Film: Liam målar

Liam hittade en gammal napp idag på golvet. Den låg gömd intill en golvlist. Han började genast snutta på den där nappen, han som ALDRIG tagit napp tidigare. Så fort han släpte nappen och ej såg på åkte den väck, jag vill absolut inte att han börjar med napp nu när han är 13 månader gamal :)
På denna film målar han i alla fall på ett papper och lite där till :)



   


Åh, sista dagen

Det är sista dagen som jag är mammaledig nu! Imorgon kl. 7:45 ska jag börja jobba och barnen ska lämnas på dagis kl. 07:00 imorgon. Jag har många blandade känslor om att börja jobba.
Jag känner både glädje och sorg så att säga...

Ikväll blir en tidig kväll både för mig och barnen. Liam ska jag försöka få i säng redan vid 18, senast 18:30 för han kräver minst 12 timmars sömn. Emil kräver inte lika mycket sömn har jag märkt, men vid 19:00 ska han senast vara i säng.
Jag själv då? Jo, helst redan kl. 21:00 bör jag somna... Jag som älskar att sitta uppe på kvällarna och hänga framför datorn. Det är sällan jag lägger mig före kl. 24:00 på kvällarna...

Det blir en stor omställning för oss alla.

Nu ska jag laga kalops, storkok så jag kan ha till matlåda/lådor.

Vi hörs när vi hörs :)

Barnvakt

Idag är det äntligen lördag, som Emil har tjatat om hela veckan! Denna gången är det inte tjat om lördagsgodis utan längtan efter lördagen har varit att han ska få sova hos min kompis Jenny.
Emil älskar verkligen Jenny.

Så idag när Emil är lycklig och får vara med Jenny hela dagen och även sova hos henne så har Henrik, jag och Liam fått lite egen tid. Vi har tagit oss en tur till Örebro. Vi skulle gått in på IKEA, men bilkön för att komma till parkeringen var jätte lång så vi sket i det. Istället gick vi in på Mariebergs Köpcentrum lite. Man åker ju jämt till Karlstad annars, det är kul med lite omväxling ibland.
Jag köpte inte en enda grej, förutom en present till Jennifer.

Nu ska vi strax se på film och mysa med lite choklad och chips.


Idag är ingen vanlig dag...

.. för det är Henriks födelsedag, HURRA HURRA HURRA! :)

Vi har gjort mycket idag, Emil har varit hos frisören. Jag har gett blod och vi har till och med hunnit med att göra middag. Henrik fick välja eftersom han fyller år, och han ville ha hemmagjorda hamburgare med pommes.

Liam spydde förut i bilen. Det var massor av spy! Hans overall och bilbarnstolen var helt fulla med spy! Dessutom luktade det magsjuka. Men han mår bra nu och har bara spytt 1 gång, så jag hoppas verkligen att det bara var en "vanlig" spya.


Nu känns det bättre

När jag hämtade barnen idag kändes allt bättre. Undra varför man blir så där deppig och olycklig ibland, bara så där?! Konstigt.

Jag har fått många godsaker på posten idag. Barnens skaljackor från Polarn och pyret kom idag och likaså kläderna från VILLERVALLA.

Bilen är lagad med, i alla fall för ett tag. Jag hoppas att det är en permanent lagning, men vi har ju haft sånt otur hittills så vi får se. Vi gör som Volvo säger "Provkör bilen ett par dagar så får vi höra av oss om den går sönder igen".

Nu ska jag surfa runt lite på datorn innan det är natti natti för min del med...


Liam i sin nya jacka


Film: Liam går

Liam går runt och håller på med ett grytunderlägg. I slutet säger han "Tack" (Att) när jag ger honom ett till underlägg :)


 


Olycklig

Just nu känner jag mig så jäkla olycklig. Det känns som hela världen är emot mig, allt! Usch, jag skulle vilja gå och lägga mig och vakna upp igen och vara glad och lycklig.

Tyvärr ska jag strax ge mig av till Volvos verkstad med bilen IGEN. Jag hoppas de kan hitta vad som är fel och att vi får tillbaka den senast imorgon.

Film: Liam säger Tack

Liam säger oftast "Att" (tack) när man säger "Varsågod" till honom och samtidigt ger honom en sak. Det hörs lite dåligt, men jag har fått det på film ;)


Massa tänder

När jag av ren slump tittade in i Liams mun igår kväll upptäckte jag en massa nya tänder, minst 4 stycken nya som jag inte sett förut. Liam är så kvick på att stänga igen sin mun eller bitas, så jag vågade och hann inte riktigt se exakt vilka som var på väg upp och exakt hur många :) Jag hann dock att se 4 nya kindtänder, men jag tror jag skymtade nått mer. Jag ska titta ikväll igen så får vi se :)
Så nu har han alltså minst 12 tänder totalt i munnen blott 13 månader gammal.

Henrik har åkt till Åland idag och är borta i 2 dagar, barnen är på dagis just nu. Jag har det lugnt och skönt här hemma. Jag har hunnit med en långpromenad i snön, tvättat, vikt in tvätt, bytt sängkläder och lite annat små städande. Usch, det är alltid massor att göra.


Liam fick äta Vienetta glass på egen hand igår. Det var glass överallt :)

Liams tur

Idag var jag på stan med Emil och Liam en stund, först var vi på Bergqvist skor och sedan gick vi till lekparken.
Denna gången var det Liams tur att få skor, eller rättare sagt gummistövlar.
Jag tänker framåt, mot våren och köpte ett par ofodrade gummistövlar när de ändå var på REA. Dessutom slinkte det ned lite inpregnerings spray till Emils vinterskor.
Tjejen på Bergqvist skor beställde hem ett par gummistövlar till Emil också. De ser exakt likadana ut, fast en aning större. De skulle komma om ett par veckor trodde hon.

Ikväll ska jag åka och veckohandla när Henrik är hemma. Måndagar är en bra dag att handla på tycker jag.

Dessutom är denna vecka den sista veckan som jag är mammaledig, någonsin. Om det inte skulle bli en liten sladdis om några år ;) Jag börjar jobba nästa vecka, på måndag. Det känns overkligt men samtidigt skönt och framförallt kul. Det tråkiga är bara att man inte kommer få träffa barnen lika ofta :(


Vårjackor

Yes yes! Vad glad jag blev när jag såg på Polarn o pyrets hemsida att de hade REA på skaljackor till barnen i MARIN blå! Jag älskar marinblå!
Dessutom hade de barnens storlekar, stl. 116 (555 kr) och stl. 92 (485 kr). Jag var länge inne på att köpa en vårjacka till Liam från Villervalla, men Polarns är snyggare!
Så nu har jag betalat och beställt en varsin till barnen;


Film: Ett inlägg tillängat Emma och Jenny

Are you Sarah Connor?








Hastala vista Baby



De blev ganska bra! Liam fattade inte vad som stod på, han blev arg :) Men Emil tyckte det var kul :)

En top

Det är inte varje dag man hittar ett "WOW-plagg" till sig själv på Kappahl! Men jag gjorde det för några dagar sedan. Topen fanns i flera fäger men jag fastnade för en som var Marin- och vitrandig. Den har rynk-effekt på ärmarna, det är vackert.
Jag använde den igår tillsammans till svarta jeansleggings till festen. Det var för övrigt mycket trevligt igår ;)


Rynkeffekten




Liam ute i snön

Liam älskar att krypa runt i snön och kolla runt. Idag var även Åke (vår katt för er som inte vet) ute med oss så det var extra kul :)

Ikväll ska jag ut på party med tjejerna :) Fast jag tror jag avstår alkoholen denna gången, jag blev lite äcklad sist alltså :/ Dock ska jag ändå göra mig så fin som jag kan (om det ens är möjligt...) och göra mig iordning lite. Så det är snart dags att sätta igång. Klockan 18 ska jag infinna mig hos Jenny.

Här får ni lite bilder på Liam i snön idag:




Övergångsskon

Idag har jag och barnen varit på stan, till Bergqvist skor, och köpt ett par övergångsskor till Emil. Det är skorna som är mellan vinterkängan och den tunna vårskor. De har massa REA så jag tänkte passa på, det tjänar man pengar på.

Det blev ett par Timberland med Gore Tex. Jag vet att det är bra kvalitet och de funkar även om han skulle gå i blött väglag. De blir perfekt till dagis och springa runt att leka i.




Smoothie





Vi gjorde Smoothies på kvällen utav frysta jordgubbar och vanilj yoghurt. Jag mixade det med stavmixer, Mums!
Både Emil och Liam gillade det. Liam fick dock äta sina med hjälp av sked och i en skål ;)

Nu är dessutom vår bil j*vel inne på lagning. Jag körde den till Volvo förut och imorgon ska de titta på den. Männen i verkstaden var förbryllade, de hade aldrig varit med om nått liknande förr. Jag hoppas de kommer på vad det är och fixar det så vi får tillbaka vår bil innan helgen...

 


Blöjfri på dagis

Emil ha de senaste två dagarna varit helt blöjfri på dagis. Igår hade en olycka skett med kiss, men annars går det bra. Jag har köpt några nya kalsonger åt honom. Idag fick han ha på sig ett par EMIL I LÖNNEBERGA kalsonger från Lindex, vad man bli mer passande?
Igår bajsade han på toaletten här hemma för första gången. Annars har han vägrat, och vill antingen ha blöja eller så håller han sig. Fast igår sa han "Åh, jag är såååååå bajsnödig Mamma"! , så vek han sig dubbel och kröp jätte fort till toaletten och stängde dörren. Helt plötsligt skriker han "Det kom bajs mamma, det kom bajs!" Han var jätte lycklig att han klarat det ♥

Vi började visa Emil pottan och toaletten strax innan han skulle fylla 2 år, han har alltid vägrat göra nått över huvudtaget både på toaletten och på pottan. Han har gråtit och skrikit när vi erbjudit eller ens visat honom pottan/toaletten. Han har knappt ens viljat gå utan blöjan och "vädrat".
Inte förens nu, när han är 4 år har han blivit intresserad och vill verkligen.
Enligt BVC är han "sen" för de räknar med att barn ska vara blöjfria dagtid innan de är 4 år. Fast på natten kan en del barn ha blöja ända upp till 10 års ålder sa de på BVC, framförallt pojkar! Det var tydligen inte jätte ovanligt.

Jag är så stolt över att han äntligen vill gå på toaletten. Han är mäkta stolt över sig själv också, det märks tydligt.


Sova hela natten

Det är så skönt nu när jag slutat amma på nätterna. Under tiden jag amande kunde Liam väcka mig ungefär 10-15 gånger per natt i snitt. Sedan jag slutade amma sover han hela nätterna, från 19:30 - 08:30 ungefär. Det är så skönt! Fast han sover bredvid mig ännu, nästa projekt är att få honom sova i sin säng.

Idag är jag barnfri på förmiddagen då barnen är på dagis. Det är helt tyst här hemma, men jag ska erkänna att det är skönt att få dessa timmar i ensamhet. Jag känner mig "värd" det på nått vis. Dessutom ger timmarna mig stort tillfälle att sakna barnen väldigt mycket! Mina älsklingar, mina favoritpojkar ♥

Om ni inte är för kräsna när det gäller barnkläder (att det måste vara märkeskläder alltså...) så kan man fynda jätte fina barnkläder från nyfödd upp till skolålder på COOP! De ha 50% på nästan alla barnkläder och jag hittade och köpte massa fina plagg.
Jag är en sån där "allätare" vad gäller barnkläder, jag köper både märkeskläder och även billiga kläder. Mina favorit affärer är lite olika, beroende på. Ytterkläder och skor lägger jag gärna lite extra pengar på och köper ofta på Stadium eller InterSport. Jag är öven väldigt nöjd med Polarn o Pyrets jacka som jag köpte till Liam. Vinterskor köper jag gärna med Gore Tex och gärna VIKING eller ECCO.

Annars är mina favvobutiker LINDEX och H&M när det gäller barnkläder ;)

Emil fick en TV och en DVD på sitt rum igår. TVn är en gamal "tjock TV", perfekt att börja med och DVDn köpte jag för 2 år sen. Det är en kareoke-spelare igentligen, men what ever! Den duger gott och väl. Dessutom fick han ta ett gamalt tv-bord som vi inte använder. Jag kan gissa att det kommer få myckt "stryck" av lastiblar och annat.


Emil tittar på Alvin och gänget igår kväll innan han somnade.


Emil är duktig

Emil har nu sedan den 11/1 varit blöjfri på dagarna, utan några större olyckor. Han är så stolt över sig själv och jag är MINST lika stolt över honom! ♥

Han har blöja på natten och de timmar han är på dagis. För på dagis får han inte vara utan blöja för personalen. De vill att han är utan blöja längre hemma innan han får vara utan den på dagis. De säger att det är för Emils bästa, men ibland undrar jag inte om de är lite lata... 


Ett inlägg tillängat Emma och Jenny


Emil säger "Läderhausen", försöker i alla fall ;)

Mamma-Emil dag

Idag lämnade jag och Emil Liam på dagis på morgonen. Han grät inte alls utan var nöjd att bli överlämnad i frökens armar.
De fem timmar som Liam skulle vara på dagis hade jag och Emil för oss själva, bara han och jag. Välbehövligt.

Direkt efter att vi lämnat honom hämtade vi snowracern och åkte till pulkabacken på Stenstaliden där vi bodde förut. Emil åkte två gånger, sen "vågade" han inte mer. Men jag lät barnasinnet ta över min kropp och det var verkligen kul!

Efter en stund i backen åkte vi hem och åt lunch, en god pizza! Vi köpte på Valentino som vanligt, och som vanligt en Babylonia.

När vi hämtat Liam skulle vi till BVC för Liams 1 års vaccination och för Emils 4 års kontroll. Jag passade på att väga och mäta Liam. Det hade hänt grejer på både vikt och längd på bara 1 månad;

17/12 - 2009
Vikt: 10940 gram
Längd: 75 cm

18/1-2010
Vikt: 11400 gram
Längd: 77 cm

Det är en hel del med tanke på vad han gått upp de senaste månaderna. Han har ju knappt växt sen han var 6 månader i vikten, men NU på denna månad har det hänt mycket. Det har säkert med amningen att göra. Jag har slutat helt nu och han har istället fått en väldans stor aptit på mat och äter STORA portioner.

Imorgon ska båda barnen lämnas på dagis mellan 9-14 och jag ska vara ensam utan barn. När inträffade det sist? Jag minns inte ens. Jag ska ta tiden i akt och gå ut och gå en riktigt lång promenad.


Vill ha!

Attract promnadband

Tänk om man hade en sån här! Då skulle jag lugnt hinna med 1 timmes promenad om dagen även sen när jag ska börja jobba. Då slipper man fixa barnvakt för att gå ut och man slipper dessutom tänka på vädret. Det är bara gå ut på en rask promenad framför TVn varje kväll när barnen sover... What a dream...


Liams första ensamma dag på dagis

Idag lämnade jag Liam på dagis imorse och han skulle vara där för första gången utan mig i 5 timmar. Jag hade räknat med gråt och ledsamhet, dessuom hade jag räknat med att de skulle ringa mig efter 1 timme och säga att han gråter så mycket så jag får hämta honom.

Men när jag lämnade honom i morse så kröp han in på dagis och blev uppbärd av dagisfröken. Jag sa hej då till honom och det var tyst, inget gråt.
När jag hämtade honom idag fick jag glada nyheter. Han hade inte varit ledsen nån gång alls under dagen. Dessutom hade han somnat på mindre än 5 minuter på vilan - på en madrass på golvet! Jag tänkte: Är det verkligen min Liam de pratar om?! Han har verkligen gjort mig förvånad, fast positivt :) Min lilla gubbe ♥

Nån som vill ha skiten?



OTUR - Det har vi haft med bilen! Den var på verkstad igår hela dagen, de bytte hela instrumenten på den. När Henrik hämtar bilen och vrider om tändningslåset, tror ni den funkar som den ska? Nej, inget är förändrat utan bilen lika trasig som den var när vi lämnade in den på morgonen. Nu vet ingen vad som är fel, vad det kostar och när det kan lagas...


Vändpunkten

Nu har jag kommit till en vändpunkt i livet där jag måste och framförallt vill prioretera annat. Tidsbristen har redan börjat kalla i samband med inskolning och värre blir det som heltidarbetande mamma till två barn, där jag dessutom kommer vara ensam med barnen för det mesta. Snart börjar det "nya livet".

Med detta kommer jag lägga bloggande lite på ett steg längre bak. Jag kommer uppdatera bloggen när jag har tid och lust. Jag kommer inte följa andras bloggar och läsa dem flera gånger per dag, som jag tidigare gjort. Datorn kommer få bli en avlägsen kompis som jag tar till när jag har tid.

Denna vändpunkt är faktist positiv, inte negativ. Jag ser fram emot vårt "nya liv".

Vi hörs en annan gång!


Liams tygpåse till dagis

Det syns att den är hemgjord, men det är meningen. Bokstäverna är sydda sneda och ojämna också med mening, för att det ska se lite "barnsligt ut" :) Jag skrev LIAM på andra sidan av påsen med. Den är för övrigt gjord av ett örngott som jag köpte på MAXI för 10 kr!

Nu har även Liam en dagis-påse att han sin filt och kudde i.





Andra dagen på dagis

Idag var jag och Liam med i kort sett hela dagen på dagis, förutom på vilan efter lunchen. De skulle få Liam att somna på en madrass på golvet med en filt och en kudde. Han som inte tar napp för ju lite väsen innan han somnar, allt är ju helt nytt för honom dessutom. Så dagis skickade hem oss på vilan. Imorgon tyckte de att vi skulle ta med barnvagnen som han kunde få ha sin lunch-vila i istället.
Annars var Liam inte lika Mammig på dagis idag. Han kröp runt en hel del och kolla sig för utan att ha koll på mig. Vid lunchen gick det också jätte bra.

På Liams dagis ska de ha en typ gympapåse eller liknande till sin egna filt och kudde, som de har på vilan. Idag har jag gått Kristinehamn runt efter en gympapåse och det enda jag hittar en påsar med Blixten Mcqeen, Hello Kitty eller Hanah Montana på! De är så FULA! Så jag ska istället försöka knåpa ihop en egen tygpåse av lite tyg och filtar, så blir den mer personlig. Detta får bli imorgon kväll...

Emil fick vara sin första dag på dagis sedan före jul idag. Han var jätte glad ska jag säga! 

Jag pratade med jobbet idag och jag ska få dagtid, det visste jag redan. Men ändå har de satt mig på skit dum tid, så chefen skulle försöka ordna detta åt mig. Jag hoppas han kan det.


Målarfärg


Emil målar med målarfärg





Jag klippte av en bit med tapet från en gamal tapetrulle och tejpade fast på köksbordet. Det blev perfekt att måla på. Han kladdade och kletatade och skvätte en del med vatten. Det var perfekt eftersom tapeten är så tjock och inte släpper igenom vattnet eller färgen som vanligt målarpapper gör.

I eftermiddag och under kvällen har Emil var väldigt duktig ooch gjort mig och han själv väldigt glad.

Nu ska jag packa iordning alla saker som ska med till dagis imorgon. För imorgon ska både Emil och Liam iväg. Liam ska fylla på sina förråd med extrakläder och blöjor och Emil har också något förråd att fylla på. Dessutom har jag namnat Liams kläder idag.

Nu börjar strax Familjen Annorlunda, det ska se :)


Första dagen på dagis

Idag har vi börjat vår inskolning för Liam. Idag var det första dagen, och bara en liten träff där vi hälsade på igentligen. Det var en flicka till som skolades in samtidigt också; Nellie. Hon var 2 månader äldre än Liam.
De har börjat med en ny inskolnings metod; Aktiv inskolning. Då ska vi som föräldrar vara med i 3 dagar mellan 9-14. På fredag ska vi försöka lämna barnen.

Liam var nyfiken men samtidigt väldigt avvaktsam mot allt, framförallt personalen. Han hade mig under uppsikt för det mesta. Dessutom blev jag lite förfånad över att han gick runt ganska mycket, jämfört mot vad han gör hemma. Här kryper han mest runt, fast han kan gå. På dagis kanske han kommer gå mer eftersom de andra barnen gör det.
Vi gick hem efter 2 timmar ungefär för då var Liam så trött att han bara gnällde. Han tvärdeckade i vagnen på väg hem därifrån.

Nu ska Emil och jag äta lite lunch.

Här får ni ett videoklipp taget på barnen igår morse, de bråkar. Det är dålig bild, men det roliga är bara att höra hur Liam skriker på Emil. Så skriker han jämt på honom när han är arg. Anledningen att de är osams är för att Liam ska slå på Emils tidning som han kollar i.




Bullbak

Jag har precis avslutat kvällens bullbak. Nu är vi en hel drös bullar rikare och det luktar så ljuvligt här hemma! Emil var med i början av bullbakandet, men gick och lade sig sen. Han var så trött gubben.
Han är duktig på att hjälpa till.

Jag har precis avnjutit 3 bullar! Nu ska jag dricka lite vatten och sätta mig ned i soffan en stund med Henrik innan sängen kallar. Jag bytte sängkläder idag så sängen kommer vara väldigt inbjudande att lägga sig i.

God natt!


Emil skär ut bullbitarna och lägger på plåten




Resultatet av Emils egna plåt!


Liam

Liam har förändrats så på väldigt kort tid. Han har vuxit så mycket, inte storleksmässigt kanske men i hans beteende. Jag tror amningen har påverkat mycket kring detta på något vis. I samband med att jag slutade amma har min syn kring Liam förändrats också.
När han ammades var han fortfarande "lilla bebisen", som kändes nyfödd dygnet runt trots sina 1 år i ålder. Nu har han slutat ammats helt och äter enbart vanlig mat. Han har fått bättre aptit och blivit mer "ett barn" i mina ögon.

När jag slutade amma förändrades även hans bajsning. Förut bajsade han högst 1 gång/vecka. Nu bajsar han  minst 1 gång per dag. Denna förändring kom två dagar efter jag slutat amma, så jag tror det hänger ihop.

Imorgon ska Liam börja på dagis. Min stora pojke! ♥


Film: Barnen gosar med Åke

 



Åke har det bra för det mesta, vår goa lilla katt :)


Utekvällen lyckad!

Jag hade jätte trevligt igår! Först förfest hos Madde, och sedan gick vi vidare till Mastis (Mastmagasinet).
Jag blev inte så påverkad av alkoholen som jag trott jag skulle bli. Utan det var som vanligt, som jag minns senast jag drack i februari 2008.

På Mastis hände något som kanske skulle kunna vara typiskt mig; Jenny och jag bestämmer oss för att gå hem vid 01:30 och när vi är på väg till entrén för att hämta jackorna har jag tappat min "Jack-bricka" så jag får inte hämta min jacka. Enda sättet var att betala 50 kr och vänta tills alla andra gäster gått. Så jag stod i entrén som an vakande hök och frös i över 1 timme. Jag var så rädd att nån annan hittat min "Jack-bricka" och skulle hämta ut min jacka.
Till slut fick jag jackan när jag identifierat den och jag slapp betala den där 50-lappen ;)

Idag mår jag rätt bra. Men jag har bara sovit i typ 4 timmar i natt så tröttheten är ett faktum. Det blir en slapp dag idag, förutom bullbak i eftermiddag som jag lovat Emil.


Party Party!

Nu har vi precis ätit en av mina favoritmaträtter: Raggmunkar med bacon och lingonsylt.

Jag har även blivit grattad av mina föräldrar och syster Anna. Av dem fick jag en plattång! Det har jag viljat haft länge för min gamla är inte bra.

Plattången passar sig utmärkt att användas till ikväll för då blir det party party! Det ska bli så KUL! Mitt största problem just nu är bara vad jag ska ha på mig, jag har verkligen ångest men det löser sig.

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen göra mig iordning.

Ha en trevlig lördags kväll!!

Nu kommer jag lukta godast av dem alla!

Denna underbara parfym (Jean Paul) har min älskade sambo och mina älskade barn köpt åt mig i födelsedagspresent!
Åh, jag är så tacksam!!

Dessutom har svärmor och svärfar varit här idag och grattat mig. Annars har jag blivit överöst med SMS och samtal av vänner och släkt! Tack!


Film: Emil sjunger för mamma

Emil sjunger "Ja må du leva" och ger mig ett paket som han själv slagit in.
I paketet var det en av hans leksaks traktorer :) ♥


24 år!

Idag är ingen vanlig dag för det är Karins födelsedag, HURRA HURRA HURRA!

Jag kan inte förstå att jag blivit så gamal, jag var ju 15 nyss :)



Eftermiddagen

Eftermiddagen har vi tillbringat en stund hos våra grannar över oss; Sophie och hennes son Melker. Vi fick fika och våra söner lekte. Fast min vilda son är inte alla gånger så rolig att leka med, snarare farlig.
Det var trevligt att träffas! :)

Nu har Henrik kommit hem från jobbet, han nattar just nu Liam. Jag ska strax städa ur kattlådan och hoppas det hjälper mot denna vidriga och starka kattpiss-stank som spritt sig i hela lägenheten! Det är vidrigt! Åke har på senaste tiden börjat kissa så det luktar starkt och frätande. Inte ens kattsanden Ever Clean hjälper, som vi alltid använt.

Jag har bokat en Ullareds resa idag också! Den 30:e mars åker jag och Helen dit. Jag ser fram emot det!


Cider ja!

Idag var det mildare ute och inte alls så kallt som det varit de senaste dagarna. Så jag och pojkarna tog oss en promenad in till stan. Emil ville åka på sin snowracer så jag drog honom på den. Det är inte lätt  att dra den samtidigt med barnvagnen på alla trottoarer där det är massvis med grus, så det var trögt vill jag lova!

Syftet att gå in till stan var att köpa några cider på Systembolaget till lördagens fest. Jag ska på fest, jag som inte varit ute och druckit något med alkohol sedan februari 2008. Det är snart 2 år sedan!
Jag kände mig som en nybörjare på systemet och det hade faktist kommit en del nya smaker sedan jag var där själv, för eget bruk. Jag hittade en typisk "Karin cider", i alla fall till utseendet. Jag älskar blommigt och plommonlila, dessutom var den med VOL % 4,5. Perfekt:



Hoppas den smakar bra också :)


1 vecka utan amning

Nu har Liam sovit jätte bra i en vecka utan amning på natten. Senast jag ammade honom på dagen var den 3/1. Så om inte något inträffar tror jag han har slutat ammas för gott.
Det känns otroligt skönt att det gått så bra för både honom och mig. Amningen har varit ett slags band mellan honom och mig, ett band ingen annan kan komma åt. Det har varit väldigt mysigt.

Nu är han dock över 1 år och börjar bli stor. Han sover bra på nätterna och äter bra på dagarna, så amningen känns som ett kapitel vi lägger bakom oss nu.
Fast jag ska erkänna; Om det inte vore för att jag ska börja jobba snart igen så skulle jag fortsatt att amma honom.


Dagen

Nu sover barnen och det är skönt. Jag känner mig trött så trött. Vi köpte en film idag när vi veckohandlade på MAXI så den ska vi titta på strax. Det var nån gamal thriller som handlade om en flygplanskapning för 29 kr! :)

Idag har jag träffat Kryckan och Jenny. Vi möttes upp ute och besegrade kylan med en promenad till MAXI tur och retur. Där köpte vi lite fikabröd som vi tog med hem till Kryckan. Det var gottit! :)
Vi pratade och spelade När och Fjärran. Som vanigt så förlorade jag. Jag är så usel på spel, men det är ändå kul :) Det var jätte trevligt idag. Nu kommer jag inte träffa Kryckan på väldigt länge, för på fredag åker hon till London.

Emil är hemma nu, och lugnet är som bortblåst :) Han har haft det kul i Björneborg, hos mormor och morfar. De hade bland annat varit på julgransplundringen på Borgen. Där hade de dansat runt granen (inte Emil dock) och haft fiskedamm och även fått godis av tomten.

Jag tror vår lille katt Åke börjar bli könsmogen. Hans kiss luktar så starkt, dessutom tror jag han har börjar kissa i duschen (för det stinker kattkiss där jämt) och han går runt och jamar jätte ofta. Jag har för mig att dessa kriterier uppfyller kraven för en könsmogen katt, fast jag är inte säker? Nån som vet?

Det är jätte kul att jag har fått en del kommentarer av er, tack!


God morgon!

Det är så tomt här hemma utan Emil. Frukosten kändes helt tom på nått vis, det var jag, Henrik och Liam. Men en plats var tom, och alldeles tyst.
Han ska komma hem i eftermiddag och då är lugnet som bortblåst :)

Nu ska jag strax duscha, sen ska vi till MAXI och veckohandla. Sen tänker jag lämna Liam hemma med Henrik och knalla ut med Kryckan och Jenny. Vi ska ta en promenad och köpa hem lite fika och umgås tillsammans. Kryckan åker snart tillbaka till London igen, så vi måste hinna umgås innan dess.

Henrik är ledig idag, det gillar jag! :)


Film: Underbart god choklad

Emil dricker varm choklad som jag gjorde åt honom.


Nu har Emil åkt till Björneborg, till sin mormor och morfar. Han ska sova där i natt, så hämtar jag honom imorgon.
Det är redan tomt här hemma, måste jag erkänna. Helt tyst...

Jag fick mina bilder jag beställde från Fujidirekt, det är totalt 170 stycken ungefär. Så ikväll ska jag roa mig med att sätta in dem i album tänkte jag.
Dessutom fick jag mina Levis Jeans på posten idag som jag köpte från ELLOS. De satt som smäck! Länk dit man kan beställa dem, tryck här



1 års kalas

Nu har vi precis kommit in jag, Emil, Liam och syster Anna efter en stunds lek i lekparken, i kylan. Det blev bara kallare och kallare när solen började gå ner, så vi gick in. Jag ska strax göra lite varm choklad som kanske kan värma upp våra kalla kroppar en aning, sedan ska jag laga lasagne.

På förmiddagen var jag och Liam på 1 års kalas hos Joel. Det var trevligt med lite prat och fika. Liam fick för första gången dricka saft, gissa om det var uppskattat?! Dessutom fick han äta chokladboll på egen hand för första gången, så han var så FIN efter fikan :)


Liam äter chokladboll


Ätit chokladboll

 


Saft är gott!


Födelsedags barnet Joel


Syskonen Viggo och Vanna


Lucas kramar mammas ben


God morgon!

Natten till idag var lika bra som förrgående natt. Liam vaknade till en gång, vad jag minns, och somnade snabbt om. Liksom de andra 5 nätterna så var även denna 6:e natt amningsfri.
Sista gången jag ammade Liam över huvudtaget var den 3/1.

Nu ska jag göra mig iordning lite, kamma håret, dra på lite smink och sånt där trams. Sen ska jag och Liam på 1 års kalas.


Jävla dag

Ursäkta rubriken, det låter allvarligt. Men så allvarligt är det kanske inte. Fast jag känner "vilken jävla dag det varit" när jag tänker tillbaka på hur dagen sett ut.
Emil har sina dagar då han ska hitta på hyss och bråk hela tiden, denna dagen var just en sådan. Jag önskar jag haft en riktigt snickarbod att slänga in honom i!
Så denna dagen har jag varit arg, arg och arg på hela tiden. Emil har fått veta att han lever, likaså jag.

När han har lagt sig och lugnet börjar lägga sig och när man har tid att tänka så kommer det dåliga samvetet, i alla fall för mig. Jag mår dåligt för att jag varit så arg.

Nu sover barnen och Henrik är på Ålands hav och guppar (på Cinderlella). Han berättade förut att han köpt en present åt mig på båten. Han vet hur mycket jag vill ha dessa två parfymer (så det vore väldigt trevligt om det vore så att jag fick nån av dem, trots att jag är tacksam för allt annat också) :


 


Film: Emil och Liam lyssnar på musik



Skivan som barnen lyssnar och dansar till är jätte bra. Den kan jag verkligen rekomendera!
Barnkammarboken heter den och skivan är med i boken :


Film: Emil matar Liam på frukosten



Liam älskar verkligen när Emil matar honom!

5:e natten utan amning

Det går bara bättre och bättre med Liams och min sömn. Han somnar bra på både kvällarna och eftermiddagarna utan att jag behöver amma honom. I natt vaknade han dessutom till bara 1 gång och somnade om utan att gråta.
Så natten till idag var det 5:e natten som jag inte ammade på. Att vakna en gång är väldigt lite mot vad jag var van med, det var inte ovanligt att jag fick vakna till upp mot 15 gånger per natt och amma Liam! Det hoppas jag inte kommer inträffa mer.

Jag trodde han skulle vara en vrålhungrig bebis på morgonen eftersom han inte ammas på nätterna längre. Men han äter inte nått mer i mängd jämfört mot när jag ammade honom.

Idag började Henrik jobba igen efter nästan en hel veckas semster. Det är tomt. Jag vet inte vad vi ska hitta på. Det är skit kallt ute, men jag funderar på att gå ut och åka lite pulka med barnen.

Nya gardiner till Emils rum

Igår, en lördags kväll, lånade jag min mammas symaskin (inköpt när hon var gravid med mig 1985) och sydde gardiner till Emils rum. Henrik och jag köpte tyg på IKEA när vi var där sist som matchade hans möbler väldigt bra. Sen fick jag ta fram mina gamla Syslöjds-kunskaper från skolan. Jag älskade syslöjd!
Jag gillar inte kanalgardiner (som visserligen är det lättaste att göra) så mycket, därför ville jag göra gardiner med dålda hällor. De hänger snyggare på gardinstången.
Det var pilligt och man fick verkligen klippa och fixa innan allt var på plats som det skulle. Nu är de klara och blev fina i hans rum!

Bilder:




De dålda hällorna på gardinerna





Film och bild: Skridskor

Idag har Emil och jag åkt skridskor. JAG åkte skridskor idag för första gången sedan jag var 14 eller 15 år typ! Jag såg verkligen urlöjlig ut, men gud va kul det var!
Efter 1 timme på isen så frös vi om fötterna och åkte hem. Jag vill åka igen, snart!! Jag hoppas det är "lagom" kallt i morgon också så vi kan åka.

Här är ett väldigt kort videoklipp på Emil som gör en vurpa:

 


Emil låg ned ett par gånger :)


Emil har precis fått på sig sina skridskor


3:e natten utan amning

Natten har varit väldigt bra. Liam ammades inget, han vaknade till ibland dock och sökte sig till bröstet. Eftersom jag sov med ett linne så kom han inte åt. När han märkte att det inte gick så grät han. Jag pussade lite på honom och sen sov han igen. Så skönt!
Idag är det dessutom första morgonen jag vaknar och brösten inte är som meloner. Det har nu gått 1 dygn sedan sista ammningen.

Idag tog jag dessutom på mig en vanlig pusch-up BH (det kan behövas, de hänger som taxöron). Det var en ovanlig känsla med en sån BH jämfört mot amningsbh:arna.


Det går framåt

Nu har Henrik i flera dagar fått Liam att somna på kvällarna utan att jag behövt amma honom till sömns. Ikväll tog jag ett försök att göra på samma sätt som Henrik; ligga med honom i sängen tills han somnar. Det gick bra! Han grät lite i kanske max 5 minuter sedan sov han som en stock, utan amning! Vad skönt det känns!

Det största målet just nu är att sluta amma honom om nätterna och när han ska sova. Jag behöver verkligen få sova ut ordentligt och inte bli väckt så otroligt många gånger som han vill ammas. Som sagt, han vill ju bara snutta, inte äta.
Jag vill gärna ha honom sovandes i vår säng tillsammans med oss om han slutar amma och bara sover Det är otroligt mysigt att ha honom där. Det är en trygghet på nått vis. Funkar det bra att han sover hos oss och slutar ammas kommer jag ha det på det viset. Skulle det inte funka bra blir nästa mål att få honom sova i sin egna säng.

De senaste två nätterna har jag inte ens ammat honom alls. Han har dock varit ledsen och gråtit en hel del om nätterna. Fast han har ändå somnat om snabbt ändå, utan att jag behövt amma honom. Det känns som det går framåt och det får ta den tid det tar.

Nackdelen att sluta amma om nätterna var att min mjölkproduktion var så enorm med tanke på att jag ammade honom ungefär 10 gånger per natt. Så därför kan jag inte tvärsluta, för mina bröst blir sprängfyllda och gör så ont. Så jag har fått amma honom ungefär 1 gång per dag istället, så brösten har tömts. Nu, bara efter 2 dagar, har jag märkt stor skillnad på produktionen. Nu är inte brösten alls så fulla och gör inte ont, trots att jag inte ammat honom. Så det rättar till sig, tack gode gud för det!

Jag känner mig fortfarande inte bra, min kropp värker och jag är super snorig! Varför ska man aldrig få vara frisk! Nu ska jag kolla på TV med Henrik.


2010

Första inlägget för min del på det nya året. Det känns hel skumt måste jag erkänna.
Nyårsafton var verkligen inte nån speciell kväll. Vi kollade på TV och film och åt godis :) Barnen somnade ganska tidigt.

Idag är det exakt en månad kvar tills jag börjar jobba. Jag har delade känslor kring detta, både positiva och negativa.

Jag ska strax ge mig ut på en promenad till MAXI. Jag har inte varit ute och rört på mitt fläsk på väldigt länge nu, så jag känner att det är på tiden. Då kan bilen få vila sig lite.
Dessutom har det löst sig med bilen. Säljaren står för reparationskostnaden och bilen ska in på lagning inom kort. Tack och lov!

Tänk att vi för ett år sedan hade vi tagit premiär turen med vår nya barnvagn och med vår lilla underbara Liam. Han var bara 3 dygn då :)



Liam 2009-01-01

RSS 2.0