Dagens
Vi körde lite halv-lyx idag jag och barnen en lill-lördag som denna. Vi skulle ätit det i helgen igentligen, men allt blev helt förflyttat. Jag har lagt ut detta på bloggen förut, men gör det igen. För det är så enkelt och så jäkla gott! I vuxet sällskap vore det riktigt smaskigt med vitt vin till :)
Idag gjorde jag en färsk sallad med päron i, det var väldigt gott! Klyftpotatis med flingsalt blev det också.
Idag gjorde jag en färsk sallad med päron i, det var väldigt gott! Klyftpotatis med flingsalt blev det också.
Kyckling med parmaskinka och balsamsås
Ingredienser, 4 port
8 kycklinglårfiléer eller 4 kycklingfiléer, 500 g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk oregano
4 stora eller 8 små skivor parmaskinka
2 dl vispgrädde
2 msk balsamvinäger
1 msk konc kycklingfond
2 pressade vitlöksklyftor
Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano. Bryn den i smör i en stekpanna. Linda skinkskivorna runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form. Vispa ihop grädde, vinäger, fond och vitlök. Häll det i formen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Strö ev över lite färsk oregano. Servera med frästa grönsaker.
Kommentarer
Postat av: Marie-Från en prematurmammas hjärta-
ser jättegott ut!!
Postat av: helen
det där är så gott:)
Trackback