Dagens
Idag gjorde jag en av mina favoriter, men testade att ha i strimlad kycklingfilé istället för fläskfilé som jag brukar. Det smakade minst lika gott. Glömde klyftpotatisen lite för länge i ugnen dock, men de blev bra ändå.
Sälens lövbiffgratäng 225° ca 25 min
Till 4 portioner:
600 gr rostbiff, lövbiff eller fläskfilé
1 grön och 1 röd paprika
15-30 oliver (gröna)
2 msk fransk senap
3 krm salt
1 krm svartpeppar
2 pressade vitlöksklyftor
2,5 msk potatismjöl
2 dl riven ost
3-5 dl grädde
Skär köttet i mindre skivor. Strimla paprika och stek kött och paprika.
Lägg i form med oliverna.
Blanda grädden, senap, kryddor, vitlök och potatismjöl.
Häll allt över köttet, paprikan och oliverna.
Strö på ost.
In i ungen i ca 25 min i 225°
Tips! Ha RIKTIG vispgrädde, ej matlagninsgrädde och ta gärna i lite extra med grädde.
Kommentarer
Trackback