Dagens

Idag gjorde jag en repris: Lövbiffgratäng med klyftpotatis. Fast istället för lövbiff blev det fläskfilé, för det var vad jag hade i frysen. Klyftpotatisen blir extra god om man sipprar på lite olivolja och strör på lite flingsalt innan man har dem i ugnen, testa!

Sälens lövbiffgratäng 225° ca 25 min

Till 4 portioner:

600 gr rostbiff, lövbiff eller fläskfilé
1 grön och 1 röd paprika
15-30 oliver (gröna)
2 msk fransk senap
3 krm salt
1 krm svartpeppar
2 pressade vitlöksklyftor
2,5 msk potatismjöl
2 dl riven ost
3-5 dl grädde

Skär köttet i mindre skivor. Strimla paprika och stek kött och paprika.
Lägg i form med oliverna.
Blanda grädden, senap, kryddor, vitlök och potatismjöl.
Häll allt över köttet, paprikan och oliverna.
Strö på ost.
In i ungen i ca 25 min i 225°

Tips! Ha RIKTIG vispgrädde, ej matlagninggrädde och ta gärna i lite extra med grädde.


Kommentarer
Postat av: Ann-Charlotte

Mums vilket gott recept!!!!

2010-11-24 @ 22:43:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0