Emil är hemma igen

Emil har varit hos mormor och morfar i Björneborg hela helgen och haft det skönt, utan mammas tjat ;) Men nu är han hemma igen, det märks mer än tydligt. Lugnet är som bortblåst och allt tjafs och hans bråk har börjat igen...
Ena sidan av mig har saknat detta under helgen men min andra sida har haft det skönt och inte saknat det alls.

Nu har han lagt sig och Liam med. Henrik har även kommit hem från Tyskland/Kiel.

Imorgon är Henrik ledig, likaså tisdag. Så barnen är lediga från dagis. De får långledigt, ända från fredag till onsdag. Henrik ska åka till vetrenären imorgon och kastrera Åke (katten) och han ska även bli öronmärkt. Jag antar att de tatuerar honom i örat. Vilket är jätte bra om han springer bort, för det gör han väldigt ofta.

Nu ska jag skriva klart veckoplaneringen inför veckans mat och även skriva upp inköpslistan till våra middagar 7 dagar framöver. Fast handlingen gör jag imorgon kväll efter jobbet.

Go kväll!


Titta på Liams kinder på bilderna nedan. Vi är på väg hem från Björneborg här och Liam är JÄTTE TRÖTT, vilket
resulterar i hans röda kinder. Han får alltid så här röda kinder då, det är ett sant tecken på en trött Liam.

AC/DC

Jag älskar Liams nya T-shirt från H&M's babyavdelning!
Denna är i stl. 86, likaså Liams byxor. De är också från H&M.


Hemma igen

Nu har vi precis kommit hem från en heldag i Karlstad. Jag har shoppat massor! Det var verkligen jätte länge sen jag var på stan och shoppade och knallade runt med massa påsar runt handlederna. Nu för tiden har jag mest köpt hem saker via internet.
Jag är så nöjd med allt jag handlat. Jag köpte en del till mig själv också, för en gång skull. Annars brukar det mest bli till barnen.

Liam har varit så snäll hela dagen. Men när vi efter lunchen gick runt lite inne på Bergvik blev han lite rastlös. Så han fick gå ur vagnen en stund inne på Stadium. Det första han hittade och sprang till var bollar, självklart. Liam älskar bollar.

Nu är Jenny här. Vi ska kolla på film och äta GOTTIT! :)Liam kastar boll på Stadium

Karlstad

Vi bestämde igår kväll jag och Jenny att vi åker en tur till Karlstad och går på stan istället. De har ju lite mer utbud och roligare affärer än här i stan. Även om jag gillar Lindex och JC, men jag är sugen på Gina Tricot. Jag har inte handlat kläder till mig själv på väldigt länge nu.
Barnen har igentligen massor med kläder, men det blir säkert att man köper nått nytt åt dem med. De är ju kul.

Jag trodde jag skulle få lite sovmorgon idag men Liam vaknade redan 06:20! Ovanligt tidigt. Fast vi gick inte upp från sängen (i alla fall jag) förens halv 8. Liam klättrar upp och ned från sängen som han vill nu för tiden. När Henrik är borta som nu, i tre dagar, så brukar jag ha Liam hos mig i vår säng. Det tycker jag är så mysigt.

Nu ska jag göra mig iordning lite så vi kan åka iväg till Karlstad.


Den är låten älskar jag;


Älskade fredag!

Fredag är bäst, så är det bara. Man är trött och man känner sig sliten, men va fan! Man har ju heeeela helgen på sig. Jag älskar tanken att veta att man får vara ledig både lördag och söndag.

Mamma och pappa kom in till oss när jag hämtat barnen på dagis idag. Vi köpte pizza och åt tillsammans. Det var jätte trevligt. Sen var det meningen att Emil skulle åka med dem hem till Björneborg, som han tjatat om jätte länge. Han till och med slogs och skrek på mig på dagis för han ville åka till mormor och morfar NU NU NU!! 
Fast som vanligt när nått ska hända lägger han sig på tvären och vägrar, som VANLIGT! Men jag hade planerat morgondagen med en stund på stan och träffa några vänner. Så han fick åka med till mamma och pappa ändå. Bara han fått på sig overallen, skor och mössa gick de bra.

Emil är sådan, han tjatar och skriker om saker som ska hända. När denna saken precis ska hända, som idag när de skulle åka med mormor och morfar, så "låser" han sig och vägrar. Då skriker han om det istället. Han är aldrig nöjd känns det som ibland.

Jag känner mig lite irriterad just nu över hur situationerna hela tiden utvecklas här hemma och vart vi än befinner oss. Jag börjar tröttna på att ha det så här. Fast vad ska man göra?!

Henrik har åkt till Tyskland/ Kiel i tre dagar nu. Så därför såg jag extra fram emot denna barnvakt över helgen. Ja vill bara vara JAG utan massa tjafs och gnäll hela tiden. Jag har förvisso Liam här hemma, men han är ganska lätt att ta hand om just nu.

Jag ska göra en del viktiga saker och nödvändiga saker i helgen. Imorgon ska jag som jag skrev tidigare på stan också. Jag ska titta lite på kläder till oss alla. Helst av allt skulle jag vilja åka till Karlstad eller Marieberg i Örebro, men det gör jag nån annan helg istället. På stan ska vi även träffa Jenny och hennes syster och fika lite :)

Nu ska jag städa "lill- toan"

Mycket pengar!

Igår var jag en sväng på Volvo för att hämta bilbarnstolarna till barnen då vår bil inte kommer bli fixad inom de närmaste veckorna, trodde dom. Tur att vi fått lånat en lånebil.
Hur som helst, fick jag reda på vad det hitills har kostat att laga bilen. 
Han säger : Vi tar 1000 kr/timme i arbete och vi har haft en man som arbetat 5 hela arbetsdagar á 8 timmar", vilket alltså resulterar i;
8h x 5 dagar = 40h och 40h x 1000 kr = 40 000 kr!

Då är bilen inte ens färdig än, de räknar med några veckor till i arbete. Nu kommer inte slutnotan sluta på så här stora pengar sa han. För de kommer inte debitera på detta viset. Fast han sa att det är ändå i de pengarna som de tänker...

Imorgon är det fredag! Jag älskar fredagar!!!


Maximal otur

Nu är det bara två arbetsdagar kvar på februari månad. På måndag är det 1:e mars oh en ny början, och en friskare månad (HOPPAS JAG!). Jag måste ju bara säga att vi har haft fruktansvärt stor otur när det kommer till sjukdomar denna månad, just denna månad när jag skulle börja jobba igen efter en lång mammaledighet.
Jag har inte räknat, men jag tror nog att jag varit hemma mer än jobbat denna månad.

Imorgon är Henrik ledig så då ska barnen vara hemma med honom. Men på fredag ska barnen på dagis som vanligt igen. För de är friska, likaså jag. Fast det är 48 timmar som räknas från sista spyan och det har inte gått det än. Så jag hoppas inte Henrik eller Liam får nån magsjuka utan att de slipper undan så vi får bli friska.
Jag hoppas dessutom att ingen förkylning eller nått annat satans virus ska angripa vår familj nu, för nu vill jag vara FRISK! Frisk, frisk, frisk. Jag vill heller inte ha några sjuka barn, utan de ska få vara FRISKA! Friska, friska, friska.

Hoppas någon högre makt hör mina böner, så vi får en frisk månad att vänta oss!

Imorgon får jag by the way min första lön på väldigt lång tid!

Film: Stökigt vardagsrum

Så här såg det ut idag på eftermiddagen när jag vaknade till liv igen. Barnen har haft rena "julafton" här hemma (Som Henrik sa när han kom hem). Jag har bara legat och sovit och inte rikitgt orkat brytt mig, jag har varit som i en dimma.
I normala fall accepterar jag inte att barnen slänger ner kuddarna från soffan på detta viset och jag accepterar inte att de springer, går eller hoppar i soffan.

Magsjuka

Nu har jag återhämtat mig en aning från magsjukan som jag och Emil åkte på igår. Jag kräktes bara två gånger, men ändå känns det som man ska avlida. Mitt huvud gör jätte ont, det gör det fortfarande. Jag har lite ont i kroppen med och känner mig hungrig.
Jag gjorde lite falukorv och makaroner åt mig och barnen förut, för det var det enklaste jag kunde hitta på. Efter att jag ätit några makaroner så känns det lite bättre, jag orkar stå på benen i alla fall och jag har lyckas hänga tvätten som jag fick tvätta igår då Emil spydde ner typ halva soffan. Tacka vet jag tvättbar klädsel.

Nu ser vardagsrummet ut som typ Tredje världskriget. Igår när jag var så utmattat och låg deckad på en soffkudde framför TVn sprang Liam runt och härjade. Idag var Emil pigg så han har också hjälpt till och stöka till i vardagsrummet tillsammans med Liam. Alla kuddar till soffan ligger slängda på golvet eller staplade på hög och alla kuddar är slängda överallt...
Jag var tvungen att föreviga minnet av vårt så stökiga vardagsrum så jag filmade en kort snutt. Jag ska lägga upp den på bloggen när jag orkar.

Det är så otroligt jobbigt att vara ensam med barnen när man är sjuk...

Status för våran bil: Den är inne på sin andra vecka på verkstad. Men de har fortfarande inte hittat felet. Vi har dock fått information om att bilen tidigare (innan vi köpte den) var på verkstad i Göteborg för exakt samma fel. Det är jätte bra information för oss att ta del av i fall det skulle bli strid med Håkans Bilar.

Det hände igen...

När jag kom till jobbet idag fick jag sån sprängande huvudvärk så jag trodde huvudet skulle explodera. Efter en liten stund började jag må väldigt illa också och jag började frysa. Jag orkade i 1 timme, men sen åkte jag hem.  
I bilen hem satt jag och huttrade och huttrade, för jag frös och min mage ville bara vända sig upp och ned och jag ville spy...
Jag hann komma nästan till Kristinehamn, på E18 var det enkelfil. Men nöden har ju ingen lag! Så jag fick tvärstanna bilen, fick sladd men till slut rätade bilen upp sig och jag stannade. Jag fick på varningsblinkers och sen sprang jag ut ur bilen och spydde ned den vita fina snön så den blev alldeles gul.

Detta påminnde mig om när jag var gravid och fick matförgiftning. Det var samma sak då, jag hann nästan komma ända till Kristinehamn och sen fick jag tvärnita bilen och springa ut och spy, likaså då var den enkelfil på E18.

Jag åkte hem och lade mig för att sova. Jag hann sova i en timme, sen ringer dagis och säger att Emil är sjuk. Typiskt känner jag! Jag ville bara så sova i fred i några timmar. För jag fryser än och har ont i huvudet. Tack och lov mår jag inte illa längre i alla falll.

Nu ska jag åka och hämta barnen och det kommer bli så jobbigt. Jag hoppas de är medgörliga och vill ligga och kolla på TV en stund.

Varför, varför. varför kan vi aldrig få vara friska?!

Film: Liam ger saker till Emil

Idag satt de och lekte i Emils rum. Liam började ge saker till Emil när han byggde ett LEGO duplo hus.
När Liam ska ge någon något säger han "Tatt" och sträcker fram det han ska ge, oftast i alla fall. Man hör honom säga "Tatt" här i videoklippet, även fast det inte är så tydligt.

Liam är en riktig stök-pelle och stökar ner mer än jag någonsin har upplevt ett så litet barn göra.
Han låter ingenting stå ifred och allt ska ned på golvet. Jag har fått tagit bort duk, ljus och blommor från vardagsrumsbordet, det är okej. Jag hade inte räknat med nått annat.
Men nu har han börjat ge sig på bommorna i fönstrena. Jag har fått tagit bort ljusen och sljusstakarna i fönstrena för dom river han ner. Men jag tycker det vore väldigt tråkigt tat behöva ta bort blommorna också. Då ser det så tomt ut...
BUS-UNGE!


Så här ser det ut på Emils rum när Liam har slängt ned alla böcker från bokhyllan...


Lista

Gravid:
När fick du/ni reda på att du va gravid? – 8/3-05 & 10/4-08
Vad blev reaktionen? - Överlycklig, men chockad första graviditeten
Var barnet planerat? – Ja, båda
Hur var dina "40" veckor? – Illamående i början, men sen mådde jag jätte bra.
Fick du bristningar? - Ja, massor!
Hur många veckor och dagar gick du? – 41+5 och 40+6
Hur mycket gick du upp i vikt? – 20 kg båda gångerna
Vilken tid startade dina värkar? – 17-tiden och 23:30
Gick ditt vatten? - Ja, på BB tog de hål på hinnorna båda gångerna
Vem hade du med dig på förlossningen? - Henrik
Hur var din förlossning? – Långdragna men inte särskilt smärtsamma, som jag räknat med.
Hur lång tid tog din förlossning? – Första 48 timmar och andra 12 timmar
Hur mycket gick du ner i vikt efter förlossningen? – 28kg och 33 kg

Ditt barn:
När va barnet planerat att komma? – 9 nov 05 och 22 dec 08
Vad trodde du det var för kön? – pojkar båda gångerna
Blev det en tjej eller kille? - pojkar
När kom han/hon? – 22 nov 05 och 29 dec 08, båda kl. 12:14
Hur mycket vägde han/hon? – 4335 g och 3965 g
hur lång va han/hon?? – 53 cm och 54 cm
Vad fick barnet för namn? – Emil Anders och Liam Anders
Vad har ditt barn för stolek på kläder nu? – 110/116 och 80/86
Sovtider? – kl. 19:00 – 8:00 när vi är lediga
Hur mycket väger ditt barn nu? – ca 22 kg & ca 12 kg
Det senaste utvecklingen ditt barn gjort? – Emil går på toaletten Liam klättrar upp och ned i sängar och springer runt

Kläder och saker:
Vart köper du dina barnkläder? – Butik och Internet
En baby/barnbutik du gillar? – InterSport, Stadium, Lindex och H&M
Nått märke du föredrar? – McKinley, EVEREST och Po.p
Vad är favorit plagget ditt barn har? – Emil älskar sina kläder med bilar på, Liam har inget ännu.
Vad är det dyraste ditt barn har? – Vinterskor och overall, förutom barnvagnen och möbler i rummen
Senaste du inhandlade? – 2 byxor, 1 tröja och 1 mössa från Villervalla, till Liam
Bästa leksaken ditt barn har? – Emil älskar sina lastbilar, Liam gillar alla köksredskap som jag har
Någon sak du VERKLIGEN ska spara? – Det som håller sig helt

Om du fick välja:
Nytt eller begagnat - Nytt
Ligg eller sittdel - Liggdel
Sovande eller vaken – Båda två
napp eller snutte - Napp

Du som förälder:
Trivs du med föräldrarollen? – Ja, verkligen!
Är du stolt över ditt barn? – Mer än stolt!
Hur ser dina matvanor ut? – Frukost, lunch, middag
Stressar du mycket? – Ja, för mycket
Hur ser dina sovtider ut? – När jag jobbar; 21:00 – 05:00
vad gör du helst en fredag? – Myser i soffan med mitt täcke, när barnen sover
På vilket sett har du förändras? – Mognat, fått ett helt annat perspektiv på allt
Vad är det första du tänker på när du vaknar? – Jag vill sova MER!
Umgås du mycket med andra föräldrar? – Njae, ibland
Vad är bäst med att fått barn? – Allt kärlek man får hela dagarna
och slutligen.. hinner du med "egen tid"? – Inte så ofta, men tillräckligt


Lite som jag gillar...

... Jag sitter nu och laddar upp alla (nästan 100!) bilder från gårdagens utekväll. Vi struntade i att åka till Karlskoga med tanke på vädret. Istället stannade vi i stan, vi var hemma hos en tjej som heter Therese. Sen gick vi på "Mastis" (Mastmagasinet). En SKIT rolig kväll! Idag mår jag bra, tack och lov. För Henrik jobbar och barnen vaknade klockan 8 imorse.
Jag var hemma igår kväll vid 02:30 med blåfrusna fötter. Jag får dock skylla mig själv. Jag envisades med att ha pumps på mig i den höga snön... Brrrr...

Här kommer några av mina favvolåtar, för tillfället;


Semeltårta

 

Vi är lite för Semeltårta här i denna familj. Det är extra gott på nått vis.
Liam har ätit semla några gånger i hans liv, men idag tyckte han inte om det alls. Han slickade lite på
"toppen" bara och petade lite på den, sen tröttnade han.

 
Liam idag

 
Emil 20/1 - 2007

Helg, älskade helg!

Jag älskar helgerna och längtar efter dem på vardagarna så jag blir tokig! Det är så skönt att sätta sig i soffan på fredags kvällarna, äta nått gott, hämta täcket och bara somna framför TVn. Underbart!

Idag snöar det som tusan, som om vi inte hade tillräckligt?! Jag ska strax åka och veckohandla i ovädret sen ska jag ner på stan med Jenny och Emma. Jag måste hitta nått fint att ha på mig ikväll när vi ska på PARTY!

På tal om veckohandla så borde jag ha gjort det under veckan, redan i måndags. Men vi har ju inte haft nån bil, så jag har fått handla det som behövs för dagen på COOP, eftersom det är för jobbigt att bära hem allt på egen hand annars. Hur som helst i torsdags kväll fick vi låna en lånebil av Wärmlandsbil (Volvo). TACK OCH BOCK! Jag blir tokig utan bil.

Hur det går med vår egna bil (som jag saknar väääldigt mycket) det vet jag inte. De hittar inte felet på den. Nu har de plockat isär bilen och håller på att kolla igenom all databoxar och sladdar, eftersom de tror att det är ett elektriskt fel. Jag hoppas vi får den till veckan igen, men att den då är lagad. Jag vill inte ha mer krångel nu.

Vi fick låna en Renault av Volvo. Den är för visso ny, men så otroligt "plastig" och den känns så billig på nått vis. Den ser modern ut och är väldigt lättkörd måste jag säga. Fast jag fick lätt panik när jag skulle hämta den, för det är ingen vanlig nyckel som man stoppar i tändningslåset och vrider om för att starta. Det är en slags bricka som man stoppar i ett hål och sen trycker på en knapp för att starta och stänga av bilen. Tacka vet jag ett vanligt tändningslås, och tacka vet jag vår älskade Vovlo.
Älskade och saknade bil...Nu ska jag dra till MAXI.


Åh så trött..

Jag är så trött så jag skulle kunna somna rakt upp och ned. Jag har fått gått upp halv 5 på mornarna för att jag måste GÅ och lämna barnen på dagis och när jag kommer hem från jobbet får jag GÅ och hämta dom. Det tar så mycket extra tid.
Vår bil är fortfarande på verkstad, imorgon är det fjärde dagen den är borta. Man blir så handikappad! Volvo här i stan har aldrig varit med om nått liknande fel förut så de har blandat in Volvo i Göteborg, där bilen ä byggd. Det är antagligen nått dataproblem, eller nått elektroniskt skit. Så därför är bilen borta så länge. Jag hoppas vi får den innan helgen.

Dagarna på jobbet lunkar på. Idag fick jag inta min ordinarie arbetsplats, det kändes bra. Fast jag känner så mycket att jag skulle vilja göra nått nytt. Jag har fortfarande en dröm att få komma till Storkund och få arbeta med stora kunder, och företag. Jag hoppas...

Jag har köpt ett promenadband, som jag inte fått än. Det är leverans vecka 9. Jag längtar tills man kan promenera på kvällarna när barnen sover. För jag har blivit så "Fläskig", min mage är inte lika platt längre och mina höfter har växt en aning. Jag har ju inte promenerat eller gjort något som har med träning att göra på jätte många veckor nu! Så jag ska börja om på ny kula och promenera 1 timme om dagen så gott som jag hinner och kan. Dessutom vill jag få en plattare mage, så jag ska börja med situps varje kväll, och/eller morgon. Förr gjorde jag alltid 200 situps på morgonen och 200 på kvällen. Det var på den tiden magen var platt och fin...

Jag ser fram emot helgen, och lördagen för då ska jag troligtvis på party i Karlskoga ;) Det ska bli kul!

Nu ska jag hänga tvätt, lägga fram kläder för morgondagen och sen är det äntligen sängdags!


Me&i - t-shirt

Jag köpte en t-shirt som var någorlunda fina till Emil, men annars hoppar jag över tyvärr. Fast jag säger bara TUR att jag inte har en dotter, för det fanns en del söta tunikor till flickor :)

Monster - t-shirt. Jag köpte stl. 110/116.

www.meandi.se


Film: Emil matar ankorna

 


Jag hoppas!

Jag håller just nu och har gjort hela förmiddagen på med en massa viktiga och nödvändiga saker. Jag har ringt massor.

Jag har även tagit ett stort steg som jag suktat efter att göra länge nu till och från. Men nu är det gjort och jag hoppas det blir nått!!!! Om det finns någon gud där ute kan han väll hjälpa mig nu.

Nu ska jag strax hämta Emil på dagis. Sen ska vi mata ankorna innan vi går hem. Jag har massa gamalt bröd liggandes i skafferiet som vi lika gärna kan ge dom. Jag fick idén när jag läste Elins blogg.


Me&i

Jag känner mig lite besviken på utbudet och kollektionen som de har. När jag sist kollade, våren 2009. Hade de så mycket fint som jag bara ville ha! Nu hittar jag inte nått som jag känner "wow" inför eller som jag ens tycker är värt pengarna... 

De här byxorna och bodyn till skulle jag kunna tänka mig möjligtvis;


Alla ♥ dag


Barnen och jag köpte oss en tårta på COOP dagen till ära ;)

Nu sover mina kära pojkar. Jag tog tempen på Liam för ungefär 15 minuter sen, strax innan han fick pyjamas på sig och då låg hans temp på 39 grader. Så han får vara hemma imorgon med mig. Jag tar en vab-dag.
Emil däremot ska jag nog få iväg till dagis. Han är pigg som en nötkärna och tjatar hela tiden på att få gå dit.
Om jag förstått det rätt så har jag rätt att ha honom där under dagen trots att jag är hemma för vård av sjukt barn, med Liam.

Idag har vi typ kollat på film hela dagen. Ice Age 3 och Wall-e är nog de som vi tittat mest på.

Imorgon ska vår bil in på lagning för typ 5 gången sen vi köpte den i oktober. Jag är evigt tacksam att det finns en lag som täckt upp oss när det gäller kostnaderna för allt. Vi har inte betalt ett öre på bilen, trots att allt hittills har kostat mer än 10 000 kr. Fast jag har fått bråkat för det. Gubben (VDn på firman) vi köpte bilen av har varit jävligt elak, men jag ger mig aldrig! Jag har både avtalet som vi båda skrivit under och KO på min sida...

Nu ska jag kolla in kollktionen på Me&i för jag ska beställa något till barnen. Åsa ska ha party imorgon, men jag kan inte åka dit. Istället får jag be henne lägga med mina beställningar på deras order.


Liam ser ut som en påskkärring om kinderna på grund av febern


Liam fick idag en rejäl smäll på fingret av storebror, det var en olycka. Men ack så Liam grät,
fast jag förstår honom :)

 


Ett tag sedan

Nu har jag inte uppdaterat på lääänge... Jag har inte haft tid helt enkelt. Datorn är inte min största prioritet nu för tiden när man jobbar hela dagarna. Kvällarna tillbringar jag med barnen, eller med Henrik om han är ledig. Jag går dessutom och lägger mig tidigt.

Idag är det Alla Hjärtans dag. Jag och barnen ska gå och köpa oss något gott sen och äta och mysa tillsammans.
Henrik jobbar, han befinner sig på en Ålandsbåt just nu.

Liam spydde igår, 3 gånger. Jag tror det var magsjuka, men jag är inte säker. Han hade feber och var jätte dålig och låg mest på min mage och sov hela eftermiddagen. På kvällen piggnade han till en aning.
Han har sovit hela natten i hans säng, men imorse var han jätte het i pannan och i hela ansiktet igen. Nu är han inte lika varm längre, men febern ligger ändå på 38,9 grader.

Igår kväll hade vi planerat tjejkväll här hemma hos mig. Trots Liams spyor vågade sig mina vänner hit, på egen risk så att säga. Jag varnande dom :) Vi hade en väldigt trevlig kväll med massa gott och mumsa och ett skit roligt spel. Trots att jag är super dålig och förlorar jämt... ;)

Det känns en aning bättre på jobbet nu. Jag har börjar lite smått komma in i allt. Fast ena stunden känner jag mig helt deppig och vill bara sluta jobba och den andra stunden känns allt hur bra som helst.

Nu ska vi strax ta en promenad till COOP.

Så här på Alla Hjärtans dag avslutar jag mitt inlägg tillängnat mina underbara sambo och mina älskade barn;

Jag älskar er! ♥

Mina barn ♥

Liam har gått ganska länge nu till och från. Men han har inte verkat "våga" släppa krypningen riktigt. Han har gjort det som varit lättast och som gått snabbast, alltså att krypa.
Fast nu mina vänner, nu går han jämt. Det går fort också vill jag lova. Nu har han släppt sin egna "spärr" och kommit på att det faktist går fort att gå och han når ju ALLT!

Liam har alltid varit en sån bebis som ska röra minst sagt ALLT i hemmet. Han är otrolig. Klårfingrig och slår sig på allt. Han är rena motsatsen till Emil när Emil var bebis.

Jag hoppas han fortsätter vara motsatsen till Emil med tanke på hur bråkig och trotsig Emil är nu. Jag hoppas Liam är lite lugnare så att säga...

Emil har på senare tid börjar prata mycket om döden och om att bli gammal. Han vill inte dö, eller bli gammal säger han ofta. Han filosoferar mycket om vad som händer och varför. Det är många frågor som är svåra och svara på, ibland till och min obehagliga. Jag tycker inte heller om döden eller ålderdom. 
Tänk om det fanns ett sånt där piller som gjorde att man slutade åldras?! Då skulle jag köpa ett, oavsett pris. 

När Emil och jag låg i hans säng idag när han skulle nattas, pratade vi lite. Jag frågade "Hur var det på dagis idag då Emil?" Han svarar: "Jag blev ledsen för NN vill inte vara min bästa kompis längre". Han är väldigt intresserad av "bästisar" eller "bästa kompisar" nu för tiden.

Emils blöja är dessutom torr varje natt nu, har varit det nästan i 2 veckor. Men jag har inte riktigt vågat låta honom sova utan. Vi kanske ska prova det på natten till fredag när Henrik är ledig, om Emil själv vill. Jag vill inte tvinga honom så klart.

Det är härligt med barn, de slutar aldrig att förvåna och de kan förmedla så mycket kärlek.

Mina älskade ungar! ♥


Emil och Liam 5/1-2009Liam och Emil 14/5-2009


skjut mig!

Jag är så uppgiven nu!!! Bil jäveln är paj igen!

Fast det är inte det värsta just nu, utan det är jobbet. Jag kan ju ingenting! Jag känner mig så korkad och allt känns helt sjukt jobbigt. Jag vill inte jobba, vill inte vill inte...
Jag önskar att jag kunde vara hemma mer. Jag ska råna en bebis på stan och gå till Försäkringskassan och kräva mer mammadagar....

Skämt o sido. Jag vet att jag kommer skratta åt detta inlägg om en månad eller två när man kommit in i jobbet och känner sig mer säker. Men just nu är det så mycket som snurrar i huvudet på mig så jag sprängs snart.

Jag vill dessutom till storkund. Jag VILL!! Jag pratade med en TL idag och hon bad mig att mejla henne, vilket jag gjort. Så om en ledig tjänst dyker upp så kanske kanske kanske man har en ytte pytte liten chans att få komma dit, dit som jag vill.

Henrik har åkt till Åland idag så jag är ensam med barnen. De sover nu mina gossar. Båda i sina egna sängar. Emil har förvisso gjort det sedan dagen vi kom hem från BB men Liam började med det i fredags. När jag nattade honom i kväll flyttade jag tillbaka spjälsängen på denns ordinarie plats. Liam somnade där också, utan problem.
Det är skönt, för nu slipper jag dra in magen så mycket när jag ska komma ur sängen på morgonen, eftersom spjälsängen stod "slickad" imot våran säng.

 


Förkylda

Så typiskt att jag och Liam har blivit förkylda. Jag har mått väldigt dåligt under dagen, men just nu är det stabilt. Jag är mest snuvig och har ont i halsen. Liam verkar mest snuvig, annars är han sig själv.
Jag hoppas att dagis inte skickar hem honom imorgon på grund av snuva, för det vore lite väl överdrivet i så fall. Det är skillnad om han skulle få feber eller så.

Barnen har precis lagt sig och även somnat. Liam har hela helgen och även i kväll somnat utan problem i SIN säng. Det är första gångerna som han ens sover i sin egna nya säng, på riktigt. Jag trodde han skulle protestera och gråta eller rättare sagt skrika av förtvivlan när vi lade ner honom i sängen, men han somnade tvärt. Dessutom har han sovit hela nätterna utan att väcka oss, underbart.
För att göra processen att vänja honom vis sin egna säng lättare flyttade vi spjälsängen intill min sida av vår säng. Det ser helt "packat" ut men det känns tryggare på nått vis.

Helgen har gått fort. Igår hade vi besök av Peder, Maria och Lucas. Idag kom grannarna Sophie och Melker ned på besök. Så vi har haft fin besök hela helgen.
Igår hann vi även med ett besök på stan. Emil fick ett par nya stövlar han ska ha till våren och Henrik köpte sig en stickad tröja och ett par chinos på Dressman.
Jag har hela tiden tänkt att Dressman är en "gubb affär". Men så fel jag hade, de har ju massa fina kläder även till en yngre generation.

Nu ska jag fixa inför morgon dagen, lägga fram kläder och sånt där...

 


Fredags mys!

Åh, vad man uppskattar fredagar och helg när man jobbar. Min första arbetvecka på länge är nu avklarad. Jag har börjat jobba på riktigt idag, lite smått. Jag känner mig helt förvirrad och snurrig i huvudet på allt just nu...

Så därför kastar jag in rocken och tar helg. Vad passar bättre med fredags mys på RIKTIGT!

Trevligt helg!


Nu kan man se filmen i inlägget innan...

Jag har gjort fel när jag laddade upp den på You tube...

Film: Liam äter själv

Liam har blivit så duktig att äta på egen hand med både sked och gaffel. Antagligen beror det på stor del på dagis eftersom barnen får äta själva där. Hemma har han inte gjort det särklit mycket faktist.
Han spiller väldigt lite måste jag säga. Det beror ju visserligen på vad han får att äta. Soppa och annan "rinnig" mat spills ju så klart. Men är maten mer åt det fasta hållet så går det utmärkt.Här äter han mjölkstuvade makaroner med falukorv, han älskar det! Denna gången fick han ketchup till och det
uppskattades ännu mer.


En lång dag

Idag har barnen varit på dagis hela dagen, ändå från 07:00 - 17:15. Det var första dagen denna vecka som det blev så med tanke på att jag vabbat.
Liam höll sig vaken och åt middag med oss, men sen somnade han fort. Emil däremot har blivit en nattuggla och somnar aldrig på kvällarna trots tidiga mornar. Fast ikväll får han vara vaken så länge som han vill (nästan), han ligger i sin säng nu och kollar på Madagascar. Imorgon är Henrik nämligen ledig och barnen ska få vara hemma.

Det går väll framåt på jobbet. Jag saknar min gamla arbetsuppgift VÄLDIGT mycket, och den gamla gruppen och allt med Företagservice. Just nu känns det inte alls som jag kommer gilla min nya arbetsuppgift lika mycket, men vi får se.

Mina ögon svider just nu av trötthet trots att klockan inte ens är 21 på kvällen... Jag ska strax knyta mig, men först kommer lite hushålls sysslor som måste fixas. Tvätt ska vikas in och sen måste jag ta fram kläder till mig själv imorgon. Jag tänker inte stå och bråka med mig själv imorgon bitti när man är trött som en gris.

Maria och Christoffer hämtar upp mig imorgon kl. 07:15 så jag kan sova ända till 06:30 imorgon!! YEEAH!

Sov gott allihop!

Friska barn

Barnen är friska som nötkärnor och Emil har varit det ända sen jag hämtade honom igår. Men dagis har sina regler så jag har varit hemma idag och vabbat. Vi fick lite sovmorgon idag med andra ord, det var skönt.

Imorgon ska barnen till dagis, promt! Jag tror absolut inte på nån magsjuka och personalen sa att om Emil (eller Liam) inte mår dåligt under dagen idag och allt är "normalt" så får de komma imorgon torsdag.

Jag och barnen har varit på badhuset en stund idag, faktist. Det var (och är fortfarande) världens snökaos ute och blåser en del så vi struntade i att gå till lekparken. Istället åkte vi till badhuset, för de är ju friska.
Liam skrattade konstant undet tiden han var i vattnet och skrek och tjoade efter alla lekaker. Jag har nog aldrig sett honom så glad och exalterad i vattnet.
Vi duschade jätte länge och bastade en stund, vad GÖTT det va! ;)

Imorgon ska jag börja samåka med Maria och Christoffer på Winback. Det är roligare att samåka, och så spar man lite på pengarna. Vi har ungefär samma schema varannan vecka, så vi kommer inte åka ihop varje dag tyvärr. Men det är alltid nått. Så imorgon får vår bil vila sig hela dagen för Maria ska köra.

Nu ska jag hänga tvätt och sen slå ned mitt arsel i soffan och måla naglarna.

Första dagen och VAB

Igår var min första arbetsdag avklarad efter mammaledigheten. Allt kändes helt tokigt, overkligt och allt på en gång. Det kändes som ett besök och att jag dagen efter (idag) skulle gå hem och vara mammaledig igen.

De tidiga mornarna (jag går upp kl. 05:00) har inte varit jobbiga, för jag har lagt mig 21:00 på i söndags och igår kväll. Då får man åtminstone sova drygt 8 timmar.

Hur som haver gick jag till jobbet idag och barnen lämnades på dagis imorse. Strax före 10 ringer dagis, Emils avdelning, och säger att han bajsar löst och har ont i magen. De säger också att han inte är sig själv. Så de ber mig hämta honom, i fall det är magsjuka.
Jag åkte hem, fick VABBA, och räknade med att möta en sjuk Emil, eller en något dålig Emil. Men jag ser en frisk och kry pojke osm sitter och leker och VÄGRAR åka med mig hem. Som vanligt...

Jag fick ta med mig Liam hem från hans avdelning också. Dessutom får inte Emil eller Liam gå på dagis på 48 timmar nu, så jag får VABBA imorgon med om inte på torsdag med.

Det känns tråkigt åt alla håll. Jag hoppas det inte är magsjuka och det tror jag inte heller. Hoppas hoppas hoppas!

Måste berätta också att Emil varit torr de senaste 3 nätterna också. Fast han har haft blöja på, men det har inte varit nått kiss i alls. Han är duktig!

RSS 2.0