Dagens
Jag ska skriva ner receptet i alla fall, så kan man bjuda på det i vuxet sällskap :)
Kycklingfilé med rotfrukter och yoghurt
Ingredienser:
500 g kycklingfilé
½ dl fryst hackad persilja
1-2 vitlöksklyftor
½ urkärnad och finhackad chilifrukt
1 tsk spiskummin
1 msk rödvinsvinäger
1 liten kålrot
400 g morötter
600 g potatis
1 dl matlagningsyoghurt (10%)
olivolja
Gör så här:
Blanda persiljan, pressade vitlöksklyftorna och chili tillsammans med spiskummin,
1 msk rödvinsvinäger och 1 msk olivolja i en skål.
Sätt ugnen på 250 grader.
Skala och skär potatis, morötter och kålrot på längden. Blanda rotfrukter med 1 msk olivolja.
Kryddamed 3/4 tsk salt. Ställ in i ugnen i 25 min, rör om efter halva tiden.
Ta ut rotfrukterna och blanda försiktigt med marinaden. Dela kycklingfiléerna på längden. Stek dem ca 3 minuter på varje sida och krydda med salt och peppar. Efterstek under lock ca 5 minuter tills kycklingen är klar.
Ringla över 1½ msk gonung och 1½ msk rödvinsvinäger.
Servera kycklingen med skyn samt rotfrukterna och 1 dl matlagningsyoghurt