Mors Dag

Mors Dag hittills;

Vaknade tidig; 05:30 utav en ledsen Liam. Han var otröstlig i 30 minuter, jag har ingen aning om vad det berodde på. Han tröstades sig efter, som sagt, 30 minter vid mitt bröst. Vi hade det jätte mysigt en stund tillsammans innan storebror Emil kom in till oss. Då myste vi tillsammans tills Emil börjar fråga om frukost.
Barnen vet ju inte vad Mors Dag är riktigt fast jag försökte få Emil att förstå och till slut gav han mig en kram och sa " Åh, min söta goa Mamma". Han kan vara snäll Emil.

Emil är hos mormor och morfar nu. De hämtade honom förut så jag kunde få ha tvättiden i lugn och ro och kunna utnyttja den till max. Jag har så MYCKET tvätt.
Emil, Liam och jag åkte till Bageri Höghuset förutot och köpte en grädd-tårta till mormor på Mors Dag. Jag ska nämligen åka till dem sedan och hämta Emil och då tänkte jag fira min mamma.

Jag sitter nu och kollar på olika tårtor till Liams dop. Jag har "Googlat" efter olika och hittat massor som är fina, så klart!
Jag har bestämt att jag inte vill ha en "fotografi-tårta" längre, utan en tårta i marsipan. Det ska vara med nån dekoration på. Dopet närmar sig nu och det är så mycket som ska fixas.
Dessutom har Henrik och jag bestämt att vi vill ha ett enkelt dop. Henrik ska inte ha kostym eller likande, utan simpelt och avslappnat. Sedan får våra gäster klä sig hur de vill självklart, det är så kallad Fri klädsel.

Igår fick Liam prova nappflaska och han kom på hur man skulle suga i sig innehållet på en gång. När vi skulle lära Emil att suga på flaska så fattade han inte hur man gjorde, vi fick hålla på ett tag innan han "hajade". Hur som helst gillade inte Liam innehållet han fick; vatten.

Ikväll kommer Henrik hem! Han ringde förut och berättade att han köpt en Mors-dag-present till mig på båten från honom och våra söner. Jag blir ju självklart nyfiken på vad han hittat på. Hoppas det är godis! :)



Emil ger lillebror nappflaskan.



Liam på bordet, som vanligt.


En härlig dag!

Vi har haft en toppen dag verkligen, inget att klaga på.
Vi vaknade utvilade och hade en lugn morgon med inget stress.

Vid 12 hämtade vi upp Jenny som var snäll och passade Liam och Emil i bilen medan jag sprang in på Lindex och Apoteket. På Lindex skulle jag hashorts till Emil som endast hade 1 par i sin garderob. På Apoteket behövdes det fylla på med solskyddsfaktorn.
Jag hade tänkt att det hela skulle gå fort och smidigt, men ICKE DÅ! Folk överallt, det kryllade av dom! Att gå in snabbt på Lindex och Apoteket skulle vanligtvis ta kanske max 10 minuter, men nu tog det 40! Jaja, jag fick i alla fall mina grejer.

Sedan träffade vi upp Pernilla och Åsa på MAXI parkeringen där vi sedan åkte ut på skärgården för picknick. Lennart hon körde i kapp oss med ett rejält tutande.
Det var hur bra som helst och vädret kunde ju knappast bli bättre. Vi satt dock lite i skuggan ändå med tanke på Liam och Kim.

Min syster Emma och henns pojkvän kom en stund också. Sedan tog de med sig Emil in till Fastingen så han skulle få åka karuseller. Jag blev glad för en stunds barnvakt. Emil blev bortskämd, fast jag inte trott att han skulle bli det. Han fick åka 8 gånger karusell.

Vi har precis ätit mat: Fläskfilé och pommes stripes med sallad. MUMMA!
Liam sover än, han somnade i vagnen förut vid 3-4 typ. När vi åkte hem flyttade jag över honom i bilstolen och där sitter han än och sover. Jätte skönt för man hinner med lite pyssel då.

Jag gick upp på vinden förut och hämtade ned lite mer kläder från Emils bebistid. Emil har mycket kläder efter sig som är fina. Så i princip allt kan jag använda till Liam.

Nu ska jag städa lite och pyssla medan lillen sover.

Hej!



Liam idag på filten.



Emil i samma kläder som Liam hade på sig idag.



Emil i samma solhatt som Liam idag hade på sig.


Fastingen, Taco och Liam 5 månader!

LIAM VÅR KÄRA POJKE ÄR IDAG 5 MÅNADER! 

Han har den stackarn har åkt på ögoninflammation på båda ögonen, igår det vänstra och idag det högra. Han mår dock bra i övrigt.



Liam med sitt inflamerade öga, taget igår kväll.

Dagen har varit fullspäckad från morgon till kväll.

Förmiddagen började med att JAG OCH EMIL, BARA VI, åkte till stan och köpte ett par sandaler till honom. Emil och jag har inte gjort nått ensamma utan Liam sedan Liams ankomst till jorden.
Emil var helt överlycklig för sina nya sandaler som vi köpte BILLIGT! Jag älskar billigt. Jag hade räknat med flera hundra lappar, men vi kom undan med 125 kr.



Emil blev jätte glad för sina nya skor!

Efter detta var det dags för att åka karuseller eftersom det var Fastingen. Emil fick ett håk-häfte med 6 biljetter. Han var överlycklig! Jag ville också åka med, gietvis. Så jag låtsades att jag hade en mycket rädd son som inte vågade åka själv, så jag kunde få åka med som moraliskt-stöd, gratis givetvis. Det gick bra. Några karuseller fick han åka själv också.

På eftermiddagen träffade jag upp massa vänner utanför Mastmagasinet. Det var After Work med Taco-buffé som vi moffade i oss.
Efter "Mastis" gick vi hem till Madde, de drack lite cider och jag fick dricka alkoholfritt. Men snart är det dags för mitt "Release-PARTY", som vi kallde det. Då ska jag ha kul med gänget och dricka lite barnförbjudna drycker. Den kvällen ser jag fram emot.

Imorgon ska det bli lika fint väder som imorgon, om inte bättre! Härligt! Då ska vi mötas i Skärgården på lite picknick med några vänner och deras barn och självklart Lennart! :)
Jag köpte några TUBS förut som jag ska fylla med ost och gurka, så mackan blir riktigt svettig i värmen. Gurka brukar ju göra mackan svett.

Imorgon åker Henrik till Åland IGEN! Jag som hoppats på att det inte skulle inträffa före midsommar misstog mig. Imorgon är det med all säkerhet den sista gången som han åker innan midsommar i alla fall. SUCK!
Jag fick åtminstone njuta va två dagar utav hjälp med pojkarna.

Rundar av med några bilder:




Emil fick åka Scania lastbil.



På Mastis, Jenny, Linn och Madde. Resten hämtade käk...



Hemma hos Madde.

Lite bättre

Idag känner jag mig inte lika irriterad. Godiset lindrade bra igår och jag kände mig genast lyckligare. Tragiskt att man ska behöva äta godis för att må bra.
Ny tag idag med en pappa hemma igen efter en evighets lång vecka ensam med pojkarna. En av de värsta veckorna jag upplevt tror jag. Jag höll på att skicka in en skriftlig uppsägan till socialstyrelsen ibland... Nej då, inte riktigt så illa, men nästan ibland.

Idag har Emil fått vara hos dagmamman, hans reserv-dagmamma då han ordinarie är bortrest i 1 vecka. Vi var till Karlstad. Vi hann inte så mycket som vi hoppats på. Vi gick endast in på Barnens Hus och sedan åt vi mat på MAX.
Jag köpte tvy MUMIN snuttefiltar till Pias nyfödde son och en Babybok till Liam.
Jag sitter nu och  fyller i massa i boken om hans födelse, vikt osv...

Jag börjar bli lite krasslig, min kropp värker lite och min hals med. Liam har hela dagen haft gegg i ögonvrån och nu på kvällen är han röd och jätte geggig i ena ögat. Så antagligen har han fått ögon inflammation han också.

Det var babysim på eftermiddagen idag också. Kul som alltid.
Efter detta åkte jag en snabbis förbi Pia och kollade på hennes nyfdde gosse som otroligt söt och liiiiiten.

Liam är så söt och har börjat säga "DA DA DA DA DA" jätte mycket. Framförallt när det är dags att sova på kvällarna när vi ligger i sängen.

Imorgon blir det karusell på Fastingen med Emil, han var så glad när han skulle sova förut, eftersom han visste att imorgon ska han äntligen få åka karusellerna.



Emil och Liam busar på golvet.



Emil och Liam



Liam kollar ofta på vad Emil gör...

Skit!

Allt känns bara skit idag!

Bråk, bråk och bråk hela tiden....

Dessutom har jag skickat ut massa dop-inbjudingar och upptäcker i efterhand att jag skickat dem UTAN ATT SKRIVA VEM DET ÄR I FRÅN!!!! GAAAH!!!!!!
Hur kan man vara så jäkla dum?!!
Det står dock att Liam ska döpas, så de flesta fattar säkert... men ändå.........

Dessutom har jag fått en ny hårfärg som är FUL! Jag får skylla mig själv, men det är skit ändå.

Jag ska åka och köpa mig en godis påse nu, det kommer få mig att känna mig lite bättre och gladare.


Idag... Ett långt inlägg....

Det känns just nu som jag går in i väggen snart! Jag är så glad att Henrik kommer hem på torsdag.
Till helgen ska den där Cinderella upp från havet och renoveras så då har inte Charterbuss några körningar dit förens på midsommar, så SKÖNT!!! Jag vill ha Henrik hemma nu ett tag på nätterna och kvällarna framförallt.
På midsommar kör han dock så då tar jag våra söner med mig och åker ner till västkusten.

Idag har vi mött upp min syster Anna vid resecentrum. Hon ska sova här i natt så vi ska kolla på film strax.
När vi väntade på Anna vid järnvägen stod det ett godståg inne på perongen. Emil ville gå fram och kolla på det. Tåg-chauffören satt där inne med öppen dörr så han började prata med oss. Han erbjöd Emil att komma in i loket och kolla, fast Emil vågade inte. Det var trevligt att prata med killen, han var en rolig prick.
Hur som helst, tåg facinerar mig. Det har det alltid gjort. Det vore kul att köra ett sånt där lok. Jag minns så väl på gymnasiet när jag och Anna pratade om en sådan utbildning. Lokföraren jag pratade med idag sa att utbildningen är på 55 veckor, helt överlevnadsbart.

Min dröm och vilja att bli barnmorska är inte så stark att jag vill sätta mig vid skolbänken igen under 5-6 år. Det lockar mig inte. Så ska jag utbilda mig till nått ska det bli nån kortare utbildning. Vi får se vad jag ska göra med mitt liv. Hittills har jag gjort det mitt hjärta brunnit för som starkast; Skaffat barn. På köpet fick jag två fina och friska söner som jag älskar över hela mitt hjärta.
Efter min mammaledighet går jag tillbaka till Transcom, tillsvidare...

Imorgon ska jag färga mitt hår. Jag ska slänga i nån brun/röd nyans i håret här hemma. Jag har inte lust att slänga ut några pengar på att klippa och färga håret hos frisör nu. Istället gör jag det själv, om jag vill.
Jag ringde Helen idag och bokade en klippning och färgning i augusti istället. Då kan det vara kul att piffa upp håret lite efter en sommar med slitet och solblekt hår.

Från och med torsdag är dagarna fullspäckade till söndag.

Torsdag; Karlstad med Henrik. Vi ska till sjukhuset, IKEA och möjligtvis Bergvik. Efter Karlstad ska vi på babysimmet (om det är nått denna vecka?)

Fredag; FASTINGEN! Vi ska ner på stan och åka karuseller med Emil har i lovat honom. På fredag eftermiddag ska jag på After Work på Mastmagasinet med ett härligt tjejgäng.

Lördag; Picknick i skärgården med mina vänner (och arbetskompisar) och deras barn. Håller tummarna för bra väder.

Jag ber om ursäkt för ett långt inlägg och tackar för mig.

Hej!



Min lilla Liam sover så rofyllt i vagnen, så FINT!

Framkallning

Jag har nu suttit länge vid datorn och beställt framkallning på bilder från november 2008-maj 2009. Jag har varit så slarvig och inte framkallt nått alls. Dock har jag varit noga och sparat allt på CD-skivor i fall datorn skulle gå sönder.
Jag har passande nog vunnit ett bud på Tradera med massa fotoalbum som jag kan sätta bilderna i.

Båda mina barn sover. Liam i soffan och Emil i hans säng. Emil kom in till mig 05:30 imorse, pigg som en mört och säger : Det är ljust ute nu", i och med det så innebär det att man inte kan sova...
Jaja, dum som jag är sätter jag på TVn och somnar om en stund. Jag vaknar sedan 2 timmar senare! Det var inte nått jag planerat. Allt var hur som helst frid och fröjd och Emil satt i soffan och kollade på Bolibompa.

Snart kommer min syster Anna hit och ska sova här över natten. Hon ska passa barnen sen så jag i lugn och ro kan handla lite på MAXI.
UPPSKATTAT! Jag blir så avundsjuk på alla som har lätt att få barnvakt, var tacksamma för det. Jag uppskattar det verkligen de få gånger jag får det.

Ha de!

Söndag

Idag lämnade Henrik boet och åkte till Åland och han kommer inte hem förens onsdag natt. Så vi är ensamma länge nu.

Emil hade feber i natt och väckte mig vid 3. Han var dålig och grät. Jag gav honom Alvedon, som han utan protest, drack upp i ett nafs. Fast jag förstår honom, det smakar ju saft.
Sedan somnade han och vaknade inte förens 11:30 idag! Gissa om vi haft en lugn morgon jag och Liam, förutom en tråkig tvättid dock.
Idag har Emil varit pigg och kry förutom att båda hans ögon är röda och det kommer gegg från dem båda. Jag är säker på ögoninflamation. Vilket smittar skit lätt.

Det skulle ju inte förvåna mig om jag blir sjuk nu med två barn här hemma, ensam. Jag blir oftast som sjukast då Henrik är på Ålands-hav. Gud måste verkligen ge igen för gamal ost ibland. Jaja, peppar peppar än så länge.

Emil fick åka med morfar i hans lastbil en sväng idag. Mellan Karlstad och Kristinehamn så jag fick vara ensam (nåja, med Lia åtminstone) i 1 timme. Då hämtade jag bilen på Charterbuss garage så jag inte är billös i dessa dagar, i fall det händer nått.

Sedan har Emil, jag och Liam tagit oss en promenad och avslutade promenaden i en lekpark.

Liam har fått mer och mer smakportioner nu. Han gillar gröten och potatis med morötter. Han liksom "puppar" i sig det, det ser så gulligt ut.

Nu ska jag sätta mig och veckaplanera vad vi ska göra för mat. Imorgon blir det pasta carbonara, min egna. Det var typ 100 år sedan.

Ha de!





Liam idag innan han somnade för natten.

Lördag

Idag kommer Henrik hem ikväll! Gött och slippa sova själv. Jag är så MÖRKRÄDD!
Trots att jag tittade på filmen som jag lånade av Madde då det var ljust ute så skrämde det mig, så klart. Så igår kväll var jag lite rädd. Det låter barnsligt jag vet. Dessutom får jag skylla mig själv när jag ser på filmer från 15 år.

Idag har vi varit på stan jag och mina små pojkar och träffade upp min mor och far. Vi träffades på Wafab Bil där de hade utställning utav gamla Opel-bilar. Opel facinerar mig inte mycket alls men Emil tyckte det var roligare.
Vi gick in och kollade på de nyare bilarna också, en SAAB 9-3:a eller 9-5:a skulle inte sitta fel.

Efter Wafab åkte vi till Karamell-lagret och köpte lite lösgodis. Vi satt ute i solen en liten stund utanför Karamell-lagret och åt lite gott, sedan skiljde vi oss åt.

Vi har precis ätit mat, Liam sover och jag ska strax leka lite med Emil.
Emil vaknade igår med ett rött igen-geggat öga. Antagligen ögoninflamation. Idag är han dessutom förkyld, men ingen feber eller dåsighet. Ögat är fortfarande rött på honom.
Hoppas det inte blir värre så han blir dålig med feber och jag hoppas verkligen inte Liam får ögoninflamation, om en så små beisar kan få det?



Emil softar i soffan imorse



Liam softar också i soffan


3,5 år

Idag är min lilla son Emil 3,5 år!


Emil på BB 2005-11-23, 1 dag gamal.


Ensamhet

Jag är väldigt ensam nu. Liam sover, Henrik är i Tyskland och Emil är tll Björneborg hos mormor och morfar. Skönt ska ni veta! Ibland är ensamhet inte det tråkigaste som finns.

Henrik ringde mig nyss och sa att han kommer köra en ytterligare Ålands-resa nästa vecka. Alltså kommer jag inte träffa Henrik förens nästa torsdag en längre stund. Det enda som är positivt i det är att Liam och jag kan breda ut oss i sängen om nätterna. Som i natt; Liam låg på tvären och jag lag på mage och bredde ut mig så mycket jag bara kunde.

Idag har jag bokat tid hos fotografen här i stan då Liam blir 6 månader ska han fotograferas och dessutom får man med 1-års fotografiet på honom jätte billigt. Så därför tog jag erbjudandet. Så den 1:e juli ska han fotas. Hans dopfotografier ska tas den 29:e juni också, så det blir mycket kamerablixt för Liam den veckan.

Nu ska jag leta reda på alla adresser till folk så jag kan skicka ut dopinbjudningarna, sedan kolla på en av skräckisarna jag lånade av Madde, medan det är ljust ut :)

Ha de!

Skärgården utan baugetter

Ja, som rubriken lyder blev det inga baugetter. När jag skulle fixa baugetterna och öppnade förpackningen till de inköpta baugetterna som jag igår köpte på MAXI så luktade det rutten ost. VIDRIGT!
Jag trodde det skulle vara så först och gjorde 4 stycken baugetter och fyllde dem med köttbullar och potatissallad. Fast jag insåg rätt snart att lukten inte var "normal" och slängde skiten. Jag fick snabbt åka till lill-Konsum och köpa annat bröd. De hade inget baugett-bröd så jag fck tips om annat, som blev minst lika bra.

Hur som helst har allt varit jätte bra. Vädret blev jätte fint och soligt. Det blåste lite där ute vid vattnet, men det var bara lille Liam som brydde sig i det. Hans "hålla-andan-när-nån-blåser-på-mig-reflex" aktiverades och han höll andan titt som tätt. Fast inte så ofta så han blev blå, tur var väll det.
Vi matade fiskmåsarna och några kråkor med det gamla ost-stinkande brödet från MAXI och Emil lekte i lekparken med några norska ungar och deras norsk-talande mamma.

Efter skärgården åkte vi till Madde. Vi ville umgås lite och låna några filmer. Jag lånade två skräckisar, trots att han vet att han inte kommer våga se dem. Inte ensam åtminstone.

Nu ska jag strax fixa lite kvällsmat innan Emil ska i säng. När jaghar kvällen för mig själv ska jag ta mig en liten sväng på min bäste vän och sedan städa undan lite. Kul, nej inte riktigt.

Avslutar med lite bilder:



Emil ser lagom busig ut



Jenny och Liam



Emil



Jenny och Liam


Min bästa vän är föresten min trängings cykel....

Onsdag

Nu ska jag strax fixa baugetter och lite fika så ska vi ut på picknick i skärgården jag, barnen och Jenny. Det skulle bli soligt, fast just nu är det molnigt. Så länge det inte regnar så är det OK :)

Igår var jag i Karlskoga med Pia och hennes son Melwin. Vi tog med hennes tvillingvagn där vi lade ned Melwin och Liam. Emil var hosdagmamman. Ingen av oss hade körkort på den där vagnen så det gick så där eftersom vi båda är vana att man kan komma fram i trånga utrymmen med en enkelvagn.
Hur som helst, vi shoppade lite, fikade och lunchade där på stan.
Jag köpte lite kläder till barnen. Framför allt till Liam. Han har ju nästan inga kläder alls.

När vi kom hem till stan igen och hade hämtat Emil åkte vi hem till Pia. Vi hade köpt med jordgubbar så vi åt dessa med vispad grädde. För mig som inte gillar grädde blev det bara socker till jordgubbarna, fast det var gtt ändå!

Pia lärde mig att själv scanna på MAXI igår, det var krångligt och jag föredrar att stå i den "vanliga kassan" i fortsättningen. Då är det i alla fall nån som gynnar kassörskorna så de får behålla sina jobb.

Igår kväll avnjöt vi en film jag och Henki. Det blev Wallanders nya Hämden som vi köpte. Jag var så trött så jag satt och flummade igenom filmen och fatta inget.

Henki åker bort nu och jag kommer inte se honom nått på 5 dagar nästan. Det blir en kort vistelse tillsammans på lördag kväll innan han åker igen. Det kommer bli jobbigt med allt, fast jag överlever, det har jag gjort förr.

Nej, baugetterna väntar....


Datapaket och sånt där

Jag har varit lite seg på uppdatering nu. Det har inte hänt så mycket igentligen, bara det gamla vanliga.

Idag har vi hunnit kolla på nya lägenheten, bara för lite planering för eventuella nya möbler som behöver köpas. Det behövs några större möbler till hallen så vi får undan lite skor. Dessutom behöver vi bättre förvarning för hallen så jag har kollat lite på IKEA.

Igår beställde jag ett datapaket på mitt mobilabonnemang av Lennart. Jag brukar kolla bloggar på min mobil och igår fick jag min mobilräkning. Summan för de nedladade MB:en var väll inte super hög på räkningen, men jag kan faktist sänka den något med ett datapaker och dessutom fick Lennart in lite sälj :)
Så nu betalar jag 29 kr för 200MB/ månad, det är bra. Då kan jag fortsätta kolla bloggar på mobilen utan att få en smärre chock när räkningen kommer.

Idag fick jag fotografierna på barnen. De var fina! Så nu ska jag köpa en ram så jag kan ställa upp dem i bokhyllan, snarast!

Igår var jag hos Pia och hälsade på. Jag tog med mig båda ungarna. Liam sov i vagnen de timmar jag var där och Emil var helt tokig i en "Bobby Car" som deras minsta son Melwin hade. Ikväll ska jag till Pia igen. Hon var eventuellt intresserad av att köpa de Po.P kläder jag har efter Liam till deras son som är beräknad att födas IDAG :) Jag har inte hört nått så jag tror inte hon har fått nån bebis än.

Hej!



Emil visar Liam leksaker, ibland går det jätte bra, som denna gången.



Emil och Liam

Söndag

Idag tog jag med barnen till Björneborg. Vi åkte redan 10:30 och kom inte hem förens 22:00 nästan. En lång dag, men gud så fort den gick!
Vi har hunnit fika, handlat på Kronhallen i Degerfors (Jag gillar det stället), ätit mammas goda mat, lekt i lekparken m.m. En rolig dag och vädret var hur bra som helst!
Jag är trött, Emil somnade som en stock direkt när vi kom hem och Liam sover också.

Igår var det Eurovision Song Contest. Jag kollade inte helt flitigt på det, men det mesta såg vi, jag och Henrik. Det var många bra bidrag med detta året faktist. Jag är lite besviken att Sveriges bidrag inte kom bättre till. För jag gillar verkligen den låten. Kul att Norge vann hur som helst, på deras nationaldag också!

Imorgon och tisdag är Henki ledig. I 2 dagar! WOW! Imorgon ska vi fixa med städning lite här hemma och tvätta.

Nu ska jag strax krypa till kojs med Liam, det är så mysigt att det inte ens går att beskriva.

Ha de gott!



Liam idag


Lördag

Imorse tog jag med ungarna och lastade barnvagnen full med spadar, hinkar, you name it och gick till lekparken.
Först tog vi en sväng till lill-Konsum och köpte strösocker och pärlsocker. Vi skulle göra chokladbollar när vi kom hem, inte negerbollar :)
Inte förens NU, en halvdag senare har vi gjort dem dock. De står på kylning i kylskåpet.
Henrik och Emil rullade, Henriks blev fina och Emils blev lite mindre fina, eller mindre runda kan man också säga :) Så de var fina för att vara ovala och avlånga.



Emil och jag köpte lite choklad också på lill-Konsum som vi åt i lekparken innan han lekte. Det var så gött väder ute så länge solen sken i alla fall. När vi varit i lekparken ett tag kom en äldre dam dit med sitt barnbarn, i pratade med varandra länge. Så det blev ett par timmar vi tillbringade i lekparken.

På eftermiddagen åkte vi ut i skärgården till en lekpark där och köpte med oss en varsin Daim-strut. Emil lekte i lekparken i den där båten som en galning.
Henrik och jag ska åka dit nån kväll till veckan när det är fint väder och när Henrik är ledig och ha picknick med barnen. Det har vi kommit överens om.

Jag ska strax cykla till MAXI ör Henki vill ha lördagsgodis. När jag ändå cyklar ska jag ta mig en längre cykeltur.

Imorgon blir det ingen träff med Filipstad-mammorna som jag umgicks med när Emil var liten. Jag har inte hört nått från Helen, som hon sa, så jag åker till Björneborg till mamma och pappa istället. De hade köpt en liten skotskärra till Emil så han kommer ha kul imorgon.

Ha de gott!

Fredag!



Emil och Liam i morse



Emil och Liam


Äntligen fredag, eller?! Njae, jag känner mig grinig och sur. Jag vaknade på fel sida tror jag.
Emil är hos dagmamman, tur det så slipper han träffa sin sura mamma.
Vi ska snart gå och hämta honom jag och Liam.

I förmiddags tog vi en promenad med Elin och Thea och Elins vovve Wilma. När jag gick hem köpte jag Aftonbladet och bilagan Klick!. Det är så kul att läsa lite skvaller Jag satte mig i solen och njöt lite medan Liam sov.
Jag ringde Henrik och han var på körning i Stockholm, han hade fika nu och fikade hemma i Linda Bengtzings hus med hennes pappa och två chaufförer från Charterbuss. Trevligt för dom, jag läser Klick! på nån sten på Stenstaliden i Kristinehamn :)

Jag har fått en massa mjölkprodoktion i mina bröst. De är fulla och stinna hela tiden den senaste veckan. Dessutom rinner det också så jag har de senaste dagarna fått ha inlägg i BH:n. Ammning och mjölk i all ära, men kan inte mjölken åtminstone hålla sig i brösten och inte rinna hela tiden.

Nu ska jag gosa med Liam innan stora grabben ska hämtas. Liam kan inte på nått vis få mig att vara på dåligt humör, han är så snäll och go.
Min lilla son verkar ha en till tand på G, det är i övre käken nu. Fast det är svårt att se, så jag tror därför bara än så länge tills jag på riktigt kan känna den.

Ha de gott, trevlig helg!

Kryssning

Nyss hemkommen från en spännande resa på Cinderella.
Liam har skött sig förutom en massa gråt på hemresan, han var övertrött. Det passade sig utmärkt att slå igen de blå ögonen så fort vi satte oss i våran bil. Så där sitter han nu, i babyskyddet, och sover, djupt.

Resan började bra, vi hann komma till Arboga då det började hända saker. En man hade druckit sig medvetslös i bussen och låg där bak. Henrik fick ringa 112, efter en ambulans som hämtade honom. KUL start på en resa. Hans tre vänner fattade inte riktigt att det inte var så klokt att dricka så mycket, så de fortsatte. Det resluterade i att 2 av 3 vänner fick stå kvar på Viking Lines terminal och vinka av båten, de var för fulla för att stiga ombord. Ja, klantarseln!

Annars har resan varit bra, med MASSOR av god mat. Då menar jag verkligen MASSOR! Som busschaufförs-fru får man njuta och ta del av massor av goda ting i livet. I Arboga fick vi middag, kostnadsfritt, på båten Buffé (den betalde vi själva till mig), frukostbuffé (som ingick i hytten) och sedan en snäll hovmästare som Henrik har gjort sig vän med som bjöd oss på lunch-buffé idag och sist en stor köttbulle-smörgås på hemresan i Arboga, den var givetvis gratis som busschaufförs-hustru. Alltså MASSOR av mat!
Henrik är vän/bekant med de flesta av bestättningen på den där båten, det blir väll så när han är mer där än hemma (lite överdriv...fast nästan sant). Vi har träffat många kloka Viking Line-arbetare som avstått att göra bort sig i TV-programmet Färjan på kanal 5. Jag tycker den där bartenderna Håkan är en nörd, det verkade jag inte heller vara ensam om.

Det var trångt i hytten och framförallt med barnvagnen. Fast Henrik kom på ett bra sätt att få lite extra med plats (en bild kommer på detta längre ned...)
Liam sov hur bra som helst i natt. Vi somnade relativt tidigt och vaknade sedan utav en hel natts sömn, Liam snuttade lite på mitt bröst bara annars sov han hela natten. Det är forsta gången någonsin. Antar att han tyckte det var skönt att gubba omkring i en plastbalja på Östersjön.

Jag har träffat många underbara människor och som har brytt sig så mycket om vår lille Liam. Man får så mycket uppmärksamhem med en lin bebis. Alla vill komma fram och klämma och prata.

Dessutom har jag ökat på min "VILL-HA-LISTA" efter ett besök i Tax Freen.... AJ AJ.

Nu ska jag krypa ned i soffan, ta en djupt andetag och njuta av att komma hem igen. För det är som ordspråket säger; Borta bra - men hemm bäst!

Avslutar med lite bilder från vår kryssning;



Liam sitter i bussen innan vi får köra ombord bussen på båten. Här har alla resenärer gått av bussen.



Vi ska hänga på de andra bussarna och köra ombord bussen på båten...



Väl ombord, här ska båten åka...Liam är glad.



HAN SER VERKLIGEN UT SOM EN TROLLUNGE!!!!



Suddig bild men en sån vild och glad unge!



Barnvagnen på överslafen, perfekt för att spara lite plats! BRA idé Henki Penki!



Snygg pose från min sida, PUSS! Liam blundar...
Jag är inte gravid, utan har ätit lite för mycket.....

 

Nöjd unge i vagnen, i baren.



Liam nyvaken.


Imorgon åker vi!

Evigt tjatande över denna resa, men imorgon ÅKER VI! Jag är bara så glad att få komma iväg lite och ha det lugn och skönt med Henrik (och Liam). Han kommer köra bussen upp till Stockholm och visa resenärerna buffén vid 18:30, sedan är han ledig. Emil ska få tillbringa över ett dygn med Jenny, han är överlycklig! Idag sa han "Jag älskar min Jenny", fast han vet också om att vi delar på henne, det är vi överens om :)



Vi hade en trevlig stund i Björneborg på eftermiddagen. Minna hade gjort en pannkakatårta som Emil tyckte väldigt mycket om. Jag ska försöka ge mig på att göra en själv nån gång.

Jag har bokat om min klipptid idag hos Helen i Nykroppa, som igentligen är om 2 veckor. Dock har jag ingen barnvakt då så den 4/6 ska jag dit istället. Jag längtar att få fixa håret igen. Denna gången ska jag nog slå till på stort och färga håret mörkare. Jag vet inte hur mörkt än, men det fixar Helen när det är dags.

På söndag får vi antagligen stor-besök utav massa Filipstassare. Det är mammorna och barnen som jag gick i samma mamma-grupp med i Filipstad. Det kommer bli propp-fullt i vår lilla lägenhet :)
På torsdag ska jag och Helen höras av så får vi se hur det blir. Det ska hur som helst bli jätte kul att träffa alla, jag har inte träffat nån av dem (förutom Helen och Eva-Lena) sedan flytten från Filipstad oktober 2007.

Nu ska jag natta lill-Liam och sedan knyta mig själv, jag ska gå upp tidigt imorgon.

Vi hörs på torsdag kväll eller fredag!

Morgon konst





Emil älskar knäckebröd med kaviar, han får välja själv vad som ska stå på dem!

Ska strax kila till dagmamman med Emil, sedan är min "ensam-tid" med Liam fullspäckad av tvättid, packa resväska, ringa massa telefonsamtal m.m. På det ska jag ta mig en lång promenad direkt efter lämningen av Emil.

Imorgon åker vi! Jippi!

Ha de gott!



Liam är glad på frukostbordet



Emil har hela munnen full med knäckebröd, somd et står LIAM på :)

Broccoli-puré - ingen succé

Nej, det var rysningar utav denna gröna och fina puré när jag lät Liam prova det idag.
Imorgon ska jag testa morot, tror jag. Man är så van att dagarna ägnas åt amning och endast att ge mat åt stora Emil, att man glömmer att den lilla också ska introduceras till matlivet, i alla fall fast föda.
Tur att det inte är nån panik. Utan att man hinner vänja sig både jag och Liam.



Annars idag har vi inte gjort nått speciellt. Tagit en promenad efter lämningen av Emil imorse, städat lite här hemma, lämnat in kontraktet på lägenheten till hyresvärden, handlat på MAXI, pratat med MATLAR på jobbet och sorterat ut de bilder jag vill framkalla från kameran (det är SVÅRT!). Fast man måste välja, jag kan inte framkalla alla bilder jag tar tyvärr.

Samtalet med MATLAR gick bra. Jag hade inga större förväntningar alls igentligen, mest nyfiken. För jag har tänkt lite under helgen och kommit fram till att det värsta som kan hända är att jag hamnar på privaten. Jag är fortfarande inte arbetslös, vilket man ska vara glad för i dessa tider. På privaten kan det bli mycket trevligt också, tillsammans med Åsa och Lennart :) Vad kul vi kunde ha!
Fast givetvis vill jag helst komma till Företagservice, eller Storkund som det nu blir. Men hur som helst blir det bra, jag känner mig lugn.

Imorgon ska jag packa resväskan inför vår kommande Ålands-resa som vi åker på på onsdag. På eftermiddagen när jag hämtat Emil ska vi åka till Björneborg och hälsa på Minna med familj. Minna och Ari och köpt en studsmatta till deras barn (Viggo har nog ensamrätt på den än så länge tror jag) som Emil ska dit och hoppas på och förmodligen ska barnen leka lite.

Jag ser verkligen fram emot Åland-resan med all MAT! Jag älskar mat, det rinner ur munnen bara utav tanken på allt gott som vi ska proppa i oss :)

Nu bir det mys med Liam och Henke, Emil sover som en stock, sedan blir det sängen!

Tjo!

Puré och byxdress

Idag har jag gjort hemmagjord puré av morot, broccoli och potatis som jag frusit ned. Tänkte prova lite med Liam senare. Jag blir mer och mer sugen på att testa puréer med honom. Det var ja inte för 2 veckor sedan, det har tvärvänt för mig. Jag har testat lite mosad banan och lite gröt för några dagar sen, fast han visade varken nån äckel-min eller det-smakade-gott-min. Så han höll sig neutral.



Vad sägs om denna byxdress, jag älskade den. Därför beställde jag den från Laredoute. Den blir snygg till gladiator-sander till sommaren.

LÄNGE LEVE POSTORDER!




Strax ska vi pumpa hjulen på barnvagnen så den rullar bra när Jenny och jag ska ta oss en promenad sen. Henrik är på MAXI och köper en cykel-pump.

Ha de gott!


Ganska Fullspäckad dag

Vi har precis kommit hem från en ganska fullspäckad dag i Karlstad och Skoghall.
Först åkte vi till Barnens Hus där Stjärnstudion hade fotografering av barn. Jag ville ha syskonkort på mina söner och det fick vi, väldigt fina sådana! Emil var så snäll och höll omsorgfullt om Liam.
Vi hade lovat Emil en leksak om han var snäll och åtminstone ställde upp på fotografi, eftersom han inte så gärna gör det nu för tiden. Ja vet, mutor är inte så "lärorikt" kanske, men ibland bra att ta till.

Han valde först nån lastbil för 500 svenska riksdaler! NO NO, inte nått så dyrt, sa vi. Utan han valde snart en båt (Livräddnigsbåten Elias för er som vet) som var till ett lagom pris. Just nu sitter han i badkaret tillsammans med Henrik och badar med den där båten.
Liam fick nöja sig med två bitringar. Han har börjat greppa saker mer och mer och biter på dem otroligt mycket, ALLT ska till munnen. Så är det med alla bebisar, så Liam är inte unik. Han gillade sina bitringar, de går lagomt nog in i munnen.

Jag kollade på Barnens Hus på barnvagnar, jag är så sugen på en Emmaljunga City Cross i svart skin-immitation. JAG VILL HA! Fast som många vet är det mycket i världen man vill ha, men inte kan få. Tiden får utvisa vad det blir för nått.


Efter Barnens Hus åkte vi till Burger King och åt, vad länge sedan det var! Gott dessutom.

Efter Burger King åkte vi till Skoghall till min farbror och hans familj. Det var rena kungariket där för Emil med leksaker av alla slag. De härjade ganska mycket ungarna medans vi satt vid köksbordet till största delen och pratade. Det slutade med att de satte igång nån vattenkran, utomhus på gården, av nått slag och kom in alla sjöblöta så vi fick låna kläder till Emil :) De hade i alla fall kul, så man kan verkligen inte klandra dem.

Nu ska vi strax äta lite varmkorv med bröd innan det är dags för sängen för Emil.

Ha de!!

Besviken

Jag känner mig besviken och ledsen på den nya uppdelningen/splittringen av Företagservice på jobbet. Varför ska allt som är bra tas bort?! Typsikt Transcom. Jag ska ringa MATLAR på måndag och prata med honom.

Nu är det i alla fall klart att på onsdag-torsdag nästa vecka åker jag och Liam med Henrik på Ålands-kryssning med Cinderella!!! Det var så länge sedan sist nu! Sist var i september med Åsa och Marie då vi åkte med Unionen.
ÅH vad jag ska äa massa god mat på buffén, och godast av allt är varmrökt lax! MMMMMMmmmm
Snälla Jenny ska passa Emil åt oss, hon är en ängel utan dess like!!



Jag har simmat på kvällen en stund, idag blev det "bara" 45 minuter. Jag kände att jag ville hem till familjen tidigare idag då det är fredag. Nog ändå var mina ben som spagetti.

Nu ska jag gå till soffan och lägga mig ned och äta lite godis.

Avslutar med nån bild från nattningen av Emil ikväll (notera Emils tapeter som Herrn´ själv tagit sönder...:



Liam är ûber-glad, medans Emil inte vill vara med på bild, han är TRÖTT!



Liam och Emil



Ny-duschad pappa kommer och då blir Emil glad, Liam med som undrar som som försegår.



Liam

12:14

12:14, ett magiskt klockslag. Våra söner kom då till världen.
Emil född 2005-11-22 klockan 12:14.
Liam född 2008-12-29 klockan 12:14.
KÄRLEK!



Det var inget vidare väder idag heller, massa regn. Så min träff med Jenny ställdes in då vi skulle gå på stan, istället har jag tagit en kort promenad när jag lämnade Emil i morse, sedan har vi inte gjort nått alls jag och Liam.

Det enda som är planerat idag är min simning när Henrik kommit hem i eftermiddag. Det ska bli så gött, ser fram emot att slänga mig i vattnet.

Igår skulle våra bebisar dyka på babysimmet och det gick kanon! Liam överlevde, likaså jag. Jag var lite nervös för att slänga under min bebis under vattenytan, kanske för att jag själv är livrädd för att hamna under vattenytan.
Efter babysimmet åkte jag till Björneborg för att hämta Emil. Mamma hade gjort ugns-pannkaka som jag fick äta, det var gott!

Imorgon ska vi åka till Karlstad och fotografera pojkarna, jag vill få ett fint syskonkort på dem. Sedan ska vi åka till Skoghall och hälsa på min farbror och hans familj. Emil är överlycklig att åka dit och träffa mina kusiner, de är ju i samma ålder allihopa nästan.

Nästa vecka KANSKE jag och Liam ska åka på Ålands Kryssning med Henrik. Fast det är bara kanske än så länge :)



Nu ska jag slappa i soffan med Liam, innan vi ska hämta storebror.

Ha de!

Vår semester är bokad!



Den 25-26 juli åker Henrik, jag, Liam och Emil till Göteborg på en kort semster!
Vi ska bo på Hotel Gothia Towers en natt, gå på Universeum, åka Paddan, gå på Sjöfartsmuseét (som Henrik vill) m.m.




Usch vilket väder det är ute idag! Det regnar och är så trist. Jag hade tänkt mig en lång promenad efter att jag lämnat Emil imorse. Fast jag gick en bit sedan kom regnet och jag gick hem istället. Liam sover fortfarande i vagnen som jag ställt i vardagsrummet. Så jag har hunnit diska och städa lite.

I eftermiddag ska vi på babysimmet. Jag ska åka förbi Björneborg med Emil först så jag har barnvakt.
På tal om babysim och badhus så simmade jag igår i 1 timme. Det var hur skönt som helst och när man simmade i vattnet kännde man inte hur trött man igentligen var och hur jobbigt det var. När jag stannade efter 1 timme var min kropp som en nykokt spagetti (inte så smal dock) helt darrig och det kändes som jag ville lägga mig ned. Det var hur som helst skönt och tiden gick fort, så det ska jag göra om igen.

Jag längtar så till flytten! Jag vill har STÖRRE boende NU! Det är så trångt här hemma och gjrejer överallt. Det har nästan blivit så man har gett upp att städa för det blir ändå inte bättre. Det som känns allra bäst med flytten är att hallen är jätte stor! Det ska bli skönt att slippa trampa på varandra så fort man ska gå ut hela familjen. Jag hoppas sommaren går fort så det blir 1.e augusti snart.

Jag ska nu fortsätta städa lite och förbereda för tvättiden som är i eftermiddag. Sedan ska jag laga mat, magen kurrar lite.

Ha de!

Göteborg

Härlig dag vi fick i Göteborg! Vädret var fint, förutom lite blåst, fast det kunde varit mycket värre än så :)
Det var mycket trevligt att träffa Sara, Anna och Hampus. Sara hade lagat jätte god mat till oss hemma hos henne.
Vad gjorde vi då mer i storstaden? Vi tog oss en sväng på Nordstan bland allt folk, tog buss hem till Sara och åt mat och pratade, tog buss och spårvagn in till stan igen där vi gick av vid Liseberg typ. Sedan gick vi mot centralstationen längs med avenyn.

Tågresan med Liam gick över förväntningarna. Hemresan gick jätte bra, nedresan blev han lite grinig på då han var övertrött. Han somnade tajmat nog precis när tåget rullade in på stationen i Göteborg.

Jag tog inte så myket bilder alls tyvärr. Jag tog några fina bilder på Hampus och Liam, här är en av dem;





Idag har vi varit hemma hela dagen jag, Liam och Emil. Henrik kommer inte hem så jätte sent idag utan skulle vara hemma redan vid 17-tiden! WOW!

Vi har gjort hemmagjord köttsoppa idag, fast istället för kött hade jag i falukorv. MUMS FILIBABBA!

Efter maten gick vi ut i lekparken. Vi var ensamma först, men det kom massa andra barn med deras dagmammor så Emil fick lekkamrater där i sanden. Skönt för mig, för då satt jag och latade mig bara och pratade lite med dagmammorna.

Nu har vi precis kommit hem och jag väntar på Henrik för när han kommer hem ska jag åka tillbadhuset och simma lite tänkte jag. Det ska bli så skönt att komma iväg ensam utan barn och bara simma. För att simma är så skönt och man får verkligen använda hela kroppen.

Idag för exakt 3 år sedan döptes Emil i Filipstads kyrka. Fint minne.

Avslutar med några bilder innan jag sätter mig i soffan och myser med mina FINA söner:


Emil och Liam i Emils rum



Liam



Emil busar, solen sken så bilden blev lite konstig.



Emil leker i sanden med de andra barnen

Imorgon bär det iväg till Göteborg!



Imorgon åker vi till Göteborg! Det ska bli så kul! :)
Jag hoppas vädret blir det också, även om det inte ser så lovande ut.

Idag har Emil varit hos dagmamman. Jag och Liam åkte en snabbis till Karlstad för jag ville köpa mig nått fint på Gina Tricot. Jag hittade en tunika, ett par leggings och ett linne.

Väl hemma sedan tog vi oss en promenad jag och Liam, det var skönt. Fast det blåste kallt som attan.

Nu ska jag städa lite här hemma medan Liam sover och Emil leker i sitt rum.

Henrik är på Ålands-körnings som vanligt...


Avslutar med några gamla bilder som ger mig härliga minnen:



Jag och Emil i juni 2006. Vi hade tagit oss till utkiks-tornet i Filipstad med Diana.



Jag och Emil suger på en godis tillsammans. Detta i juli 2006.



Emil i bilen, sommaren 2006.




Emil i vagnen på Sunnes vattenpark, sommaren 2006




Emil



Emil




Emil

Söndag

Nu sover Liam och Emil kollar på Bolibombompa, så jag passar på att sitta här en stund.
Det här med bloggen är så nytt allt, jag hittar inte överallt och gör fel titt som tätt. Jag lär mig, så är det alltid med nytt.

Inatt sov jag jätte dåligt! Jag sov totalt 4 timmar max. Jag kunde verkligen inte sova, utan låg och grubblade på allt.
Så imorse kändes det som min kropp ville rammla ihop. Fast det gjorde den inte och jag känner mig pigg nu.

Idag har vi inte gjort allt för mycket. Liam sov länge på förmiddagen, från 10:30-16:00 så jag hann lite pyssel där imellan.
Bland annat har jag satt in massa framkallade bilder i album, nu är de album jag har fulla så jag måste köpa fler.

På eftermiddagen tog vi en promenad jag, Liam och Emil till Konsum Villastan och köpte korvbröd, smörgås, skinka, tidining och tuggummi som Emil ville ha. Han valde EXTRA, en rosa förpackning. Han tyckte färgen var fin.
Efter Konsum-besöket gick vi till en lekpark en stund.

Nu har vi precis ätit korv med bröd och jag ska strax lägga Emil. Imorgon ska han till dagmamman.

Imorgon ska Jenny sova här också, för på tisdag ska jag och Liam åka till Göteborg och Jenny ska passa Emil.


Jag LÄNGTAR verkligen till tisdag!





Jag avslutar  med några bilder:



Emil och Liam. Liam ligger och fejk-hostar.



Liam sitter mycket i vagnen nu för tiden fast han blir ofta trött och somnar sen.



Liam


Ny Blogg!

Nu har jag tagit mitt förnuft till fånga och bytt blogg!
Jag var trött på min tidigare så ni anar inte.

Vill ni gå tillbaka till min förgående blogg och läsa tillbaka i tiden finns det en länk för det, eller
så kan ni gå in här:
www.nogg.se/KarinKarlsson


RSS 2.0