Shopping till Liam

Jag har suktat efter ett par vårskor till Liam länge, det är ett par Tretorn i goretex. De är lite sneakers inspierarde och jag diggar dem! När vi var i Karlstad förra helgen fastnade jag för dem, men blev snål när jag såg prislappen. De kostade 699 kr. Men igår, när jag av ren slump kollade på www.ellos.se så hittade jag dem där och jag hade 40% rabatt på valfri vara så jag kunde verkligen inte låta bli att köpa dem!
De har inte kommit än, men jag hoppas verkligen Liam kan ha dem.

 


Drömmen om att skaffa utbildning

Idag har jag mestades av tiden suttit under utbildning, en ganska simpel sådan måste jag säga. Det är rutinerna som är nya och vi kom även på några nya under dagen.
Jag fick dessutom ett erbjudand om ytterligare en ny tjänst. Då ska jag få arbeta lite med företag. Det har jag längtat efter! Företag är roligare än privatpersoner.
Jag tycker det är jätte kul med alla ny uppgifter och det är otroligt kul att det ger mig chansen till det.

Jag har dock börjat drömma mig bort lite. Jag trivs bra på arbetet, framförallt när man får sånna här nya utmaningar och chanser, men jag börjar drömma mig bort mer och mer. Jag känner att jag vill BLI NÅTT, jag vill skaffa mig en bättre utbildning. Så jag har börjat kolla runt med utbildningar och jag känner att en utbildning på 2 år (max) vore lagom. Hittar jag nått som passar mig och som jag vill BLI så tänker jag söka.

På kvällen idag lyxade vi och köpte pizza. De har tydligen bytt ägare på Valentino sen vi köpte pizza där sist, så det tog 30 minuter att få pizzan, även att han sa "15 minuter", gissa om jag var otålig?! Jag ville bara hem!!


Äntligen händer det nått!

Idag har jag fått en förfrågan på jobbet om att byta grupp och få börja arbeta med kundsäkerthet och med bedrägerier. Det låter kanske skit trist för er som inte vet exakt vad det innebär, men för mig var det en glädjande förfrågan!
Det är en ny grupp och de behöver en ny "drivande kraft" som kan vara med att bygga upp gruppen och bygga rutiner. Självklart blir man hedrad över att just jag blev utvald och att de tycker man är en duktig medarbetare.

Så jag tackade självklart JA till detta och börjar lite smått min utbildning imorgon redan ! Dessutom får jag från och med 1/4 (på torsdag) egen plats som är MIN, bara min. Ingen annan ska ta den! Det känns toppen bra! Då kanske man kan få ha ett litet fotografi med barnen på arbetsplatsen. Det är ju trots allt barnen som ger mig den drivande och brinnande kraften att ens orka gå upp på morgonen.


Lite shopping till Emil

Jag var tvungen att köpa ett fleecefodrat regnställ till Emil, då jag inte hittade nått bra i Ullared.
Så jag kollade runt lite på nätet (eftersom man sällan tar sig till en butik nu för tiden). På www.stadium.se hade de ett i EVEREST som jag tyckte var helt OK. Jag hittade även ett par billiga sneakers till honom att ha när det blir lite varmare i vår. Jag berömmer fortfarande hur enkelt det är med kortbetalning, och Stadium litar jag på.






Familjen sjuk

Här heter vi inte Karlsson Frid i efternamn längre, utan snarare Sjuk :)
Nu är Liam frisk, men lilla Emil ligger deckad i feber, hosta och snuva. Jag har ont i halsen igen, fast en "konstig" värk, det känns svullet på nått vis. Jag har inte ens ätit upp penicillinet för min halsfluss, så ett omtag på den skiten lär det ju inte vara.

Idag kändes det jobbigt att börja jobba igen. Det kändes som en evighet sen jag var där. Efter dagen så känns allt så jobbigt, jag vet inte vad jag vill med mitt/vårt liv! Eller framförallt mitt liv och mitt arbete. Jag vill inte jobba kvar på Transcom hela livet, det tror jag inte. Jag vill göra nått annat, jag känner många gånger till att plugga till nått. Det är lika bra att passa på medans man är ung och har huvudet någorlunda med.
Men vad vill jag bli?! Ni kan inte ens gissa hur många gånger i liver jag ställt mig denna fråga! Ibland blir jag tokig på mig själv...

Vad ska jag bli när jag blir stor?!

Jag anmälade Emil till Friluftsfrämjandet Mulle i höstas, men det hade jag glömt. Då var det fullt på platserna då, men nu inför våren så ska Emil få börja där. De ringde förut. Det är på söndagar uppe vid Björkvallen med start 11:e april. Det är ju snart! Jag måste införskaffa mig ett par rejäla skor nu alltså, eftersom det är i skogen bland lera och fukt. Där kan man knappast knalla runt i mina favvoskor; Ballerina :D Det skulle se fånigt ut, haha!


Sjuk ?!

Seriöst, jag tror jag börjar bli sjuk igen. Nu när äntligen Liam inte haft feber på 24 timmar så verkar det som att det är min tur (igen...) Jag har så ont i kroppen, snuvig och allmänt hängig. Det känns som att det är början på en förkylning. Jag hoppas det inte utvecklar sig till nått mer, för jag vill att vi i denna familj ska få vara friska.
Jag tyckte februari månad var en hemsk månad med sjukdomar och önskade mig ett friskt mars, men jag fick det snäppet värre...
Jag vill inte låta ledsen och nerstämd, även om jag känner mig det i skrivande stund. Fast alla förkylningar och all feber har börjat göra mig lite nedstämd faktist. Det är fruktansvärt tråkigt att få se barnen sjuka och inte få ha dem friska. Det är även tråkigt att själv inte känna sig kry. Imorgon ska jag faktist jobba, jag som inte jobbat på över en vecka nu. Jag känner mig nästan lite nervös...

Idag har vi hunnit med att få två besök mellan mina Gekås-påsar. Först kom Jenny hit och sen kom min farfar och hans sambo hit en stund. Det har varit jätte trevligt.

Dessutom hann vi med att vara ute en stund idag i all gegga, vattenpölar och all lera som finns här ute. Barnen trivdes mest i vattenpölen/pölarna.


Liam


Liam


Liam och Emil i en vattenpöl. Emil lekte att det var chokladsås.


Emil ville så gärna att vi skulle tända vår nya "Väkommen" lyckta idag.
Så vi gjorde det och släkte lamporna på kvällen.


Ullared

Vi hade en toppen dag jag och Helen i Ullared. Vi kom dit vid 08:30 och det var ingen kö och dessutom fick vi en bra parkering! Det var inte vad vi räknat med. Vi trodde det skulle vara fullt på parkeringen och att det skulle vara milslånga köer med tanke på att det var lördag efter löning.
Men icke då. Det var relativt lugnt hela dagen.

Vi fyndade massor massor och massor ! Vi proppade hela bilen sprängfylld med grejer. Ändå hade vi en stor kombi, men det räckte knappt till.

Tack för en super dag Helen!

Ullared, here we come!

Imorgon bitti, tidigt tidigt åker jag och Helen till Gekås i Ullared för en hel dag shopping, en billig sådan hoppas jag :)
Jag ska hämta Helen i Björneborg 04:30 imorgon så det blir en tidig morgon, men det är det värt.

Bara för att Liam inte haft feber på hela dagen så somnade han med 39,1 i feber. Lilla älskade gubben, jag vill så gärna ha honom frisk och kry.

Imorgon ska barnen få vara med mormor och morfar i Björneborg, men de ska få sova hemma. Så mor och far åker in med barnen på kvällen. Det känns bäst så med Liam, så han får somna i sin egna säng. Han har aldrigt sovit borta än utan mig.

Jag sitter just nu och mumsar lite på morgondagens färdkost; godis från Karamell lagret här i stan. De har så smaskigt godis!! :)

Ha de gott!


En dag i Karlstad

Liam hade 39,5 i feber i natt, men efter en "supp" blev han bättre och under dagen idag har han inte haft nån feber alls! Tack och lov! Jag hoppas han är på bättringsvägen nu lilla pojken :)

När vi lämat Emil på dagis så åkte jag, Liam och min mamma över till Karlstad en sväng. Vi skulle besöka Blomsterlandet då mamma skulle köpa nån blomma. Vi kom båda ut därifrån med lite smått och gott.
Efter Blomsterlandet åkte vi till Bergvik. Jag hade bestämt att inte köpa nått alls, för jag vill spara mina pengar. Vi har allt vi behöver. Men det slutade med att Liam fick ett par fodrade regnstövlar från Tretorn (han har bara ett par ofodrade..) och jag köpte mig en jätte fin jeansblus från Gina Tricot.

Snart kommer Henrik hem från jobbet. Då ska jag åka till COOP och veckohandla.

Ikväll är det FREDAGSMYS! ;)


Feberstatus

Liams feberstatus är följande: Efter 5 fulla dagar med feber har han fortfarande 40,3 grader i feber. Med hjälp av Epren (flytande) så sänktes febern till 38 grader en stund under dagen, så han lekte lite. Emil och jag fick umgås med den vanliga och någorlunda pigga Liam. Underbart!!! Jag saknar vår vanliga Liam.

Men febern kom snabbt tillbaka igen, stackarn. Sjukvårdsupplysningen sa att jag skulle återkomma till vårdcentralen om febern är kvar i morgon fredag. För så länge ska det inte pågå tyckte de.

Jag vill ha min friska, pigga och underbara unge tillbaka! Försvinn feber!


Svacka..

Ja befinner mig i en svacka nu gällande min syn på mig själv. Jag har det senaste halvåret (om inte mer...) kännt mig nöjd, eller snarare stabil med min kropp och hur jag ser ut. Men de senaste 2 veckorna har jag på nått vis tappat självförtroendet en aning och hamnat i en svacka.
Jag har inte gått upp ett endaste kilo på vågen, så jag ser förmodligen ut på samma sätt som jag gjorde för 2 veckor sen. Men jag känner mig inte så. Jag känner mig "dallrig" och fläskig. Det känns som jag har svullnat på nått vis.

Jag vet inte om det är så, eller om jag inbillar mig. Vad som gjort att jag hamnat i denna svacka vet jag inte heller. Kanske har alla sjukdomar och all sjukfrånvaro från jobbet förstärkt svackan ? Ingen aning, men jag vet en sak; och jag ska ta mig ur den, FORT! För jag avskyr att känna så här...

Jag har nu gått på mitt promenadband i 45 minuter i en hastighet på 7,5 km/ h. Det är svettigt som fan. Efteråt gjorde jag 100 situps. Det är så här jag borde göra 1 gång per dag minst... Men jag har legat lågt den senaste veckan på grund av halsvärk och penicillinkur. Man måste vila när man är sjuk, trots svackor och dåligt självförtroende...


Deklaration 2009

Jag gjorde som så många andra jag läst och hört talas om att logga in på Skatteverkets hemsida och kolla min deklaration för 2009. Jag fick en smärre chock, en positiv.
Jag var mammaledig förra året och Försäkringskassan drog så lite skatt så jag trodde helt bestämt att jag skulle betala tillbaka inför denna deklaration. Men istället så får jag tillbaka lite pengar :)
Det blir jag glad för, tack och bock!



Fina bloggar

Jag tycker alla har så fina bloggar med fin header och sånt. Jag fattar ju inte mig på hur man fixar sånt över huvudtaget. Jag vill verkligen ha en fin blogg och en personlig header, inte en sån som jag har nu. Den är ju tagen från en sån där design sida, så den är inte personlig på nått vis.

Jag vill ha en fin blogg!!! När Liam sover sen ska jag Googla på saken, och se hur man eventuellt kan fixa sånt :)

Liam hade väldigt hög feber igår och man såg på honom hur påverkad han var. Han vägrade den orala Alvedonen på kvällen dessutom. Min snälla granne Elin gav mig två "suppar" istället så jag fick stoppa upp en av dom i rumpan på Liam. Det hjälpte faktist efter en stund och febern gick ned en aning. Så han fick en ganska bra nattsömn trots allt, gubben lilla.

Idag har han "bara" 38,9 grader. Den har gått ned en aning i alla fall. Efter lämningen av Emil på dagis åkte vi till Apoteket och jag köpte "suppar" med Alvedon och Epren. Jag köpte även en flytande form av Ipren. Så nu har vi fyllt på förrådet igen. Jag hoppas han blir bättre snart. Jag tycker synd om honom.

Febern tar över

Nu sover mina två kära avkommor ♥ Den ena är frisk, kry och mår jätte bra. Den andra har 40,3 i feber, är snorig och väldigt ledsen. Sedan Liams sovstund på förmiddagen idag har hans haft över 40 grader i feber hela tiden, förutom en liiiten stund förut när jag tvingade i honom Alvedon. Han vägrar ta det, men ibland funkar det om jag blandar det med lite juice i en nappflaska. Ni anar inte hur underbart det var att få umgås med den normala Liam, den underbara Liam utan feber den lilla stunden.
Jag tycker så synd om honom.

Alvedonen tog slut nu på kvällen. Då kom jag på att Apoteket inte har monopol på dessa produkter längre och tog en chansning på att OKQ8 hade flytande Alvedon till salu. OKQ8 ligger ju bara tvärs över gatan, så det tog inte många minuter att fixa. Jag hade tur, och de hade Alvedon i flytande form! :)

Imorgon ska jag gå till Apoteket och köpa Alvedon i supp format, som man kan stoppa upp i rumpan istället. Det funkar bättre på Liam tror jag, än att behöva tvinga i honom det flytande.


Lilla sjukling

Liam mår verkligen inte bra. Han har feber dygnets alla timmar, förutom när jag tar bort den med Alvedon.

Imorse var han väldigt dålig, han var i en helt annan värld, mummlade, fick knappt upp ögnonen och var ibland okontaktbar. Han hade 39,5 i feber. Eftersom han haft feber sen i lördags eftermiddag och han inte blivit nått bättre alls, snarare sämmre rinde jag sjukhuset.
Jag fick komma till en läkare som lyssnade på hans lungor och hans hjärta. Han kollade i halsen och i hans öron. Han tyckte allt såg okej ut på dessa punkter. Han sa att Liam fått en virus infektion. Han tyckte att febern bör vara bort om 5-6 dygn. Detta är Liams 4:e dygn med feber så jag hoppas det är så som han säger.

Jag hoppas han blir bättre snart min lilla gubbe! ♥


Grattis!

Stort Grattis till våra grannar Sophie och Tobias som fick en liten dotter, Ebba idag! :)


Liam som brunett






Ingen, inte ens jag, har sett mina små lintottar till barn som brunetter.
Därför var jag bara tvungen att föreviga detta ögonblick då Liam fick vara brunett för en kort stund.
Han hade nämligen tappat sin mössa när vi var ute förut och när vi skulle gå in gör han en vurpa och faller
pladask baklänges i en stor lerpöl. Ni kan ju gissa vad vacker han var ;)


Ingen rubrik

Emil fick prova sova i kalsonger i natt och han vaknade imorse med torra lakan och kalsonger. Han var stolt imorse, och jag är minst lika stolt över honom ♥

Liam har feber idag med och är jätte snorig, hostar och är så fruktsansvärt gnällig. Febern ligger på 38-39 grader hela tiden. Jag ringde sjukvårdsupplysningen och de tyckte jag skulle avvakta några dagar så länge han äter bra, dricker bra och hans allmän tillstånd är bra. Så jag gör som de säger.

Vårt internet bestämde sig för att lägga av förut också, J*VLAR vad arg jag var! Jag skulle fixa så mycket under tiden då Liam sov middag, men istället fick jag sitta i telefonköer till Telia och till vår trådlösa USB leverantör i 3 timmar!! Jag skulle kunna slänga ut data helvetet just då när jag var arg! Nu har jag lugnat ner mig och allt är löst.... tack och lov.

Nu ska jag ner i tvättstugan. Jag håller på att tvätta massa lakan och handdukar.

Stort grattis till min pappa Åke som fyller 51 år idag! Grattis.


Nu sover barnen

Efter att jag påbörjat medicinering igår kväll så vaknade jag imorse utan halsvärk. POFF, så är det väck! Tyvärr ska man fortsätta äta tabletterna i 9 dagar till... Jag tycker verkligen det är jätte svårt att svälja dem. Det tycker jag om alla tabletter.
Jag fick ett tips igår av en sjuksköterska att ta isär kapslarna och hälla ut pulvret och till exempel blanda med yoghurt eller nått. Det provade jag och FY FAN vad äckligt! Jag höll på att spy, rätt över köksbordet. Emil satt och kollade på mig och undrade vad jag höll på med.
Så jag "pinar" mig och sväljer dem istället för jag vill ju bli frisk.

 

Snygg färg är det i alla fall på tabletterna...

Emil fick sova utan blöja i natt igen, denna gången var det en medveten handling från min sida :) Vi får se hur det går, om han vaknar imorgon med våta sängkläder eller inte. Jag lade ut plastad frotté under hans lakan så kommer det eventuella kisset hamna på det före madrassen.

Liam somnade nygligen med feber idag med. Han har haft feber sedan i lördags, det har legat på 39 grader hela tiden, förutom när jag sänkt/tagit bort febern med hjälp av Alvedon. Jag vet inte hur länge barn ska ha feber utan att man bör kolla upp det, men imorgon kommer jag nog kontakta vårdcentralen om han fortfarande har feber. Han har en rejäl hosta, feber och massa snor. Han verkar dock inte ha ont halsen för han både äter och dricker utan att visa minsta tecken på att det skulle göra ont när han sväljer.

Nu ska vi kolla på film, antingen Twilight New Moon eller på Bröllopsfotografen. Jag har sett Bröllposfotografen på bio i höstas, jag gillade den jätte mycket. Men Henrik har inte sett den än. Vi får se vilken det blir :)

Det blev en långt inlägg nu med, det var inte meningen. Jag avskyr själv att läsa lååååånga dravliga inlägg.

God Natt!


Duktig Emil!

Emil har varit blöjfri under dagtid sedan januari, med olyckor ibland. Under natten har vi inte tagit steget att ta av honom blöjan än, för han vill inte riktigt.
Men igår kväll när jag var en aning förvirrad och kände mig dålig glömde jag byta från kalsonger till blöja. Emil sa inget heller, utan gick och lade sig med pyjamas och kalsonger.

Detta upptäckte jag imorse när jag väckte honom. När jag såg att han hade kalsonger på sig letade jag förgäves efter blöta fläckar i sängen, det fanns inga! Han hade alltså sovit hela natten utan blöja och inte kissat i sängen! Duktiga Emil! ♥


Ont i kroppen

Åhhh... jag har så ont i kroppen (och halsen med, självklart). Just nu värker mina ben så mycket att jag skulle vilja kapa dem. Jag har feber och har sån där "feber värk" som man kan få i muskler och leder. Jag vill bli frisk, jag ber!!
Jag började med min pencillinkur förut. Jag ska ta två tabletter 3 gånger dagligen. Hujedamej säger jag bara. Jag har stora problem med att svälja tabletter. Dessa gick inte dela heller, utan jag fick pina mig själv att svälja dem... Imorgon ska jag hämta de andra tabletterna på Apoteket. Då jag fick 4 tabletter av doktorn bara.

Liam är dålig också, han hostar och hostar där inne i sovrummet hör jag. Han hade feber när han skulle sova, 39 grader idag med. Fast han var, som vanligt, förvånansvärt pigg och allert. Så brukar det väll vara med barn.

Henrik och Emil är pigga och friska. Det är nästan bara jag och Liam som drabbas av allt skit.


Halsfluss igen

Det är inte sant, skulle jag vilja säga! Men tyvärr är det så. Jag har precis varit hos läkare och fått ytterligare en penicillinkur mot halsfluss. Nu fick jag nått "starkare" som förhoppnignsvis tar död på viruset.

Jag hade så ont förut så jag ringde sjukvårdsupplysningen, för jag anade detta. Min hals är "ilsket röd" som läkaren sa. Nu hoppas jag tabletterna tar död på skiten så vi får bli friska!!

Liam är bättre idag. Han var hängig på förmiddagen, men när han och jag vaknade efter en middagslur på nästan 2 timmar så var han pigg.

Henrik ska nu rycka ut på körning, fast han är ledig. De har blivit akut då en buss gått sönder. Typiskt när jag är i behov av hjälp med barnen, när man mår dåligt.


Sjuka igen ?!

Idag har Liam börjat hosta jätte mycket, framförallt när han sover. Han har börjat bli snorig också. Nu på kvällen rann det snor från hans näsa hela tiden. Han har dessutom feber. När jag lade honom förut för natten så hade han 39 grader i feber. Han fick lite Alvedon, så jag hoppas han får en god natt sömn ändå. Lilla gubben.

Inte nog med det så vaknade jag imorse av en stor klump i halsen, och det sved när jag svalde. Det första jag tänkte var INGEN HALSFLUSS IGEN!!!! Värken har funnits där hela dagen, men jag "glömde" bort det under tiden vi var i Karlstad. Men nu känns det väldigt tydligt, och det går inte "glömma" bort värken. Det känns som en knöl på ena sidan av halsen... Jag tog sista penicillinen i onsdags för min halsfluss jag hade förra veckan. Penicillinet kanske inte tog bort allt?!  

Jag hoppas detta är ren inbillning, eller en "vanlig" halsvärk...

Nu ska Emil och jag titta på film och mysa med godis i soffan, han har redan tjuvstartat :)


 

Film: Liam går runt ute

Liam var jätte glad idag när vi var ute och han fick promenera runt lite. Han gllade vattenpölen, det var väntan :)
Han går runt i videklippet och ropar på kaninerna, som han kallade "Atte" (Åke, vår katt) :) Gullunge! ♥


En dag i Karlstad, massa bilder!

Idag har jag och barnen hälsat på Sara i Karlstad. Hon har avslutat sina studier i Trollhättan och flyttat tillbaka nu :) Vi fick luncha där och vi var även ute i det härliga vädret en stund. Det var varmt och så underbart i luften! Det känns verkligen att våren är på väg.


Ute på gården, där fanns det kaniner. De kallade Liam för "Atte" (Åke)



Sara och Liam


Emil och Sara



Liam och Sara åker rutchbana


Fika dags!


Fredag, lite mer ledsam

Jag känner mig allmänt ledsen just nu, faktist. Jag tycker om min arbetsuppgift otroligt mycket, jag trivs otroligt mycket med att prata med kunder. Jag bara önskar att jag hade det lättare med barnomsorg, barnvakt eller att Henrik jobbade hemma mer. För nu är det stenhårda på jobbet att jag ska få gå kvällar och helger, när jag under mina övriga 3 år på arbetet fått beviljat dagtids arbete.
Det funkar inte för mig, för oss. Jag har ingen barnomsorg, jag har ingen barnvakt, jag har ingen som jag hjälpa mig när jag jobbar kvällar och helger då Henrik inte är hemma.

Vart ska mina små barn vara ? Jag mår jätte dåligt av det här, det gör mig ledsen.

I April gjorde de ett undantag för mig och gav mig ett "snällare" schema. Jag ska jobba till klockan 18:00 som senast, och får då hämta barnen 18:30 på dagis. Jag vill verkligen inte gnälla, för som sagt jag trivs jätte bra med mitt jobb och mina arbetskompisar, men jag vill verkligen få gå dagtid. Jag vill få gå dagtid varje månad, varje vecka, varje dag, varje år, 365 dagar om året. Jag önskar mig det!

Dessutom är dagis inte kloka, på Emils avdelning vill säga. De ringer mig jätte ofta och säger att Emil är sjuk, fast han i själva verket är frisk. De vill då att jag ska hämta honom. Idag senast, ringde de och det lät som de ville skylla på oss/mig/Emil att en av fröknarna legat i halsfluss under veckan.
Anledningen var att jag förra veckan hade det, och att Emil nu hade en så kallad munblåsa på tungspetsen. De påstod att han på grund av denna munblåsa skulle smitta de andra med halsfluss. Helt sjukt!
De ville att jag skulle åka till doktorn med en fult frisk unge och ta halsprov. Jag vägrade! Jag blev så upprörd att jag ringde sjukvårdsupplysningen och frågade dem, fast jag visste att jag hade rätt. De på sjukvårdsupplysningen blev helt chokckade över vad de hade sagt, och sa att det verkligen INTE var halsfluss, utan en vanlig munblåsa som är väldigt vanliga att man får.

Nu ska jag springa över en snabbis till OKQ8 och köpa lite snacks inför kvällen. Emil och jag ska ha fredagsmys i soffan med en film.

Ursäkta ett långt inlägg, för er som orkade läsa allt vill säga...


Ullared

Nu är det äntligen spikat och inget får komma i vägen! Helen och jag ska den 27:e mars åka till Ullared. Det är tyvärr en lördag och efter löning så det blir säkert hon och jag mot hela Sverige i varuhuset Gekås.
Det var den enda helgen som passade oss.
Vi skulle åkt den 30/3 med buss, men mitt jobb har sina "krav" eller vad jag ska säga så jag fick inte ledigt. Så därför tar vi bilen och åker en lördag istället.

Det ska bli kul! Jag ser fram emot det väldigt mycket :) Jag ska inte köpa nått särskilt, utan lite leksaker och jag ska kolla efter gardiner och sånt skoj. Det har jag köpt där förr och varit väldigt nöjd över. Jag lade undan 4000 för denna resa i bara shopping pengar, det ska nog räcka.

Åh vad kul det ska bli!


Morgon

Jag fick lite tid över denna morgon också. Henrik är nämligen ledig och likaså barnen, så de ligger och sover. Dessa mornar är så lugna, och det är faktist skönt att bara gå upp och tänka på sig själv. Det blir oftast mindre stressigt också :)
Dessa två mornar när Henrik varit hemma har jag ställt klockan 30 minuter tidigare än vad jag igentligen brukar gå upp, och tagit mig en morgonpromenad på 30 minuter och avslutat med 100 sit ups. Man vaknar verkligen till liv vill jag lova.

Nu är det snart helg! Jippi!! Jag ser fram emot denna helgen. Det händer många trevliga saker, både på lördag och söndag.

Nu har jag kommit in i jobbet till stor del. Man lär sig nått nytt varje dag, självklart. Men det stora hela funkar bra. Jag känner mig dock lite besviken på kommunikationen mellan kommunikatör och chef vilket antagligen resulterar i att jag inte får mitt "special schema" där jag enbart får gå dagtid. Istället blir det både kvällar och helger som jag får arbeta. Vad gör jag då med barnen när Henrik jobbar och jag jobbar kvällspass?! De kan ju knappast klara sig själva. Vi får se hur det blir, det är inte 100 % klart än.

Nu kommer strax Maria och Christoffer och hämtar upp mig så nu måste jag avsluta.

Ha en bra dag!


2012

Vi köpte filmen 2012 igår. Men tyvärr pasar det inte mig riktigt att titta på
film på vardags kvällarna, så jag lät Henrik titta själv och gick och lade mig för att sova. Annars orkar jag aldrig upp till jobbet.

Nu har jag börjat komma igång med mina promenader på mitt promenadband. Jag vill så gärna gå ned lite i vikt, och samtidigt hålla konditionen uppe. Med tanke på mitt stillasittande arbete så behövs det verkligen.

Efter varje promenad gör jag sit ups, minst 100 st. Jag hoppas på en relativt fin form till Beach 2010!

Nu ska jag åka till jobbet! Ha en bra dag!












En stund över

Herregud, det är tidigt på morgonen, barnen och jag ska strax åka till dagis, vi är klara och påklädda, och jag har tid över! WOW! Det trodde jag inte kunde inträffa :)

Liam hade haft en tuff dag på dagis igår och blivit riven och klöst av ett annat barn, givetvis inte med mening. Så Liam var jätte ledsen igår när han kom hem och kinkig, men det gick fort över.

Om två veckor kommer jag börja med Home Working, det ska bli så skönt!

Nu ska vi till dagis och jobb, ha en bra dag!




Hela dagen i Skoghall

Idag åkte vi till Skoghall och hälsade på min farbror och hans familj. Vi var där hela dagen. Barnen lekte både inne och ute hela dagen. Vi åkte även skridskor, det var kul. Även om jag är som Bambi på hal is. Min farbror tog några bilder, de blev lite suddiga dock :)
Emil, den vrångbocken, vägrade att åka. Han valde att sitta och titta på när vi andra hade kul.

Vi bjöds på taco, det var gott. Så nu ska jag bjuda igen här hemma till sommaren. Då kan vi grilla här och sitta ute eftersom vi är så många. Imorgon ska jag jobba igen, det känns tugnt efter en härlig helg som denna -suck- Men så är livet.

Här får ni några bilder:

 
Från vänster: Min kusin Oskar och andra bilden är Liam och Oskar


Emil och min kusin Philipe

 
Från vänster: Jag på skridskor och Emil sitter och tittar på


Film: Liam och Emil badar

Emil och Liam fick bada idag hos farmor och farfar. Det var uppskattat.





Spexa med Liam


Liam med solglajjor


Liam med Hannah Montana peruk, inte så uppskattat :P

 


Filipstad

Idag har vi varit i Filipstad hos svärmor (svärfar var på arbete) och hälsat på. Jennifer och hennes kompis har sportlov så de var där och hälsade på. Dessutom kom barnens kusiner och deras föräldrar. Vi gratulerade Amanda som fyllt 4 år bland annat.

Det var en trevlig dag med god mat, fika och pojkarna fick låna badkaret och bada tillsammans. Det var succé! De har inte badat badkar sedan vi flyttade i sommras.

Nu ska vi kolla på Melodifestivalen och Henrik och jag ska göra oss varma mackor när barnen sover.




Älska fredagar!

Idag har jag jobbat, första dagen på denna vecka! Jippi! Det var trevligt faktist :) Det gjorde inte saken sämre av att veta att det var fredag, och att man skulle gå på helgledigt efter bara 1 arbetsdag.

På eftermiddagen fick vi finbesök av Jennifer, hennes kompis Carro och svärmor. Svärmor hade med sig tårta och kakor. Imorgon ska vi upp till Filipstad och hälsa på dom. Dessutom har barnens kusin fyllt 4 år, så vi ska gratulera henne också.

Jag fick ett efterlängtat paket på posten idag. Det var en tröja och en scarf från Villervalla som jag köpt från Villervallas hemsida. Det är skit bra att man kan betala med kort på de flesta ställen nu för tiden! Dett paket var till Liam.



Älskade turkos!!

Film: Liam går i skor och stövlar

Liams premiär promenad med skor!! :)




Stövlar

Idag har vi provat stövlar så det känns som våren är på ingående. Det börjar i alla fall bli aktuellt inom snar framtid med stövlar i allt slask som kommer bli när smön smälter, och alla regniga vårdagar vi har att vänta.

Jag visste att det fanns stövlar så det räckte, möjligtvis behöver Liam ha ett par extra stövlar här hemma. Emil har 3 par! Två ofodrade och ett par fodrade. Det vi gjorde idag var att prova stövlarna och namnade dem så det är klart :)

Liam lärde sig dessutom att gå i skor idag! Han har vägrat gå förut, bara stått stilla. Men idag kom han på att det var inte så farligt som han trott ;)




Torsdag

Liam har ingen feber idag, hans känns inte varm i alla fall. Jag har inte tagit någon temp på han dock. Igår kväll när vi skulle lägga oss hade han 39,6 grader och var väldigt dålig, fast samtidigt pigg ändå. Hade det varit jag som hade 39,6 grader hade jag legat deckad nånstans...

Hur som helst, dagis har sina regler så vi är hemma idag. Vi hade en tur till Karlstad imorse jag och barnen, till Karlstad sjukhus. Efter det så lämnade vi Emil på dagis en stund så han få leka lite.

Emil ska få klippa håret idag hos frisören. Vi har börjat klippa honom varannan månad i alla fall, för håret växer som ogräs på ungen :) Jag är inte så duktig så att jag själv klipper honom, för då skulle det bli förjävligt fult. Det enda som jag kan är att klippa med Henriks hårklipps-maskin (vad det nu heter?!) men då blir han så extremt kort hårig. Jag vill ha "lagom".

Det blev inte så mycket promenad på mitt band igår, för jag hade missat en inställning som jag var tvungen att fixa först, men de orkade jag inte igår kväll. Jag ska fixa det idag :)


Invigning

Nu ska jag inviga mitt promenad band tänkte jag. Se om det är svettframkallande :)
Jag är glad över att ha detta. För då kan jag promenera, utan att behöva krångla med barnvakt på kvällarna.
Eftersom Henrik jobbar jämt...

 


Illaluktande granne

I morse när jag gick ned i tvättstugan för att tvätta min tvätt låg det kvar massa blöt tvätt i torktummlaren. Jag lät det ligga kvar tills jag själv skulle torktummla min rena tvätt, i fall ägaren skulle hämta det.

Men ingen kom, så jag tog ur det och "råkade" tjuvkika på kläderna bara för att få ett hum om vem som möjligtvis ägde kläderna. Det enda jag kom fram till att det var en tjej eventuellt för det låg BH:ar och trosor bland det.

Men nu till saken: När jag öppnde dörren till torktummlaren så möttes jag av en häftig stank! FY FAN säger jag vad äckligt! Jag höll på att spy! Kläderna var rena (?) eller i alla fall blöta men de luktade gamalt och vidrigt. Jag kan inte ens sätta ord på vad det luktade!

Ägaren gick ned på kvällen och torktummlade dem, när jag var klar, och jag tyckte det luktade i trapphuset av den där stanken. BLÄÄÄÄ....

Feber

Idag känner jag av min halsvärk igen. Den är mest påtaglig när jag sväljer. Men för övrigt mår jag bra.

Liam vaknade imorse med feber, igen. På morgonen hade han 39,0. Så han fick vara hemma idag med mig, och Emil är en stund på dagis. När jag ringde till dagis så sa de att Liam inte får komma dit på resten av veckan, för de vill ha två hela dagar, 48 timmar feberfritt innan barnet får komma tillbaka. Det är ganska länge, tycker jag.

Liam har inte feber nu, för jag lurade (det är det enda sättet, han vägrar annars...) i honom Alvedon förut, men han är jätte snorig och nyser hela tiden.

Så jag får vara hemma hela denna vecka, med vab och egen sjukdom... Hujedamej. Mina löner här under våren kommer bli katastrof :)

Jag håller på att tvätta massa tvätt i tvättstugan idag. För där finns det torktummlare. Jag har jätte mycket sängkläder och handdukar som måste tvättas.


Attract Promenad band

Nu har jag äntligen fått mitt promenadband från Attract som jag beställde för väldigt länge sedan!
Det kom med hemkörning och bärdes in åt mig ända till hallen. Jag har satt ihop det och prova lite enkelt hur det funkar. Jag känner mig lite "sjuk" i kroppen än, så jag tänker inte börja med några raska promenader förens imorgon tidigast. Nu ska jag banne mig bli lite mindre "dallrig" !!! ;)

Liam var med hela tiden och grejade när jag packade upp bandet. Emil var inte intresserad alls. Ändå hade Liam hela 39,2 i feber.

 Videoklipp på Liam som gillar när bandet rörde sig:



               
    
               

Sjukdomar

Ja, som om inte min halsfluss räkte. Nu har Liam kommit hem från dagis, Emil med. Liam är gnällig och känns väldigt varm i pannan. Jag ska kolla om han har feber sen tänkte jag. Han har blivit jätte snorig och nyser också.

Dessutom har är Henrik på "ålands körning" och han har feber och misstänker magsjuka. Ikväll kommer han hem, det saknas bara att vi alla får magsjuka också IGEN.

Jag känner mig så ledsen över alla sjukdomar. De har liksom kastas över oss. När ska det ta slut?

Nått positivt i det hela var att Volvo ringde oss idag och berättade att de tror att vår bil är lagad. Så jag hämtade pärlan alldeles nyss. Jag fick krångla in bilbarnstolarna från lånebilen till vår bil, det är svettigt! Men nu är han hemma igen, och jag hoppas verkligen att det inte är nått mer krångel nu *håller tummarna*

   


Vårkänslor

Nu när solen börjar visa sig mer och mer på dagarna och dessutom värma upp en hel del, då kan man inte låta bli att få vårkänslor. När det gäller kläder, är det jätte kul med de härliga vår färgerna som kommit. Emil och Liam har fått några plagg i så otroligt härliga färger, som verkligen värmer:


Till Emil



Till Liam

 


Som bortblåst

Igår eftermiddag började jag min penicillin kur med att ta min första tablett. Jag ska ta tre tabletter per dag.
På kvällen när jag gick och lade mig för att sova så mådde jag dåligt, jag hade ont i kroppen och kände mig febrig och halsen sved.
När jag imorse vaknade och skulle svälja kände jag på en gång att något inte stämde. Halsvärken var borta! På en natt så hade värken försvunnit som ett under.

Läkaren sa att det är vanligt att det blir så. Då tror man att man är frisk, fast man i själva verket inte är det, så hon sa att man ändå ska vara hemma 1 dag extra och VILA, vila mycket.

Så jag lämnade barnen på dagis idag och har legat i sängen och bara haft det gott. Efter två timmar i sängen så blev jag rastlös, så då är det lika bra att gå upp och göra nått underhållande :)

Åke mår bra idag. Han har ätit och går på "toan" som vanligt. Fast han får ha kvar tejpen på örsnibben än. För vetrenären sa att tatuerings färgen inte går att ta bort om den kletar av sig på nått i hushållet.


Kastrerad och Tatuerad

Vår lilla älskling Åke ligger just nu och sover i hans transportbur, mysigt med filtarna. Han har precis genomgått en kastrering och öronmärkning (tatuering). Jag hade bokat in detta idag, igentligen kl.17:15, men eftersom jag är hemma och är sjuk så gick tiden ändras med vetrenären.
Då slipper jag nämligen ta med barnen eftersom de är på dagis, det blir lugnast så. Dessutom lättare att bära, för mig.

Han är placerad i "lill-toan" (som vi kallar den minsta utav våra två toaletter) där han har sin kattlåda. Han vaknar nog om 1 timme eller liknande.

Jag ska nu fylla i blanketten om Ägaranmälan av Åke där hans ID-nummer finns, det ska sedan skickas till Svenska Kennelklubben.

Jag köpte en nytt halsband till Åke också (under tiden när jag väntade på att han skulle bli klar), ett RÖTT. Jag är förälskad i den färgen! Rött, grönt och gult är favvosar just nu!






Whiskas vs Royal Canin, bugdet eller lyx?

 


Vår katt Åke har fått äta torrfoder från Royal Canin ända sedan den dagen han kom till vår familj. Detta torrfoder säljs hos djuraffärer och Granngården bland annat. Det går ej köpa på matbutiker så som ICA eller COOP.

Detta torrfoder förespråkar en välmående katt som får fin glänsande päls, kissar och bajar lagom mycket, dricker lagomt med vatten och äter i lagom mängder. Detta har stämt in bra på Åke, han lever upp till alla dessa punkter.

Den senaste månaden har jag köpt Whiskas åt Åke, deras torrfoder som finns att köpa på de flesta butiker och kedjor. Pris skillnaden är enorm.

Jag har alltså omedvetet utfört djurtest här hemma. En månad med Whiskas torrfoder har gjort Åke till en slöare katt. Han har fet päls, han äter ofta och han dricker väldigt mycket. Jag har fått fylla på hans vattenskål flera gånger per dag. Dessutom är han lös i magen. Hans stora drickande har medfört att han kissar ofta och man får en ofräsch kattlåda på kort tid.

Man är ingen sämre matte eller husse beroende på vilken katt mat man väljer, men vår Åke kommer aldrig mer få äta Whiskas utan han kommer få Royal Canin.

Idag har jag efter sjukhuset besökt Granngården och inköpt ny kattmat och även kattsand så Åke ska få en ren och fräsch "toalett" ;


Halsfluss

Det var som jag misstänkte. Jag har fått diagnosen Halsfluss idag när jag besökte sjukhuset. Jag ska äta penicillin i 10 dagar men doktorn tyckte det räckte att jag stannar hemma i 3 dagar från jobbet! 3 DAGAR! Det är ju jätte mycket!!

Doktorn sa att min hals var illa däran, den var mycket svullen och jag hade vita bölder inne i svaljet och mina halsmandlar var mycket svullna. De gör ont också.

Jag känner mig dessvärre piggare idag, ingen märkbar feber men halsen påminner mig om att den finns kvar. För värken finns där, varken min kropp är påverkad utav smärtstillande eller inte.

Jag som hoppats på en friskare månad, ett friskare Mars. Men vad får jag ? Penicillin och massa sjukfrånvaro, tack högre makter!

Sjukhelg

Jag ska strax lägga mig, men måste bara uppdatera om vår sjuka och tråkiga helg. Jag hade några planer för helgen, bland annat Lek o Bus landet i Örebro med barnen och vänner.

Men istället har jag haft feber hela helgen, både natt, under dagen och kvällarna. Min hals gör verkligen jätte ont och mina halsmandlar är väldigt svullna och jag kan knappt nudda dem på utsidan av halsen utan att jag vill gråta lite. Tack och lov finns det feber- och värknedsättande tabletter som jag fått "gått på" under helgen för att ens orka komma upp ur sängen.

Imorgon ska jag stanna hemma från jobbet och ringa en läkare så fort de öppnar mottagningen. Jag misstänker halsfluss och jag vill bli botad NU!

Idag tog jag Ibumetin och blev lite pigg för en stund så jag fick komma ut en stund på gården med barnen. De har fått vara inomhus hela helgen och var lite rastlösa. Vi var bara ute i 1,5 timme ungefär, men bättre än inget. Liam var jätte glad när han började krypa runt i snön. Han vägrar nämligen att gå i skorna, han går bara utan skor.

I helgen har jag uppgraderat vårt bredband här hemma en aning, för jag vill antagligen börja med Home Working och jobba hemma. Det vore så skönt på många vis.

Nu ska jag sova, för jag mår verkligen jätte dåligt.

 


Liam sover middag

Jag har alltid undrat om barn, små barn och bebisar, blir stela i nacken eller över huvudtaget i någon kroppsdel.
Liam brukar inta de mest konstiga sovställningar man kan tänka sig och inte verkar han vakna med nackspärr på morgonen, som till exempel jag brukar göra.

Han sover middag nu och som han ligger verkar det inte bekvämt att sova:




Sjuk

Bara för att jag skrev i torsdagens inlägg att jag inte behövt vabba nått under veckan så vaknar jag på fredags morgonen och känner en stor klump i halsen som svider. Jag trodde först att jag var törstig, men det hjälpte inte att dricka. Värken och knölen fanns där ändå.

Under dagen på jobbet mådde jag verkligen jätte dåligt. Jag frös, kände mig fedrig och min hals sved så mycket så jag ville hugga huvudet av mig och bli av med smärtan. Jag stod ut hela dagen, men med dålig prestation.

När jag kom hem var jag så sliten så jag somnade en stund på vardagsrumsgolvet med barnen springades runt omkring. På kvällen tog jag en värktablett, så febern försvann men värken i halsen fanns kvar.

Vi köpte filmen Luftslottet som sprängdes igår kväll som vi kollade på. Jag missade halva filmen dock för jag somnade som en stock. Jag tycker det är så skönt att somna i soffa på fredags kvällarna tillsammans med mitt mysiga täcke.

Idag hade vi planerat att åka till Lek o Bus landet i Örebro hela familjen tillsammans med Pernilla och hennes barn och eventuellt med Åsa och barnen. Fast jag känner mig inte pigg nog att klara av det. Tack och lov hade Emil glömt bort det, annars hade jag tyckt så synd om honom.


Har inte haft tid

Jag har inte tid för att blogga nått nästan de senaste dagarna. Dagarna går åt till jobb, laga middag och lägga barn.

Nu sover barnen och jag sitter här och dräller lite innan jag själv ska lägga mig. Imorgon är det fredag! Jag som älskar fredagar är mer än nöjd ;) Helt otroligt har denna vecka, hitills, inte inneburit någon vab alls. Förutom en sväng på onsdags eftermiddagen när Emil och jag var i Karlstad på Sjukhuset. Fast det är något som inte räknas som "sjuk-vab", det är skillnad.

På jobbet har de börjat med nått som heter "Home Working", vilket innebär att vi är hemma och jobbar. Jag är väldigt sugen på det! Man slipper pendla, man spar pengar men bäst av allt är att man spar massa tid! Jag ska tänka på saken så får vi se vad jag kommer fram till.

Nu ska jag kolla runt lite på internet och sen är det Natti Natti!


Veckohandla på COOP

Ingen människa på hela jordklotet kan ha undgått att höra om olyckan på MAXI idag, där taket rasade samman på grund av tyngden av all snö. Jag är otroligt tacksam att allt gick så pass bra ändå. Det är säkert otroligt stora materiella skador, men ingen människa kom till skada. Det är huvudsaken.

Jag som hade tänk veckahandla idag fick istället åka till COOP då våra skafferi och kylskåp ekade av tomhet. När jag gick runt där inne och irrade runt på COOP slog mig tanken på riktigt vilken rutin människa man är! Jag hittade inget där jag trodde allt skulle vara. Så veckohandlingen tog typ 30 minuter extra idag.

Hur som haver. Idag är en ny vecka och en måndag. Jag hade panik i morse när jag skulle till jobbet. Jag ville stanna kvar hemma!! Men jag pallrade mig iväg i alla fall och dagen startade trögt och jag ville bara hem hem hem... Men allt mer när klockan tickade iväg så kändes det bättre. När jag gick hem gjorde jag det med ett leende på läpparna. För jag var nöjd med dagen och även med vår nya gruppchef som kom och presenterade sig idag. Jag kände honom inte före, men det visade sig att han är en väldigt trevlig prick :)

Åke har inte kastreras idag. För vetrenären var sjuk.. det blir framflyttat en vecka minst...

Jag har precis gjort en matlåda till imorgon. Jag hittade ett recept i min Vi Föräldrar som jag preumenerar på. Det var piroger gjorda av smördeg och fyllning med köttfärs. De blev jätte goda, men de blev fula ;)



RSS 2.0