9 månader!

Idag är vår lilla pojke Liam 9 månader gammal!
Tänk vad mycket som hänt på dessa månader? Han har förvandlats så mycket, från ett litet snuttigt knyte till en vild bebis som kryper runt och reser sig upp längst bord/soffa/nattugsbord osv...
Han har även börjat härma mig när man säger "AJ AJ" till honom. Då säger han (oftast) tillbaka "JA JA JA..." Det låter som han härmar mig.

Idag och imorgon har jag tagit åt mig äran att vara hundvakt åt mamma och pappas hund Malte. Han är 5 månader liten och väldigt busig. Malte och Åke har busat i in åt helvete under dagen. Är det inte Malte som jagar Åke så är det Åke som jagar Malte.... Hujedamej. Malte har kissat här inne minst 7 gånger under dagen, trots att vi varit ute med honom nästan 1 gång per timme. Det är som att ha ett extra barn här idag.

Jag har ont i kroppen, det känns som jag ska bli sjuk. Fast jag kan lika gärna vara trött. Jag har sovit dåligt de senaste nätterna. Det började med att Liam var febrig i 2 nätter i sträck, sedan dess har jag sovit jätte dåligt.

Vi har redan fått skolfotona som vi tog förra vecka, Snacka om SPEED. Jag trodde man skulle få vänta 2 veckor minst. Korten blev bra, trots de förutsättningar som fanns den dagen :) Så jag har beställt de som jag vill ha,ett kort på enbart Emil och ett syskonkort.

Jag har inte så mycket att skriva igentligen, jag ska avsluta för mig och låta Tradera ta över. Jag har fyndat lite där på sista tiden och hoppas på mer :)

See ya!

 

Liam 2008-09-29


Flopp, men bra ändå

Ja, mitt ljusparty blev verkligen en flopp. Men illa ska jag inte säga att det blev ändå, trots enbart 1 (!!!!) utav alla bjudna som dök upp.... Jag tror många har många "fördomar" om dessa produkter från Partylite, de är dyra men jämför dessa ljus med till exempel IKEA's så kan IKEA's ljus slänga sig i väggen, kort och gott. Dessutom är det ju aldrig köptvång på sånna här partyn.
Hur som helst investerade jag en del nya ljus inför hösten och en fin ljuslykta. Ljuslyktan symboliserar vår katt; ÅKE. Det ska föreställa en sovande kattunge, som är svart.
Jag har inte skrivit det, men vår kisse ska heta ÅKE.


Dagen har mest bestått av tvättning, ljusparty/träff med Persan och Åsa, en kort promenad till COOP för lördagsgodis-köpande och en tur till lekparken med barnen. Emil fick dock inget lördagsgodis, för han bråkade som en galning i affären och sa "fula" ord hela tiden... TROTS att jag varnat honom innan och under tiden. Så gissa om han grinade och skrek hela vägen hem?! Folk glodde på oss men jag bryr mig inte. Alla ungar beter sig på detta viset, Emil är inte unik. Dock har jag konstaterat att vissa barn är värre än andra...

Nu längtar jag tills nästa lördag! Då ska vi åka till Örebro och shoppa (?) lite på Mariebergs köpcentrum jag, Persan och Åsa. Ska du med Lennart? Jag ska i alla fall leta efter några snygga skor, jag vill ha några fina ballerina skor eller liknande.

Jag har ju glömt skriva att Liam har blivit så duktig och kan krypa fort nu, jämfört mot i början så det gick rangligt och saaaakta. Dessutom har han lärt sig ställa sig upp längst med saker, som vardagsrumsbordet och Emils nattduksbord. Han är duktig vår lille bebis!

Nu ska jag sätta mig i min ensamhet och kolla på TV. Henrik befinner sig drygt 30 mil bort i vår huvudstad på nått hotel och lyxar sig, den jäkeln! :)

Ha de gott!

Färgar håret

Henrik har precis masserat in hårfärgning i mitt huvud som jag väntar på att bli klart. Vi får se hur reslutatet blir. Det är ju relativt svårt att misslyckas, men vem vet. Det ska bli mellanbrun, men jag gissar på att det blir lite mörkare ändå :)

Jag kollar runt lite på Tradera. Det är alltid lika rogivande, och alltid hittar man nått. Jag fick DIDRIKSON höst/vårjackan iförrgår till Liam. Den var riktigt fin! Den ser i princip helt ny ut. Tyvärr var den som jag trott lite för stor, så den får vänta till våren innan den används.

På tal om att köpa saker så kom jag idag på att jag har rabattkuponger på Lindex så jag åkte dit, då de kan användas senast söndag. Jag köpte mig en jätte skön amningsbh, jenasleggings och en pyjamas till Liam. Jag har nog aldrig haft en sån skön amningsbh, någonsin! Dessutom håller den brösten på plats, ordentligt :)

Nu ska jag skölja ur hårfärgen!

PS: Ljusparty imorgon! Här, hos mig, kl.14:00. Välkomna ni som kan! DS


Lite ändringar

Idag blev dagen lite upp och ned vänd och inte alls som jag räknat med, fast positiv ändå.
Meningen var från början att Emil skulle få vara hos dagmamman i 5 timmar och jag skulle ta en promenad och greja lite här hemma, bland annat tvätta.

Men strax innan vi skulle åka till dagmamman säger Emil: "Jag vill inte till NN (dagmamman) idag utan jag vill vara hemma och gosa med dig." Då kännde jag att han fick vara hemma med mig och gosa med mig, givetvis :) Jag tror det hela hänger på att han skadat tungan, antingen bitit sig eller så är det nån blåsa på tungan. Han har hur som helst nått stort sår på tungan som tydliigen svider så mycket att han inte ätit och druckit ordentligt på nästan 2 dygn. Så jag tror hans brist på mat och dryck fick honom att inte orka till dagmamman imorse.

Hur som helst lyckades jag till slut få honom äta nudlar, det sved inte enligt Emil. Så hans blodsocker steg en aning och vi bestämde oss för att åka till Skoghall till mina kusiner som är i samma ålder med Emil ungefär och hälsa på.

Jag har nu precis fått barnen att sova. Liam somnade faktist själv i sin säng ikväll. Nu sitter jag och avnjuter lite lösgodis, som jag suktat efter i två dagar nu men inte köpt. Så gissa om det smakar gott?!

Henrik kommer hem från Åland i natt och han har köpt med en mascara åt mig. Gissa om jag blev paff när han hittat rätt produkt utan att fråga mig?! Hur som helst tjänar man en slant att be honom köpa med smink från båten eftersom det är TAXFREE :)



Foto och ge blod...

Idag var det fotografidags för Emil, men vi lyckades slänga in Liam på syskonfoto också.
Hur som helst funkade inte ens mina muta til Emil, eller vår överenskommelse. Han lade sig som ett rakt sträck på golvet, eller satte sig som en ihoprullad boll på golvet och vägrade vara med på fotot, men detta hade jag räknat med. Jag drog i honom, slet i honom, men han värade. Jag höll på att ge upp faktist, men stönig som jag (också) är tog jag tag i hans armar, satte honom på pallen de skulle fotas på och sa med min hårdaste stämma "Nu jäklar är det jag som bestämmer, du ska fotas idag!" Då satt han still och gick med på att fotas, men han drog inte det minsta på smilbanden, bara yttepytte lite när fotografen lirkade lite. Men det spelar ingen roll. Han fick skratta eller gråta, huvudsaken är att han ska vara med på bild.
När jag frågade om det var okej med en syskonbild med Liam så var det helt OK! Emil fick ha honom i sitt knä på pallen och DÅ började Emil le och vara glad när han fick ha sin lillebror i famnen. Så syskonbilderna tror jag kommer bli jätte bra.

Så nu ska vi i eftermiddag uträtta min så kallade muta; äta på Mc Donalds. Jag lovade Emil pizza eller Mc Donalds om han fotades. Han får välja, men imorse ville han ha Mc Donalds.

Efter fotograferingen åka jag till sjukhuset, till Blodgivarcentralen. För nu ska jag börja ge blod som jag tänkt göra i flera år. Nu har det snart gått 9 månader efter förlossningen, som det ska göra innan man får börja ge blod. Idag fick jag ta prover och fylla i olika papper osv. Jag ska börja ge plasma, för det var sådant de behövde mest av tydligen. Om mina prover visar att allt är okej ska jag börja ge plasma om 5 veckor. Jag är spruträdd, men känner att jag klarar det ändå. Jag har viljat ge blod så länge nu och ett stick i armen ska inte hindra mig, trots min rädsla.

Henrik åkte till Åland idag och är borta i 2 dagar, tråkigt. Det var meningen att min syster skulle kommit ikväll, men hon är sjuk så det kan kvitta :)

Ha de gott!


Frisören

Idag har Emil varit hos frisören för första gången i sitt liv. Det gick väll så där, som räknat kanske jag skulle skriva. Han protesterade, men jag lovade honom lite godis om han klippte sig så det gick bra. Ibland  funkar mutor, men inte alltid. Frisören var en elev som gick sista året på gymnasiet och hade sin praktik nu, stackars liten tjej säger jag. Hon fick ingen "lätt" kund att tas med :)
Hur som helst är han klippt nu och det långa håret är inte så långt längre.

Nästa måndag ska jag kosta på mig ett besök hos frisören.

Mitt humör har verkligen varit på botten idag. Jag har inte känns så här på väldigt länge. Imorse var jag så irriterad och i dålig psykisk balans så jag avbröt min promenad och gick hem...

Imorgon ska Emil fotograferas. Denna gången ska de enskilda fotona tas, förra gången var det gruppfotografierna. Förra fotograferingen vägrade Emil dock ställa upp på. VRÅNG-UNGE, han hade gått därifrån och vägrade lyssna på dagmamman. MEN imorgon är jag där, hans super starka mamma, som ska dra ungen i nackskinnet om han inte ställer upp... För de enskila fotografierna SKA jag HA! De är så fina att ha på väggen i vardagsrummet ;)

Jag vann en auktion på Tradera.se igår på en jätte fin höst/vår- jacka från DIDRIKSON som ska användas av Liam. Fast jag har inte fått nått vinnar-mejl än från säljaren. Jag hoppas hon inte är oseriös, för då blir jag besviken. Jag vill ju HA jackan, givetvis.



 


Det hände igen...

Imorse:
Liam, och och Emil vaknar. Som vanligt får Liam sitta på pottan i vardagsrummet och Emil kollar på Bolibompa. När jag satt Liam på pottan går jag till köket för att slänga hans nattblöja och sedan vidare till badrummet för att lägga hans pyjamas i tvättkorgen.
Liam är tyst och likaså Emil i vardagsrummet, så jag anar inte att nått skumt pågår.

När jag kommer in i vardagsrummet efter de korta minuter som gått har Liam gjort följande; kissat och bajsat i pottan, tagit sig ned från pottan (som han aldrig har gjort på egen hand tidigare), hällt ut bajset och kisset på golvet och när jag kommer in sitter han med en "korv" i sin hand och jag hinner inte stoppa honom innan det slinker in lite smakigheter i munnen....
På så kort tid kan saker hända, tydligen. Denna gången hade det gått så pass kort tid så Liam hade i alla fall inte hunnit kleta allt för mycket med allt.

Nu väntar jag besök så en kladdkaka står nu och bakas i ugnen, det luktar ljuvligt...


Lekstunden i Karlstad

Idag har vi besökt Lekstunden (Direktlänk) i Karlstad med barnen. Det påminnde mycket om Lek och Buslandet (Direktlänk) i Örebro som vi tidigare besökt. Skillnaden var väll igentligen bara att detta var MYCKET MINDRE! Emil härjade en del och Liam kröp och ålade sig runt. Han var väldigt skeptisk till bollhavet där vi satt han och jag och höll på med alla bollar. Liam stoppade dem mest i munnen, som allt annat :)
Efter Lekstunden åkte vi till Mc Donalds för lite tankning i våra magar. Liam fick för första gången i sitt liv smaka hambugarbröd från Donken.

Efter Karlstad och en mysig dag där åkte vi hem till mina föräldrar i Björneborg. Mamma hade bakat äppelpaj som var så gott! Jag har inte ätit det på flera år, så jag har nästan glömt hur det smakade.

Nu har vi precis lagt barnen jag och Henrik. De sover tungt båda två, efter en lång dag. Henrik och jag ska kolla på TV innan vi själva somnar. Jag känner mig så trött.

Liam fick idag kalsonger. Jag köpte två par på MAXI som passade perfekt! Han kissar relativt ofta och framförallt bajsar i princip jämt på pottan så jag tänkte börja vänja honom med kalsonger ibland. Det är ju faktist lite skillnad på ett par bomullskalsonger och en tjock blöja mot huden. Emil har fortfarande inte vänjt sig med kalsonger istället för blöja.



Kalsipper

 



Liam kryper i sina kalsonger

Nu ska jag gå till soffa och slå på en film med Henke. Jag avslutar med några bilder från dagen dock;

 



Emil i bollhavet



Liam i bollhavet



Liam med morfar ÅKE :)

 


10/9-06

Detta datumet minna jag väl, det var datumet då vår kära son Emil ,snrat 10 månader, kröp för första gången. Här kommer lite bilder från den dagen;




HAN KRYPER!

Liam har kommit på hur man kryper idag på RIKTIGT! Han har bara tagit nått enstaka krypsteg då och då tidigare, men ikväll kom han på det ordentligt. Jag lockade honom att krypa med en tändsticksask som han till varj pris ville ha! Han ser hur som helst så gullig ut när "håller på". För enda stunden kryper han, nästa stund gör han nån gympa med benen och rumpan upp i vädret osv...
Han har gjor många bra saker idag. Han har bajsat på pottan igen, börjat krypa och han somnade i sin egen säng ikväll helt själv. Det är bara positivt idag!

Vi har träffat Emma och Alessandro (om det stavas så vet jag inte...) och gått på stan lite hela familjen. Vi tog en fika ihop på Café Paus, det var mer än trevligt för det var gott med! Deras baugette med tonfiskröra i är MUMMA!

På InterSport hittade en sann sak jag drömt om i flera år nu; En Canada Gosse jacka jag VILL HA! Jag till och med provade den, för skoj skull. Priset är ju mindre skoj; 6000 svenska riksdaler. Det tåls att tänkas på i alla fall...

Nu ska vi kolla på den nya Wallander som kommit ut Henrik och jag.

Avslutar med lite bilder på Liam när han kryper och "håller på".

Morsning Korsning!



På väg till tändsticksasken...



I GOT IT!



Sitta och plocka lite med den...



Gympa litte...

Skinnjacka!

Jag trodde aldrig i mitt liv att jag någonsin skulle köpa mig någon skinnjacka! Fast nu har jag gjort det, och jag är jätte nöjd med den;

Inköpt från Nelly.com


Gympa och Åke

Idag har Emil börjat gympa. Vild och galen som han är passde det honom perfekt. Han gillade det, fast jag tror han var lite osäker ibland. Tur att Henrik var ledig och med idag för jag hade aldrig klarat att ta hand om vildingen Emil och Liam samtidigt i det tempo man hade. Det får bli att skaffa barnvakt på torsdags kvällarna de kvällar Henrik inte är ledig.

Gud vilken gosig katt vi fått! Han är busig ibland men oftast så snäll och go. Det är fruktansvärt mysigt när han kommer och kurrar och myser med en. Idag fick han sitt halsband på sig för första gången eftersom jag hoppas kunna släppa ut honom inom kort. Han busade med det i början, men har nu helt accepterat det, utan vidare större problem.
Kissen har inget besämt namn, än! Det känns dåligt, men vi kan inte bestämma oss. Emil sa häromdagen till mig: "Katten ska heta ÅKE, Mamma!" Gissa om jag skrattade. Åke heter min pappa och detta namnet har vi haft kul åt jag och några kompisar en längre tid. Jag tänker ofta på Marias guldfisk, Åke. Samtidigt tycker jag Åke är coolt :) Hur som helst håller min pappa, ÅKE, på att fixa en "bro" ned från balkongen till marken så katten ska kunna gå upp och ned själv.

Imorgon kommer syster Emma och henns boyfriend hem och hälsar på från Oslo. Det ska bli kul att träffa dem! :)
Jag har precis cyklat en sväng till MAXI i mörkret och det var riktigt kallt ute! Jag ska köpa mig fingervantar en vacker dag då jag kan komma ihåg det. Det är perfekt att han tidiga mornar eller sena kvällar när man ska ut, för idag frös jag rejält om fingrarna.

Jaja, nu ska jag slå mig ned i soffan med Henke!

Avslutar med en bild på kissen (ÅKE?)



Han gillar babygymmet. Både och ligga och slöa i och givetvis LEKA! :)



Hans fina halsband med lite BLING BLING ;)

 


Liams vinteroutfit



Båda barnen har nu fått sina vinter kläder klara. Liam har nu fått sin overall med tillhörande vantar och mössa från Stadium, EVEREST. Jag älskar denna färg!
Emil är klar för ett tag sedan med sina vinterkläder. Liam har en overall och jacka+termobyxa som Emil hade när han var bebis, fast jag tyckte han skulle få nått nytt han med. Det är bara bra att de har ombyte också.

Jag köpte ett par vinter skor till Emil på vinter REA:n som var i februari som han ska ha nu i vinter, de är rejäla i Goretex, tror de var ett par VIKING skor. Liam har jag dock inte köpt några skor till, det kommer jag göra den dagen han går och/eller den dagen dagis möjligtvis kräver det.
Annars får hans fötter värmas med raggsockor och för det mesta när vi är ute kommer han befinna sig i en åkpåse i barnvagnen.

Henrik har åkt till Åland, Liam sover och nu ska jag lägga storebror Emil tänkte jag.

Morsning Korsning!

Vattengympa

Lilla kissemissen har varit snäll i natt och sov i princip hela natten vid våra fötter. Förutom vid 6 imorse för då gick han in till Emil, vilket tydligen inte uppskattades utav honom. Emil tycker det är obehagligt att ha katten hos sig när han ska sova, så han försökte fös ut honom hörde jag.
Idag har det skett missöden med bajs i en blomkruka och skvättat kiss på en vägg, men det är sånt som händer. Det är mysigt med en liten katt i hushållet, det saknades.

Idag har jag varit på vattengympa med Linn. Jag blev besviken på att jag inte blev trött efteråt. Jag hade trott att vi skulle hålla på stenhårt och bli helt slöa efteråt, ungefär som jag blir efter mina power-walk promenader. men ack så fel jag hade. Hur som helst var det kul och jag inbillar mig att det trots allt är ganska nyttigt och sund motion, så jag ska fortsätta de gånger det finns barnpassning eller en karl här hemma.

På eftermiddagen var vi på fika hos Pia och hon köpte en del barnkläder utav mig som Liam haft.

Jag vann på Tradera 3 par T-shirtar i Levis som jag fick idag;

De var lite små i storlekarna som de flesta kläderna är åt mina stora pojkar :) Det var 3 olika storlekar på dem, 4-5 och 6-år. Liam kan ha den för 4-åringar och Emil kan ha 6-åringar, kanske kanske kan han ha den för 5-åringar.

Imorgon åker Henrik till Åland igen och är borta i 2 dagar. Jag ska lämna Emil hos dagmamman imorgon och under denna tid ska jag ut och gå en power-walk med Pia. Det ska bli gött!

Ha de!


Dagen då vår katt kom...

..är idag! Nu har vi hämtat honom! Det var en liten kille som det var sagt från början, han är så söt och snäll. Han satt i Emils knä hela bilresan från Björneborg till Kristinehamn.
Väl hr hemma så fick han inspektera kattlådan det först han gjorde, så han visste var den fanns. Han hittade snabbt därefter maten, som han började mumsa på på en gång! Han gillade Royal Canin, som jag hoppats på. Efter maten gick han på "lådan" och bajsade.
Han håller på att busa med de små musarna jag köpte åt honom nu och Liams babygym. Han har tyvärr inget namn spickat riktigt, fast både jag och Emil vill att han ska heta Jack. Så det blir nog så.



Emil och vår kisse, idag är han 10 veckor gammal.



Henrik och jag ska kolla på en serie som börjar strax; Mannen under trappan. Jag har läst boken och den är otroligt bra. Till detta ska vi äta chips och jag ska prova de nya dippsmakerna som kommit;


Jag har fått så ont i halsen! När jag vaknade igår och kände den brännande smärtan blev jag så upprörd och började genast tänka på den omtalade Svininfluensan som skrämmer mig så mycket. Nu har jag dock inga andra influensa symtom så jag tror inte det är så allvarligt.

Imorgon ska jag och Linn börja vattengympa på förmiddagen. Jag längtar till detta! Vi får se om det är kul eller inte. Vi skulle ha börjat förra måndagen igentligen, men utan barnvakt så är det svårt för min del. Imorgon är dock Henrik ledig så då passar de utmärkt! :)

Nu ska jag kolla på TV!

Tjipp!


Gårdagen

Gårdagen var otroligt trevlig! Först en tur till Karlstad och på shoppingcentret Begrvik, tillsammans med Åsa och Pernilla och självklart Liam.
Vi gick i affärer och åt pizza (MUMS!). Jag hittade massor jag ville ha, självkart. Så är det alltid när plånboken ekar tomt. Nåja, lite shopping fick jag i alla fall. Byxa, tröja och 2 par strumpor åt Liam på Lindex, på samma affär fick Emil 2 par strumpor. På Polarn o Pyret fick Liam en mössa och på Stadium fick Liam en vinter mössa med matchande vantar från Everest. Jag har nämligen köpt en overall från Stadium i samma färg som vantarna och mössan;

Lördags kvällen slutade sent, men ack så rolig! Jenny kom hit och vi gick till Coop och köpte oss lite smaskigt att förtära. Liam somnade ganska tidigt så vi blev ensamma. Då färgade vi mina ögonbryn bruna och Jenny färgade sina ögonfransar :)
Sedan spelade vi spel; Geni tror jag det hette. JÄTTE KUL! Men jag ska vara ärlig och avslöja att Jenny totalt körde över mig! 4 gånger om! Jag är en riktigt looser och förlorade alla 4 gånger och jag förlorade stort med! Jenny är allmänbildad till tusen och jag satt där och "passade" på varje fråga typ :) Fast jag är ingen dålig förlorare, tack och lov, utan det var jätte kul.
Vid 2 på natten hamnade jag i säng, och somnade så skönt tillsammans med Liam vid min sida.


Charmen med barn?

Imorse fick Liam i några minuter sitta på en filt på vardagsrumsgolvet - utan blöja. Jag gjorde ett ärende i några minuter, om ens det. När jag kommer in till Liam har han ålat/krypt av filten och satt sig på golvet, bajsat (lägg märke till att bajset var utav den lösa sorten), kletat med bajsen så det var bajs över HELA Liam. Inte nog med det så hade han kletat ut det över en stor del utav golvet, Tack och lov hade han missat mattan, kletat det på några utav hans leksaker och filten han satt på tidigare ska vi inte ens prata om hur den såg ut!

Hur som helst slutade det lyckligt; med en ren Liam som har både duschats och badats ett flertal gånger med hjälp utav mig. Golvet har jag tvättat och moppat av två gånger nu, men stanken har inte gett med sig.
Jag är i normalt fall inte äckelmagad när det äller bajs och kiss, men nu vände det sig lite i magen på mig när jag kom in i vardagsrummet och fick denna synen!
Liam har varit en "jag-bajsar-bara-en-gång-i-veckan-bebis" i flera månader, men de senaste 3 dagarna har han bajsat 1 gång per dag, varav 2 av tre gånger på pottan. Idag hamnade det på... ja, golvet...
Det är ju mitt fel, jag får skylla mig själv, dessutom är detta charmen med att ha barn...


Fredag och ensam...

Nu har jag äntligen slagit mig till ro framför datorn efter en kväll med städning och IDOL-tittade.
Liam sover, Henrik är på 4-dagars resa högt upp i Sverige nånstans och Emil är hos mormor och morfar i Björneborg i helgen. Så det är väldigt tomt och lugnt här hemma.

Henrik åkte i torsdags morse och kommer hem på söndag kväll, det är ensamt men samtidigt är jag otroligt van vid detta laget. Det vore nästan konstigt om han var hemma, tro mig.

Pappa var här förut och hämtade Emil som ska var där i helgen. De ska åka bort i morgon och kolla på en bil, nån Volvo V70. Då skulle Emil få vara med och kolla, givetvis.
Jag ska hämta Emil på söndag och då ska vi hämta med vår nya familjemedlem samtidigt; vår kissekatt! Det ska bli spännande.

Imorgon ska jag, Pernilla, Åsa och Lennart (?) åka till Karlstad/Bergvik och shoppa och äta lite tillsammans. Det ser jag fram emot väldigt mycket!

På lördags kvällen ska jag och Jenny ha lite tjejkväll här hemma hos mig. Så helgen är fullspäckad, även om man inte har en vilding till Emil hemma.

Idag när jag skulle anmäla min föräldrapenning till Försäkringskassan upptäckte jag att jag skulle kunna vara hemma i 2 månader till, alltså till Mars 2010, om jag enbart tar ut 5 dagar i veckan, som jag gjort hitills. Det trodde jag inte, för jag har bara gissat hela tiden, utan att kolla upp hur det igentligen stod till. Hur som helst, positivt. Fast jag vet inte hur jag ska göra ändå, för jag vill på ett vis komma igång och börja jobba som beräknat.

Nu avslutar jag för mig och ska surfa runt lite på internet och se om jag hittar nått intresant.

Jag ska i alla fall visa er nått jag VILL HA!!



Levis 603 Skinny fit





Converse "All star light leather Hi"


Jag lovar mig samma sak jämt...

... att inte äta mer godis. Fast begäret är större än min vilja så nu står jag här ikväll med och har en godis skål. Vitt vad jag vet så går man inte ned i vikt genom att äta godis. Jag vill så gärna gå ned mellan 5 och 10 kg till, men min vilja är tydligen inte så starkare än mitt begär... Det gör mig tokig ibland!



Ikväll somnade Liam med välling! Det känns faktist bra. Det skulle vara skönt ibland om Henrik kunde ta nattningen om Liam vänjer sig med välling istället för amningen. Fast det känns just nu att amningen kommer fortsätta ett bra tag till, på grund av nätterna. För på nätterna vill Liam bara ha mammas tutte.

Idag har vi inte gjort så mycket av vad som planerat. Vi har dock varit på badhuset jag, Liam och Emil. Anna och Hampus kom hit och hälsade på och hängde med till badhuset också. Det var trevligt!
Det var meningen att jag skulle gå och simma på kvällen, men jag har glömt det! Tiden går ju så snabbt så man hinner ju inget!

Min kväll känns som en sprängfull kväll. Nu efter datorn ska jag kolla på IDOL och även varva mitt IDOL-tittande med bakning. Jag ska baka choklad drömmar. Imorgon ska jag, Emil, Liam och Sandra och hennes dotter Saga ha picknick i järnvägsparken. Sandra skulle ha med sig nybakta bullar, då kan ju inte jag vara sämre utan tänker ta med mig mina underbart goda choklad drömmar! :)

Nu ska jag läsa en god natt saga för Emil, säkert Mulle Meck som vanligt eller Molly Mus. Henrik borstar tänderna på honom just nu, det slipper jag gärna för han bara bråkar och bråkar och bråkar! Ibland får jag tupp juck på honom.

Ni ska få se en bild på hur Liam sov igår kväll när jag skulle gå och lägga mig, inte helt ovanlgit när det gäller honom:



Han ligger tvärs över sängen.


IDOL

Yes! Äntligen har åtets bästa program börjat igen! :)

Jag har verkligen inte gjort nått av värde idag. Bara tagit en promenad, bakat blåbärspaj, givetvis smakat av blåbärspajen, kollat på IDOL (liiiite av värde) och bara tagit det lugnt. Dagen har gått väldigt fort i alla fall. Det känns som jag nyss klev upp ur sängen imorse, och nu är det dags för att sova snart igen.

Hur som helst är jag inte i min bästa form, det är mycket negatvit just nu. Det tynger mig, fruktansvärt mycket faktist.

Imorgon är ,liksom idag, Henrik ledig. Jag vet hur mycket han avskyr badhus, fast jag ska försöka få med mig honom dit imorgon med barnen, annars går jag själv med dem. Dessutom ska Emil få ett nytt täcke, så det blir nog en promenad till JYSK. Annars blri morgon dagen en lugn dag med.

Nu avslutar jag för mig med några bilder från dagen:




Emil byggde nått konstverk utav klädnypor.



Med en klädnypa på min näsa roade jag Liam till en förbannelse....



Liam i leksakslådan...



KLART! Hans konstverk är klart!


Utslagna hjältar!

Nu sover de, våra små utslagna hjältar efter en lång dag! Liam somnade nu, strax innan kl. 23 på kvällen.
Henrik jobbade idag, åkte till Åland igen i 2 dagar. Så jag och barnen åkte till Kil, till Sven och min farmor på 80-års kalas. Det var Sven som fyllde år i fredags. Det var väldigt trevligt. Så tiden gick ganska fort och helt plötsligt var klockan 8 på kvällen, då tyckte jag vi skulle åka hem.

Imorgon är det vardag igen och Emil ska till dagmamman igen. Imorgon är det extra viktigt att vi inte kommer för sent. Imorgon ska Emil och de andra barnen nämligen fotograferas direkt på morgonen, fast enbart för skolkatalogen. De enskilda korten ska tas längre fram, den 22.e september tror jag mig minnas att det var.

Igår åkte vi till Filipstad för att gå på Oxhälja. Det regnade ju, givetvis, som jag förutspått. Fast i år var det inte lika kallt och vi var mer utrustade för det dåliga vädret. Så det var ganska trevligt med lite marknad. Det är ju mest skit på sånna där marknader så det blev inte så mycket inköpt mer än en scarf och ett par örhängen.

Liam har tagit sina första krypsteg, 2 styckna, i förrgår kväll. Fast sedan lade han sig på magen för att åla/dra sig fram. <3

I förrgår upptäckte jag nått vidrigt som växte i vår stora blomma i vardagsrummet; SVAMP! Jag trodde inte mina ögon först när jag såg dem, stora ståtliga svampar som sträckte sig uppför blomskjälkarna. Nu är de bortplockade så de slipper bli barnmat, för jag antar att de är giftiga eller oätliga helt enkelt.






Liam upptäckte ett nytt sätt att göra sig rolig på i morse, och under efterimddagen höll han på jätte mycket på detta vis;




Nu ska jag städa lite i vardagsrummet efter Liam och plocka ihop hans leksaker. Sedan ska jag sova!

God natt!



Lindex

Ja, på senare tiden har jag blivit mer och mer Lindex fantast när det gäller deras accessoarer och kläder - när det gäller till mig själv nu vill säga. Till barnen har jag gillat deras kläder länge nu.
Idag köpte jag ett jätte fint armband med nitar på och ett par jätte vackra jeansleggings! Tur är ju också att denna butik ligger här i stan! :)

Idag har det regnat väldigt mycket. Fast jag har struntat i det och tagit två promenader i regnet. Det har varit skönt! För då har det varit svalt så man har svettats lite mindre.

Igår bokade jag via KGS (Kristinehamns gymnastik sällskap) så Emil ska få börja på gympa. Det är så kallad "Familjegympa" för 3-4 åringar. Föräldrarna ska vara med och hjälpa barnen omd et behövs. Jag tror Emil kommer gilla det. Gympan börjar vecka 38.

Imorgon ska vi upp en sväng på Oxhälja. Jag har delad uppfattning på detta, om jag gillar det eller inte. Förra året regnade det så mycket och var så kallt så jag höll på att frysa ihjäl. Imorgon ska det väll vara samma väder vad jag fattat det som?! Det blir säkert trevligt. Hoppas man stöter på nån trevlig gammal bekant :) Jag ska i alla fall hålla stenhårt i vår kära Emil, så han inte försvinner i folkvilmmlet. Dessutom ska jag INTE tappa nån 500-lapp i år som jag gjorde förra året! Jag är arg på mig själv fortfarande. Jag kan dessutom förställa mig personens min som hittade denna 500-lapp, hur glad han/hon blev! Det gör ont i mig, bara utav tanken!!

Föresten bajsade Liam på pottan imorse, igen! Han är duktigt vårt lilla hjärtegull!

Ha en bra fredag och helg!

Dagis bland annat

Vi har fått en dagisplats! Emil ska börja på Sirius i början av november. Dagiset ligger drygt 15 minuter härfrån, om man går med Emil. Så det är perfekt!
Jag har skickat in papper idag på Emil, som ska överflyttas, och papper på Liam som ska skolas in om 4 månader. Jag kan inte ens tänka mig att lilla bebisen Liam ska lämnas bort hela dagarna om bara 4 månader. Jag vet att det hinner hända mycket på 4 månader med en liten bebis. Det känns bara så långt borta, fast ändå så nära.

Idag har jag och våra söner varit på badhuset på eftermiddagen. Det var riktigt gött faktist, det tyckte vi nog alla. Men badvattnet var riktigt kallt, så vi badade mest bastu och duschade en lång stund :)

Jag hämtade min cykel idag. Den har varit på service för första gången. De hade pumpat däcken och fixat lite på handbromsen då den har "körts in" nu efter att jag köpte den i våras.

Jag avskyr ju att åka och shoppa och gå i massa affärer. Så var jag inte för ungefär 1 år sedan, utan det har kommmit med tiden. Så istället har jag kommit på att man kan beställa på internet och betala med kort  och fungerar nästan likadant som att gå i affärer. Då får man betala frakt på grejerna man beställer, visserligen. Men man spar på bilen, ens ben, mina stresshormoner och likaså pengar. För jag handlar inte alls lika mycket på internet och betalar med kortet som jag skulle gjort om jag hade varit i själva affären.

Imorgon ska Emil till dagmamman och jag ska njuta av att vara ensam med Liam. Vi ska städa lite här hemma och gå en låååång promenad. Jag kommer behöva en extra promenad imorgon eftersom jag ätit ganska mycket på denna GODA tårta idag:




RSS 2.0