Videoklipp: 2009-07-02

 

Jag hittade ett gammalt videoklipp på Liam, som är lite drygt 6 månader. Jag tycker det är så mysigt att titta tillbaka på dessa videor och minnas den härliga bebistiden :)


Videoklipp: Liam säger Emil

Liam har på de senaste två dagarna härmat mig ibland när jag säger "Emil" och säger nått i stil med "Mi Mi", eller likande. Det märks tydligt hur han försöker härma det man säger. Här i klippet säger han på sitt egna sätt Emil i början, sen så tror jag han bara ska vara rolig med sitt prat :)


Nostalgi människa

Jag är en sån grubblare och jag har nostalgikänslor på det mesta när jag tänker bakåt i tiden. Jag saknar så många saker ibland, även om jag tycker nuläget är jätte bra!
Just nu sitter jag och tänker på att jag för 5 år sen tog studenten! 5 ÅR !! Det är absurt hur lång tid det är. Det innebär också att det är 5 år sen som jag var gravid med Emil. 5 ÅR !! Åh, vad tiden går fort!
Jag saknar skolan, jag saknar den gemenskap man hade på den tiden. På jmitt jobb får man inte ens prata med sina kollegor (om man inte har sån tur att man har lunch eller rast tillsammans, vilket ALDRIG händer) så jag saknar tiden när man hade kollegor, eller klasskompisar som det hette då ;)

Jag hoppas jag verkligen kommer in på skolan till hösten. Jag ber, jag ber jag ber på mina bara knän!

Jag ska ge er lite nostalgi bilder från den 8:e juni 2005 när jag och mina vänner hade vår studentbal på Blue Moon Bar i Karlstad. Jag var gravid med Emil i vecka 18 :)
På den tiden var jag inte lika flitigt på att använda kameran, tyvärr. Därför har jag inte så många bilder som jag önskar.







 


Mycket att göra

Nu har jag precis lagt barnen och det är nu allt ska göras. Jag ska börja med att ta en promenad och sen avsluta med situps. Sen måste jag vika in tvätt, ta fram kläder till morgondagen, städa stora-toan (jag glömde det igår kväll) och städa undan alla leksaker som är utspridda över heeeela lägenheten.

Emil har nu fått en ny fräsch sommar frilla. Han är jätte söt, som vanligt. Men jag var inte riktigt nöjd med frisyren ändå. Han fick en "pluggis" frisyr nästan :D Fast allt klär en skönhet, som ordspråket säger, eller hur? :) Emil ville som vanligt ej ställa upp på foto, så därför kommer inga sådana på honom.

Jag ska ta tag i alla mina måsten nu, innan jag själv ska i säng. Om jag hinner ikväll ska jag lägg upp några videoklipp från dagen och även från förra sommaren på en liiiten Liam.

Go Kväll!




Min klocka!

Min syster Anna kom förbi förut och hade med sig min klocka som hon hämtade och betalade åt mig från Ur och Penn. Jag har inte köpt en ny klocka på länge, och jag tycker det är så kul med klockor. För det är snyggt och samtidigt praktiskt. Man har oftast koll på tiden :)
Den skulle igentligen kostar 498 kr, men var nedsatt till 298 kr. Det var ett bra pris.

 




Eftersom jag ändå var hemma idag så fick vi tag i en frisör tid åt Emil redan idag. Vi ska vara där om drygt 30 minuter. Så nu ska jag väcka Liam och klä på Emil ett par byxor.



Frisören

Emils hår har börjat bli så långt nu, det ser lite ofrissat och otympligt ut på nått vis. Eftersom värmen har kommit så frågade jag honom häromdagen om vi skulle raka av honom håret med trimmern som vi har. Då svarar han "Nej mamma, jag vill bara klippa mig hos frisören. Inget annat". 4,5 år gamal och redan sånna krav :P

Så jag ska låta honom få sin vilja igenom, jag får se om det går att få tag i nån tid denna vecka eventuellt. Så han får en sommarfräsch frilla :)

Jag har förresten använt BUS (Brun Utan Sol) de sista dagarna på mina ben och ytte pytte lite på mina armar. Detta för att jag eventuellt ska kunna använda mina nyinköpta shorts utan att blända folk med mina vita ben :D
Mina vänner avrådde mig från BUS, men jag tycker än så länge att det är rätt OK. Jag kör med DOVE´s BUS:








Glass i stora lass!

Min mamma och syster kom in till oss förut för at tbland annat hämta pengar till min klocka som min syster ska köpa åt mig på Ur och Penn. Mamma och jag åkte över till COOP och tog ut pengar och hanlade lite.
Vi köpte med glass och chokladsås för att ha lite fika på kvällskvisten. Liam var nyduschad innan glassätandet, men med tanke på hur han såg så hade han lika gärna kunnat duscha efter glassen :)



Nu ska jag strax städa "stor-toan" och sen ska jag ta en promenad på mintt promenadband + situps.

Go natt!


Mors Dag

Det är mors dag idag, men jag har ej blivit uppvaktad nått. Henrik jobbar och barnen har inte nån förståelse för vad det innebär riktigt :)

Vi har varit på 4-års kalas idag hos en pojke som var hos Emils tidigare dagmamma. Det var väldigt trevligt! Jag ville inte lämna Emil själv, utan jag stannade kvar där de timmarna vi var där. Liam fick också vara med. De bjöd på mat, glass och fika.
Jag var lite orolig för hur det skulle gå med Emil. Men det gick rätt bra. Det var vissa situationer som "ballade ur" och det blev tokigt. Likaså när vi skulle åka hem, då blev det protester som vanligt.

Vilket härligt väder vi fick, sommar! Jag ska gå ut på balkongen nu och njuta lite tänkte jag, medan solen ändå är framme.

Ha en bra söndag!


Favoriter från dagens shopping



 
 





- Bikini från H&M
- BH:ar från Lindex
- Jenasshorts från Divided H&M och Linne från Gina Tricot
-Jeansshorts, shorts, linne och t-shirt till Emil från Lindex
- Turkos klänning från H&M, dålig bild. Den är jätte fin!
- Sandaler till Liam, Din Sko

Jag köpte lite mer saker, men dessa var favoriterna


Shopping

När jag hade barnvakt av svärmor och svärfar i Filipstad passade jag och Jenny på att åka och shoppa lite i Karlstad, när jag ändå mår bra. I slutet av vår shopping dag när vi var på Ur & Penn slog åskan ut all el i hela stan, så allt blev svart. Jenny och jag kunde alltså inte betala våra grejer :/ Jag hade precis bestämmt mig för en jätte jätte fin klocka som jag ville ha.
Fast jag har tur, så syrran som går på gymnasiet i Karlstad ska köpa med den åt mig på måndag.

Efter Karlstad åkte vi vägen över Filipstad och hämtade barnen.

Nu är vi hemma. Barnen leker med vatten på balkongen medan jag sitter här. Jag ska hänga lite tvätt nu, det gamla vanliga :)
Sen kommer Jenny hit och ska slinga mitt hår.


En liten stund på stan

Vi var tvugna att köpa sandaler till barnen, och ett par tennisskor till Emil. Då han sliter sönder alla skor på dagis. Men kan ju knappast klandra honom, han leker och har kul. Precis som barn ska göra. Därför köper vi billiga skor till honom, så är det mindre tråkigt för plånboken när de går sönder :)
På InterSport hittade vi sandaler, skor och en keps åt honom. Men till Liam hittade vi inget, de hade inga skor i hans storlek. Inte heller på Bergqvist skor hade de sandaler i hans storlek.
Så nästa butik att kolla på här i stan är COOP, de burkar ha fina skor där också.

Eftersom det är Fastingen på stan med karuseller bland annat så var det svårt att bara passera där utan att få låta Emil åka en karusell. Han valde en karusell med lastbilar. Sen köpte vi glass i solen.

Nu ska vi äta mat :)






Bad day

Jag mådde så dåligt idag på eftermiddagen på jobbet att jag gick hem, vid 15-tiden. Så jag missade bara 2 timmar. Jag får se hur jag känner imorgon, om jag ska gå dit eller inte.

Vi har precis betalat räkningarna, som är ett illa måste. Det blev inte så illa som jag räknat med, men så klart man skulle vilja haft mer pengar. Vem vill inte ha det?!

Jag tittade på Hemnet förut och hittade mitt riktiga drömhus (enligt bilderna iaf) så ja ska ringa imorgon och anmäla mig/oss för en visning nästa vecka. Även om man inte vill ha huset så kan det vara kul att få komma iväg på en visning.
Mitt värsta skräckmoment inför ett husköpt är trädgården. Jag har en bild av att det är SÅ MYCKET jobb med den. I detta huset var tomten väldigt liten, så den känns alldeles perfekt, och jag/vi ska nog klara att sköta om den i så fall.

Jag har på senare tid börjar älska Lady Gagas låt Paparazzi, den är så härlig! Så jag måste bara lägga upp den på bloggen :)





Tack Henrik! ♥

När jag kom upp imorse låg en väldigt fin mascara på byrån i hallen. Jag kan inte ens förklara vilken härlig känsla det är att få använda en ny mascara, som inte är "torr". Woooonderful!

Jag känner mig glad idag, förutom när jag tänker på att jag inom 10 minuter måste åka till jobbet :/ Eftersom barnen sover vill jag inte föna mitt hår, så det är jätte blött just nu. Fast det torkar nog ganska snabbt kanske? Vädret är ju strålande där ute! Jag ska ha sandaler på mig idag, för jag lär ju knappast frysa om fötterna.

Nu måste jag åka, för jag ska hinna tanka bilen innan också.

Ha en bra dag!




1 år sen

Nu när jag jobbet och tycker dagarna känns lite långtråkiga och när jag känner att livet inte är på topp brukar jag längta tillbaka till mammaledigheten när allt var så bra. Det var så skönt att vara hemma och ledig och känna sig "fri" på nått vis. För 1 år sen var Liam så liten och Emil med, nu är de så stora mina pojkar. Jag skulle kunna göra nästan vad som helst för att bli mammaledig igen, fast jag vill inte ha nått mer barn :)

Åh... älskade och saknade mammaledigheten....





- Bilderna tagna på Liam och Emil 26/5-2009


Nedstämd

Jag vet inte vad det är med mig nu för tiden, men jag känner mig så otroligt nedstämd hela tiden! Det började för några dagar sen och jag kan ju inte påstå att det går åt det bättre hållet, snarare tvärtom.
Jag känner mig nedstämd över olika saker, saker jag borde skämmas för kanske ?

Jag känner mig nedstämd mycket på grund av jobbet, inga mer kommentarer kring det...
Jag känner mig nedstämd för att jag är tjock.
Jag känner mig nedstämd för att jag borde sluta äta sötsaker, men på grund av min nedstämdhet så äter jag ännu mer sötsaker.
Jag känner mig nedstämd för att jag ofta är ensam med barnen och får ta det tyngsta lasset själv, framförallt när andra saker gör att jag redan är nedstämd.
Jag känner mig nedstämd över att vi hade så mycket räkningar att jag inte har råd att köpa utemöbler till balkongen.
Jag känner mig nedstämd över att jag har så mycket att göra, att jag inte hinner allt.

Det är väll bara några saker... Många utav dem är igentligen så barnsliga så jag borde skämmas (?) kanske.

Jag vet att det finns så otroligt mycket värre problem än dessa, men de finns inte i vår livssituation just nu. Tack och lov, för då kanske jag vore ännu mer nedstämd.
Jag känner mig så tragiskt när jag skriver så här, för jag vill vara glad och positiv! Det brukar jag vara, för det mesta. Men nu har ett mörkt moln lagt sig över mitt huvud och det ser inte ut som det vill flytta på sig...

USCH


Utflykt

Imorgon ska Emils dagis på utflykt till Mariebergsskogen i Karlstad. De ska åka buss och ha med sig matsäck. Emil var så otroligt glad ikväll när han gick och lade sig.
Han fick välja helt själv vad han ville ha med sig i matsäcken. Det blev en drickyoghurt, 4 små Safariyoghurt, 2 bananer och 3 Festisar. Han vill inte ha med sig nån smörgås. Mina barn är inga smörgås-fantaster direkt, bara knäckebröd gillar de i princip.
Men det känns lite "fattigt" och skicka med knäckebröd med smör på på en utflykt :D Även om Emil älskar det.

Imorgon ska Henrik lämna honom, för han är ledig. Jag skulle själv vilja lämna honom och se glädjen i hans ögon. För han kommer skina som en sol imorgon.

Det är så kul att ligga och prata med Emil på kvällarna när han ska sova. För han pratar så mycket just nu. Vi pratar om allt möjligt, om dagen, om morgondagen och om framtiden. Han är otroligt förståndig, även om han har svårt att få fram det i många situationer. Han är otroligt duktig och hans ordförråd är enormt. Han kan verkligen finna ord för allt och förklara sig otroligt bra, bara han är lugn. Jag tänkte på det idag nr vi låg där i hans säng; Tänk vad mycket som hänt på ynka 4,5 år! Från en liten bebis till en pojke som om bara 1 år börjar förskolan!

Jag älskar verkligen vår Emil, som verkligen lever upp till sitt namn. Jag önskar bara jag hade en Snickarbod att stänga in honom i ibland ;) ♥

Likheter ?





Bara några rader

Jag har inget att skriva igentligen. Men jag kommer nog på nått ändå, bara för att :)

Barnen sover nu och Henrik är på Ålandkryssning som vanligt. Vi pratade nyss för han ska köpa med en mascara åt mig från Tax Freen, för min är så torr och äcklig nu. Det är på tiden att den byts ut. Jag hoppas han hittade en bra, fast det mesta duger. Förutom H&M´s egna mascara...

Jag hinner inte med nån promenad idag, för jag har massa tvätt att ta reda på. Jag måste även börja skissa lite på ett brev till Försäkringskassan, som man tydligen måste vara väldigt noggran med för att det ska gå igenom. Jag måste även gå igenom räkningarna och räkna lite, för nu är det snart dags att betala dem :/ Mindre kul, men ett illa måste. Bara massa måsten jämt. Fast inte alltid tråkiga måsten :)

Nu ska jag fixa lite!

Jag vill inte gå till mitt jobb imorgon, idag var ingen rolig dag :/


Skogarderoben

Efter min promenad och mina 130 situps så skulle jag plocka fram kläder till mig själv och barnen inför morgondagen. Då kom jag på att det är på tiden kanske att plocka fram lite sandaler och sånt nu när värmen kommer mer och mer. Jag har sett att många går runt i sandaler på jobbet.

Jag trodde jag hade slängt mina UNDERBARA leopard skor som jag köpte på H&M förra våren, men det hade jag inte! Vad glad jag blev :) De är slitna, men jag älskar dom!  Jag kommer använda dom tills de rammlar i tusen bitar.



Sen hittade jag ett par nya sandaletter, gladiator inspirerade sandaler som jag köpte för läääänge sen, också på H&M. De är oanvända och fina, tycker jag! Jag gillar nitarna på dem.



Imorgon ska jag använda sandaler tror jag. Om det inte är super duper kallt imorgon bitti vill säga.

God natt!


Irriterad

Fan va trött jag blir! Jag tänker inte gå in i några detaljer, men om jag säger jobbet så räcker det! Jag var så arg idag när jag gick hem. Mänsklighet ?! Hmmm.....

Nu sover barnen, och jag fastnade vid datorn som vanligt. Jag borde ta en promenad på mitt promenadband och göra situps så man kan bli liiiite tajtare kanske ;) Jag fastande på Aftonbladet.se , dokumentären om Candrah som fick dödshjälp. Det är så otroligt fint, men så otroligt hemskt på en gång.

Jag hoppas på en bättre dag imorgon. Ni kan inte ana hur mycket jag vill börja studera till hösten, jag VILL BLI NÅTT! Jag längtar ännu mer till att börja plugga när jag tänker på hur mitt jobb är... Eller, själva arbetet är OK, men vissa personer är inte kloka. Usch vad ledsen jag blir om jag inte kommer in på skolan...

Nu måste jag ta tag i mitt liv, jag ska ta en promenad på bandet nu! Jag har ju inte gjort det sedan förra veckan!

God Natt!



Emma har nu åkt

Nu har Emma åkt hem till Oslo igen och Henrik har åkt till Åland, med den gamla vanliga Cinderella.
Just nu känner jag mig upprörd över Emils bråk och skrik! Han är ju aldrig nöjd, utan ska bara HA MER hela tiden.

Liam har precis duschat och Emil duschar just nu, sen ska barnen äta kvällsmat och sen bums i säng. Imorgon ska vi upp med tuppen, till och med ännu tidigare. De behöver ju sina timmars sömn varje natt.

Jag har bytt sängkläder i Henriks och min säng och i Liams säng idag så det känns så fräscht! Emil fick nya sängkläder för bara tre dagar sen, så hans säng får vänta lite innan den byts.
Jag tänkte slänga upp fräscha gardiner i vårt sovrum innan Liam somnar också. Jag har använt vita länge nu, men nu åker de svarta upp. Eventuellt mörkläggs det en aning på kvällarna av dem. Vi har solsidan i vårt sovrum hela eftermiddagen, det är den enda nackdelen på sommrarna. För det blir så otroligt varm där inne.

Usch, jag vill inte jobba imorgon :/



 

 


Oväntat besök

På kvällskvisten fick vi oväntat besök när vi satt ute på balkongen. Maria, Peder och Lucas kom förbi en sväng och prata. Det var trevligt!! :)
Liam och Lucas var så roliga när de tultade runt på balkongen,  och sååå söta!

Nu ska barnen i säng, sen ska Emma och jag gå till Handlarn och köpa snus.

Go natt!








Lekparken

Vi gick ut till järnvägsparken förut vid lunch. Det var varmare ute än vad vi trott, så vi är klädda i mycket kläder. I alla fall barnen. Det var riktigt sommarvärme ute! Jag måste köpa sandaler, kepsar och solhattar åt ungarna. För de äger inegt sånt just nu! Panik.
Jag vill ha solhattar till Liam från Villervalla, för de har så fina färger, så jag åker nog till Karlstad nån dag till veckan.

Vi utnyttjade min syster kamera idag eftersom min har så dåligt minne just nu. Jag har inte köpt större minneskort åt den ännu :)

Vi har ätit jätte god mat idag; Fläskfilé, ädelostsås och potatis. Till det gjorde vi en färsk sallad med dressing! Åh så gott! Jag känner mig fetare än fetast, jag fick till och med knäppa upp knappen på byxorna :D

By the way var lekparken så vacker idag! Jag har inte varit där på ett tag, och sist jag var där så var det inte så grönt och fint där. Idag var det massor av blommor och träden var alldeles gröna och fina!

Nu ska vi gå ut på balkongen och äta lite godis!



 

 










Lite balkong dekoration

Jag har inte köpt några utemöbler ännu till balkongen. Men jag har nu fått upp lite fint på väggarna, så det ser något mer trevligare ut där ute. Ett större måste där ute är att måla balkongräcket. Hyresvärden har sagt att han fixar målarfärg och sånt så målar vi själva, vi har sagt till honom om färg. Men han glömmer hela tiden.
Jag har försökt tvätta bort alla flcäkar på väggarna där ute, men allt gick inte bort tyvärr. Men det är något fräschare iaf.




 

- Fejkblommor från COOP
- Blomkrukor från Indiska
- Väggord från Jotex.se


Fredag i vanlig ordning

Nu har vi precis ätit taco som vanligt på fredagar nu för tiden. Det är gott och det blir ett mysigt avslut på arbetsveckan. Det är så skönt med helg så ni anar inte, trots att denna vecka bara inneburit 3 arbetsdagar för min del. Dagen idag gick otroligt fort ändå, trots att jag hade lust att vilja gråta ibland...



Ikväll kommer min syster Emma som nu mera bor i Oslo hit och hälsar på. Hon ska stanna hela helgen. Det var bli trevligt :)

Nu ska vi strax lägga barnen jag och Henrik.

Go kväll!

Stress stress stress

All denna eviga jävla stressen! Jag har precis fått barnen i säng och nu vankas alla måsten som jag måste fixa. Tyvärr hinner jag nog inte allt ikväll, för jag måste få sova lite längre i natt än vad jag gjorde denna natt.

Jag avskyr att jobbet ska sätta mina arbetstider ända till 17:30 eller till 18:00 varje dag! Jag hinner ju inte ett dugg när jag kommer hem! På detta ska jag vara ensam JÄMT (nästan) med barnen och hinna med sysslor i hemmet samtidigt som man ska hålla humöret uppe och vara en bra och snäll mamma.
Jag fick mitt juni schema idag och det ser ju inte bättre ut, tyvärr. De har varit snälla och tagit en aning hänsyn till att jag är ensam med barnen mycket, så jag får enbart gå "dagtid" men inte en dag slutar jag före kl. 17:00. Som tidigast slutar jag 17:00. Då börjar jag dessutom 07:45 eller 08:00.

Dessutom fick jag reda på, sist av alla typ, att jag inte får arbeta vidare med Bedrägerigruppen. För jag ska börja plugga till hösten, antaligen. Då vill de ha nån i gruppen som ska vara där och som de inte vet ska sluta. Det var lite tråkigt bara att mina kollegor visste om detta imorse när jag kom. Men inte säger nått, och jag tror jag är "med i gruppen" för min chef har inte sagt nått till mig. Jaja, ingen sorg känner jag. För jag får fortfarande göra det som är mest kul ; arbeta med företag, i den specialgruppen. Det är jag jätte glad för!

Jag har hunnit med en veckohandling idag som blev mycket dyrare än vad jag någonsin har haft. Jag köpte inga blöjor eller sånt, för det brukar vara den endra produkten som gör veckohandlingen dyr. Men slutnotan för denna veckas handling slutade på 1400 kr! Då har jag förvisso lyxat och köpt en del fläskfilé. För i helgen ska vi lyxa när min syster Emma kommer på besök ändå från Oslo ;)


Det blev ett långt inlägg idag. Mest gnäll, men jag är lite gnällig nu känner jag. Nu ska jag hänga tvätt, vika in tvätt och slänga in ytterliagre lite mer tvätt i tvättmaskinen... Hujedamej!


Turkost är så fint!

Jag älskar turkost! Det är en sån härlig färg och den passar på allt (nästan...). Nu när jag städat badrummet igen så lät jag temat i badrummet vara turkost. Det är fin, fint!

Jag har nu hunnit med mina "måsten" som jag tidigare skrev om, förutom att jag kortade ned min promenad till 30 minuter (då gick jag i 9 km/h, det är småjogging nästan), sen avslutade jag med 130 situps. Så ikväll känner jag mig nöjd, nu kan jag lägga mig med gott samvete.

Imorgon blir det jobb för min del och en heldag på dagis för barnen. Jag börja 08:00 - 17:30. Jätte lååångt pass!

God natt!



 


Många bollar i luften!

Så fort barnen sover så flyger alla bollar upp i luften som en raket och jag har massor att göra samtidigt! Ikväll ska jag hinna;
- städa det stora badrummet (det tar lång tid för mig, för jag är fruktansvärt noggrann)
- diska
- städa lägenheten på massa leksaker
- hinna med 45 minuter på mitt promenadband + situps
- lägga fram kläder tills imorgon, till mig och barnen
- titta lite på alla papper som jag fick på dagens möte

Allt detta på max 3 timmar, för jag måste lägga mig tidigt ikväll. Imorgon ringer väckarklockan 05:15 :/

Dagens möte i Karlstad, på sjukhuset, gick bra. Jag fick en del information som är viktig att ta del av. Annars var det mest en genomgång av det vi redan vet och fått ett besked om.

Det är bara två arbetsdagar till helg, jippi! Fast jag ska försöka få jobba 6 timmar på lördag, eftersom jag missade lördagens arbete då Liam var sjuk.

God natt!

Åka till Karlstad

Nu har jag lämnat barnen på dagis och jag ska strax åka till Karlstad. Jag ska dit på ett möte som jag sett fram emot.

Jag ska inte hämta barnen förens kl. 16. Så jag kommer ha en del tid över efter mötet. TÄNK om man hade massa pengar så jag kunde shoppa lite :) Men tyvärr så har jag inte det, så jag åker nog hem direkt efter mötet och njuter av lite ensamtid istället.

Tjo flöjt!

Illa

Usch vad illa jag mår! Jag kollade lite på film med Emil och när jag reste på mig så vände det sig i magen och jag hade lust att spry rakt ut. När jag sa till Emil att jag mådde illa så säger han : Du får inte må illa mamma, vet du varför? För jag älskar dig.
Han kan vara jätte gullig imellanåt lilla Emil. Men tyvärr visar sig hans andra hälft allt för ofta nu för tiden. Jag orkar inte ibland...

Idag har jag varit på mötet, ett informationsmöte, för YH-utbildningen. Det var jätte lätt att hitta, för rekorn/läraren hade skyltat jätte bra :) Tack och lov. För jag var nervös att köra fel ;D
Mötet gick bra, förutom att rektorn står och skrämmer upp oss inför testdagen om 2 veckor. Han skrämmde mest upp oss i det engelska testet, vilket får mig att vilja skita ned mig. Min engelska är inte så jätte bra, kan jag erkänna. Annars låter utbildningen toppen! Jag hoppas verkligen att jag gör ett bra resultat på testerna så jag kommer in !!! Jag vill vill vill!
Jag kännde igen en hel del av folket som var där idag. En av de som sökt var jag lite smått bekant med så vi pratade lite.

Jag tänkte göra min vanliga kvällsrutt; 45 min promenad på mitt promenadband och 100-150 situps. Men jag mår så illa så jag orkar inte. Jag tror föresten att illamåendet beror på juicen jag drack förut. Jag är inte så förtjust i juice längre, men tog ett glad förut när barnen åt kvällsmat. Det ångrar jag nu.

Jaja, nu ska jag läsa lite om YH-utbildningen på nätet. Rektorn sa att det fanns massor av bra tips och information att tillgå. Så jag hugger in.
By the way så var det 51 sökande till utbildningen och de ska bara ta in 18 av oss. Det är hård konkurans.

God natt!!

H&M

Jag fick hem en sommar katalog från H&M på posten idag! Det kliar i fingrarna att beställa hem kläder vill jag lova! Men jag har bestämt lovat mig själv att inte göra det, istället åker jag hellre till H&M i Karlstad/Karlskoga eller Örebro när jag har tid och pengar. Jag hittade så mycket fint i katalogen som jag vill vill vill ha :)

 


Ledig

Jag är schemalagd ledig idag och imorgon onsdag. Det passade sig otroligt bra, för jag har två viktiga möten att fullfölja.
Om lite drygt 1 timme ska jag infinna mig på Presterudsskolan här i stan. Jag ska på ett kort möte om den YH-utbildningen som jag sökt till hösten. Det känns lite pirrigt i magen fakist... Mest för att jag inte hittar där. Jag vet vart skolan ligger, men inte vart på skolan mötet ska vara. Det löser sig nog, men jag kommer säkert irra runt där sen :P

Barnen är på dagis mellan 11-16 dessa dagar. För inget av mötena jag ska gå på är särskilt anpassade för barnen att vara med på.

Henrik åkte till Åland imorse och kommer hem i morgon kväll. Så nu är det gubb-fritt här hemma i två dagar, på både gott och ont ;)

Idag är det härligt sommar väder igen!


Jobb imorgon

Imorgon är det dags att jobba igen efter ledighet och vab. Det känns rätt bra faktist. Imorgon förmiddag ska Jennifer och jag ha möte med några "kollegor" från Stockholm, sen får jag göra mitt hjälp-arbete hoppas jag.

Henrik är ledig imorgon så barnen är hemma med honom. Det betyder att jag får en väldigt skön och harmonisk morgon. Det blir oftast stressfritt också :)

Emil var helt slut idag så efter middagen ville han kolla på en film i hans rum och när vi kollade till honom knappt 5 minuter senare hade han bäddat ned sig själv och somnat. Jag försökte väcka honom, men han ville sova. Så han vaknar säkert tidigt imorgon bitti. Kul för Henrik :D

Under kvällen så promenerade jag på mitt promenadband i 45 min och avslutade med 100 situps. Jag var lite latare idag. Jag känner mina muskler i magen mer och mer, men det dallrande fettet efter graviditeterna är fortfarande kvar som ett inbäddande täcke åt musklerna. Äckliga kropp... Fast trots den äckliga kroppen måste jag säga att jag är stolt över den. Den har ju gett mig två underbara och fina barn.

Jag har sagt så länge nu att jag absolut inte vill ha nått hus. För hur ska jag orka med ett hus och det tillhörande så som trädgård osv när jag är ensam mycket med barnen? Men samtidigt älskar jag att titta runt på Hemnet.se och drömma mig bort till ett eget hus med tillhörande trädgård. I trädgården ska det finnas gungor, sandlåda och en blå och fin studsmatta åt barnen...
Jag hittade mitt drömhus, tänk om man hade liiiiite mer i lön. Enligt den där uträknaren så skulle detta hus enbart vara 2000 kr dyrare i månaden än vår nuvarande hyra (om det nu stämmer...)

Kolla här --->LÄNK TILL ETT FINT HUS<---


Söndag

Vid lunch tog jag med barnen och gick en "långpromenad" (i Emils synvinkel) ut på Drevsta där mormor jobbar. Hon arbetade helt ensam idag. Vi köpte med oss chokladbollar och fikade tillsammans. Barnen var otroligt nyfikna på alla robotar och alla maskiner som finns överallt.
Dessutom fick de prova att stå på en truck tillsammans med mormor, så de inte skulle ramla ner. Det var underhållande :)

Efter två timmar började de bli ganska rastlösa. Henrik kom förbi och hämtade oss. Han hade precis varit i Stockholm och tog svängen förbi jobbet och hämtade upp oss. Så vi följde med till garaget och tvättade bussen.

Nu vankas det strax middag. Det blir en relatvit enkel sådan; Hemmagjort potatismos med ugnstekt falukorv och färska grönsaker.


Emil "kör" buss i garaget.


Jotex.se

Jag har lovat mig själv att sluta handla via internet för det är så onödigt igentligen. Men när det kommer till handdukar, gardiner och bäddset så kan man faktist hitta mycket billigare på internet än i butik. Så därför kunde jag inte hålla mig när jag tittade på Jotex webbshop. För de hade så fina sängkläder och handdukar så jag beställde lite på REA.
Det blev: 2 bäddset till mig och Henrik, 1 bäddset åt Emil, 4 handdukar och 4 badhandukar som jag ska ha på "stora-toan".

 

 

 


Härligt väder, men panik!!

Oj oj, vilket sommarväder vi fick idag! Jag var helt chockad förut när jag klev ut från porten och fick en värmebölja upptryckt i ansiktet. Det var härligt, men samtidigt fick jag panik!
Jag började tänka på min kropp och hur jag känner mig i den. Jag känner mig tjock och dallrig och jag vill inte klä på mig tunnare kläder.
Jag älskar vintern när man kan dölja fettet i tjocka kläder.

När jag hämtat Emil i Filipstad gick vi ut en stund på balkongen jag och barnen. Det var kaos i sig, fy fan va de bråka ungarna och jag var så förbannad så jag skulle kunna adoptera bort dem ;) Eller, kanske till och med skänka dem till välgörenhet. Jaja, det var då det. I stundens hetta :)

Hur som helst satte jag på mig ett par korta shorts och ett linne på balkongen, för att så smått börja sola benen lite. Det är vitare än ett spöke vill jag lova :D
Men fy vad obekväm jag kännde mig. Jag ska berätta en av mina största önskningar just nu (vad gäller mitt utseende) ; Det är att kunna ha ett par korta jeansshorts på mig till sommaren med snygga sandaler och ett snyggt linne eller en snygg tröja utan att känna mig fet och obekväm.

Jag har precis promenerat på mitt promenadband i 45 min och avslutade med 150 situps. Det var avslutet på min lördagskväll :) Men det känns bra, jag vill bli smalare. Jag önskar bara att jag kunde låta bli alla sötsaker och att jag kunde dra ned på mina portioner som jag äter.

Jaja, slut tjatat. Det finns värre problem, jag vet. Men jag känner så här nu, och allt kom upp till ytan ännu mer idag när värmen kom.

God natt!

 

Så här vill jag kunna klä mig i sommar :)

 


Balkong fix

Denna sommar ska jag ha möbler och småplock på balkongen. Jag vill göra den mysig och trevlig att vara på. Eftersom den är liten så är vi relativt begränsade med vad vi kan ha för möbler.
Jag har kollat på JYSK, COOP och Sommarlagret och alla deras möbler för 4 personer är så stora eller så var det inget som föll mig i smaken.
Men när jag surfade in på IKEA.se så hittade jag faktist ett fint bord med tillhörande stolar som jag absolut kan tänka mig. Bordet var ganska litet också, så jag tror faktist vi kan klämma in det. Så jag hoppas på en relativt bra lön denna månad så jag kan få köpa det. Stolarna ser inte så bekväma ut, men med nån skön kudde och/eller dyna så tror jag säkert de blir sköna att sitta på.

När jag kollade på IKEA´s hemsida på deras Sommar kategori så hittade jag massor av fin dekoration i härliga färger som jag vill ha!





- från IKEA.se och Biltema.se


Film: Liam tittar på fåglar (pippin)

Förut lyckades Liam komma upp på en pall som stod vid balkongdörren. Han fick en perfekt utsikt ut över grannarnas trädgård. Där var det flera fåglar (pippi) som knatade runt och letade mask i gräset. Liam var helt tokig och ropade "At deee" på dem. Det betyder troligtvis "Vad är det". Han var sysselsatt en bra stund vid fönstret kan jag lova :)




God frukost

Igår när jag veckohandlade på MAXI så köpte jag Kaviar, som jag brukar, men denna gången provade jag den där Prickiga. Idag fick Liam prova den till frukostmackan, och han verkade gilla det. Han burkar inte tycka om smörgås så ofta annars, han äter bara knäckebröd.
Men nu, mjukt börd tillsammans med Kalles Prickiga gick det ned.

Det var en ovanligt tom och tyst frukoststund idag utan Emil. Han är ju hos farmor och farfar i Filipstad. Han har det säkert väldigt bra där. Liam och jag ska åka och hämta honom lite senare.





Bilen är tillbaka

Idag fick vi tillbaka vår bil som varit på verkstad i 3 veckor och 1 dag. De har bytt några sladdar på den. Jag tror inte ett dugg att den är lagad. Inte ett dugg! Om några veckor så är problemet tillbaka, jag har det på känn.
Jag får väll ge skiten en chans.



Nu ska jag strax lägga Liam. Han har varit pigg under dagen, men har haft 38 i feber. Inte nån hög feber, men den finns där i alla fall. Jag hoppas han får en god natt sömn lilla gubben.

Strax kommer Jenny hit på besök. Vi ska snacka massa skit och äta gott.

Ha en bra lördags kväll!


Goa Åke

Vår kissemiss Åke är så go och snäll! Barnen älskar honom och jag är så glad att vi har honom. Han har inte fått gå ut på över 1 vecka nu och det funkar bra. Han visar inga tecken på att vilja gå ut. Han jamar inte på nätterna som han gjort tidigare.
Så funkar det så här bra att ha honom inne så får han stanna inne. Jag vill inte ha honom på nån mer bussresa till Karlstad eller nån bussaresa "Kristinehamn runt" i stadsbuss. Det kan sluta illa.

Så här gör Liam ofta för att visa hur mycket han tycker om Åke:


Film: Liam säger vovve

Liam har börjat säga mer och mer ord på senare tid. Senaste tillskottet i ordlistan är Vovve. Han sger det på sitt sätt självklart och det låter som "Aua" eller "Auva". När man frågar honom "Vad säger vovven?" Så säger han "Avavaavavav". Men har säger det inte ofta på "beställning" utan oftast spontant, så det är inte det lättaste att filma honom :)

Liams ord:

Mamma (Mamma)
Appa (Pappa)
Attt (tack)
Attte (Åke)
A deeee/A teee (vad är det)
Aua/Auva (vovve)
Acka (klocka)
Aka (kaka)

Han börjar ofta orden med bokstaven A, av nån anledning :)
Det märks så tydligt hur han förstår mer och mer vad man säger. Nu för tiden kan man ge honom små uppdrag, så som "Gå och släng pappret i soptunnan", och han gör det. Eller så säger man "Ge den här till Pappa/storebror" så fixar han det jämt. Han kan inte säga varsågod, utan istället så sträcker han fram grejen han ska ge och säger "ATTTT" (Tack). Han är sååååå go ♥

 


Liams favoritleksak



Detta är Liams favortileksak just nu. Framförallt när man leker tillsammans med honom. Då ska hans lekkamrat (jag i detta fallet) öppna de där "luckorna" och Liam själv ska stänga dem. Det tycker han är kul :)




Feberkramp

Inatt vaknade jag av ett hjärtskärnade skrik från Liams spjälsäng. Jag kastade mig upp ur sängen och gick fram till honom. Han var alldeles stel och hans ben var hårda. Han hade kraftiga ryck i benen och hans skrik var hemskt. Dessutom var han jätte varm och hade feber. Dessa "ryck" höll på i kanske 2-3 minuter från att jag tog upp honom.

Jag har aldrig varit med om feberkramp förut, bara hört talas om det. Men när han slutat få dessa ryck och började lugna ner sig så slog mig tanken att det antagligen var feberkramp som han fått.

Idag skulle jag ha arbetat och Liam och Emil skulle ha varit hos farmor och farfar. Men istället är jag hemma med Liam och Emil fick åka själv till farmor och farfar.

Liam är pigg nu, han vaknade för en liten stund sen. Jag lyckades få i honom Alvedon i natt så jag antar att han fortfarande är påverkad av det än.

Liam och jag får en lugn dag idag. Det enda som vi MÅSTE fixa är veckohandlingen på MAXI. För det är tomt i skafferiet, kylskåpet och frysen.

Ha en bra dag!

Attract promenadband

Nu har jag tagit mig 40 minuters promenad på mitt Attract promenadband. Svettigt värre! Men sååååå behövligt. Jag hatar mig själv och min kropp just nu. Jag tycker jag är sladdrig och äcklig bara, usch. Jag får panik bara att tänka på en bikini, för tyvärr är det bikini säsong inom kort....

Jag avslutade promenaden med 100 situps, det är bättre än 0.

Jag har lite små ångest över att jobba imorgon också, varför är det så skönt att vara ledig ????!!! Åh, jag vill inte lägga mig, för då vet jag att jag inom några timmar måste vakna till en jobbig väckerklocka :)

Idag har jag föresten varit i Svartå och hälsat på Anna och Hampus. Det var trevligt! :) 
Men nått besökt till lekparken blev det inte alls som jag hoppats på. Vi hann inte, det kom så mycket annat i vägen. På söndag hoppas jag att vi ska ta oss till lekparken :)

Nu har jag dessutom testat kameran. Det är ingen större skillnad från min förra kamera, kvalitetsmässigt. Men den duger gott och väl för mig/oss. Jag har lärt mig hur man för över bilder till datorn osv... Men jag MÅSTE köpa ett större minneskort så jag kan ta mer bilder och kunna filma lite. Det ska jag göra när jag får pengar, för just nu ekar min plånbok av tomhet ;)

Nu måste jag sova, varken jag vill eller inte. God Natt!

Feber

Idag har Liam börjat snorat jätte mycket, det rinner hela tiden på honom. Dessutom dregglar han mer än vanligt. Nu på kvällen blev han så hängig och gnällig. Jag tog febern på honom och den låg på 38,7 grader.

Jag hoppas han blir bättre tills imorgon så han kan åka till farmor och farfar och sova där. Lilla gubben ♥


Goda nyheter

Idag när vi var på COOP fick jag syn på flera goda nyheter på godishyllorna. Vi köpte tre utav dem och nu har jag smakat och det var så gott!




Jenny hjular

Eftersom jag saknar lekparken så mycket om dagarna så måste jag bjuda på en rolig bild därifrån när vi var där tillsammans med Jenny och Emma. Det var den dagen vi hade lite bull-fika i lekparken förra söndagen.

Jenny visade sin kunskap i att hjula där i lekparken. Jag fick en bild på det. Bilden är jätte suddig, det är min kamera som visade tecken på att den snart skulle gå sönder.


- Snyggt gjort Jenny!


Ledig imorgon

Jag är så glad att jag är ledig imorgon!! UNDERBART!
Jag kan inte direkt påstå att denna vecka varit jobbig, för vi har fått sova länge på morgonen och det har varit skönt. Det har varit andra mer arbetsrelaterade saker som varit mer jobbiga, tro mig.

Jag jobbar fredag och lördag. Då åker Henrik till Åland. Så Henriks mamma ska passa barnen fredag och lördag. De ska få sova där är det tänkt. Så jag får en härlig fredag kväll vill jag lova :) Ingen gôbbe och inga barn hemma. Lyxigt ;)
Då ska jag fixa sånt som man inte hinner i normala fall. Till exempel ska jag rensa ur våra garderober från kläder som är för små/för stora och sånt som vi inte använder. Det har jag vilja göra länge nu, men har inte tagit mig tiden för det.

Imorgon hoppas jag på bra väder, för då vill jag till lekparken på eftermiddagen! Jag har saknat den nu när jag jobbar hela dagarna. Jag hoppas på att få ta lite bilder också, för då har jag satt igång kameran.






Det är nått med bussar

I denna familj verkar det finnas kärlek för bussar ända in i generna.
Henrik kör buss, Henriks pappa kör buss och vår lilla Emil är tokig i bussar! Nytillkommen på listan verkar vara vår katt Åke.


Han har ju en tendens att rymma från oss när vi släpper ut honom. Vi bor nära busstationen och dit har han rymmt flera gånger. De har ringt från stationen och sagt att vår katt varit där flera gånger och där har han sprungit på olika bussar. En gång ringde en busschaufför till mig och sa att vår katt hade åkt med henne i hennes buss i 3 timmar och sov som en stock !

Vi har hämtat Åke på djurhemmet ungefär 10 gånger det senaste halvåret, där han slutligen hamnar efter hans bortspringande. Han är öronmärkt och har halsband (om han inte tappat det) så vi får hem honom nästan på en gång då han hamnar där.

Sist gången, förra veckan, när jag hämtade honom på djurhemmet. Så berättade Thomas som arbetar där att han hade varit på stationen under flera dagar och hoppat på olika stadsbussar och åkt runt hela stan. Slutligen hoppade han på en Swebus Express buss och åkte fram och tillbaka till Karlstad. Tydligen kom han tillbaka till Kristinehamn enligt chauffören för han hade sen tagit en buss upp till Stenstaliden där han sedan hittades av personal på ett dagis. De lämnade honom till djurhemmet.

Det är nästan så man borde skriva en saga eller bok om hans olika upptäcksfärder :)

Nu är Åke inomhus och får inte gå ut igen, han visar inga större tendenser på att vilja det heller än så länge. Jag börjar bli lite orolig för honom, dessutom är det pinsamt att behöva hämta honom på djurhemmet hela tiden. Jag borde sätta in en dagens ros i tidningen för att de är så snälla på djurhemmet.


Jag är inte bitter

Jag säger som Lennart brukar säga "Jag är inte bitter". Med det menar jag rena motsatsen, precis som hon ;)
Alltså mänsklighet, vad är det? Robot, det är precis så som man ska vara.
Jag är så trött på allt just nu!

Jag fick ha sjuksamtal på jobbet idag för att jag varit sjuk 3 gånger under 3 månader. Jag är hemma och sjuk för att jag är sjuk, så tyvärr kan jag inte ändra på mig. Jag kan inte rå för att jag varit sjuk. Så det blev slutsatsen av det hela.

Idag lyxade vi här hemma efter jobbet med pizza, trots att jag borde låtit bli efter allt godis de bjöd på på jobbet idag. Jag är så FET och jag känner mig så äcklig. Min mage har blivit jätte dallrig och mina lår är vidriga. Jag måste komma i form lite mer nu, och börja motionera mera.

Nu ska jag städa badrummet, det stora och jobbigaste badrummet. Men det är rätt kul.

Förlåt för ett bittert inlägg, men kom ihåg; Jag är inte bitter.


Emil växer

Jag märker tydligt på Emils kläder att han på mycket kort tid har vuxit otroligt mycket på längden. Han har haft storlek 110/116 väldigt länge nu, närmare två år ungefär. Han har vuxit väldigt långsamt, nästintill stannat av har det kännts som.
Fast nu har jag upptäckt att många av hans kläder börjar bli för små i längden framförallt. Det märks tydligast på hans ytterkläder faktist.

Till hösten och vintern får vi köpa stl 120 eller 122 åt honom. Men det gillar jag! För på Intersport och Stadium börjar junior storlekarna på 120 och det finns så mycket fina kläder där både i ytterkläder och inomhuskläder. Jag gillar deras kläder åt Emil, framförallt.


Skammligt

Jag kom på mig själv här i kväll att jag inte ens har packat upp och provat den nya kameran jag köpte i går. I normala fall så slänger jag mig över sånt som är nytt och vill prova det på en gång. Denna gången var det inte så kan man lugnt säga.
Jag ska försöka göra det imorgon efter jobbet.

Jag är dessutom glad över att gårdagens besked förhoppningsvis inte slutar i ett tufft beslut. Det löser sig förhoppningsvis av sig självt och jag kan nog pusta ut.

Denna vecka går jag rätt bra tider på jobbet. Jag börja 10:00 och slutar 18:00. Dessutom fick jag vara ledig på torsdag eftersom det är röd dag då. Så denna vecka kommer gå fort tror jag.
Jag längtar tills nästa vecka och veckan därpå, för då får vi pengar. Denna månad har varit lite snålare än vanligt, eftersom min lön var fruktansvärd dålig.

Jag vill ha pengar!

Jag har dessa två kvällar, idag och igår, varit ute på långpromenad utomhus. Det var så skönt och avslappnande. Man känner sig så pigg och glad av det. Jag tänker passa på när Henrik är hemma på kvällarna, för man behöver lite frisk luft efter flera timmars arbete inomhus.

Nu ska jag strax sova, God natt!

Det tuffa livet

Usch vilka situationer man sätts i i livet. Oftast slutar dessa situationer i ett väldigt tufft beslut som man ska ta. Jag gillar dem inte och framförallt inte detta.
Livet är hårt och otroligt tråkigt ibland.


Nikon S4000



En Nikon S4000 Cerise rosa köpte jag idag på EXPERT i Karlstad.
Jag klarar mig inte utan kamera allt för länge och denna fick jag til ett bra pris. Jag stod och kollade på systemkamrorna, men de är ju gigantiska i storleken. Man ser ut som en turist om man slänger upp en sån när man är i lekparken med barnen ;)
Visserligen ger de ju allra bäst bilder, men dessa kompaktkamrorna är ju inte så dåliga de heller. De duger åt mig!



Trasigt

Min mobil har slutat funka, den gör inget ljud ifrån sig utan är tvärtyst. Den började spraka massor under veckan som gått och nu är den tyst som graven.

Kameran gav igår likaså upp och slutade funka. Det går inte ta några kort med den alls.

Typiskt att två dyrare tekniksaker går sönder samma dag!

Nu börjar jakten på nytt. En mobil behöver inte vara så märkvädrig. Huvudsaken är att jag kan ringa, sms:a och surfa på den. Dessa funktioner stödjer typ alla mobiler idag billig som dyr.

När det gäller kameror så var jag inne på en systemkamera för ett tag sedan. Men känner stor tveksamhet inför det. Jag är inte ute efter värsta kameran. De är dessutom klumpiga och stora att ta med sig överallt. Så det blir nog en kompaktkamera denna gången med.


Trött

En ovanligt extrem trötthet har dragit över mig denna vecka. Det känns precis som vid en graviditet. Då jag var gravid var jag så trött i början att jag kunde somna när som helst och var som helst.
Nu känner jag exakt likadant. Jag kan inte tänka riktigt klart, utan känner mig som en virrpanna hela tiden.

Idag ringde de från Blodcentralen och sa att mitt blodvärde hade sjunkit så jag får äta järntabletter innan jag får lämna blod/plasma igen. Om två månader får jag komma dit på en provtagning så får vi se om det ökat.
Möjligtvis kanske blodvärdet gör att min trötthet är så extrem.

Jag hoppas på att få en skönt helg, med så mycket sömn som det är möjligt.

Älskade fredag är äntligen här!!


Film: Liam säger Klocka

Liam har lärt sig säga "Acka" till klocka. Han har börjat säga vissa ord mer och mer, även om det oftast bara är jag som förstår dem ;)


Plasma

Ikväll har jag lämnat plasma för första gången sen januari. Sist jag lämnade visade det sig att jag hade dåligt järnvärde så jag fick göra ett uppehåll. Men nu är jag förhoppningsvis på banan igen. För jag vill lämna plasma. Jag vill göra mina medmänniskor en god gärning.

Om två veckor den 19/5 ska jag dit igen. Det är så skönt att komma dit, för man får ligga och VILA framför TVn och bara njuta en stund. Jag höll på att somna idag faktist :)


Blivande student ?

Jag har hållit det hemligt ett tag nu för de flesta för att slippa onödigt gnäll på jobbet bland annat, men från och med idag känns det bara fånigt att hålla det hemligt. Detta är min blogg där jag skriver det mesta, som min dagbok, där jag skriver ned saker som är kul att läsa och minnas tillbaka till. Ska jag vara ärlig så bloggar jag mest för min egna skull, mina närmsta vänner och släktningar. Jag är inte ute efter nån "stor" blogg och en massa kommentarer. Fast visst är det kul när man får kommentarer, vilket inte händer allt för ofta ;)

Jag ska förhoppnignsvis börja studera till hösten! Jag ska bli student om jag får som jag vill!
Jag lämnade in min studieledighetsansökan idag till min chef. Jag vill ha kvar mitt jobb så jag kan arbeta på loven, framförallt sommarloven så man får inkomst under de månaderna också.

Jag har sökt in till en YH (före detta KY-utbildning) här i Kristinehamn där jag ska läsa till Läkarsekreterare, eller också Medicinsk sekreterare som det heter. Utbildningen är på fyra terminer och ska förhoppnignsvis leda till ett jobb direkt efter avslutad utbildning. Jag har fått hem utbildningmaterialet och annan viktigt information och denna utbildning verkar passa mig och mina kompetenser så bra!

Det är säkert massor av människor som sökt in till hösten, så jag vet inte ännu om just jag får börja. Vi ska ha en testdag den 1/6 där vi ska få göra tester i engelska, svenska och datakunskap. Sen kommer svaret om vi kommit in på skolan i juli.

Det blir två fattiga år där jag kommer få ta studielån, men det bryr jag mig inte i. Jag vill bli nått i livet, jag vil ha en utbildning och en bra grund. Jag ser fram emot detta och håller alla tummar för att jag får bli en av de 18 personer som börjar studera till Medicinsk skereterare till hösten!


Puss och Kram

Liam har börjat gå runt här hemma och vilja pussas jätte mycket, framförallt på Emil. Han går runt och smackar med läpparna och sen när man börjer sig ned och ska pussa honom gapar han STORT! Det blir oftast blöta och slemmiga pussar från han :P
Men gud så gott det är!

Ikväll var barnen jätte goa mot varandra för det mesta av tiden, inte lika mycket bråk. Jag lyckades ta några gosiga bilder på dom när de gosade med varandra.




Dålig kamera

Vår kamera börjar bli dålig nu och tar för det mesta suddiga bilder. Framförallt nere i ett av hörnen på alla bilder blir det mest som en suddig dimma. Tråkigt.
Jag vill ha en ny kamera, men det är mycket jag vill ha nu!

Jag vill ha en Laptop, kamera och ny mobil. Det känns som en stor omöjlighet måste jag erkänna, för allt detta kostar massor av pengar!

Jag har en Samsung Touchwiz nu med touch display, den är 1,5 år gamal och är så SLITEN! Den har stått ut med mycket vill jag lova, allt från smällar i backen till bebisdreggel :) Men den funkar, konstigt nog.
Men denna gången vill jag inte binda nått abonnemang för att köpa en telefon, utan vill köpa en relativt billig kontant istället. Jag vill ha en stilren, enkel och simpel mobil denna gången. Så jag har spanat in denna;







Sony Ericsson T700, rosa


Nostalgi: Graviditeten med Liam

Jag har kommit in i en fas där jag absolut inte är sugen på ett barn till utan jag tycker att två egna barn och ett bonusbarn räcker gott och väl!
Men jag måste medge att jag saknar graviditeten, framför allt den med Liam när jag slapp spy. Graviditeten med Emil spydde jag till vecka 22, jätte mycket så den graviditeten var värre.
Jag skulle kunna vara gravid och föda barn om och om igen :) Jag blev dock väldigt tjock i graviditeten med Liam och vägde väldigt mycket, men jag mådde ändå bra.

Innan jag säger God Natt måste jag bara få uttrycka mina nostalgi känslor över min sista graviditet (för alltid?!) i bilder:










Bra nätter

Nu sover Liam bra om nätterna igen, tack och lov. Jag trodde jag skulle gå in i väggen utav trötthet ett tag! under 10 dagar ungefär sov jag lika mycket som jag totalt brukar sova på 3 nätter. Jag var helt slutkörd...
Nu har jag återhämtat mig igen :)

Idag när vi hämtade barnen var de jätte trötta, framförallt Liam. Han höll på att somna flera gånger under tiden vi lagade middag. Men vi lyckades få i honom middag, borsta tänderna, klippa hans tånaglar och hans fingernaglar och sen somnade han på mitt bröst. Jag lade försiktigt ned honom i hans säng, och han somnade om på en gång.

Nu ska jag ta fram kläder till mig själv för morgondagens arbete, sen är det natti natti.

God natt!



- Liam är så liten, 13/4 -2009



- Liam sover gott i vagnen 25/5 - 2009


Virus i mailen?

I lördags sa mina vänner att de fått mail skickade till sina mailar från mig med nån länk i. Tydligen kunde man få virus i mailen och att det är därför som jag åkt på detta. Min mail har skickat nått konstgt mail till massor av folk!
Jag fick tips om att byta lösenord så nu har jag gjort det och hoppas det hjälper.


Rix FM

Nu när jag tutar runt i vår lånebil till jobbet om dagarna så lyssnar jag alltid på Rix FM, för de spelar bäst musik och programledarna är så roliga att lyssna på.

Framförallt på morgonen när Rix MorronZoo har sin sändnig! :) Förra veckan så hade en av programledarna premiär för sin egna låt; MILF :)
Jag gillar den, den är så B på nått vis, men rolig. Man behöver lite uppmuntran när man åker till jobbet på morgonen och är SUPER trött.



Länk till den braiga låten tryck HÄR (sök på MILF i sökrutan nere till höger)


Lekparken

Vi gick ut i lekparken i eftermiddags jag och barnen. Vi mötte upp Bartendrarna Emma och Jenny. De skulle få smaka på våra bullar vi bakade häromdagen ;)
Vi hade lite "pick-nick" i lekparken med dricka och bullar. Mumsigt i det härliga vårvädret!
Vi var ute i 2,5 timme tror jag, tiden bara sprang iväg. Sen var det dags att äta kvällsmat och sen bums i säng med barnen.

Imorgon blir det en tidig morgon. Jag börjar 07:15, usch!

Jag håller på att stryka lite, jag måste stryka min chinos som jag ska ha på mig imorgon. Tråkigt värre...

Här får ni lite bilder från vår eftermiddag i lekparken.

God natt!



 


Nostalgi - sommaren 2009

Nu när vintern varit så lång har till och med en sommar-hatande-människa som jag saknat sommaren och värmen. Jag har nog aldrig kännt sån längtan efter värme, för jag älskar vintern, kylan och mörkret :)

Jag satt och kollade lite på bilder från förra sommaren, när jag var mammaledig och ledig heeeela sommaren! Liam var så liiiten då, jag minns det knappt hemskt nog.

Jag bjuder på några häliga sommarbilder och minnen från sommaren 2009:



 



 







 




Tråk söndag

Usch, vad jag avskyr söndagar. För det mesta beror det på att det är sista dagen på helgen och att man sen har en hel arbetsvecka att vänta.

Gårdagns party var väll så där. Det var kul så länge vi var hos Jenny där Emma och Madde va. Sen på festen vi gick till var det många annorlunda människor kan man säga. Det var inte så kul, så jag tappade "party-känslan" så att säga. Emma och Jenny gick till Mastis vid 12 på natten, men jag gick hem istället.

Idag mår jag bra. Förutom en jäkla eftersmak i käften efter de där grill chipsen jag moffade i mig på festen. Urk...
Vi har precis ätit middag och nu sover Liam middag en stund. Sen ska vi bege oss ut i lekparken tänkte jag. Det är ju stråååålande väder ute!

Vår middag var en lite lyxig sådan, en tråkig söndag som denna. Vi åt fläskfilé och champinjoner i ädelostsås tillsammans med kokt potatis och färska grönsaker. Det var smältande gott i munnen vill jag lova!
Det blev ganska mycket över, så jag har två matlådor till jobbet.


1 år sen

Nu har jag haft min blogg här på www.blogg.se i exakt 1 år. Före det bloggade jag i 1,5 år på www.nogg.se.
Jag trivs mycket bättre på denna bloggen, den är bättre på många vis.

Länk till min gamla nogg-blogg : http://www.nogg.se/startpage.asp?idHomepage=54968




Party party!

Jag håller nu på att göra mig iordning för att dra mig ut på party! Jag ska föna mitt hår och platta det lite, på med några örhängen - sen är jag klar! Ikväll känner jag mig lite ur balans, så jag kör en enkel partyoutfit!

Idag har vi varit i Filipstad hos Henriks föräldrar och hälsat. De bjöd på middag, efterrätt och fika. Så jag känner mig proppmätt än. Som vanligt var besöket trevligt och svärmor hade som vanligt gjort super duper god mat!
Henriks bror med familj var där också, så vi fick träffa dem också :)

Nej, jag har lite bråttom, så jag säger tack och hej!

Ha en trevlig kväll!


RSS 2.0