Dagens
Idag gjorde jag en repris: Lövbiffgratäng med klyftpotatis. Fast istället för lövbiff blev det fläskfilé, för det var vad jag hade i frysen. Klyftpotatisen blir extra god om man sipprar på lite olivolja och strör på lite flingsalt innan man har dem i ugnen, testa!
Sälens lövbiffgratäng 225° ca 25 min
Till 4 portioner:
600 gr rostbiff, lövbiff eller fläskfilé
1 grön och 1 röd paprika
15-30 oliver (gröna)
2 msk fransk senap
3 krm salt
1 krm svartpeppar
2 pressade vitlöksklyftor
2,5 msk potatismjöl
2 dl riven ost
3-5 dl grädde
Skär köttet i mindre skivor. Strimla paprika och stek kött och paprika.
Lägg i form med oliverna.
Blanda grädden, senap, kryddor, vitlök och potatismjöl.
Häll allt över köttet, paprikan och oliverna.
Strö på ost.
In i ungen i ca 25 min i 225°
Tips! Ha RIKTIG vispgrädde, ej matlagninggrädde och ta gärna i lite extra med grädde.
Kommentarer
Postat av: Ann-Charlotte
Mums vilket gott recept!!!!
Trackback