Porterstek
Vi hann inte äta det till middag idag, det blev stressigt för syrran skulle åka osv. Så syrran bjöd på pizza istället.
Portersteken får istället åka ned i min matlåda och bli lite middag imorgon istället.
Ett stort tips att göra på helgen, när man har lite extra tid.
Ingredienser
1 kg nötkött (fransyska)
Porteröl, 1 flaska
Svartvinbärssaft, 0,5-1 dl
Kinesiska soya, 0,5 dl
Vitlöksklyftor 2 st
Gul lök, 1 st
Timjan (torkad) 1 tsk
Enbär 5-6 st
Svartpepparkorn 5-6 st
Köttbuljon (tärningar) 2-3 st (Jag skippade denna ingrediens)
Grädde 2-3 dl
Gör så här:
Bryn fransyskan i en gryta. Häll sedan i alla ingredienser (vitlöken o löken hackar man ner i stora bitar bara).
Låt små koka i en gryta med lock i ca 1,5-2 timmar.
Red såsen för att få rätt tjocklek på den.
Jag skippade köttbuljongen, för jag anser att de är onödiga med alla dess olika e-ämnen.
Maten blev minst lika god för det. Istället så tog jag i lite extra utav de andra ingredienserna.
Denna mat är lite finurlig, för alla gör ju på sitt vis. Men det blir lika gott ändå.
Låter väldigt gott! :) Det måste jag prova.
ja denna rätt är verkligen underbar o som du säger, alla har vi våra små knep;)