och svullna. Jag försökte smörja med olika ögoncremer och jag försökte också sminka över det, för det såg rent ut sagt förjävligt ut.
Till slut gav jag upp och stannade hemma från jobbet. Jag lät barnen vara hemma också och lät dem sova tills de vaknade självmant. Skönt för dem.

Vi gick ner på stan till Apoteket förut, för jag var tvungen att få tag i nån creme eller nått som hjälper mot svullnaden och irritationen av huden under ögat. Jag fick tips om en fet salva som skulle vara bra, så jag köpte den. Dessutom köpte jag en mascara från Apoteket också som ska vara "bättre" än andra mascaror. Jag är lite skeptiskt till det, men jag köpte den ändå.
Jag tror nämligen min Dior mascara är boven i dramat för denna reaktion.

Emil och jag köpte oss ett par skor också på Bergqvist när vi ändå var där. De hade massa REA, och sånt älskar jag.

 





- Nike skor till Emil
- Fred Perry skor till mig (det är plommon lila rand på dem, I love it!)


RSS 2.0